Collecte bij Ajax – AZ voor standbeeld Johan Cruijff

Nadat Johan Cruijff in 2016 overleed zijn er veel initiatieven geweest om Johan te eren waarbij uiteindelijk alleen het stadion een naamsverandering heeft ondergaan. De werkgroep ‘Deze man verdient een standbeeld’ hebben inmiddels een actie gestart om een standbeeld te realiseren voor de legendarische nummer veertien.

Tijdens de wedstrijd Ajax – AZ op zondag 7 oktober zal er een collecte plaatsvinden in de Johan Cruijff Arena. Iedere Ajacied kan op zijn of haar eigen wijze aan het standbeeld bijdragen. Net als in 2011, toen het standbeeld van Bob Haarms werd gerealiseerd. Naast de collecte kan men namelijk ook online doneren via deze website. De komende tijd wordt op verschillende manieren aandacht gevraagd voor de actie. Het doel is het standbeeld binnen twee seizoenen te onthullen.

Bron: Ajax.nl

Related posts

40 Comments

  1. JohnDoe77

   Het is eigenlijk sneu dat deze er niet al een paar jaar staat en helemaal sneu dat bij een mega rijke club als Ajax, wij dit moeten betalen. Is er een deal dat zij alle inzamelingen verdubbelen?!

   1. Ajaxfoort

    Helemaal gelijk. Dat Ajax op de centen zit bewijst al dat zij niet bereid om een paar ballen af te staan aan te Werve. Genant hoor

 1. De Nees

  Het is in 1e plaats een supporters initiatief. Volgens mij bekijkt Ajax eerst hoe dit verloopt, als het nodig is komen ze wel over de brug vermoed ik.

  1. Mr Ajax

   Dat denk ik ook de nees, maar nergens voor nodig, we hebbrn die diknekken niet nodig, deze is van en door ajax supporters voor Johan!

 2. Zlatan4ever

  Een collecte voor El Salvador ?
  Ik draag graag mijn steentje bij maar het is eigenlijk een grof schandaal dat het nodig is.
  Dat standbeeld had er al moeten staan ! JC is Ajax en Ajax is JC !

  1. Charka53

   Nu er een collecte is zal van de Dat toch ook wel over de brug komen in iedergeval daar zou je toch van uit mogen gaan .

 3. Ajax 1

  Iedereen een tientje en dan komt het grootste standbeeld van nederland bij het stadion te staan. ?

 4. AB

  Ik mag hopen dat het geld alleen wordt opgebracht door de supporters. Dan kan iedere Ajax bobo bij de onthulling netjes tussen het publiek gaan staan ipv prominent op de voorgrond.

  1. Zlatan4ever

   AB, zelfs als de supporters de enige inbreng hebben voor een standbeeld voor JC, dan nog staan de verkeerde mensen vooraan (lees bobo’s)

   1. AB

    Maar die mogen wij als supporters dan vriendelijk doch zeer zeer dringend verzoeken ff op te zouten. Desnoods halen we Litmanen er bij als buschauffeur ?

 5. AB

  De Horeca in het stadion zou een mooi gebaar kunnen maken. De opbrengst tijdens de wedstrijd Ajax-AZ voor 100% doneren.

   1. AB

    Staan die niet in de JC Arena? Maken die geen giga omzet dankzij Ajax supporters. Zijn mensen soms ook niet Ajax supporter door Cruijff? Dat heeft de horeca in de Arena met Cruijff te maken.

 6. Iamsterdam2015

  Dat het standbeeld er moet komen is duidelijk…..maar hoezo moet er gedoneerd worden? Ik bedoel..KNVB,AJX, gemeente Amsterdam?!?!?!?!! Wij hebben het hier over de grootste voetballer ooit en dan moeten de supporters doneren??? Maar goed, mijn bijdrage gaat er zeker komen!!!!!

  1. KBouter

   Zal toch ook mooi wezen dat zoiets van zijn supporters komen? We hebben jaren genoten van hem en jij maakt he druk om een paar euro te doneren als fan?

   1. Iamsterdam2015

    @KBouter, waar staat dat ik mij druk maak dan?!?! Dat je als supporter doneert vind ik eigenlijk
    Een soort “ plicht” het verbaasd mij alleen dat het initiatief niet van de club, KNVB en de gemeente Amsterdam komt, thats it!

     1. Iamsterdam2015

      Geen probleem. Wij zijn het er overeens dat je als supporter hier gewoon aan mee werkt ( lijkt mij)

 7. Jimmy1971

  Jammer en onbegrijpbaar dat Ajax dit zelf niet heeft opgepakt, maar uiteindelijk des te mooier als hij door de supporters opgebracht wordt!
  Dat zou Cruijff 10x mooier vinden dan een beeld van nietszeggende Bobo’s..

  1. De Nees

   Johan had niks met bestuurders, zijn hele leven heeft ie mee in de clinch gelegen. Een standbeeld opgebracht door het volk is volledig gepast.

 8. fjonkman

  Ik denk dat het juist een mooi initiatief is als het standbeeld van Jopie er komt, geheel gefinancierd door de supporters. Het is de mooiste waardering voor Cruijff die ook de familie zich kan wensen. Ajax heeft het stadion al omgedoopt, wat is er dan mooier als het standbeeld er komt dankzij de duizenden fans die Johan had bij ons?! Ik ga ook doneren, en ik hoop dat Ajax niet eens hoeft te doneren, als alle supporters het zelf voor elkaar krijgen. Dat maakt het standbeeld volgens mij alleen nog maar mooier…

  1. JohnDoe77

   Daar valt ook iets voor te zeggen, maar het standbeeld had er eigenlijk al heel lang geleden moeten staan, misschien al wel voor De Meer!

 9. M800M

  eindelijk pakken ze het slim aan met een collecte bij een wedstrijd. Als gemiddeld iedere bezoeker een euro geeft is het streefbedrag in 1x gehaald. Ik za vast wat muntgeld apart leggen. Maar ben wel nieuwsgierg naar de volgende fase van dit plan, waar moet het precies komen, hoe komt het er precies uit te zien (wie maakt het, materiaal, grootte, welke pose, enz.) onze club kennende ontstaat daar nog heel veel discussie over voordat het beeld er staat.

Comments are closed.