Mazraoui: ‘Ribéry of Alaba, ze komen er niet langs’

Noussair Mazraoui scoorde uitgerekend in de Allianz Arena zijn eerste goal. ‘Een mooi moment, een onbeschrijflijk gevoel eigenlijk’, aldus Mazraoui, die uitlegt hoe het kwam dat hij in die positie terechtkwam. ‘We spelen altijd aanvallend voetbal en we moesten pressen. Als je dat doet met het hele team kom je als rechtsback al snel hoog op hun helft. Dan heb je al een man-meer-situatie’, aldus Mazraoui in gesprek met Ajax TV.

Mazraoui zag dat Ajax de beste kansen had. ‘Ik keek met verbazing hoe Neuer twee ballen uit de kruising pakte. Hij is een uitstekende keeper. Misschien hebben we onszelf tekortgedaan, al hadden zij aan de andere kant ook nog wel wat kansjes.’

Vooraf gaf Mazraoui aan dat hij uitkeek naar de duels met Franck Ribéry. ‘Om eerlijk te zijn was ik voor de eerste duels wat nerveus. Hij komt op je af met snelheid en je denkt: wat gaat hij doen? Maar als je dan wat duels wint, denk je niet meer na wie erop je afkomt. Of het nou Ribéry of Alaba is, ik zorg ervoor dat ze niet langs mij komen.’

Related posts

50 Comments

 1. AjaxKat

  Denk wel terecht om te stellen dat beide keepers de mannen van de wedstrijd waren. Hoop dat Overmars nu beseft dat we bij uitval van Onana écht een probleem hebben. Zie je Zorba de Griek al ballen uit de lucht pakken voor een spits als Lewandowski? Ik niet. Ik hoop dan op de komst van Stekelenburg.
  Van de (met alle respect) ‘oudjes’ van Bayern vind ik Neuer nu nog wel een topper. De rest, ook Robben, is voor een club als Bayern toe aan vervanging.

  1. Yor2002

   Alleen wilt zo’n goeie keeper op de bank zitten bij ajax. Van Leer wou dat ook niet en een keeper die op hetzelfde niveau als onana zit waarschijnlijk ook niet.

    1. Litmanen

     Begrijpelijk dat je dat zegt na die mooie goal van gisteren. Maar ga de wedstrijd nog een keer bekijken en zie dan dat Mazraoui verdedigend de zwakste schakel is van dit Ajax.
     Vooral zijn positionele keuzes zijn verschrikkelijk.
     Tot nog toe is Maz tegen elke linksbuiten in de problemen geraakt.
     Zijn grote voordeel is dat grote tegenstanders zoals Ribery totaal niet geinteresseerd zijn in verdedigen, waardoor je aanvallend steeds een man extra hebt.

     Als je het omdraait zag je hoe belangrijk Neres was met zijn verdedigende acties. Altijd op tijd terug om Nico te steunen. Voor mij was hij de man van de wedstrijd.

     1. Prinsengracht

      Veltman is duidelijk minder dan Maz. Krijgen we nu weer maandenlang gezeur van jou over Veltman? Ga lekker AZ supporteren. Kun je geilen op van Rhijn. En volgend seizoen ook Veltman

     2. Litmanen

      Prinsengracht, ik heb in mijn reactie Veltman niet genoemd. Dus als jij het lekker vind om het woord geilen te gebruiken zoek dan een echte reden.
      Lezen blijft een probleem voor je, zielig figuurtje.

   1. Emous1978

    We hadden zon goeie reservekeeper maar die ging liever bij die kakkies op de bank zitten??‍♂️

   1. FrankiC

    Mazr was één van de minderen van Ajax. Volgens mij snelde zowel Ribery als Gnabry snelden er een paar keer langs alsof hij er niet stond.
    Zijn doelpunt was natuurlijk absolute top.

     1. Litmanen

      Eens AB, niet schrikken, maar zie boven. Er moet echt een rechtsback komen. Ik denk dat verdedigend Kristensen, maar ook Veltman een stuk zekerder zijn.

    1. De Nees

     Eerste 15 min liep Maz verdwaasd rond, zo zenuwachtig wist niet meer wat links of rechts was. Daarna herpakte hij zich maar bleef idd wel de mindere speler. Nog een lange leercurve te gaan, niet erg maar moet niet ten koste gaan van punten.

  1. Indojood

   Nous is geen rechtsback, is omgeturnd dus moet nog veel leren. Maar Veltman, Orejuela en Kristensen zijn nog slechter.

   1. Litmanen

    Het feit dat je zelf aangeeft dat hij geen back is, bewijst ook dat alle andere die je noemt beter zijn, want dat zijn echte verdedigers.

    1. AB

     Volgens is het feit dat je een verdediger bent geen garantie dat je ook een goede verdediger bent en beter bent dan een “niet” verdediger. Zo zijn er ook aanvallers die beter kunnen keepen dan een “echte” keeper puur omdat de slechte keeper totaal niet kan voetballen en ook een plekje moest hebben.

 2. Charka53

  Nu geen praatjes krijgen jij er komt na deze wedstrijd weer een andere dan moet je er weer staan enz.enz

 3. Jimmy1971

  Hoor nu even ook geen gezeuk over Ten Hag, heerlijk!!
  Bij Bosz was het hetzelfde verhaal, eerst alleen maar kritiek en toen hij weggging was hij onze beste trainer!
  Zou mooi zijn als wie dan ook eens normaal de tijd kreeg om zich te bewijzen..

  1. FrankiC

   Kijk naar de opstelling tegen PSV, dat zijn toch (beginners)fouten. Heeft niets te maken met ‘bouwen aan een team’ en dat soort gezever.

 4. Jimmy1971

  Hoor nu even ook geen gezeuk over Ten Hag, heerlijk!!
  Bij Bosz was het hetzelfde verhaal, eerst alleen maar kritiek en toen hij weggging was hij onze beste trainer!
  Zou mooi zijn als wie dan ook eens normaal de tijd kreeg om zich te bewijzen..
  Ook Neres werdt in het begin tot miskoop bestempeld en van de week was Wober nog niet goed genoeg.

  1. AB

   Ten Hag zit er driekwart jaar en een trainer van Ajax moet gewoon direct presteren, in ieder geval met zijn spelopvatting. Dit is nu een zwaluw maar het is nog lang geen zomer.

 5. Melvis

  Heerlijk die bravoure, dat hebben we nodig. In het interview vond ik zijn reactie ook mooi op de vraag of hij dit had verwacht vooraf…..”ja eigenlijk wel” ?

 6. Koning Haarms Wolfs

  Kun je nagaan, wat je met dit team kunt bereiken, wanneer we een echte trainer voor de groep hebben staan. Dan kunnen we misschien wel kampioen worden….

  1. AB

   Vergelijking is voor velen wat ongelukkig maar kijk eens naar van Bommel bij PSV. Die straalt overwicht, charisma en “zo gaan we het doen” uit. Het hele team heeft groot respect voor hem omdat ze weten waar hij over lult. Hij straalt alles behalve een beginnende trainer uit. Negen van de 10 keer start PSV fel, dat krijgt hij voir elkaar in de kleedkamer. Zet daar ten Hag eens tegenover …………

   1. Koning Haarms Wolfs

    Juist, AB. Onze “trainer” lijkt meer op het kneusje van de buren, dat je uit medelijden maar laat meespelen.

 7. Forever nr14

  AB, totaal niets aan toe te voegen, ik blijf het zeggen tis een flapdrol eerste klas, hij heeft de druk van ons “ajacieden” na de blamerende nederlaag (wederom) bij die schijt lampen, gelezen en gevoeld vandaar dat hij het nu anders deed. Geen enkele uitstraling heeft deze man, en heeft niets wat over gebracht kan worden op deze jonge spelers, het geluk aan z’n zijde dat het aankoop beleid veranderd is en het geld op het veld moet staan.
  Ik hoop van ganse harte dat we zsm een echte trainer zien.

  1. De Nees

   Haha AB, Pisv of Ajax trainen is ook een wereld van verschil. Daar doen ze aan gerichte aankopen, lompe krachtvoetbal en anticiperen op fouten tegen onze kneuzen clubjes. Doen niet aan jeugd inpassen, als er toevallig eentje in 5 jaar gereed is speelt ie en anders maar niet. Makkelijker om daar als trainer te slagen met schijtbakkenvoetbal en nog wel in de ED. Een beetje je ploeg opnaaien en scherp stellen is niet het lastigste, nee die veer mag je uit Bommels reet halen zo bijzonder is hij nog niet ?. Vooruit halve emmer dan. ?

   1. AB

    De nees, lees nog even wat ik precies zeg. Ik zeg niets over soort voetbal, aankopen o.i.d. Ik geef aan wat zijn invloed en uitstraling is op de spelersgroep. Die is 100% beter dan bij ons met eerst Keizer en nu ten Hag. Dat alleen al kost de nodige punten. Ajax op scherp zetten tegen ED ploegen is ten Hag gewoon nog nooit gelukt. Dus ik laat de veren zitten ?

    1. De Nees

     Je hebt gelijk, leek ff dat je bloemetjes over had voor die lamp-zwans ?. Alles wat pisv is en Bommel werkt als een rode lap, elke veer meteen in de fik steken haha.

 8. De Nees

  Lekker…pisvlekken verloren haha. Genoeg zwakke punten bij hun maar onze ED kneuze clubjes kunnen maar nooit puntjes afsnoepen. Waardeloze sukkels.

   1. Finidi

    Boehoehoe, zat ook bijna te huilen maar goed bijna is helemaal NIET! David Endt ook weer blij?

   2. De Nees

    Met een buitenspeldoelpunt en een keeper die rood had moet krijgen. Heerlijk, zijn ze er nog zieker van. ?

    1. AB

     Ik zie simpelweg gemiste Europese punten. Die zijn kostbaar. Ajax heeft ze ook in Munchen laten liggen.

    2. De Nees

     Wat wil je doen met die punten dan AB? Zijn er te weinig punten behaald dan ook prima, speelt Ajax lekker voorrondes waarin ze zich moeten bewijzen voor CL, lukt het niet dan hoorde je daar dus niet thuis. Plus onze middenmoters verkwanselen vaker dan niet in de voorrondes hun EL tickets. Komen ze onverhoopt wel door dan doen ze voor spek-en-bonen mee in de poule. Je hebt geen reet aan die clubs. Die zielige ED clubs die zich alleen tegen Ajax kunnen opnaaien, maar pisv telkens een walk-over geven, laat ze lekker de tering krijgen. ?

     1. AB

      Ik kijk wat breder maar ik vond het dan ook jammer dat PSV verloor ?. Ik heb die “haat” niet naar andere clubs. Maar ik zal ook nooit in tranen zijn bij een verliespartij van Ajax of er slecht van slapen. Blijf er ook niet voor thuis als er andere plannen zijn. In die ruim 50 jaar nog nooit gebeurd. Wel uit mijn plaat gegaan van vreugde, dat weer wel. We zitten er dus wat anders in maar dat is wel logisch geloof ik ?

     2. AB

      Dat is inmiddels ook best wel duidelijk hoor. Laatste drie woorden waren redelijk overbodig. Moet altijd wel lachen om dit soort dom fanatisme.

 9. Hanski

  Tja Van Bommel stond daar vol bravoure…thuis tegen het altijd kastige Inter….wat n klasbak??? maar ja alles beter dan ONZE trainer…toch?

  1. AB

   Vertel eens Hanski, wat wil je precies van mij. Mis je een scheldkanonnade, ben je eenzaam, wat is het. Feit is dat jij jezelf vrijwillig aardig voor lul zet hier maar ja …. anoniem is makkelijk en onschadelijk he. Ik heb van jouw kant nog geen enkele inhoudelijke reactie mogen lezen. Je weet dat het een voetbalforum is? Over Ajax? Verder zijn je reacties zo’n beetje 100% gelijk aan die van onze vriend S e i j s. Ben nieuwsgierig of je een normale reactie kan teruggeven maar ik vrees van niet. Beste is als ook jij mij maar gewoon links laat liggen als je geen inhoudelijke discussie kan aangaan.

Comments are closed.