There are no ads, please add some


Kranten lovend over ‘swingend’ Ajax: ‘Ze dreven Bayern tot wanhoop’

De Nederlandse kranten zijn daags na het gelijkspel (1-1) van Ajax bij Bayern München logischerwijs vol lof over de prestatie die Ajax leverde. Vooral het lef waarmee de Ajacieden speelden, wordt geprezen in de Nederlandse dagbladen. Volgens De Telegraaf was Ajax ‘aan het swingen’ in München. ‘Team Ten Hag zet Bayern tegen de muur, maar vergeet door te drukken’, kopt de ochtendkrant. ‘Een onmogelijk geachte prestatie en resultaat. Belangrijker misschien nog wel dan het ene punt was de reclame die het elftal voor het zo geplaagde Nederlandse voetbal maakte. De trainer zorgde er met aanpassingen voor dat zijn elftal Europa-klaar was en liet de neutrale voetballiefhebber wereldwijd een groot deel van de wedstrijd smullen’, aldus de ochtendkrant.

De kopt in De Volkskrant luidt: ‘Ajax drijft Bayern tot wanhoop’. Met bij vlagen imponerend spel eiste Ajax dinsdag zijn rol op tijdens het Oktoberfest in München. Alsof de Beierse weiden waren ingenomen door Amsterdamse feestgangers, zo sloeg Ajax in fasen de maat van de muziek in de strijd met de Duitsers. Maar de uitslag was een gelijkspel: 1-1, in de tweede speelronde van de Champions League.’

Het Algemeen Dagblad heeft het over ‘ronduit imponerend in de burcht van München’. ‘De goal van Noussair Mazraoui na ruim twintig minuten had iets symbolisch in zich. De rechtsback van Ajax begon zichtbaar gespannen aan de wedstrijd en maakte een paar fouten. Maar toen de Marokkaanse international scoorde, na een prima aanval via Dusan Tadic, gooide hij de schroom van zich af. Symbolisch omdat heel Ajax dat deed na de Amsterdamse treffer. Eigenlijk een paar minuten daarvoor al was de brutaliteit terug. De ploeg van Ten Hag liet op het hoogste niveau nog maar eens zien waartoe zij in staat kán zijn. Hij zag ze als collectief strijden voor elke meter. En hij zag ze overtuigd zijn dat er een stunt in zat. En hij zag ze ook met elkaar vieren na afloop. Logisch, want dit resultaat maakt indruk. In Nederland, maar ook daarbuiten. In tijden waarin Nederlandse clubs in de marge van Europese voetbal spelen, was dit gelijkspel een heerlijke trendbreuk.’

Tenslotte was ook Trouw erg lovend. De krant wijst bovendien op de knappe reeks van de Amsterdammers. ‘Ajax is nu al acht wedstrijden ongeslagen in Europa, met het gisteren behaalde gelijkspel tegen Bayern als (voorlopig?) hoogtepunt. Net als tegen Sturm Graz, Standard Luik, Dinamo Kiev en AEK Athene bediende Ajax zich tegen de Duitse topploeg van gedurfd en vloeiend aanvalsspel. Er had zelfs een historische triomf in München ingezeten als Ajax in de tweede helft minder slordig was omgesprongen met een aantal grote kansen.’

Gerelateerde posts

45 reacties

 1. Lilpatje

  Wat een prachtpot, achteraf is het jammer dat het geen 3-1 geworden is door de in mijn ogen gemiste 100% kansen. Maar dan nog mogen we alleen maar trots zijn op onze jongens. In mijn ogen is dit de perfecte opstelling op dit moment, alleen Schone nog voor Frenkie ❌❌❌

  1. Vierde ster

   Nick-afca95 Jij en ik weten dat dat een droom is, volgend jaar zijn we minstens 3 kanjers kwijt met de nadruk op minstens! Helaas, maar dat is de realiteit!!!

     1. De Nees

      Idd Hurbie, kan er nog steeds boos om worden. Domme tactiek ingegeven door eigenwijsheid.

   1. Emilio4Ajax

    Volgens Borsato zijn de meeste dromen bedrog…niet alle, dus is er altijd perspektief. In mijn wereld is niets onmogelijk en als onze talentvolle groep dat ook inziet en geduld heeft, heeft nick-afca95 gelijk. Je kunt bij de pakken gaan zitten en het sccepteren of er iets aan proberen te doen…maak het xo aantrekkelijk zodat ze de komende 2 jaar nog blijven…niet geschoten is altijd mis…😉

   2. Iedereen heeft een mening

    Inderdaad, denk dat we onze handen dicht mogen knijpen als er “slechts” 3 vertrekken. Ik vrees echter het ergste.

   1. Emilio4Ajax

    Duimpie van mij JohnDoe77… en Ziyech was weergaloos, onnavolgbaar, gewoonweg geweldig…superlativen komen te kort en zelfs van Gsl gaf hm een vette 10👍😜

  1. Charka53

   Niet gaan muggenziften KBouter we gingen er vanuit dat we met niks naar huis kwamen en een

 2. Zlatan4ever

  De kranten (lees redactie’s) zijn fucking hypocriet. Ze gaven van te voren Ajax zero kans om in Munchen een prestatie neer te zetten. En nu super lovend over ons aller Ajax ! 😈

  1. Yindi02

   Zlatan, dat had ik ook wel hoor. Pas toen ik de opstelling voorbij zag komen werd ik wat optimistisch. Pakte goed uit. Toch mooi man!!

   1. Ajax 1

    Net zo hypocriet als hier sommigen? 😁. Misschien moeten we er allemaal van leren: iets minder negatief als het tegen zit, maar wel feest als het wel lukt 🍻

    1. AB

     Ik hou van regelmatig een feestje en niet maar heel af en toe. Misschien moet TH en TS daar iets van leren.

     1. Ajax 1

      Toch redelijk vaak feest dit jaar. Alleen psv niet, en heracles, die wedstrijden zitten er af en toe tussen helaas, gaat psv ook nog gebeuren

     2. AB

      Bakkie, je kent mij niet dus daar kan je niet over oordelen. Verder is je conclusie sowieso erg vreemd. Als zaken in perspectief worden gezien ben je een zuurpruim …….. bijzonder.

     3. Bakkie

      Ik oordeel er ook niet over, ik zeg alleen dat ik het me niet kan voorstellen. Wees gewoon trots op deze prestatie, een geweldige stunt als je de twee ploegen naast elkaar zet. Wees realistisch en ga mee met de tijd.

     4. AB

      Volgens mij snap jij je eigen bijdrage maar ook mijn bijdragen niet. Je laatste zin is ……. wederom bijzonder. Maar de beste conclusie is: laat mij maar lekker links liggen.

    2. Indojood

     Een Ajacied is altijd kritisch en zeikt altijd. Ben al meer dan 40 jaar supporter en iets te vaak teleurgesteld door Ajax, vooral deze eeuw. Ten Hag heeft het goed gedaan gisteren en ik heb genoten van Ajax. Maar we staan ook gewoon vijf punten achter in de ED waar we vanaf dag één bovenaan horen te staan. Geef gewoon lekker mijn mening en laat me niet de mond snoeren.

     1. Ajax 1

      Prima hoor indo. Ik ben ook kritisch en tegen psv was drama. Maar ik geniet v veel werstrijden dit zeizoen en dat is behalve jaartje peter bosz lang geleden.

     2. De Nees

      Kan me niet herinneren zo verbaasd te zijn over een wedstrijd. Had niks verwacht en bevreesd voor een afstraffing, dus ja dit zag ik ook niet aankomen. En idd Ajax supporters zijn altijd kritisch, en met terechte punten ook want die minpunten bestaan nog, want je verliest met dezelfde wel met 3-0 tegen die lampen.

     3. Emilio4Ajax

      Wordt mischien tijd dat we wat minder kritisch worden, wat minder vaak een oordeel vellen en wat meer begrip hebben voor elkaar… geef het de tijd die het nodig heeft… vergeven en verder gaan is ook een kwaliteit😉

     4. Finidi

      Zo gauw alles en iedereen zegt dat we het wel ff “fixen” gaan we met zen allen op onze bek, zon wedstrijd als gisteren als niemand iets verwacht staan ze er opeens, tja zeg et maar Nees Indo en de rest, dacht wel stiekum aan die 5-2 in ‘95 vantevoren en heb echt weer es genoten!👍

 3. AB

  Waarom wel deze inzet en klasse tegen Bayern en niet tegen PSV en Fortuna. Nu weer iedereen hosanna en straks …… Te vaak heb ik Ajax Europees zien schitteren om vervolgens te merken dat dit soort zaken te incidenteel voorkomt. Iedereen weet dat er meer dan voldoende kwaliteit in de selectie zit maar ook dat dit er nog veel te weinig uitkomt.
  Nu iedereen, terecht, heel blij en lovend want Ajax kan inderdaad prachtig spelen.
  Probleem is dat de TS de spelers niet met dezelfde drive elke wedstrijd (of minimaal 80% van de wedstrijden) het veld in krijgt en dat blijf ik ten Hag aanrekenen. Hij mist het overwicht op de selectie.
  Als je tegen Bayern speelt pep je je zelfs met een trainer uit de derde klasse al zelf wel op. We gaan het zondag tegen AZ meteen zien hoe de vlag er voor staat.

  1. AB

   Oh ja …. persoonlijk was ik gisteren nooit zonder echte spits gestart. Helemaal na de rust had deze er direct moeten inkomen gezien het spelbeeld.

   1. Bert Betondorp

    AB dat ben ik met je eens. Tenminste na de rust had een Ajax spits erin moeten komen. Dan wa# het weer een Vertrouwde opstellimg geworden. Een van de vele Ajax kansen had er dan wel ingegaan.

  2. KBouter

   Tegen AEK en STandaard enzo kom je nog wel weg met een Frenkie op CV.
   Tegen betere ploegen zoals psv ga je gewoon mega op je muil en ik denk als die wedstrijd tegen psv nog niet was gespeeld, had die gek waarschijnlijk Frenkie ook tegen Bayern daar opgesteld als hij fit was.

   Door onkunde van TH is hij mega op zijn plaat gegaan tegen psv en ik vermoed dat Bruins Slot TH in zijn oortje heeft gefluisterd dat hij beter met Wober kan starten. Voor mij staat vast..Wober vanaf nu naast de Ligt en Frenkie op het middenveld.

   Laat Blind maar banken.

  3. Emilio4Ajax

   Maar AB, dat kunnen de suporters ook niet… het verschil in sfeer in uit en thuis weddtrijden tussen de EL/CL en de ED is levensgroot… net zo groot sls bij de spelers… gek hè… mischien ligt daar een deel van de veklaring…

   1. AB

    Als Ajax zondag meteen fel en goed start komt het publiek ook meteen los. Beginnen ze weer eens gezapig, ja dan wordt het geeuwen op de tribune. Ik betaal geld om leuk en goed voetbal te zien. Zij moeten eerst presteren en vol vuur het veld opkomen.

 4. Hanski

  Appie persoonlijk start jij met niemand….jij bent nl niks, noppes nada….daar hebben WIJ een trainersstaf voor….ook bij Pep is instelling van spelers wel eens drama, ook bij JC werd verloren door onderschatting….alleen onder Jonk en Ling is dat nooit gebeurt…en zal ook nooit gebeuren 😂😂😂😂
  Man man negatief doen is een keuze, heeft niets met kennis of supporten te maken….zeuren om aandacht en onmacht….fijne dag verder….bereid je voor op zondag, kans is groot dat Ajax weer wint….

   1. AB

    Laat gaan Bert, niet iedeen snapt analyses en beschouwingen op een wedstrijd. Die kijken na afloop naar het scorebord, meer niet. Wel naar dat hij mij met Appie blijft aanspreken. Het is toch ook duidelijk met een B, de B van Barcelona.

  1. Moosie

   Hanshit jij bent echt nog dommer dat Nietmanen maar blijf vooral hier komen om popi jopi te doen met je grafbek
   Je hebt nog nooit een post geschreven zonder gejank en gezeik zijn we eindelijk weer bijna normaal met zijn allen over de club aan het ouwehoeren kom jij weer ruzie zoeken.
   Er is je een aantal malen gevraagd om te kappen met je Appie grapje maar komt ook weer niet over blijkbaar.
   Tyft gewoon lekker op naar een ander forum joh met je kutkop.

Reageren is niet mogelijk.