Zaakwaarnemer Vd Beek: ‘Als situatie nog zo blijft, dan is vertrek voor alle partijen een betere optie’

Donny van de Beek staat in de nadrukkelijke belangstelling van de Engelse topclubs Liverpool, Manchester United en Chelsea, terwijl ook het Italiaanse AS Roma concreet is. Vanochtend verschenen in de Engelse media berichten dat meerdere topclubs jagen op Van de Beek. ‘Het klopt dat die interesse er al enige tijd is’, laat zijn manager Guido Albers desgevraagd weten aan VI. ‘Afgelopen zomer was het ook al concreet, maar Donny koos bewust voor een langer verblijf bij Ajax. Helaas is het allemaal in de afgelopen maanden anders verlopen dan we voor ogen hadden. Hij is een jonge speler, die minuten moet maken om zich te blijven ontwikkelen. Ook met het oog op zijn plek als international bij Oranje.’

Van de Beek richt zich op Ajax en laat zich tijdens de invalbeurten geregeld positief zien. ‘Dat moet hij ook doen’, vervolgt Albers. ‘Donny wil met Ajax dit seizoen prijzen winnen. Wij als management kijken ook naar de lange termijn. Als zijn situatie nog veel langer zo blijft, dan is een vertrek voor alle partijen een betere optie. Hier heeft niemand iets aan. Die afspraken zijn inmiddels ook met Marc Overmars gemaakt. Als de situatie zo blijft, is een vertrek bespreekbaar.’ Van de Beek heeft nog een contract heeft tot medio 2022.

Related posts

69 Comments

 1. Slingertje.

  Ze hebben tegenwoordig de ballen niet meer om zich terug te vechten in een team. Het is meteen janken dat ze weg willen bij hun zaakwaarnemer.
  Dit gaat de volgende speler worden die in het buitenland op de bank zal gaan belanden.

  1. De Ajacied

   Nix ervan
   Donny is nog niet klaar bij Ajax en dus ook niet voor stap omhoog
   Gewoon nog ff blijven
   ❌❌❌

  2. Iamsterdam2015

   Denk niet dat dat het geval is bij Donny. Hij krijgt gewoon geen vaste plek van TH. En als hij speelt speelt hij goed en nog zet TH hem de volgende wedstrijd op de bank…. tja iets van vechten tegen de bierkaai?!?

   1. Sam34

    Zo fantastisch speelt donny de laatste tijd niet. in het systeem van ten hag past eiting gewoon beter. Jij doet net alsof th iets tegen hem heeft das helemaal mooi. Hij moet gewoon goed voetballen dan komt hij er vanzelf in.

    1. Iamsterdam2015

     Doe ik niet en zeg ik ook niet. Ik constateer, meer niet. Dat hij zijn stinkende best moet blijven doen is logisch.

   2. HDfan

    Waar moet hij dan staan? Naast een spits staan neres, zyech, tadic, frenkie en schone er sws in namelijk.

   3. Jimmy1971

    Heb nou even geduld Donny!
    Frenkie wordt helaas straks weggekocht net als Ziyech en Schone zal volgend seizoen (jaartje ouder) zijn wedstrijden moeten kiezen. Voorts spelen we genoeg wedstrijden ( competitie, beker, Europees) , het komt goed voor jou!!

 2. AjaxKat

  Ja, Donny moet spelen. Zo dreigt er wel een hele grote leegloop voor volgend seizoen. Als hij wil schikken in de rol als controleur dan kan ie volgens mij elke wedstrijd nog wel bruikbaar zijn in dit Ajax. Op het middenveld is hij een alleskunner dus waarom niet. Eiting is nog iets te onervaren en zijn kans komt ook nog wel.

  1. AjaxKat

   Moet er wel bij zeggen dat de echte kracht van Donny natuurlijk als aanvallende middenvelder is.

   1. Litmanen

    Als Frenkie en Ziyech vertrekken kan Donny gewoon blijven. Intussen zou ik als ik Ten Hag was maar eens gaan rouleren. Tadic en Ziyech mogen best een keertje banken, dan houden de andere ook hun handelswaarde.
    Zeker tegen de kleinere tegenstanders zijn de “vedetten” meer met zichzelf bezig dan met het team.

    1. BobbyHaarms

     Voel je je wel helemaal lekker? Tadic, maar vooral Ziyech zijn je beste spelers! Zulke topspelers spaar je alleen als er een belangrijke wedstrijd aankomt voor de broodnodige rust. Ziyech is je absolute topspeler die wekelijks het verschil maakt, die wissel je niet.

     1. Ajax1958

      Je weet toch Bobby, die mafkees is niet goed bij z’n hoofd. Je had eens moeten zeggen dat Veltman maar eens moest banken, was hij helemaal over de zeik gegaan. Nou Neppie, ik zal je uit je droom helpen. Veltman komt er niet meer in.

     2. Indojood

      Als het aan Nietmanen ligt worden Van Rhijn en Zivkovic teruggehaald en is Veltman straks weer basisspeler. Dat is het niveau waarnaar Nietmanen verlangt.

     3. Litmanen

      Bobby, kijk de wedstrijden tegen bijvoorbeeld Heracles eens terug! Een Ziyech die met een one-manshow bezig was. En dus puntenverlies!
      Tegen dat soort tegenstanders hebben we mensen nodig die puur in het teambelang denken, zoals Donny, Schone, Nico, De Ligt etc.
      De goochelaars mogen best eens van de kant zien dat je die panna’s en hakjes alleen moet gebruiken als je veilig voorstaat. En niet bij 0-0 of 1-0.
      En dat neem ik ook vooral Ten Hag kwalijk, want die hoort dan in te grijpen.

     4. AB

      Toch blij Litmanen dat je, ik hoop even, terug bent. Je maakt echt in slechts een paar bijdragen duidelijk dat je er niets van snapt. Chapeau. Daarnaast zit je haat jegens Ziyech ziekelijk diep maar ja, wat dat betreft verkeer je in een ontkenninsfase. Tip: laat je bijstaan door een professional op het gebied van waandenkbeelden. Sterkte en succes.

    2. Emous1978

     Wat dacht je? Haal tadic er maar bij dan valt hwt misschien niet op dat ik weer bezig ben om Ziyech af te zeiken? Zielige kneus ben je

    3. Indojood

     Ziyech stampt ondanks alle kritiek stug door – tegen de wind in

     COLUMN Columnist Thijs Zonneveld neemt het op voor Ajacied Hakim Ziyech. ‘Het is een streling voor het oog om hem te zien toveren met de bal.’

     Thijs Zonneveld 05-10-18, 08:08

     Bij de hoekvlag zit Franck Ribéry al dagen op zijn knieën in het gras, met stoffer en blik. Hij probeert de gruzels van zijn ego bij elkaar te vegen. Nog steeds weet hij niet wat er is gebeurd. Het ene moment dacht hij Hakim ­ Ziyech te hebben vastgezet in de hoek van het veld, het volgende zaten zijn benen in de knoop en was Ziyech verdwenen.

     Wat Ziyech afgelopen dinsdag deed in de Champions League-wedstrijd tegen Bayern was geen voetballen. Het was toveren, met zijn linkervoet als staf. Lichaamsschijnbewegingen, panna’s, steekballetjes waar je uren naar kunt kijken zonder ze te begrijpen. En alles met een achteloosheid alsof hij op een pleintje met zijn vrienden balde. Die ene pass, vanuit stilstand gegeven, over de breedte van het veld, was nóg mooier omdat hij wegwandelde met de allesverzengende zekerheid dat de bal op de centimeter precies zou landen waar hij dat wilde.

     Misschien is het diezelfde achteloosheid, diezelfde zelfverzekerdheid, die hem moeilijk te begrijpen maakt. Het is amper een halfjaar geleden dat hij werd uitgefloten door zijn eigen supporters. Dat hij werd geduwd door capuchontokkies die de spelersbus stonden op te wachten na een verloren wedstrijd. En nog steeds. Roep op ­sociale media iets positiefs over Ziyech en je weet in geen tijd hoe een augurk zich voelt: kopje onder in het zuur. Want zo goed is-ie niet. Van Persies linker is mooier. Vorige week speelde hij nog als een natte krant. En eerst moet hij maar eens kampioen worden. Hij is te arrogant. Te flegmatiek. Te Marokkaans.

     De toenmalige bondscoach was niet in hem geïnteresseerd, als hij een verkeerde pass geeft is hij een k*tmarokkaan, oma’s in de tram houden hun tasje steviger vast als hij bij ze in de buurt gaat zitten, in praatprogramma’s wordt hij afgemaakt omdat hij zogenaamd niet hard genoeg zou werken en van sommige politici moet hij oprotten. Maar als hij besluit om voor het Marokkaanse elftal uit te komen is hij een verrader en een schande voor het land. Niet Nederlands genoeg. Was hij de reserve-rechtsback van Telstar geweest, dan had er geen haan naar gekraaid.

     Er is genoeg op de voetballer Ziyech aan te merken, want er is op alle voetballers genoeg aan te merken. Maar het is een streling voor het oog om hem te zien toveren met de bal. En net zo goed om hem zichzelf uit de naad te zien spelen voor zijn elftal. Want ook al floten zijn eigen supporters hem uit, ook al krijgt hij van alle kanten kritiek, ook al werd hij – onbegrijpelijk genoeg – in de ­afgelopen winter niet opgepikt door een grote, buitenlandse club: hij staat er nog steeds. En hoe.

     Stug doorstampen, tegen de wind in.

     Als dat niet Nederlands is, wat dan wel?

     1. Litmanen

      Gericht aan alle bewonderaars, Fortuna-Ajax. Balcontacten Ziyech in de eerste helft: 40 keer. Balverlies 33 keer.
      Waarvan akte……

     2. Moosie

      Al 6 keer wezen janken dat je van het forum ging al 6 keer teruggekomen om net te doen alsof er niets gebeurt is en weer met je scorebord statistiekjes komen.
      Bij al dat balverlies hoe vaak stond de medespeler niet op te letten ?
      Je bent gewoon geen Ajaxsupporter met je veilige gelul Ajax is groot geworden.met risicovol voetbal jij bent gewoon een pisvlek

     3. AB

      Je zou bijna zeggen: zou een open hart operatie helpen. Maar dat doet een mens niet, dat is niet netjes. Overigens wel een van de meest veilige operaties die er zijn als je naar de statistieken kijkt (en daar is onze Litmanen gek van …… als het is zijn vertaal-straatje komt ….)

     4. Ajax1958

      Kijk en daarom was je een keepertje vroeger en nu trainer van bierelftal 8. Je bent een Ziyech hater, zonder verstand van voetbal.

     5. AB

      Litmanen is hooguit trainer van zijn kladblokje en zijn pen. Geen weldenkend mens wil naar hem luisteren. Ik denk trouwens wel dat hij langs het veld aanwijzingen geeft …….. ‘s-nachts om 2 uur als het heel donker is en iedereen uit de kantine is vertrokken. Dan staat Litmanen, in de regen, langs het veld te roepen ……. goede pass Veltman ….. klasse van Rhijn…… kom op Boilesen, hij gaat lekker. De mensen laten hem maar gaan. Beter zo dan dat hij overdag gekke dingen loopt te schreeuwen denken ze.

     6. Indojood

      Leuk dat je de inhoud van het artikel bevestigt. Als je echt slim was geweest had je niet gereageerd. Maar ja, gaat over Ziyech hè, dan is de haat te groot.

     7. AB

      Bericht aan onze statistiek ambtenaar. In de wedstrijd tegen Fortuna kreeg Onana het hoogste cijfer nl. een 8. Hierna kwamen 5 Ajacieden met een 6,5 waaronder Ziyech. De rest scoorde lager. Het is hoogst verwonderlijk om dan Ziyech als voorbeeld van niet goed functioneren er uit te halen. 4 anderen waren even “slecht” en de rest slechter. Inderdaad dit heeft maar een reden nl: Ziyech haat gebcombineerd met Marokkanen haat. Zo fijn als mensen hun eigen graf hier graven (oeps, sorry ?)

     8. dickst14

      Die Ziyech was tochgekozen tot beste voetballer in de eredivisie. Hoe kan dat toch Litmanen. Jammer dat niemand er verstand van hebt. Alleen jij. hahaha wat een giller. Maar goed dat je anoniem je rotzooi kan schrijven.

 3. Koning Haarms Wolfs

  Het zijn wel allemaal jankers tegenwoordig. Zit het even tegen, dan knokken ze zich niet terug, zoals Lasse, maar gaan ze lopen grienen als een miepje… gadverdamme.

  1. Mr Ajax

   Ik word er ook doodmoe van kwh, denken ze echt dat ze bij een manchester wel zullen spelen, nou dacht het niet, dus doe niet dom donny en blijf tot je 1 van de besten bent

 4. Daisy

  Daar gaat het weer pffff. Speel ik niet dan ga ik ergens anders heen. Niets is groter dan Ajax dus er zit voor jou niets anders op. Maar je kan het ook meenemen in jouw leerproces en laten zien dat jij zeker in de basis moet. Vecht je terug want het lig niet altijd bij die ander. Succes

 5. Carel Reeser

  Typisch voor huidige tijd……er is wel 1 ding wat zijn zaakwaarnemer over het hoofd ziet. Als je bij Ajax niet in de basis staat zal je dat clubs als Liverpool etc zeker niet staan. Dus drogreden.

 6. Peter kopsterk

  Moet zeker nog 2 jaar bij ajax blijven om die stap te kunnen maken. Nu heeft het geen zin. Zou net als kluivert op de bank belanden.

 7. TwanvV

  Donny moet spelen, een echte aanwinst voor het team. Zou zonde zijn als ze zo’n speler laten gaan!

 8. Charka53

  Ik kan begrijpen dat je het niet leuk vindt om maar zo af en toe in het eerste te mogen spelen maar er komen nog zoveel wedstrijden dat je vaak genoeg speelt en laat je niet gek maken door een zaakwaarnemer die zit er alleen maar voor zijn eigen gewin en je voorganger D . Klaassen heeft ook de bank versleten IPV te spelen dus doe geen rare dingen.

 9. De Nees

  Ik zie weinig vooruitgang, speelt al 3 jaar hetzelfde. Tegen Bayern als enige onzichtbaar. Zie gewoon niet wat jullie in hem zien. Loopt ’s de tegenstander voor de voeten, gaten dichten, staat ’s goed in de 16…Als dat het is, nou ok leuk. Ik zie i.i.g. nooit voetballende oplossingen bij hem.

  1. AB

   Zijn naam scandeert zo lekker in het stadion. Is ook wat waard toch? Maar hij was als invaller meer zichtbaar dan de keren als basisspeler dit seizoen. Dat is wel een feit. Weggaan gaat inderdaad bankzitten elders betekenen maar tegen een hoger salaris of hij moet net aan subtop gaan spelen in het buitenland.

  2. De Nees

   Ik kan nog steeds geen vinger leggen wat hij nu echt is. Zeker geen hekel aan hem, als invaller paar keer goed idd vooral omdat hij getergd was – wat wel bedenkelijk is want dat niveau komt dus op momenten. Vind hem technisch ondermaats, vooral omdat hij op een belangrijke aanvallende positie speelt. Ik mis steekpasses, snel combinatiespel en handelingssnelheid in de kleine ruimte zoals Ziyech en Tadic dat wel kunnen. Controlerend komt hij meer uit de voeten, maar ook niet overtuigend, daar vind ik Schone ook weer beduidend beter.

   1. AB

    Ik denk dat hij wat langer controlerend ingezet moet worden en dat hij dan ik die rol kan groeien. Het is geen verfijnde technicus en dat zal hij ook nooit worden. Degelijk is meer de term die bij hem past. Bij een aanval meesluipen naar voren en vanuit de tweede lijn toeslaan maar vnl controlerend voor de verdediging. Ik denk dat dat zijn kracht is. Velen zagen in hem een type Klaassen en dat is hij echt niet.

 10. Dagrump

  Zou stiekem echt zonde zijn als Vd Beek zou vertrekken. Hij moet gewoon zorgen dat Ten Hag niet om hem heen kan!! Ik zeg nog lekker 2 jaar blijven!!

 11. Zlatan4ever

  Wat de zaakwaarnemer ook voor onzin uitkraait(gaat bij hem om de poen bij een transfer) staat het ontegenzeggelijk vast dat Ten Hag hem niet goed behandeld

  1. Yindi02

   Weet niet of TH hem niet goed behandelt. Nees heeft wel een beetje een punt. Je ziet bij de meeste (jonge) jongens een duidelijk opgaande lijn maar hij lijkt stil te staan in zijn ontwikkeling. Het beste voor hem zou zijn om bij Ajax te blijven en zijn stinkende best te doen (nog) beter te worden. Vrees dat, wanneer hij vertrekt naar een van genoemde clubs, hij op de bank beland. Zou eeuwig zonde zijn.

 12. ajacied078

  donny moet in de leer bij schone die is ook van aanvallende mid gaan leren verdedigen.

 13. Ajaxbest

  Laat maar gaan hij wilt zelf ook weg van de beek dan maar klaas terug hallen die was pas goed

 14. Kovacs

  Ik ben het eens met de mensen die hier zeggen dat Donny zich de laatste tijd niet echt meer ontwikkelt. Niet zoals Davy Klaassen dat het laatste seizoen bijvoorbeeld deed. Ik zie hem ook graag in Ajax 1, omdat zijn vechtlust groot is en hij er meer bovenop zit dan een Eiting. Maar voor Donny zou een stap naar een grotere club in het buitenland veel te vroeg komen. Zelfs Davy is teruggezakt. Dat zou Donny de ogen moeten openen.

 15. Iedereen heeft een mening

  Het is de zaakwaarnemer die dit roept en niet Donny. Dus rustig afwachten.

 16. Finidi

  Tja als ze niet spelen willen ze weg, spelen ze wel dan worden ze weggekocht dus wat is het verschil tegenwoordig?

 17. Bert Betondorp

  Donny laat je niet gek maken door welke zaakwaarnemer ook.
  Bedenk : bij welke andere club je ook terecht komt ook daar ben je afhankelijk
  van de trainer. Die maakt de opstelling met of zonder jou. Vaak kom je dan op de bank. Wat is het verschil? Goed luisteren naar jeeigen gevoel. Weg of blijven bij Ajax? Het i n jou. Ikt het wel,

Comments are closed.