Ajax Vrouwen winnen ook return tegen Sparta Praag en bereiken achtste finales Champions League

De Ajax Vrouwen hebben ook de return tegen Sparta Praag gewonnen en daarmee de achtste finales van de Champions League bereikt. Na de 2-0 op de Toekomst werd het vanavond in Praag 1-2.

In de eerste helft was Sparta Praag de betere ploeg en hadden de Ajax Vrouwen het lastig. Dat resulteerde uiteindelijk in een 1-0 achterstand door een doelpunt van Burkenroad. Na de thee sloegen de Amsterdames toe en stond het binnen enkele minuten op voorsprong. Lewerissa scoorde de 1-1 na een mooie pass van Jansen en even later scoorde Lewerissa ook de 1-2 na een voorzet van Schenkel. Dat Zeeman in de slotfase nog een strafschop miste mocht de pret niet drukken en is de achtste finale van de Champions League bereikt.

Sparta Praag – Ajax 1-2

’27 Burkenroad 1-0
’50 Lewerissa 1-1
’52 Lewerissa 1-2