De Telegraaf: ‘De Jong speelt niet tegen Bayern Munchen’

Frenkie de Jong komt dinsdag niet in actie namens Ajax, zo weet Mike Verweij van De Telegraaf  te melden. Erik ten Hag liet tijdens de persconferentie weten dat hij nog stille hoop had op de diensten van De Jong maar dat lijkt niet te gebeuren. ‘De regel is dat als je niet met de groep meetraint, je ook niet speelt. Hij was mee, maar dat lijkt meer voor de vorm. Hij zal normaal gesproken op de tribune zitten’, aldus Verweij.

Bron; De Telegraaf

Related posts

38 Comments

      1. De Ajacied

        Das echt balen ja,
        Hopelijk gaat Donny spelen, Carel valt beetje tegen in mijn ogen.
        Veel succes mannen en speel met je hart en ziel
        ❌❌❌

    1. JohnDoe77

      Ik hoop het ook maar denk het niet. Zag hem niet heel vrolijk van het veld lopen! Goed interview met Louis van Gaal op AjaxTV

    1. rickert

      De kans is natuurlijk ook gewoon aanwezig dat hij Eiting weer laat starten.. Aangezien Donny het vaste kind van de rekening lijkt te zijn geworden

      1. BobbyHaarms

        Daar moet die flapdrol TH eens mee stoppen. Eiting is een talent, maar tegen Bayern heb je meer nodig dan talent alleen. Donny speelt als het moet onverzettelijk en dat hebben we keihard nodig vanavond tegen die moffen.

        1. Kevke87

          eens bh. die dwaas van een th is ook de enige trainer van Ajax die ik absoluut niet wil horen praten, zoveel vuil komt er uit zijn bek!!

        2. Koning Haarms Wolfs

          Eiting kan Ajax-1 nog niet aan. Vd Beek er in voor hem. En Marzra mag ook wel weer eens een goede pot spelen. Hopelijk trekt Marc nog een paar keer de beurs voor een goede verdediging (en een trainer).

  1. Zlatan4ever

    Zonder of met de Jong, de kans op een overwinning is minimaal.
    Een gelijkspel zou gelijk staan aan een overwinning

  2. Dagrump

    Is stiekem wel echt een aderlating had De Jong graag op het middenveld zien spelen en schitteren. Wel weer leuk en fijn voor Donny grote kans dat hij Frenkie gaat vervangen. Inzet van Donny eigenlijk wel basisplaats waardig en grote kans dat hij er 1tje maakt! Kom op boys jullie kunnen het. Maar dan moet alles mee zitten!

  3. dickst14

    Als hij weer met Blind, Eiting en Schöne gaat starten dan komen we een klein beetje duelkracht en handelingssnelheid tekort.

    Onana
    Maz. Ligt Wober Nico.
    Donny Blind Ziyech
    Neres Dolberg Tadic

    1. De Nees

      Zonder Frenkie is de lucht uit de bal qua aanval, Eiting en Beek zijn in naam vervangers maar zijn lopers en spelen de bal niet in de diepte. Dan krijg je dus nutteloos geschuif in de breedte en naar de opkomende back. Je zal moeten hopen op een snelle uitval of mss een bal die goed valt. Zou geen illusies hebben met de aanval en meer kiezen om de boel te controleren. Dus eens met opstelling Dickst alleen Ziyech wisselen voor Blind en Schone in het midden.

  4. Ajax 1

    Ik zou liefst ook zo spelen dickst. Maar zou nu schone er niet uit halen. Ze hebben in deze samenstelling niet gespeeld; zou dit eerst in de comp testen. Dus blind wel maast de ligt in dit geval nog en schone vm.

  5. Wenen 1995

    Van de laatste 25 thuiswedstrijden won Bayern er 24….. Wordt dus een appeltje-eitje voor Ajax….

    1. Ajax 1

      En Ajax won de afgelopen 20 jaar nooit in Duitsland. Dus die statistiek gaat er ook aan vanavond!

  6. Yor2002

    Denk dat ze carel eiting er in moeten doen ipv donny van de beek. Carel is net een meer verdedigde middenvelder dan donny van de beek. En tegen bayern heb je ook een verdedigende middenvelder nodig.

    1. J18

      Donny kan ook verdedigend spelen, heeft hij in jong ook vaker gedaan, maar nog belangrijker: hij heeft heel veel scorend vermogen, zeker voor een middenvelder. Wat mij betreft hoort hij gwn in basis XI

    2. ajacied078

      je wordt overlopen door bayern als je gaat verdedigen. en komt bij donny zorgt aanvallend voor meer power

  7. Yindi02

    Snap niet waar dit optimisme vandaan komt. Ik hoop op een Onana die niet te passeren blijkt te zijn. Qua voetbal en snelheid van spelen worden we weg geblazen. Vond het in Sittard afgelopen weekend al erg matig en daar redde Onana de pot, hoop dus dat hij de plaaggeest wordt van Bayern.

  8. Charka53

    Laten ze maar zorgen dat iedereen heelhuids de wedstrijd doorkomt en of we wat.in te brengen hebben is nihil die Duitsers gaan echt geen punten morsen hoor maar het is en blijft voetbal .

  9. Indojood

    Ja gappies, net geland in München. Heb niet zoveel verwachtingen maar het bier zal goed smaken.?

    1. BobbyHaarms

      Hoop dat het bier net zo lekker smaakt als het zoet der overwinning gap. Enjoy vanavond en we zien de foto’s nog wel verschijnen van al die Oktoberfest-tieten ?

      1. De Nees

        Lees net alleen vrouwen boven de 50 mogen met een lage decolleté op de Oktoberfest. Heb jij weer Indo.

  10. Bert Betondorp

    Als ik zo de reacties lees merk ik toch een beetje pessimisme. Maar….voetbal
    blijft voetbal en soms verliest een sterk team, Bayern, van een team met lef
    en dat kan Ajax zijn, aangevoerd door een felle. Coach langs de lijn die met een verstandige opstelling een plan uitvoert wat Bayern verrast. Zo gaat het. 0-1

    1. Yindi02

      Ten Hag zal het niet aan liggen, is strategisch erg sterk??. Als ze verliezen ligt het niet aan hem maar aan het team!!

  11. Iedereen heeft een mening

    Jammer. maar geen risico nemen. Hoop dat Donny speelt. Is er in ieder geval meer diepgang en brutaliteit/inzet.

  12. a.p.

    Heel jammer, maar we moeten als het enigszins kan winnen of gelijkspelen. Dus Donny er in als je het mij vraagt.

  13. Forever nr14

    Tis toch erg dat we deze dwaas moeten smeken om de juiste opstelling te maken, omdat “wij” ajacieden dat wel zien, maar deze flapdrol niet. Triest

    1. BobbyHaarms

      Klopt helemaal Forever nr14! Maar gelukkig speelt Donny. TH begint eindelijk te zwichten onder onze druk ?

Comments are closed.