Ajax denkt aan bod van 10 miljoen op Genk-middenvelder Sander Berge(19)

Volgens geruchten in Italiaanse media heeft Ajax belangstelling voor de 19-jarige Noor Sander Berge van RAcing Genk. De middenvelder kan mogelijk in de winterstop al de overstap naar Amsterdam maken, zo weet de geruchtensite Calciomercato. De talentvolle Noor is dit seizoen een basisspeler bij Genk en maakt indruk als controlerende middenvelder. Marc Overmars zou tien miljoen euro overhebben om Berge deze winterstop al naar Amsterdam te halen.

Genk speelt vooralsnog hard to get. De huidige nummer vijf van de Jupiler Pro League zegt vooralsnog niemand te laten vertrekken gedurende dit seizoen. Waarschijnlijk zal Overmars nog wel dieper in de buidel moeten tasten wil het Genk overtuigen. Afgelopen zomer deed Sevilla nog tevergeefs een poging Berge in te lijven maar de Belgishce club weigerde toen een bod van vijftien miljoen euro.

Related posts

50 Comments

  1. De Ajacied

   We hebben middenvelders in overvloed, Donny wil waarschijnlijk al vertrekken, ben maar zuiniger op het geen je hebt Overmars
   ❌❌❌

   1. Dagrump

    Helemaal mee eens!! Zou echt zonde zijn van Vd Beek!! Zorgen dat je deze groep zolang mogelijk bij elkaar kunt houden en op bepaalde plaasten versterking halen. Maar inderdaad aan Overmars ben Zuinig op wat je hebt!!

   2. KBouter

    Wat heeft dit met Donny te maken… totaal andere voetballer.Berge is een controlerende middenvelder!!

    1. Bakkie

     En een hele goeie ook, volgens mij
     Hoor al een tijdje hele goeie dingen over deze speler. Zou erg knap zijn als we deze binnen kunnen halen!

     1. dickst14

      Voor 10 miljoen. Kopen wat je zelf niet hebt of op kunt leiden zou de leidraad moeten zijn. Wordt dit de zoveelste in het rijtje Duarte vd Hoorn Sinkgraven Orejuela Kristensen Cassierra enz enz

   3. JohnDoe77

    Goed gezien Ajacied! Uiteraard moeten we rekening houden met het vertrek van Ziyech en mogelijk (al hoop ik van niet) afscheid van Lasse en dan zou dit wel een goede move kunnen zijn. We willen het geld toch investeren in de selectie. Die goede verdedigers komen hopelijk ook wel.

   4. Emilio4Ajax

    Ben ik het niet helemaal mee eens… na dit seizoen is de jacht op Ajax geopend… Ziyech, Donny, Frenkie en evt Nous zijn dan naar waarschijnlijkheid weg…hou je in eerste instantie Schöne, Blind, Eiting evt de Wit en Gravenbrecht over… te licht om op 3 fronten mee te doen…Weet eerlijk gezegd niet wie van JA doorkomt…mischien Bijleveld…

 1. Koning Haarms Wolfs

  Middenveld…..nog een…..die hebben we zat (dit jaar, volgend jaar is iedereen weg).

 2. a.p.

  misschien is opvolger van Frenkie, Ziyech, Schone en Van de Beek. Ik hoop niet dat zij binnenkort vertrekken

 3. fjonkman

  Nog meer middenvelders pffff, haal liever Magallan op, want we zitten veel te dun in de verdedigers

 4. Daisy

  De plannetjes en de prijskaartjes hangen al om de nekkies van de spelers voor volgend seizoen. Medesupporters wij moeten geen illusies hebben dat we dit team bij elkaar houden want dat gaat niet gebeuren. Laten ze maar wel vast scherp zijn op wat er aangetrokken moet worden voor volgend seizoen of na de winterstop want dan zullen er ook weer spelers vertrekken. Wij moeten er toch steeds rekening mee moeten houden dat ons Ajax een opleidingscentrum is voor voetballers. Als ze geld opbrengen of niet mogen spelen zijn ze weg. Ja jammer maar waar. Nu wij in de CL spelen en het goed doen zijn de spelers nog meer waard en de spelers weten dat ook. De meeste willen zo veel mogelijk verdienen. Voetbal is maar bij zaak. Wij supporters hebben hier geen instemming in dus

  1. Carel Reeser

   Daisy beetje meer vertrouwen in Ajax. Wat jij omschrijft dat was tot voor kort zo. Laatste twee zomers zijn er nauwelijks topspelers bij Ajax vertrokken. Ajax werkt niet meer makkelijk mee bij transfers

   1. Daisy

    Ik hoop echt dat je gelijk heb Carel Reeser .Maar ik ben er bang voor. Dit jaar was bijzonder om bijna niemand te verkopen maar dit keer hou je het niet meer tegen als het Salarisplafond zo blijft.

    1. Carel Reeser

     We gaan het zien, maar salarisplafond is laatst behoorlijk omhoog geschroefd voor Tadic, Blind en Ziyech. Hopelijk beetje hoog genoeg

    2. Bakkie

     Het zou mooi zijn als Ajax voortaan elke zomer van tevoren aan de selectie duidelijk maakt wie er eventueel mogen vertrekken. Dus komende zomer bijvoorbeeld Ziyech (want dat hadden ze al beloofd) en De Ligt omdat ie het niveau al haast ontgroeid is.
     Maar stiekem weet ik dat dit een illusie is

     1. Carel Reeser

      Hier heb je een punt Bakkie. Goede strategie, werkte deze zomer zeer goed. Zou dus voortaan vast beleid moeten zijn. En voor diegene heb je dan al een vervanger, voordat je het communiceert

     2. AB

      Carel, Eug zou zo trots je zijn geweest. Jammer dat je hem niet hebt meegemaakt. Eug was ook zo trots op TH deze zomer. ?

     3. Carel Reeser

      Dan is Eug niet goed bij zijn kokosnoot aangezien er geen technisch hart meer is. Wat mij betreft hebben we een technisch directeur Marc Overmars en een Algemeen Directeur Edwin van der Sar. En die hebben leiding strak in handen en hebben het deze zomer inderdaad goed voor elkaar. Nu is het aan Ten Hag, spelers en staf. Kampioen worden is een must met deze selectie !

    1. Carel Reeser

     Franki ik had het beter kunnen zeggen. Spelers die Ajax eigenlijk niet had willen laten gaan.
     Dat zijn in mijn optiek alleen Klaassen, Sanchez en Kluivert.
     Die anderen daar was Ajax niet rouwig om denk ik.

  2. AB

   Je hebt gelijk Daisy, ze vertrekken. Hoger salaris bij Ajax geeft geen doorslag, ze willen naar een betere competitie.

 5. Ajax 1

  We hebben inderdaad een overvloed aan middenvelders (maar hebben we nodig ook). Dus bestuur houd ook al rekening met vertrek van een aantal spelers…..

  1. Jimmy1971

   Ik denk ook dat Overmars vast voorsorteerd op komend seizoen! Hij heeft geleerd van zijn fouten..

   1. AB

    Dan koop je geen jongen jongen maar dan zorg je dat je eigen opleiding op orde is. Wat je niet in huis hebt moet je halen maar dan wel met jarenlange ervaring en geen beleggingsobject.

    1. Ajax 1

     Zoals neres bedoel je ab? Want die had ook al enorme ervaring? Volgens mij wil je in eerste instantie eigen jeugd, maar indien niet goed genoeg een aankoop. En daarnaast wil je een mix v jong en ervaren. Het een heeft dan weer niets met het ander te maken als er maar balans in het team is en liefst veel uit eigen jeugd.

     1. AB

      Moet ik alle jeugd die is aangekocht en niet is geslaagd ook noemen? Als je maar veel koopt zit er altijd wel een keer een prijs bij. Het heeft echter geen klote met beleid voeren te maken maar wel met je eigen opleiding naar de kloten helpen. Steeds meer jeugd vertrekt vroegtijdig omdat ze zien dat het huidige TH geen vertrouwen heeft in de eigen opleiding maar meer vertrouwen heeft in beleggingen. Zo’n 4 jaar geleden stonden er netjes 50-60 spelers onder contract vanaf 16 jaar. In,iddels meer dan 80. Volgens bij kunnen we er maar 11 opstellen in het eerste plus een aantal reserves achter de hand. Max selectie 22-23. Elke transferperiode gaan ze weer op zoek naar nieuwe geldstromen. Sorry, maar ik vind het beleid dus gewoon zwaar kut.

 6. Ajax XXX

  Op CVM is zon speler nog nodig in de selectie. 1.91, ziet er fysiek sterk uit op de beelden die ik heb bekeken en probeert de voetballende oplossing in 1e instantie te zoeken. Vanavond maar effe Genk kijken om beter oordeel te kunnen geven

 7. Harry_Kleingeld

  Goed voor volgend seizoen? De volgende gaan weg denk ik: de ligt, de jong, ziyech, onana, nico en misschien zelfs neres..

 8. AjaxKat

  Eindelijk iemand die kan lezen dat het om een cvm/controleur gaat en daar hebben we er echt weinig van! Schöne begint al langzaam met afbouwen van zn actieve loopbaan en Eiting komt ervaring tekort. Als Donny minuten wil maken kan hij ook op de cvm-functie, maar daar ligt zijn kracht niet. Logisch dat MO verder kijkt. Maar met Blind hebben we natuurlijk ook een cvm.

   1. AjaxKat

    Dit is zn 2e seizoen in het eerste van de Belgische nr. 2. En hij is Noors international. De spoeling is dun op die plek… en het zijn nog maar geruchten dit.

     1. AjaxKat

      Nederland heeft ook internationals. En waar waren die afgelopen zomer? Op vakantie!

 9. Kovacs

  Misschien eens aan een stevige centrumverdediger en ervaren spits van ongeveer 26 Jaar denken. Maar middenvelders? Nee, daar hebben we er nu wel zat van.

 10. AjaxBelg

  als we toch gaan shoppen bij Racing Genk is er maar 1 waar je moet voor gaan… Trosard. een links buiten die nog zijn man voorbij kan en een top voorzet kan geven. de beste linksbuiten uit Belgische competitie

    1. AjaxBelg

     al is Trosard gisteren zwaar geblesseerd afgevoerd. vrees voor maanden uit roulatie

 11. AJAXForever61

  Berge ipv Schone volgend jaar, controlerende middenvelder! Donny gaat toch weg, Schone kan het straks niet meer bijbenen.

 12. AB

  Als dit bericht waar is ….. als …… dangaat Overmars dus straks zo’n 20 miljoen betalen voor een 20- jarige (geen 19) zonder jarenlange ervaring. Wederom zou dat een bewijs zijn dat de eigen opleiding tekort schiet maar dat zal wel een negatieve insteek zijn.

Comments are closed.