There are no ads, please add some


Ten Hag: ‘De Ligt kan spelen tegen Fortuna Sittard’

Erik ten Hag heeft tijdens de wekelijkse persconferentie laten weten dat Mattijs de Ligt aankomende zaterdag kan spelen tegen Fortuna Sittard. Ook blikte de trainer nog even terug op de wedstrijd tegen PSV.

‘Mattijs heeft afgelopen week goed getraind en is fit dus wat dat betreft kan hij zaterdag in de basis starten. Verder staan wij er goed voor en maakt Vaclav Cerny vrijdagavond weer minuten bij Jong Ajax. Ook Kasper Dolberg is goed uit de bekerwedstrijd gekomen en raakt steeds beter in vorm’. Over de wedstrijd van afgelopen zondag liet Ten Hag weten: ‘Na een nederlaag mag je 24 uur teleurgesteld zijn en dan moet je verder. Ik denk niet dat ons zelfvertrouwen een deuk heeft opgelopen, sterker nog we begonnen met teveel zelfvertrouwen aan die wedstrijd. We hebben dit seizoen al vaak genoeg laten zien wat we wél kunnen maar vorige week hebben we het op mentaal vlak laten liggen’.

Bron: Ajax.nl


Gerelateerde posts

46 reacties

 1. AB

  Nee droplul, je hebt het op tactisch vlak laten liggen. Als Sar en Overmars dit lezen moet je toch zeggen: opzouten, je bent ongeschikt. Maar ja, ze zijn allemaal ongeschikt voor Ajax.

   1. KBouter

    Net de kerst zsm zien dat we Magallan binnen krijgen, dan hebben we ern centrum Ligt-Magallan.

    Maar die boer zal Blind nooit op de bank zetten, dat noemen ze kapitaal verkrachting. Blind moet spelen!!

   1. Bakkie

    Niet mee eens. Volgens mij heeft Ten Hag de mentaliteit om alles eruit te halen wat er in zit en hebben sommige spelers in dit Ajax dat blijkbaar niet. Die kneuzen van psv wilden wel graag winnen, dat was wel duidelijk.

    1. Bakkie

     Al moet ik wel zeggen dat ik het ook riskant (en misschien wel naïef) vond om met twee middenvelders achterin te beginnen. Maar goed, als we hadden gewonnen was het een geniale zet geweest.

     1. FrankiC

      Het was natuurlijk niet slim om niet met een lange CV (Schuurs) te beginnen, maar het probleem lag toch voornamelijk bij Eiting (héél matig) en nog meer bij Mazraoui. De doelpunten kwamen over onze rechterkant. Bergwijn had de tijd van zijn leven. Blind speelt al weken heel behoorlijk.

   2. JohnDoe77

    Ach, malloot, malloot… de Europese wedstrijden in de ArenA zijn ook “zijn schuld”. Hij is niet de topper die we hopen wellicht, maar toen hoorde ik jullie ook niet. Allemaal lirisch over “zijn” Ajax als je zo zwart wit wilt denken.

    Ten Hag heeft bijzonder weinig krediet. Volgens mij vindt heel Ajax Wöber niet goed genoeg en Schuurs nog te groen. Hij heeft dus twee middenvelders in het centrum gezet omdat hij niet veel anders kon. Wat hij wel had kunnen doen is wisselen en toch maar Wöber proberen toen hij zag dat het niet lukte…

    1. Indojood

     Ten Hag heeft prima materiaal maar maakt regelmatig cruciale fouten. Niks om lyrisch over te zijn.

     1. AB

      John, volg de commentaren eens goed van een aantal hier. Die hoor je ook bij goede uitslagen. Ten Hag is geen Ajax trainer. 100% duidelijk.

     2. JohnDoe77

      Nee dat zijn we eens hoor AB! Alleen valt het mij wel op dat er heel wat zijn die als het goed gaat niet de credits aan Ten Hag geven, maar loopt het een keer niet… De mede-fans die consequent zijn in hun mening over Ten Hag is uiteraard prima!

 2. Dagrump

  Het kan oook echt niet met maar 1 echte verdediger in een topwedstrijd spelen. Laten we zeggen een leer voor de volgende keer. Hoe kan het dat Wober zo onzeker is. Of moet ie zijn draai nog gaan vinden. Wel blij dat de ligt hersteld is vooral met het oog op komende week !!

 3. AJAXForever61

  Ja, wat moet je zeggen.., geeft nog steeds niet toe dat hij het tegen lampies en heracles tactisch helemaal verklooid heeft, geeft nu de schuld aan de spelers dat zij tegenstander onderschat hebben en met teveel zelfvertrouwen het veld opgegaan waren…,, ja duhhhhhh. Liefst geef je hem een kruiwagentje en parkeer je hem bij een vijver met zijn puntmuts op. Ik geloof ng steeds net in zijn trainerscapaciteiten. Cross fingers voor dit seizoen, ik hoop dat ik het fout heb en dat hij bewijst dat hij geniaal is!

 4. Ajax 1

  Als je binnen een week na die nederlaag aangeeft als marc overmars zijnde weer achter magellan aan te zitten, dan geef je enerzijds het gebrek aan echte verdedigers toe en anderzijds dat je geen vertrouwen hebt in een aantal bankzitters van nu. Ik ga ervan uit dat gezien leeftijd schuurs er nog bij gaat komen, maar geen vertrouwen in Wober? Jammer dat we dat niet hebben kunnen zien tegen psv met frenkie op het middenveld. Was de wedstrijd dan anders gelopen? Ik weet het niet, wat denken jullie?

  1. J18

   Ik denk dat met Wober een gelijk spel zeker mogelijk was! Door Frenkie op het middenveld had je daar meer creativiteit gehad en daarnaast heeft Wober geloof ik dezelfde lengte als De Ligt, dus zou hij het Luuk de Jong best wel lastig kunnen maken. Maar goed, het is allemaal achteraf en terugdraaien kunnen we niet. Weet ook niet hoe EtH denkt over 2 linkspoten in het centrum, dat zou de keuze kunnen verklaren…

  2. KBouter

   Ik denk van wel, met Wober heb je een giede kopper in het centrum en een echte verdediger. Met Wober in het centrum heb je Frenkie op het middenveld, dus ook het middenveld is beter met Frenkie daar.

   1. AjaxKat

    Ik schreef het gisteren ook al; ik denk dat MO Magallan alvast klaar wil stomen voor als De Ligt vertrekt. En je weet maar nooit wat er in januari gebeurt. Denk trouwens wel dat De Ligt gewoon het seizoen afmaakt bij Ajax.

    1. Mr Ajax

     Dat hoop ik ook dat de ligt het seizoen afmaakt en liefst nog een paar, pff nachtmerrie als matthijs vertrekt in de winter!

 5. ajaxpers

  Jammer dat TH nog steeds niet in staat is om te reflecteren op eigen functioneren. Ik heb hem op een gegeven moment het voordeel van de twijfel gegeven maar dit is niet meer goed te praten. Een Ajax trainer in hart en nieren zoals Frank de Boer moet ons verlossen.

  1. JohnDoe77

   Ja lekker ajaxpers; gaan we weer de hele wedstrijd zitten kijken naar balletjes breed en terug. En “verlossen”? Ten Hag heeft ons met zijn spelers wel de CL gebracht en op een prachtige manier. Van mij krijgt hij nog wel krediet en let maar op als ze nog twee centrale verdedigers kopen (waar ik steeds over begin). Dan kan hij op die plek ook de juiste mannen neerzetten en dat scheelt. De Ligt is zo goed dat het niet uit maakt wie naast hem speelt; zijn klasse maskeert de verdedigende tekortkomingen van een middevelder in het centrum. Maar geen De Ligt en twee middevelders breekt je op zoals in Eindhoven.

 6. Vierde ster

  Het is wel erg makkelijk om ten Hag af te zeiken! Maar ik zag tegen de lampen veel spelers zonder passie, scherpte, strijdvaardigheid want wij zijn Ajax en dus de besten!Met die houding is zelfs Fortuna Sittard morgen in staat ons punten afhandig te maken!

   1. AjaxKat

    Wel of niet de schuld van Ten Hag, voor psv hoef je je als speler toch niet op te laden? Grootste sportieve concurrent, blammage vorig seizoen, je kunt koploper worden, etc. Genoeg redenen om te willen winnen. Erg makkelijk om de schuld bij de spelers neer te leggen lijkt mij juist.
    Maar een beetje ter verdediging van Hag: het seizoen duurt nog heel lang, laten we hopen dat hij zijn lesje heeft geleerd. Ik steun ‘m nog steeds maar mn vertrouwen heeft wel een deuk opgelopen met slechte keuzes maken met spelers buiten de basis.

    1. Kovacs

     Dat geloof je toch zelf niet? Elke trainer had van de eerste helft tegen AEK geleerd, maar trainertje Ten Hag niet. Hij stelt niet de juiste spelers op, zet ze op de verkeerde plek en is tactisch een onbenul.

  1. Kovacs

   En hoe komt het dan dat die PSV’ers tot op het bot gemotiveerd waren? Dat heeft hun trainer en hun staf gedaan! Daar kunnen met jaloezie naar kijken. En stilletjes weten wij dat het met deze trainer niks wordt. Ondanks het feit dat het lang geleden is dat we twee echte klasbakken (De Jong en Ziyech) in het team hadden.

 7. Iedereen heeft een mening

  K…(kunst)gras, als dat maar goed gaat met zijn knie. Misschien toch maar niet opstellen.

 8. Forever nr14

  Geen enkele zelf reflectie deze prutsert he! “Hij” alleen “hij” is verantwoordelijk wat erop het veld gebeurt, hij heeft het totaal niet in zich om spelers beter te maken laat staan gemotiveerd te krijgen om er “vol” voor te gaan. Geluk met zomerse aankopen dat verdoezeld nu zijn functioneren nog enig zins. “Kijk eens naar jezelf man “tukker” pffff zo klaar met die gast. Al wint ie 3x de champions league, dan nog “wegwezen” brabbelaar

  1. JohnDoe77

   Haha, dat laatste geloof je zeker zelf? Dan zijn we geld aan het inzamelen voor een standbeeld en staat die er sneller als die van Joopie! 🙈 Gelukkig pure theorie, maar overdrijven is een vak!

  2. Kovacs

   Geluk met zomerse aankomen? Je bedoelt dat Ziyech eindelijk los is en hoe! En dan een echte voetballer als Frankie in net team. Veel andere spelers trekken zich aan die twee op. Tadic is verre van constant. En laten we het over de desinvestering Blind maar niet hebben.. Overmars en Sar moeten opzouten, dit seizoen weer geen landskampioen.

 9. Forever nr14

  Vierde ster, natuurlijk gesteund door het thuis publiek, maar geloof me dat die door “eikel” van Bommel tot op het bot gemotiveerd worden, dat is het mega grote verschil met onze Ten Hagje, tjonge kan Frank het niet overnemen asjeblieft.

  1. Kovacs

   Van Bommel is de Nederlandse Simeonetti. Wat je ook van hem vindt: die gast gáát er helemaal voor. Wat een verschil met ons trainertje.

 10. Johan

  Kan niemand tegen Ten Hag zeggen dat hij een keer zelfreflectie moet toepassen. Met deze excuses zal het vertrouwen van de spelers alleen maar afnemen voor de trainer.
  Ik vrees met grote vrees dat het team geen team kan zijn als de trainer zich niet kwetsbaar opstelt naar de groep na deze tactische blunders. Fouten maken mag, maar ze niet toegeven….dat mag niet.
  Het voelt niet goed……

  1. Kovacs

   Helemaal eens. Maar zelfreflectie is Ten Hag niet gegeven. De man moet een enorme druk voelen. Hij maakt zo’n spastische indruk. Hij zit dan ook ver boven zijn niveau te werken. Kan Schreuder niet eens met hem gaan parten? Dat is een echte vent.

 11. Bert Betondorp

  Jong Ajax doet het heel slecht. Zes punten achter op de koplopers!
  Malaise dus. Geen goed voorbeeld voor Ajax 1

  1. KBouter

   JA is een team om jongens klaar te stomen voor het grote werk.Is geen prestatie team, ook al worden ze tiende. Gelukkig is Stam daar niet meer

 12. Kovacs

  Weer Eiting? Hoe vaak moet Donny zich nog bewijzen? Man, man, wat een ramp voor Ajax is die Ten Hag. Laat hem Te Werve gaan trainen. En slaplulletje Blind staat er ook weer in. Overmars en Van der Sar: opstappen!

Reageren is niet mogelijk.