Jong Ajax zonder goed te spelen ruim langs Telstar: 3-0

Jong Ajax heeft vrijdagavond in de Keuken Kampioen Divisie zonder echt goed te spelen ruim gewonnen van Telstar.  Op De Toekomst werd na rust het verschil gemaakt: 3-0. De eerste helft was niet best. Aanvankelijk waren het de gasten die het gevaarlijkst waren zonder te scoren. Langzaam aan kroop Jong Ajax naar voren en kreeg het enkele kansjes via Noa Lang en Ryan Gravenberch. De eerste echte mooie aanval kwam na ruim een half uur spelen toen spits Danilo Pereira mooi weg draaide, maar zijn schot ging voorlangs. 

Net na rust was het wél raak voor Ajax; fraai was de treffer niet want een zwak schot van Jurgen Ekkelenkamp werd aangeraakt en verdween zo achter de doelman in het doel: 1-0. Daarna leek de wedstrijd vast te zitten totdat Pereira de bal kreeg op de rand van het strafschopgebied. De Braziliaan draaide weg en schoot raak met links: 2-0. Tien minuten voor tijd werd de marge vergroot naar drie via Dennis Johnsen. Ekkelenkamp trof daarna met een kopbal nog het aluminium waarna het eindsignaal klonk.

Jong Ajax – Telstar 3-0 (0-0)
50. Jurgen Ekkelenkamp 1-0
64. Danilo Pereira 2-0
79. Dennis Johnsen 3-0

Opstelling Jong Ajax:
Kotarski; Bakboord, Schuurs (Pasquali 70′), Botman, Bakker; Ekkelenkamp, Gravenberch, Kühn (Bijleveld 79′); Cerny (Johnsen 74′), Pereira, Lang.

Opstelling Telstar:
Houwen; Springer, Van Huizen, Van Iperen, Brito, Cabral, Scott, Van Heertum, Najah , Van der Laan, Mertens.

Related posts

28 Comments

 1. Daisy

  Goed of slecht gespeeld maak soms niet uit ?? je kan niet elke week goed spelen. Bij deze gefeliciteerd mannen 3 punten zijn weer binnen.

 2. Zlatan4ever

  Ze hebben de punten hard nodig als ze nog een keer willen stunten. Dan maar een keer winnen met een mindere wedstrijd

  1. Prinsengracht

   Het gaat niet om punten. Het gaat om 1 of 2 spelers afleveren bij Ajax 1. Ongelofelijk dat er nog steeds mannen en manwijven zijn die dat niet weten? We zijn gvd Ajax!

 3. AB

  Beste Daisy, Zlatan en Mr. Ajax. De punten zijn van ondergeschikt belangbij Jong Ajax. Het doel is ervaring opdoen tegen betere tegenstanders dan die van de jeugd competities. Als er in de kop staat “zonder goed te spelen” dan is het gewoon niet goed geweest en is er niets om blij of trots op te zijn. Je kan goed spelen maar toch verliezen maar dan zit er toch progressie in. Dus ajb niet meer naar de stand en uitslag kijken maar naar het spel.

  1. Daisy

   Gefeliciteerd mannen prima gedaan zonder GOED te spelen. Je voetbalt voor de punten en als je dan wint zonder goed te spelen heb je het zeker goed gedaan.

   1. Mr Ajax

    Ab, je kunt ook slecht spelen en toch de punten pakken, ben het helemaal
    Met je eens dat het een leerschool is, maar wel eentje waar het om de punten gaat, net als straks, als het voor het eggie is!

    1. AB

     Is goed met jullie. Ben dit soort discussies eigenlijk wel zat. Ajax filosofie sterft langzaam maar zeker uit. Ben meer supporter van rood wit dan van Ajax vrees ik inmiddels.

 4. Carel Reeser

  Non disxussie hierboven. Hoe hoger Jong Ajax speelt in de KKD hoe groter de kans dat Ajax zijn doelstelling behaalt qua doorstroming.
  En in dit Jong zitten zeker 2 spelers die gaan doorstromen dus kunnen ze maar beter ook kampioen worden. Wel eens dat slwcht spel niet bij Ajax hoort maar toch gefeliciteerd mannen

  1. Daisy

   Carel Reeser jij snapt het tenminste. Die betweters hierboven snappen er zeker weinig van.

  2. Indojood

   Dat klopt niet. Als spelers goeg genoeg zijn worden ze overgeheveld naar het eerste en keren ze in principe niet meer terug bij JA, zie Mazraoui. JA zal er daardoor zwakker op worden en minder punten halen. Dan is de opzet geslaagd.

   1. Carel Reeser

    Klopt dus wel, want als een speler als Mazraoui naar eerste gaat en niet meer terug komt en JA blijft om kampioenschap spelen betekent het dat er nog bredere kwaliteit zou kunnen zitten en kans op grote doorstroming blijft. Wat mij betreft simpel. Kans op doorstroming van spelers is groter als JA kampioen word dan als ze 15e worden !

    1. AB

     Eug, je wil het niet begrijpen. Het is niet van belang of Jong Ajax of Ajax om het kampioenschap speelt. Het gaat om de ervaring opdoen in een hogere competitie en om de doorstroom naar het eerste. Je ziet door wedstrijden in de KC sneller of een speler de benodigde kwaliteiten heeft of niet. De plek op de ranglijst is daarbij niet van belang. In de KC kan je spelers op een ande re positie zetten voor het opdoen van ervaring ((meer begrip krijgen voor elkaars positie en zaken snappen van een andere positie) Dat zijn zaken die nu ook veel te weinig tot niet gebeuren. Ook de TS van Jong Ajax is te pratatie gericht bezig.

    2. Indojood

     Van dat kampioenselftal is alleen Mazraoui basisspeler en volwaardig, en hij ging halverwege al over. De rest is gewoon nog steeds JA speler dus met die bredere kwaliteit valt het wel mee.

   2. Prinsengracht

    Eens Indojood. Over 10 jaar is er helemaal niemand meer die nog weet hoe het was en hoe het zou moeten zijn. En je krijgt het ook niet uitgelegd. Ze gaan er in hun onwetendheid dwars tegenin.

  3. AB

   Eug, reageer eens onder je eigen naam ipv een naam uit 1900. Verder snap jij er dus nog steeds geen klote van. Die graszoden hebben geen goed gedaan.

 5. Carel Reeser

  Mijn naam is Karel van der Voort, mijn vrouw haar meisjesnaam is Reeser en een van de oprichters van Ajax is Carel Reeser. Vandaar mijn nick. Voor mij mooie combo. Geen idee wie Eug is waar AB het over heeft en nu ook prinsengracht

  1. AB

   Wij geven mensen hier graag een eigen nick. Welkom op het forum Eug. Hoe lang lees je al mee?

  1. Carel Reeser

   Ok word me beetje te voodoo achtig nu. Ik pak mijn fietsje en ga lekker naar Ajax-AZ nu. Even kazie happen.

Comments are closed.