Van Gaal onder indruk van huidige Ajax: ‘Doet mij denken aan de ploeg van 1995’

Louis van Gaal is als eregast samen met Ajax afgereisd naar München om daar vanavond de wedstrijd tussen Bayern München en Ajax bij te wonen. Ajax TV sprak met de oud-trainer van Ajax die van mening is dat de huidige ploeg niet onder hoeft te doen voor het elftal van 1995, dat de Champions League wist te winnen. 

‘Het Ajax van nu is erg jong en talentvol en doet mij denken aan het elftal van 1995, al ben ik wel van mening dat er momenteel teveel aanvallend ingestelde spelers in de ploeg staan. Een goede balans is er nog niet gevonden want het is natuurlijk mooi om te zien tegen mindere ploegen maar als je tegen de top speelt komt er meer kijken. Als je naar de wedstrijd tegen PSV kijkt dan heeft PSV niet gewonnen omdat zo zo goed zijn maar omdat  bepaalde spelers bij Ajax te veel risico namen. Ik zie Ajax vanavond best in staat om een wereldpartij te voetballen maar men moet zeker rekening houden met de kwaliteiten van Bayern. Die zijn momenteel niet in goeden doen en daar staat behoorlijk wat druk op de ketel’.

Bron: Ajax TV

Related posts

78 Comments

   1. Litmanen

    Ik denk dat wij daar meer van maken dan Cruijff zou hebben gedaan. Er staat daar een ploegje mensen die voor een groot gedeelte verantwoordelijk was voor het winnen van de CL.
    Cruijff als voetballer de allergrootste, als mens ook niet altijd de makkelijkste.

  1. JohnDoe77

   Veel zin in! Goed interview met Van Gaal, alleen zij hij wel dat Ajax de balans nog zoekt qua aanvallend ingestelde spelers en stoppers… dat is de moeilijke opgeve!

 1. Charka53

  Als Louis het zegt is het zo en niet tegen spreken .
  Van avond zien we of hij gelijk had.

    1. Mr Ajax

     5-2 was in 1995 de uitslag van de thuiswedstrijd, uit werd het toen 0-0, dat is ook een prima uitslag!

 2. BobbyHaarms

  Die van Gal zie ik liever niet op dit soort foto’s staan. Je zou haast denken dat ie weer probeert zijn poot tussen de deur te krijgen om een functie bij Ajax te krijgen. Scholletje loopt er immers ook weer rond.

  1. Jimmy1971

   Hij heeft wel gelijk met het teveel aan aanvallende spelers, ook in de breedte van de selectie. Aanvallend voetbal hoort bij Ajax maar tegen sterke tegenstanders moet ook de restverdediging voldoende zijn!

   1. Litmanen

    Precies, hij geeft voorzichtig aan dat Ajax tegen PSV zelfmoord pleegde. En daar heeft hij volkomen gelijk in.

   2. De Nees

    De balans dat vinden ze nooit weer, wacht daar al jaren op maar het ene gat wordt met het andere opgevuld. Als het voorin goed is dan is er een probleem op MV of achterin of andersom, maar altijd blijft een linie ondermaats. Getuigt ook van domheid als je denkt altijd en overal te moeten aanvallen, je mag ook ’s kijken wat realistisch is en voor een resultaat gaan.

    1. KBouter

     Balans had goed kunnen zijn Nees.. maar ze waren te gierig om een echte verdediger te halen zoals Magallan, en jwamen asnzetten met watje Blind!!

     1. Bakkie

      Gedeeltelijk eens. Ajax kan best nog een échte verdediger gebruiken (zoals Magallan misschien, al heb ik die nooit zien spelen). Maar “watje Blind” vind ik flauw en onterecht. Daley heeft veel kwaliteiten, maar hoort op 6 te spelen. Dan heb je gelijk je probleem met balans op het middenveld opgelost.

    2. De Nees

     Zijn gewoon keuzes KB. Voor een paar mln meer had je Magellan, maar dat werd te gortig dus daarom maar 20 mln uitgeven voor Blind…hoe verzin je het. En Eiting werd gezien als spelmaker na Frenkie, maar zelfs als je twijfelt dan toch een echte halen voor het geval dat niet zo uitpakt. Dan breng je Eiting maar langzamer, hij is nog jong zat. Had ook een controlerende MV gehaald, na Schone. V Beek is dat niet, hij denkt te aanvallend.

   1. Litmanen

    100% eens. De vedetten Ziyech, Tadic, De Ligt, Frenkie etc hebben nog niets gewonnen. De enige die nu in het veld staan met de nodige prijzen zijn Blind en Schone. En dat zijn nu precies degenen die hier elke wedstrijd worden afgebrand…

    1. De Nees

     Hoepel toch op met ‘prijzen’. Gaat om het NU en niet hoe goed iemand wel niet toen was. Wat is daar chinees aan voor je? Je bent net terug en je zit in 3 posts alleen maar lulkoek op te hangen.

     1. Ajax1958

      Neppie is keeper geweest, die lullen maar wat. Wat erger is, het is een pathalogische leugenaar, die hier niet meer zou komen.

 3. Peter kopsterk

  De ploeg van 95 gingen voor elkaar door het vuur en dat mis ik bij deze ploeg.

   1. Ajax1958

    Ja Hurbie, dit is een kutapp geworden met Zyech haters, FdB zeikerds, duimpjesgeilers tot iemand die zich hier dood laat verklaren en een maand later weer opstaat. Vandaar nog maar een keer een mailtje gestuurd om mijn account te verwijderen. Het voegt niks toe.

  1. vak411

   Peter Kopsterk
   .. zielige borderliner die gericht is op aandacht.. al die duimpjes die je jezelf geeft, alleen jij neemt jezwlf nog serieus. niemand verder hier.

  1. Ajax nr 1

   De ploeg van van Gaal die betekende wel iets in de voetbal wereld Daisy. En ja je heb volkomen gelijk over die eikel van ten Hag dat het een dooie is. Geen trainer nee nu niet nooit niet.

     1. Prinsengracht

      Koken doe je niet aan het aanrecht, trut! Daar was je af. 1958 bedoelt volgens mij gewoon dat je moet oprotten. En hij heeft gelijk.

     2. De Nees

      Kolere wat een zielige figuren. Alleen omdat het een vrouw is? Alleen zo weet je een vrouw te domineren met je micro-penis?

     3. Ajax1958

      Hoho, Nees, misschien beginnen in de keukendivisie ?vwb vrouwen en dan promotie maken, Niet meteen in de eredivisie?, gaat soms te snel, alhoewel er hier stakkers zoals Neppie rondlopen die ook niet in de eredivisie horen. Dat dan weer wel.

     4. Daisy

      De Meeste laat ze maar de stumpers. Dit zijn vrouwen haters en hebben thuis niets te vertellen. Dit zijn geen forumleden dit zijn betweters die geen leven hebben in het dagelijkse leven. Dit forum wordt en is al helemaal verziekt door dit soort personen. Snap ergens de eigenaren van deze App ook niet dat deze personen niet gewoon verwijderd worden. Respect voor iedereen maar dat geld niet voor deze personen.

     5. Ajax1958

      Lieve schat, ik heb zelf al een verzoek gedaan om m’n account te verwijderen. Deze app voegt nl helemaal niks toe.

     6. De Nees

      D’r zit hier van alles van alle niveau’s 58, prima geen probleem mee. Maar come on…heel heel goedkoop en zielig iemand laten oprotten omdat het een vrouw is. Aanrecht..koken.. sjonge, zo goedkoop scoren, wees ‘s een kerel boy. En niet roepen dat ze onzin uitkraamt want dat doen hier ook genoeg, ik ook wel ’s op z’n tijd. ?

 4. Bert Betondorp

  Heimwee naar die tijd. Met het Ajax anno. 2018 zou die heimwee kunnen verdwijnen. Wie weet vanvond wel in Munchen? Zou kunnen, 0-1 goed toch

 5. Wenen 1995

  Van Gaal is een held. Heeft mij 1 van de mooiste dagen van mijn leven gegeven. Dat vergeet ik nooit meer!

   1. Wenen 1995

    Denk wel dat er wederzijds respect was. Alleen verschil in visie plus haantjesgedrag.

   2. De Nees

    Dat is iedereen wel eens Wenen, alleen dat moois uit het verleden geeft je geen blanco cheque om de rest van je leven dingen te flikken en mee wegkomen. Een held heeft ook verantwoordelijkheid en dat heeft hij niet waargemaakt. Ging niet om verschil in visie maar om pay-back time. Cruijff was ergens mee bezig en meneer loopt van achter en steekt hem in de rug. Dan heb je al het gezonde verstand van de wereld en dan besluit je tot dit. Onvergeeflijk. Een backstabber voor het leven.

     1. Ajax1958

      Eens, maar de meeste hier wten het geeneens meer of zijn het aanhangers van vGal

     2. BobbyHaarms

      Klopt helemaal. De dolk in Johan zijn rug wordt afgedaan als ‘Stom, niet handig. Maar wat een held!’ Nou…nee..

    1. Ajax nr 1

     Zo dat het van Gaal niet alleen gedaan hoor. Wat zijn jullie zielig om steeds alles op van Gaal te gooien. Diegene die meer dan een messteek heeft gegeven die zitten er nog. Ja blijf maar lekker in het verleden hangen en ik hoop dat 1 van de grootste trainers snel een functie krijg bij ons mooie Ajax.

     1. KBouter

      Al die kneuzen die voor Gaal zijn en niet voor Cruijff zijn geen echte Ajax supporters! Echte Ajax supporter werd of word je doordat wij een speler hebben gehad zoals Cruijff… die Ajax wereldwijd op de kaart zette.

      In 1995 was zelfs Fritz Korbach kampioen geworden met dat elftal. Cruijff was trainer bij Ajax toen deze lichting eind jaren 80 in onze jeugdopleiding speelde.

 6. Iedereen heeft een mening

  Nou, dat is toch wel enigszins gekleurd. Misschien heeft hij gelijk maar andere ploegen zijn veel sterker geworden.

 7. Melvis

  Ik neem mijn kritiek van het begin terug; heerijke pot, ik ben trots….alleen jammer dat we de winnende niet maken?

 8. Carel Reeser

  Louis van Gaal, de laatste trainer die Ajax de cup met grote oren bezorgde kan het weten. De man weet waar hij over praat, dus dit geeft mij goede hoop dat we op weg terug zijn naar Europese top !

Comments are closed.