Vd Beek: ‘Ik had hem op mijn schoen’

Ajax speelde gisteravond in München gelijk tegen Bayern (1-1). Donny van de Beek had zelf een grote kans had om Ajax de winst te bezorgen. ‘Ik had hem op mijn schoen voor de drie punten, maar ja dat is klote. Ik vond dat we gedeeltes hadden dat we heel goed voetbalden. Bayern had het heel lastig met ons. In het begin, de eerste vijf tot tien minuten, klapten zij er echt op en waren zij de baas. Ze waren gewoon feller en maken snel een goal, die mag je niet zomaar weggeven de eerste tien minuten. Maar ik vind dat we daarna veerkracht toonden en ons goed herpakten’, aldus Van de Beek in gesprek met AT5.

Volgens Van de Beek zat er dinsdagavond meer in dan een gelijkspel in München. ‘Als we een goede dag hebben kunnen wij heel goed voetballen en dat hebben we dinsdag in veel momenten laten zien. Ik denk dat er meer in had gezeten dan een gelijkspel.’ De middenvelder verwacht niet dat Ajax nu makkelijk doorgaat. ‘Makkelijk wil ik niet zeggen, want er komen nog een aantal wedstrijden aan. We moeten zorgen dat we dit spel vasthouden en dat we dit elke keer kunnen brengen. Het is een wedstrijd op zich, in de thuiswedstrijd kan het zo weer anders zijn. We hebben het dinsdag goed gedaan en daar mogen we trots op zijn.’

Van de Beek complimenteerde de uitsupporters in de Allianz Arena: ‘Geweldig’. ‘We konden ze elke keer goed horen. Ze kwamen er goed bovenuit in een geweldig stadion, denk ik. Dat was heel mooi. Ik heb ze eigenlijk meer gehoord dan het thuispubliek, dat was mooi. Geweldig denk ik.’ Volgens Van de Beek was André Onana de man van de wedstrijd. ‘André was heel goed. Misschien geef ik de spelers dan te weinig krediet. Maar je zag hoe rustig hij was en hoe makkelijk hij de bal uit de lucht plukte. Hij had goede saves, ik heb echt van hem genoten.’ En als Van de Beek de hele trip een cijfer moet geven? ‘Vandaag hebben we wel een 7,5/8 gehaald als team.’

Related posts

35 Comments

  1. De Ajacied

   Klopt helemaal
   Maar hopelijk komen we die 2 duren punten niet te kort aan het einde van deze voorronde
   Dat zou echt wel héél zuur zijn
   ❌❌❌

  1. Bakkie

   Dat vind ik overdreven, Peter Likesterk
   We hadden misschien kúnnen winnen, maar zeker niet moeten winnen. Bayern was het grootste deel van de wedstrijd de bovenliggende partij en de bal hoefde maar een keer goed te vallen voor hun.

 1. JohnDoe77

  Goed gezien Donny, dan had jij zeker zonder enige twijfel in de basis gestaan de rest van het seizoen!

 2. Zlatan4ever

  Vd Beek had niet gewisseld moeten worden, maar Neres.
  Dan Dolberg voor Neres ipv de Wit. Dan hadden we meer kans op een overwinning

  1. FrankiC

   Apart Zlatan. Ik vond Neres juist veel beter dan Van de Beek. Donny leek ook leeg…

   1. Zlatan4ever

    Neres moest opgeofferd worden voor een echte spits niet imdat Neres zo slecht was maar om een goal te maken had je Dolberg of KJ nodig. We waren continue gevaarlijk in de 16 maar geen afmakers (kans Donny,kans Tadic enz.)

 3. Daisy

  Ik had hem op mijn schoen zeg die haha je had hem zeker op je schoen. Lekker gevoetbald kerel en de volgende keer gaat hij er wel in.

 4. Charka53

  Als we verloren hadden waren de reacties wat minder mild geweest over de missers van Donny en Dusan

  1. Finidi

   Dat denk ik ook wel ja haha, maar hierboven zegt er ergens eentje dat Bayern grotendeels de bovenliggende partij was??????snap ik niet zelfs trainer van hun zei dat Ajax va 15e minuut tot 80e bovenliggende partij was?

   1. Charka53

    In het begin moesten de meeste even aan alles wennen en na het doelpunt van Bayern ging het goed lopen en zijn we de bovenliggende ploeg geweest en als die twee grote kansen doelpunten hadden geweest had niemand hierover getwijfeld , wat waren ze goed man .

 5. AB

  Vd Beek speelde in mijn ogen een zeer matige wedstrijd en werd terecht gewisseld. Na zo’n verrassende partij kijken heel veel supporters direct door een mooie roze bril en was het hele team top. Ook Maz vond ik niet goed. Schone heb ik het maar niet over. Nogmaals, de vechtlust heeft ze zover gebracht en had ook gewoon de overwinning moeten brengen. Dat een keeper er mooie ballen uit weet te houden is tot daar aan toe maar minimaal een van de kansen van Tadic, vd Beek en Tagliafico had er gewoon in gemoeten. Dat eist het top voetbal gewoon. Daarom erg jammer dat er geen echte spits was. Vind ik toch een misser van de TS. Teveel afgestemd op Bayern ipv eigen kracht en eigen spel.

  1. FrankiC

   Eens wat betreft Donny en Mazra, AB. Ze hebben beiden moeite om aan te pikken bij de rest. Ik heb wéér een goed Blind gezien en gelukkig deed Wöber het ook naar behoren. Ben voorstander van Neres in de punt.

   1. AB

    Blind was in de tweede helft wel erg dom bezig. Het is dat Onana hem wegstuurde anders had hij een groot risico gelopen op een tweede gele kaart. Voor zo’n ervaren speler een onvergeeflijke fout vind ik. Daarnaast was het gewoon een professionele duikeling van de Ligt. Verder vond ik hem niet altijd zuiver en snel genoeg in de passing maar ik was wel blij met Wöber als CV.

  2. De Nees

   De tactiek heeft de doorslag gegeven. Dit was een andere wijze van 4-3-3 spelen, waar Ajax normaal hangende buitenspelers heeft kwamen ze nu vanaf het MV opzetten, de backs stonden ook vaker op hun positie ipv bij balbezit constant naast de buitenspelers. Hierdoor bleef het elftal en dus MV en verdediging compact. Zo moet het tegen sterkere tegenstanders ipv naïef overal je vertrouwde spel te spelen omdat je Ajax bent, daarmee zijn ze vaak genoeg in het mes gelopen. Ook wisseling van Blind en Wober was een goede zet en ben bijna zeker dat v Gaal hier een handje in heeft gehad. Hij kent de zwaktes van de Bayern spelers natuurlijk en uit het interview vlak voor de wedstrijd kon je opmaken dat er een onderonsje is geweest met Ten Hag. Grote kans dat Ten Hag anders zonder Wober en wel met Eiting had gespeeld, hij heeft tactisch al wat flaters gemaakt en plots deze tactiek is iets te veel toeval, zeker met een v Gaal die daar paar dagen rondliep.

   1. AB

    Zolang er maar niet verwacht wordt dat ik “Dank je wel” ga zeggen tegen hem. ? Mocht het echt zo zijn dat een trainer zich op het laatste moment door een buitenstaander op andere gedachten laat brengen, gedachten die zowel bij hem als de andere leden van de TS niet zijn opgekomen ………. tsja. Je kan dan zeggen: ik ben niet te groot om dat uit te voeren en je kan zeggen: ik ben niet geschikt voor Ajax. Beide kan ook ?. Zelf ben ik overigens wel van mening dat Ajax van zijn eigen spel moet uitgaan en dat een tegenstander zich maar aan moet passen. Nuance verschillen prima maar per tegenstander de boel omgooien … no way. Dus nu tegen AZ eens de lijn doorzetten maar dan wel met een echte spits. Dat maakt dat Ziyech een linie zakt en Schone naar de bank gaat.

   2. De Nees

    Je weet ik heb geen sympathie voor v Gaal om bekende redenen. Ik geef aan wat ik denk dat is gebeurt, we kennen hem hij heeft moeite ten 1e op achtergrond te blijven en ten 2e om niet zijn visie te geven, hij is bepaald geen mysterieus persoon om maar zo te zeggen. Zijn karakter bevalt me niet maar dat staat los van wat hij weet over voetbal. En na de wedstrijd staat hij ook gewoon naast de spelers tijdens de interviews. Ja dat is ook best uniek, hij weet wat zijn inbreng was en valse bescheidenheid kent Louietje niet ?. We kennen de ‘geschiktheid’ van Ten Hag, het is nog een groentje maar als hij wil luisteren en het pakt goed uit ook, is dat een goede les voor hem.

 6. Hanski

  Appie…”dat eist het top voetbal gewoon”?
  Lastig om te zeggen dat ONZE trainersstaf het perfect heeft neergezet, de uitviering hartstikke goed…tja dan mis je kansen….maar je creeert ze wel met mooi voetbal?
  In jouw ogennis het allemaal anders, je hangt de deskundige alles wetende bromsnor uit….aandoenlijk?
  Groeten in palingdorp

 7. Hanski

  De echte supporters ( dus niet de slijmende, meehuilende JC addepten ) hebben het waanzinnig gehad in Munchen…daar gaat t toch om? Spectakel, mooi open voetbal…in de geest van…..je kent m wel?

  1. dickst14

   Slijmende meehuilende JC addepten??? Pleur op van deze app en alles wat met Ajax te maken hebt. Ga korfbal kijken idioot.

  2. De Nees

   Je liefde voor een grootse club als Ajax heb je te danken aan Cruijff die spektakel en mooi voetbal in het Ajax DNA heeft ingebrand. Achterlijke dorpsidioot.

 8. a.p.

  AB wat mopper je, ik heb genoten, alleen de eerste 10 minuten niet. Er stond een team en dat was gisteren een lust om te zien. en nu zo doorgaan , af en toe spelers wisselen om een nog grotere eenheid te krijgen

  1. AB

   A.p., ik heb gisteren ook genoten van de wedstrijd, heus wel. Bier ging bij doelpunt Maz bijna door de kamer heen ?. Ik ben alleen geen figuur die na zo’n wedstrijd meteen de polonaise gaat lopen en lopen schreeuwen dat alles zo goed is. Het is mij allemaal te incidenteel. Ik zie nog steeds geen lijn in het werk van ten Hag. Gisteren ook weer iets totaal anders ….. Ajax zonder een echte spits, heb ik dat ooit eerder gezien? Het pakte in de aanpak van de Duitsers goed uit maar betaalde zich dus niet uit.

  2. De Nees

   Jawel AB maar een Ajax met wel echte spitsen heeft ook veegpartijen gehad, ook dat hebben we wel eens gezien, vorige ontmoeting 4-0 Bayern uit bijv. Dit was ook een 4-3-3 maar iets anders uitgevoerd, principes zijn gevaarlijk, aanpassen aan de mogelijkheden is slimmer zonder dat je je identiteit te kort hoeft te doen. In deze opzet had je even minder aan een vaste spits maar meer aan lopende mensen die die statische verdediging zoek speelde. Dan had je een Dolberg die ingekapseld stond tussen 2 reuzen en onze aanval die naarstig op zoek ging hem in stelling te brengen, dat was veel makkelijker geweest voor de tegenstander. Die 3 opgelegde kansen had een niet-spits ook moeten maken en een echte spits had deze ook kunnen missen.

   1. AB

    Je moet nooit de fout maken je volledig te richten op een spits vwb de afwerking. Ook een spits moet blijven bewegen maar als er een uitbraak langs de zijkant is dan moet hij op zijn plek staan. Zo’n drie keer was er in de tweede helft sprake van een uitbraak langs de zijkant met veel ruimte in het centrum. Dan moet de spits er staan. Natuurlijk gaan niet alle ballen er in maar er waren er nu een paar bij die een spits, die er voor staan tenslotte, toch wel gemaakt had. Dat je met je eigen stijl ook een veegpartij kan oplopen ….. tuurlijk maar merendeels betaald het zich uit. Teveel kijken naar een tegenstander geeft onrust in een ploeg.

    1. AB

     In het bedrijfsleven is het eigenlijk net zo. Je moet zorgen dat ze achter jou aanlopen en zich aan jou moeten aanpassen. Soms loop je dan ff iets te hard maar overall ……. win je de partij.

   2. De Nees

    Dat betaald zich merendeels niet zo vaak uit in Europa, als dat vaak opgeld deed dan had Ajax veel vaker, dus ook onder FdB een goede track-record gehad. Ging hij niet altijd uit van het traditionele Ajax spel, niet aanpassen en op hoop van zegen? Dat waren verschrikkelijke jaren in europa. Ik zeg niet dat Ajax catenaccio moet gaan spelen maar wel een beetje slimmer soms, meer niet. Aanpassen is een vies woord in NL, daarom zie je ook dat andere ED clubs zo vaak op hun bek gaan in Europa, ook tegen sterke teams spelen ze 4-3-3, beetje aanpassen en op resultaat spelen is ongehoord. Natuurlijk lag gister soms iets open voor een echte spits maar tegelijkertijd had je elftal mss minder compact gestaan als je wel voor het gebruikelijke Ajax spel met hangende vleugels had gekozen. Dan krijg je een andere wedstrijd en kon Bayern mss wel makkelijker doorstoten en creëerden ze wel kansen. In 95 kon Ajax iedereen zijn wil opleggen maar die kwaliteiten hebben we niet meer.

    1. AB

     FdB het Ajax spel? Tikkie greed en tikkie terug was dat hoor, zonder creativiteit. Daar heb ik helemaal niks van Ajax in terug gezien.

     Ik heb verder niets tegen iets aanpassen (iets nieuws bedenken) maar wat ten Hag met regelmaat doet is gewoon niet logisch. Tegen Bayern pakte het nu goed uit maar het is eigenlijk van de zotte de wijzigingen die hij vlak voor een wedstrijd doet. Het had enorm veel onrust in het veld teweeg kunnen brengen. Maar, we zien het hier en daar wat anders. Is prima ?. We houden beide van Ajax, we houden niet van van Gal en we houden van mooi voetbal. De invulling wijkt op sommige punten alleen af.

     1. De Nees

      Bij FdB monde alles anders uit idd, maar hij wilde met zijn spelers dat dus spelen wat ze niet konden en dus werd het tikkies breed. Omdat hij geen snars snapte van balans ervaring en talent. Voor de rest eens. ?

Comments are closed.