Opstellingen Bayern München – Ajax

Ajax begint om 21:00 uur aan de uitwedstrijd tegen Bayern München. Het zal een zware kluif worden om de Duitsers te verslaan want zij zullen niets weg willen geven en hebben op alle linies genoeg mankracht. De laatste keer dat we elkaar in München troffen (2004), wonnen de gastheren met 4-0 en bij de return in Amsterdam werd het 2-2. Erik ten Hag heeft een creatieve opstelling uit de hoed getoverd met de hoop dat de tegenstander hier niet op rekent. In de Allianz Arena zal Pavel Kralovec de wedstrijd fluiten.

Opstelling Bayern München: Neuer; Kimmich, Hummels, Boateng, Alaba; Martínez, Müller, Thiago; Robben, Lewandowski, Ribéry.

Opstelling Ajax; Andre Onana, Nico Tagliafico, Maximiliaan Wöber, Matthijs de Ligt, Noussair Mazraoui, Daley Blind, Donny van de Beek, Lasse Schöne, Hakim Ziyech, Dusan Tadic, David Neres

 

Related posts

145 Comments

    1. Finidi

      Oke Blind in ieder geval weg uit centrum en naar middenveld, ik denk dat hij daar beter tot zen recht komt.

      1. De Ajacied

        Ik snap de gedachtegang van Ten Hag wel
        Hopelijk levert het ook wat op
        Succes mannen
        ❌❌❌

        1. De Ajacied

          Gaat tot nu toe prima
          Beetje counter voetbal wat die moffen willen spelen, heeft vBommel dus uit München meegenomen, halve mof he
          ❌❌❌

  1. Ajax XXX

    Zo te zien toch les getrokken uit PSV, ben benieuwd of we een puntje of meer kunnen halen

  2. ajaxpers

    Schone ipv Blind was beter geweest en het feit dat hij niet met Dolbeeg en Kjh speelt laat zien dat hij angstig is.
    Onana
    Mazz, De Ligt, Blind, Taglia
    Ziyech, Donny, Schone
    Tadic, Dolberg(kjh), Neres

      1. Marc Overdwars

        Nou ten Hag is een klasbak!
        Het was een klasse systeem, klasse 11 basisspelers, klasse uitgevoerd, klasse reactie van ten Hag achteraf.

        Ik ben weer trots op Ajax

  3. Kovacs

    Deze opstelling ziet er goed uit. Natuurlijk jammer dat Frankie niet mee kan doen. Maar Wöber kan bewijzen dat hij naast Mathijs de Ligt hoort, Daley Blind kan eindelijk eens laten zien dat hij iets waard is voor Ajax en voetballend mogen we meer van Tadic in de spits verwachten dan van Huntelaar. Come on Ajax!

  4. Iedereen heeft een mening

    Verrassend, alles meer dan een kleine nederlaag is winst. Hoop alleen niet dat we vanavond zeggen “hadden we maar……”. Nou ja. veel succes.

    1. Iedereen heeft een mening

      Mijn eigen opmerking maar beantwoorden: ” hadden we maar 1 van de kansen benut”
      Super prestatie. Trots op AJAX

  5. Kovacs

    Het is geen creatieve opstelling, het is een opstelling waarbij eindelijk de goede spelers zijn gekozen en op de juiste plaats staan.

    1. Iamsterdam2015

      Tadic in de spits goeie keuze?!? Zoe toch liever huntelaar…… maar ja het zal allemaal wel.

    2. Yindi02

      Ten Hag verdient een resultaat vanavond!! Tegen PSV had dit gewerkt, Bayern is ander verhaal maar wtf!! Niets te verliezen hier alleen maar te winnen. Verlies je, dan is dat nog steeds volgens verwachting maar wellicht geeft dit opties voor de rest van het seizoen. Ben heel benieuwd en voorzichtig optimistisch. Benfica en AEK leveren zeker nog punten op dus gaan met die banaan.

  6. M800M

    Hmm interessant! Kan deze opstelling wel begrijpen. De koppige tunnelvisie lijkt weg te zijn bij TH. Komop mannen vol er op!!???❌❌❌

  7. AB

    Zonder echte spits? Ajax? Apart. Maar ik baal het meest dat die eikel weer terug is op het forum. Tijd voor mijn fake begrafenis denk ik (misschien).

  8. Ajax 1

    Jee, wat verrassend. Maar kom maar op, laat maar zien. Blind op middenveld is beter, maar dit is echt een andere opstelling dan normaal. Als bayern naar voren speelt komt er veel ruimte achter, heb je niet veel aan kjh denk ik, maar wel snelheid v neres.

  9. J18

    Ziet eruit als een goede opstelling, ik had Neres als spits geprobeerd, maar voor de rest prima! Succes mannen, geniet van de wedstrijd en hopelijk kunnen we punt(en) van bayern wegsnoepen??

  10. Forever nr14

    Ik ga toch weer speciaal letten op Zyiech, niet alleen om zijn kwaliteiten, maar wat me afgelopen zaterdag opviel was het ontzettend/onthutsend veel balverlies.

  11. Forever nr14

    Prima opstelling, maar om alles “nu” om te gooien, illustreert deze dwaas van een trainer. Word 5-0 voor Bayern

  12. toonvs

    Klein stapje naar voren van de Light en het was buitenspel. Dat heet inzicht jammer.

  13. Melvis

    Zo’n slechte keuze om blind op middenveld te zetten….we hebben daar voetbal nodig, geen langzame draaikont. En wöber heeft gewoon het niveau niet. Dit is een laffe opstelling, om niet te verliezen ipv voor de winst te gaan. Als Frenkie niet kan spelen moet daar gewoon Carel Eiting worden neergezet. Wordt meteen afgestraft door Bayern

  14. Melvis

    En tegen bayern heb je een snelle dynamische spits nodig, dus neres of dolberg ipv KJH…

  15. M800M

    Goal kwam omdat blind, maar vooral schöne en mazraoui lucht stonden te dekken ipv opletten. Opstelling is prima had er niets mee te maken

    1. De Nees

      Idd Schone had wat domme acties in begin, maar daarna sterk herpakt. Was bang dat Maz door z’n hoeven zou gaan, begon echt zenuwachtig en liep eerste 15 min wat verdwaald rond, die goal kwam als een zegen.

    1. Wenen 1995

      Je lijkt me wel een okay-gast. Maar 5-0 schrijven moet je niet meer doen, is slecht voor mijn hart! ?

  16. M800M

    Blind heeft op deze positie 100x meer rendement dan als centrale verdediger. Weet de tegenaanval soms al in de kiem te smoren

  17. AB

    Schone …. no way. Maz ook te licht als rb hiervoor maar verder …. keurig herstel na de 1-0 en ik zie vechtlust.

  18. Iedereen heeft een mening

    Fantastische 1ste helft. Teken voor dit resultaat. Al hoewel…….WZAWZDB

  19. AB

    He Nepmanen ….. Ziyech speelt goed in een wedstrijd op niveau. Ben je nog wakker lul of lig je naast Eug te huilie huilie.

  20. BobbyHaarms

    Nu doorpakken graag, als er een mogelijkheid bestaat om Bayern in eigen huis te pakken dan is het vandaag wel ?

  21. fjonkman

    Ik denk dat we allemaal wel prettig verrast zijn door het spel van Ajax heren… Zelfs ik zit nog bij te komen van de kansen die Ajax na de 1-1 al gehad hebben. Je zou zeggen dat er nog meer in zit, maar ja.. et blijven Duutsers he?

  22. AB

    Die Derksen is ook een zielige Ziyech hater zeg. Ziyech speelt elke wedstrijd op dezelfde wijze.

  23. Forever nr14

    Wenen 1995, sorry kerel zal ik niet meer doen, maar bij die 1-0 dacht ik wel jeeeej zo slecht verdedigd in de 4e minuut al pffff. Maar nu…. Wat zou het toch geweldig zijn als het gewoon afmaken daar.

  24. AB

    Ajax mist nog het killer instinct helaas. Anders was het nu 1-3. Nu blijft billenknijpen.

    1. De Nees

      Dat bedoel ik, v Beek doet zelden mee met het spel. Is er vooral als afmaker, ook mooi maar zie toch liever een MV die mede het spel voortzet.

    1. M800M

      Risico indd maar eerlijk is eerlijk wie moet je er anders in zetten zonder het systeem te veranderen?

    1. Daisy

      Ik vind Blind 1 van zijn beste wedstrijd spelen. Hij hou het overzicht en blijft kalm en rustig. En ja je heb gelijk als niet alles voorspoedig loopt bij Blind. Voor mij een voldoende.

        1. Kovacs

          Misschien hebben wij naar een andere wedstrijd gekeken. Blind werd te vaak uitgespeeld, en durfde de confrontatie weer niet aan. Zwakste schakel van het Ajax van vanavond. Verder was het top!

          1. Ajax 1

            Je speelt tegen bayern hoor, niet tegen fortuna. Blind was niet de beste van het veld, lang niet, maar we hoeven toch niet te gaan klagen over blind nu.

      1. De Nees

        Eerlijk is eerlijk, niemand was zwak vandaag. Iets leiper voor de goal en je wint daar gewoon.

  25. Forever nr14

    Wat dacht je van “balverlies” Zyiech, pffff echt “te” vaak na mijn beleving

  26. AjaxKat

    Heel dichtbij jongens…
    wel mooi om te zien hoe Blind nog even werd gemaand door Onana.

    1. De Nees

      Kan geen kwaad uitproberen als controleur. Zijn fysiek bevalt me alvast, weet nog niet voetballend. Was wel blij dat ie voor v Beek inkwam.

  27. Ajax 1

    Yesssssss, lekker. Super goed gedaan, bayern uit 1-1, dat is een punt die je niet meteen verwacht. Bovenaan in de poule!!!’

  28. AjaxKat

    Gefeliciteerd jongens! Schreef het al twee keer hier: in afgelopen 10 jaar geen beter moment om Bayern te treffen. En daar scoren is niet onmogelijk. Dit is zo’n boost voor die jongens. Natuurlijk wel een beetje balen dat ze er wel meer uit hadden kunnen halen.

  29. Valentino

    Fantastisch, meer kan ik dr niet van maken.
    Behalve misschien dat er eigenlijk gewonnen had moeten worden

  30. Iedereen heeft een mening

    winst was dus toch mogelijk. Nou ja, vooraf teken je voor een punt. Fantastische prestatie van de gehele ploeg. Een dikke pluim.??????

    1. AB

      Ten Hag is en blijft een eikel en geen trainer voor Ajax. Blijft simpel. Met deze ploeg kan Pastoor zelfs resultaat halen. Een echte trainer had met deze ploeg geen verliespunten gehad in de competitie.

        1. AB

          Mijn mening Wenen en daar blijf ik bij en dat blijf ik zeggen. Ik ben geen supporter van incidentele resultaten en zie waar een trainer wel of geen meerwaarde heeft. Van Gaal is ook geen top trainer ondanks de mening van vele anderen hier.

      1. Ajaxslied

        Waarom is Ten Hag een eikel dan??? En geen trainer voor Ajax ??? Omdat hij raar praat?? Want aan het aanvallende voetbal kan het niet liggen maar miss dat jij liever een type Mourinho als trainer heb.

    2. Kovacs

      Ten Hag blijft een trainer die voor Ajax niet geschikt is. Zoals ik voor de wedstrijd al zei: eindelijk kiest hij eens de goede spelers en zet hij die op de juiste plek neer. Als hij dat eerder gedaan had, hadden we wel méér punten in de competitie gehad. De enige zwakke plek, ook op zijn eigen middenveld, is nu nog Blind. Een heuse miskoop.

      1. M800M

        Vm achterin ook tegen vallen maar Blind heeft vandaag echt top gespeeld vind ik. En wöber ook trouwens!! Die heeft geen fout gemaakt

          1. M800M

            Ehhh ok wat jij wil AB… zyech was de enige die top was, de rest was allemaal slecht, nou goed? Dwaas..

    3. De Nees

      V Gaal stond nog voor de camera vlak voor de wedstrijd. Zoals v Gaal het uitlegde heb ik sterk het vermoeden dat hij ’s ff een onderonsje heeft gehad met Ten Hag over tactiek! Kwam erop neer dat Ajax niet altijd overal 1 soort tactiek moet toepassen, dus eigenwijs van eigen offensief uitgaan en dit overschatten. Mss dat TH daarom Blind doorschoof naar MV, Wober achterin en snelle opkomende Neres en Ziyech vanuit het MV. Zullen er niet achter komen, maar zie Ten Hag er wel voor aan dat hij anders met Eiting was gestart en met Blind achterin! V Gaal is niet mijn mannetje maar je kan niet zeggen dat hij geen toptrainer is.

  31. AB

    Toch had ik liever vanaf de start een echte spits gehad. Dan was het toch mogelijk 1-3 geweest. Maar goed 1-1 uit bij Bayern is gewoon heel goed.

  32. Wenen 1995

    Moet je nagaan: Frenkie de Jong was er niet eens bij…… Echt super trots op ons cluppie!

  33. De Nees

    Ongehoord dat Bayern geen kans creëerde, dit maak je ook nooit meer mee ?. Stond achterin sterk met Wober en de Ligt, maakt verlies tegen pisvlekken nog ’s erger, Wober had echt z’n mannetje gestaan. Neres speelde heel sterk 1e helft, die heeft zich behoorlijk in de kijker gespeeld.

    1. Yindi02

      Müller, Ribery, Lewandowski, nauwelijks gezien. Robben gewisseld. Dit is een geweldige prestatie hoor. Bayern mag dan niet in zijn beste periode zitten maar dan nog. Matthijs weer de generaal achterin. Neres een voortdurende plaag, Hakim heel goed. Wöber ook goed gedaan, blij dat hij dit heeft laten zien. TH die hopelijk hier ook van heeft geleerd. Ik weet zeker dat we nooit verloren hadden van PSV in deze opstelling en met deze mentaliteit.

      1. De Nees

        Zijn niet veel wedstrijden geweest waar ik me zo veel heb verbaasd over het verloop. Heb sterk het vermoeden dat deze tactiek uit de hoed kwam van v Gaal. Hoeft Ten Hag zich niet voor te schamen, advies moet kunnen.

Comments are closed.