Sterk Ajax vergeet trekker over te halen maar pakt punt in München: 1-1

Een sterk Ajax heeft dinsdagavond in de Champions League verrassend gelijkgespeeld tegen Bayern München, maar had de volle buit voor het grijpen. De ploeg van Erik ten Hag, die in de Allianz Arena bij vlagen indruk maakte, stapte uiteindelijk met een 1-1 gelijkspel van het veld waar het eigenlijk met 2-3 of zelfs 2-5 had kunnen winnen.

Bekijk hier ons fotoverslag van deze wedstrijd

De wedstrijd was amper begonnen of Ajax keek tegen een achterstand aan. In de vierde minuut kopte een vrijstaande Mats Hummels raak na een voorzet van Arjen Robben. Ajax raakte niet van slag en toonde veerkracht. Na ruim een kwartier spelen kreeg Ajax een eerste kansje, maar Dusan Tadic schot vanuit een kleine hoek hoog over. In de 22e minuut was het dan toch raak via Noussair Mazraoui: 1-1.

Ajax kwam na die treffer steeds beter in de wedstrijd, speelde met lef en er waren nog wat kansjes. Pas in de laatste tien minuten van de eerste helft dook Bayern wat vaker op voor het doel van André Onana. Toch was de beste kans op slag van rust nog voor Ajax, maar Manuel Neuer keerde een heerlijk afstandsschot van Hakim Ziyech.

Na rust kwam Ajax voortvarend uit de startblokken. Binnen drie minuten tijd waren er twee volle kansen, maar Tadic en Tagliafico misten. Daarna waren er over en weer kansen. Met nog twintig minuten op de klok kreeg Ajax opnieuw twee 100 procent kansen. Eerst redde Neuer met zijn voeten en daarna verzuimde Donny van de Beek de stand op 2-1 te brengen. Toch was ook Bayern dicht bij een nieuwe voorsprong. Onana keerde knap een inzet van James Rodríguez die na een uur in het veld was gekomen voor Robben. In de extra tijd belandde een vrije trap van Lasse Schöne nog op de lat en dus bleef het gelijk in München en blijft Ajax fier aan kop in de poule met 4 punten, net zoveel als Bayern.

Bayern Munchen – Ajax 1-1 (1-1)
4. Hummels 1-0
21. Mazraoui 1-1

Opstelling Bayern München: Neuer; Kimmich, Hummels, Boateng, Alaba; Martínez, Müller, Thiago; Robben (James, 62′), Lewandowski, Ribéry (Gnabry, 74′).
Wissels Bayern München: Ulreich, Wagner, Süle, James, Goretzka, Gnabry, Sanches.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Wöber, Tagliafico; Schöne, Van de Beek (De Wit, 74′), Blind; Ziyech, Tadic, Neres (Dolberg, 80′).
Wissels Ajax: Lamprou, Kristensen, Huntelaar, Eiting, Dolberg, Schuurs, De Wit.