There are no ads, please add some


De Jong nog steeds vraagteken voor uitduel met Bayern Munchen

Het is nog steeds onzeker of Frenkie de Jong dinsdagavond in actie kan komen in de uitwedstrijd tegen Bayern Munchen. De Jong kampt met kuitklachten en moest daarom afgelopen zaterdag de competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard laten schieten. Trainer Erik ten Hag liet weten dat de blessure niet ernstig is maar dat het wel kort dag is om de speler fit te krijgen voor het tweede duel in de Champions League. De Jong wordt momenteel intensief behandeld door de medische staf van Ajax.

Bron: De Telegraaf

Gerelateerde posts

55 reacties

 1. Ajax 1

  Hoop dat ie er bij is maar geen risico nemen! Bayern uit is niet de cruciale wedstrijd voor plaatsing volgende ronde!

  1. Bakkie

   Precies! We moeten in Athene gewoon winnen en thuis tegen Benfica ook. Dan ben je er al bijna (misschien nog een puntje in Portugal halen voor de zekerheid)

    1. AjaxKat

     Ja ik ben ook voor Donny in dit duel. Dit Bayern moet je niet onderschatten maar je moet ook zeker niet te bang zijn. Schreef het zaterdag ook na het zien van hun 2-0 verlies: de laatste 10 jaar is er geen beter moment om tegen hun te spelen. Dat almachtige is echt weg bij hun. Wat je bij nationale teams ook vaak ziet, zie je nu (mogelijk) ook bij hun: te lang vasthouden aan oudere spelers. Robben terecht gewisseld, Boateng die dom een penal weggeeft, en meer van die dingen. 4-0, 5-0 voor hun gaat het denk ik niet worden. Ik denk eerder aan 3-1 of 2-1 voor hun. In Europees verband ook een prima uitslag voor Ajax. Daar scoren is niet onmogelijk.

     1. Iamsterdam2015

      Eens. Ze zijn een maatje te groot maar je hoeft ook zeker niet bang te zijn. Ik hoop op een 1-1. Zou prima zijn

  2. JohnDoe77

   Eens Ajax 1; thuis de volgende pot winnen en dan uit AEK winnen en dan zou je wel genoeg moeten hebben schat ik!

  1. Charka53

   Gewoon Donny opstellen dan hebben meer diepte in het spel dus komen we misschien meer voor de goal

   1. KBouter

    En dan met Ziyech, Tadic en Neres ook aanvallend. Dan zal Schone en Eiting er bij zijn

 2. Koning Haarms Wolfs

  TH zal Wöber wel als crea-middenvelder opstellen. Past prima bij de achterlijke keuzes die deze primaat tot nu toe heeft gemaakt. TH moet gewoon oplazeren en laat PB maar terugkomen.

  1. Sam34

   Ik vind dat th het prima doet, dat spelers beroert een wedstrijd ingaan kan hij niks aan doen

   1. FrankiC

    Evt Europees debuut Schuurs. Blind op het middenveld. Eiting eruit. Mazraoi uitleggen dat een back om te beginnen zijn man dient uit te schakelen. Zeefuik zou beter tegen Ribery opgewassen zijn. Maar ja….. keuzes

     1. FrankiC

      Die hebben ze te snel weggedaan, let op mijn woorden. Over 2 jaar denk je, hmm had die dekselse FrankiC toch (of: alweer) gelijk. 😜

    1. Litmanen

     Elke back is beter tegen Ribery opgewassen dan Mazraoui. Die jongen verdedigt tactisch zo slecht dat zelfs Fortuna had moeten profiteren.
     Daar komt bij dat hij tegenwoordig ook de achterlijn niet meer haalt. Zet Kristensen er maar neer. Alleen verdedigen en bal inleveren. Dat lijkt mij een stuk saver.

   2. FrankiC

    Nee Sam, TH deed het niet goed.
    Als je kopduels wil winnen dan kun je tegen Luuk de Jong beter geen Schone of Blind ertegen zetten, hoe gemotiveerd ze ook zijn. Dan is lengte a la Schuurs/Wöber best wel handy. Dit zijn fouten en geen hogere wiskunde.
    Als Eiting al 3 wedstrijden de slechtstee Ajacied is dan kun je de 4e wedstrijd niet verwachten dat hij de pannen van het dak speelt. Hij komt tekort. Waarom riep hij Mazraoui niet tot de orde? (Omdat Bergwijn niets kan??)

    1. Koning Haarms Wolfs

     En wel consistent blijven, Theo’tje…..azijnzeiker, of azijnpisser. Pisser is wat beschaafder. Maar wel goed, dat ook jij je uit, Theo, heel goed.

 3. Koning Haarms Wolfs

  Tuurlijk doet TH het goed, Sam. Verstandige keuzes in basisopstelling, goede en ook logische wissels, en daarbij…..een super motivator voor het team! Beste Sam, deze boer verdrinkt in onkunde en hij is op alle vlakken ongeschikt voor Ajax.

 4. Peter kopsterk

  Zou wel een aderlating zijn voor Ajax. Je mist toch creativiteit op middenveld.

  1. FrankiC

   Scouting zat te slapen: El Khayatti had hier als creatieve middenvelder al klaar moeten staan (beter dan Eiting, De Wit en vd Beek samen)
   Ik vrees dat ze eerst wachten tot hij 15 mlj moet kosten (net als het geval Stengs)

   1. De Nees

    Zagen Eiting als creatieve MV, vandaar dat niks is gehaald, gokken weer ‘s met cruciale posities of het wel of niet wat wordt. Na 10 wedstrijden weet ik nog steeds niet wat Eiting echt kan, zal wel aan mij liggen… Ben geen fan van v Beek, als er niks beters is dan maar liever hij dan Eiting.

    1. Moosie

     Eijthing kan er echt helemaal niks meer van hij verzuipt op dit moment op topniveau

    2. Moosie

     Wordt helemaal niks als we verliezen vindt iedereen het wel goed wat een Fucking kutmentaliteit hebben we waar is de we gaan voor de winst?
     Zo ga je idd nooit meer wat winnen

     1. JohnDoe77

      Moosie, je hebt wel gelijk dat je er met bravoer in moet gaan en met de hoop te winnen. Maar als je geen Ajax fan bent, zijn bij hun 9 van de 11 spelers (veel) beter. Dan ook nog uit… maar we gaan wel kabaal maken!!

    3. FrankiC

     @De Nees
     Eiting doet me aan good old Jantje Peters denken, de Groesbeekse held, dan weet je het wel.

  2. vak411

   met dat aantal duimpjes waar je waarschijnlijk een harde plasser van krijgt neemt niemand jou serieus Peter kopsterk

 5. Yor2002

  Gwn sparen deze wedstrijd. We hebben frenkie nodig tegen benfica om hun te verslaan. Als we van Benfica verliezen gaan we zo goed als zeker niet door.

 6. ajaxpers

  Onana
  Mazz, de ligt, blind, taglia
  Ziyech, schone,DONNY
  Tadic, Dolberg( kjh), Neres

 7. Jimmy1971

  Gewoon Donny op zijn plek!
  Zo’n vechter als hij is misschien wel verstandiger in deze wedstrijd!

 8. Indojood

  Die tactiek met de drie tienen is waardeloos. Je middenveld staat meteen onder druk bij balverlies. Zet een middenveld neer met Ziyech (vrij), De Jong (zes) en Van de Beek (lopend), laat Neres en Tadic de vleugels bezetten en van positie wisselen. Dolberg in de spits. Houdt middenveld zoveel mogelijk achter de bal.

  1. FrankiC

   Helemaal eens Indo.
   En de rechtsback ook maar liever achter de bal, wat dacht je daarvan?

   1. Indojood

    Je doelt op Nous, dat is een noodoplossing. Hij is geen rechtsback. Het is toch vooral het onvermogen van Ajax om een normale rechtsback op te leiden/te kopen.

  2. Yor2002

   Wie heb je dan als controleur? Ik weet dat niet iedereen hier fan is van schöne maar donny is een geweldige speler, maar hij lijkt mij een waardeloze controleur

  3. De Nees

   Zou idd ook proberen controle te houden op MV, dus liever Schone ipv Beek. Gaan meevoetballen met Bayern wordt open huis voor hun. Beek kan goed in de gaten duiken in de 16 maar spel verbetert niet met hem, zag je ook bij zijn invalbeurt tegen Fortuna. Als het een doelpuntenfestijn wordt dan wel Ziyech wisselen voor Beek en schade beperken.

   1. Indojood

    Vind Frenkie daar de beste optie. Hij heeft wel kunnen ervaren hoe het is om (rug)dekking te geven toen hij achterin speelde. Bij Barça zien ze in hem de opvolger van Busquets en die speelt op zes daar.

    1. De Nees

     Eens Frenkie kan goed op 6, alleen heb je niemand aanvallend goed genoeg op zijn plek. Zonde die kwaliteit op te offeren. Maar voor een keer zou niet erg vinden tegen Bayern met 2 controleurs Frenkie en Schone, vrees nml toch voor een afdroogpartij.

 9. Zlatan4ever

  Donny voor Eiting en met Dolberg starten en Huntelaar eventueel gebruiken als pinchhitter (hopen op een gelijkspel)

 10. Bert Betondorp

  Gelijkspelen zou mooi zjn, maar toch liever gewoon winnen in deze uitwedstrijd

 11. Iamsterdam2015

  Sowieso speelt Donny niet vanaf het begin want ten hag wil vasthouden aan zijn “ psv” opstelling. Jammer maar donny kan je zeker goed gebruiken tegen dit soort tegenstanders.

Reageren is niet mogelijk.