Ten Hag verwacht zaterdag weer te kunnen beschikken over De Ligt

Trainer Erik ten Hag verwacht dat hij komende zaterdag, wanneer Ajax het uitduel speelt tegen Fortuna Sittard, weer kan beschikken over Matthijs de Ligt. De verdediger kampt met een knieblessure en miste daardoor de duels tegen AEK Athene en PSV.

‘Afgelopen zondag was het was te kort dag, want het was een race tegen de klok, maar het was niet honderd procent, niet goed genoeg, en daarom hebben wij op advies van de dokter besloten om Matthijs niet te laten spelen. Deze week kan hij goed herstellen en ik verwacht Matthijs zaterdagavond weer te kunnen gebruiken als wij op bezoek gaan bij Fortuna Sittard’, aldus Ten Hag tegenover Ajax TV,

Bron: Ajax TV

Related posts

57 Comments

 1. jojo123

  Das goed nieuws! En nu maar Wober ipv Blind. Laat laatstgenoemde maar uren maken in Jong Ajax en als wissel. Lewandoski bindt blind Blind om zn.vinger en dolt hem hem gewoon weg.

  1. Charka53

   Dat Daley niet goed voor de top is laat hij steeds weer zien , ik vind het een aardige jongen maar daar worden we geen kampioen mee.

     1. AB

      @de Ajacied. Als een speler niet voldoet moet dat gewoon gezegd worden. Heel simpel. Ik ga geen juichende commentaren schrijven als een speler daar geen reden voor geeft. Het is niet de schuld van Blind dat hij tekort komt, het is de schuld van Overmars en vd Sar dat hij gehaald is en de schuld van ten Hag dat hij wordt opgesteld. Consequentie is dat Blind ook de bagger over zich heen krijgt mede omdat zijn te hoge eisem zijn ingewilligd.

     2. Litmanen

      In het kader, voor AB is iedereen gelijk binnenkort maar weer eens een fluitconcertje voor Hakim. Een echte Ajacied fluit je niet uit, maar ja……

     3. Moosie

      Ja AB het gaat weer goed zeiden ze.
      we voetballen weer zeiden ze.
      we moeten de trainer een kans geven zeiden ze.
      Blind is een aanwinst zeiden ze.
      en How’s that working out?

     4. beni

      Wat is dit voor onzin.
      Tussen pa blind en van gaal is een spelletje gespeeld hebben lekker gepakt aan die transfer met Manchester. Normaal gesproken zit er niemand te wachten op die blind. En Ajax betaalt 17 milj voor die kneus. En 20 voor Tadic ook een lachertje.

  2. JohnDoe77

   Dat maakt voor deze wedstrijd niet veel uit, maar voor de zware wedstrijden die volgen zeker wel! Mooi!

  1. LeroyT

   Gelijk in Dickst14 laat Mathijs tegen Fortuna nog paar dagen extra herstellen. Is beter voor Ajax

 2. AjaxKat

  Denk dat het goed is om jongens als Wöber en Schuurs deze week minuten te laten maken in 1. Ongeacht of De Ligt helemaal fit is. Ze zijn echt kwetsbaar in de verdediging met alleen maar opgeleide middenvelders rechtsachter zonder De Ligt. Ik schrok echt zondag om te zien hoe Frenkie soms zwom. Hopelijk is ook Veltman snel terug. Goed voor de concurrentie met Maz.

 3. Sixxy

  Wober lekker laten zitten. Die is echt geen haar beter dan Blind en oogt totaal ook geen zelfvertrouwen.. Dan toch liever Blind in het veld aangezien die teminste nog beetje coached in het veld

  1. AjaxKat

   Bij uitval van De Ligt en tegen een aanvallende ploeg heb ik nu echt liever een echte verdediger. Dat is Wöber (of Schuurs) toch echt meer dan Frenkie. Ik las een analyse van De Boer, die klopte echt als een bus. En vooraf hoorde ik Huub Stevens al zeggen dat het voor de fysiek grote Luuk de J wel lekker is om tegenover de iele Frenkie te staan. Jammer dat Hag zo ontzettend slecht is met het inbrengen van andere spelers buiten de basis. Maar ja achteraf lullen is erg makkelijk (ook door mij).

  2. AB

   Sixxy, Blind coached voor geen meter in het veld. Die doet zijn mond niet open en geeft zelden een gebaar met zijn handen. Hooguit bij een ingooi.

 4. AB

  Met Veltman misschien verdedigend wat beter maar weer stuk minder voetballend vermogen in vergelijking met Mazraoui. Mazraoui mist op de training de aanwijzingen van een ervaren en gelouterde verdediger. Ook hier blijkt de verkeerde keus vwb aankoop Blind. Die jongen kan gewoon geen zaken overdragen.

 5. AJAXForever61

  Sparen tegen Fortuna! Geef Wober vertrouwen door in de beker en tegen Sittard te spelen. Blind missch eens passeren. Tijd voor zelfreflectie!!

 6. Ajax 1

  Jongens, het is fortuna. Daar moeten we van winnen wie we ook opstellen. Ik zou dus wober in dit geval de kans geven en matthijs even sparen. Frenkie op het middenveld.

  1. JohnDoe77

   Zo is dat! Maar vooral fijn dat hij dan deze wedstrijd rustig terug kan komen. Wel meteen heel duidelijk hoe erg wij van hem afhankelijk zijn!

 7. Tadic

  Starten met de Ligt en snel Schuurs er in zodra de score het toe laat. Goed voor beiden ?

  Van Blind wordt ik ook wel een beetje zenuwachtig hoor ?

 8. Forever nr14

  Zelfreflectie heeft deze trainer niet. Begrijp niet dat hij niet geavalueerd word op zijn tactisch geblunder.

 9. Iamsterdam2015

  Alsof dat uit maakt wat hij verwacht. Wöber zal wel rechtsbuiten staan en Neres rechtsachter…

 10. Ptr

  Hoop negatief geouwehoer weer hier. De ene week hebben we de CL al bijna gewonnen en zijn we zo blij met de aankopen van MO.
  Blind tactisch en positioneel heel sterk ja mist snelheid en is niet een Italiaanse schoppende stopper. Maar is naast een de Ligt voor mij een zekerheidje.
  Tadic de andere aankoop was in de PL een matige speler maar in de ere divisie een van de betere.
  Ik vind de spelers er zeer afgetraind uit zien en ik vermoed dat het team nog nooit zo fit is geweest zoals ze nu zijn.
  TH maakt inderdaad wederom een tactische blunder en het lijkt erop dat hij r te makelijk over dacht. Maar TH is wel een heel fanatiek baasje die zich niet laat kennen. Ik denk dat de spelers nu wel wakker zijn. Kom op hier ook meer positiviteit en lol ipv dat gezeur.

  1. Ajax 1

   Ik ben het deels eens. Ben super blij met de aankopen en realistisch. Weet ook niet of er een beter alternatief dan blind is, zeg maar wie er dan gehaald had moeten worden. Wel vind ik dat we tegen psv twee keer zwaar door het ijs gezakt zijn en dat is ten hag toch echt wel aan te rekenen ook. En ja, ook de goede europese resultaten zijn hem aan te rekenen en geniet ik van.

   We moeten alleen wel kampioen worden dit jaar!

   1. AB

    We hadden Viergever sowieso niet moeten laten gaan. Blind tactisch en positioneel sterk is een lachertje, sorry.

     1. AB

      Niet dat het DE Ajax verdediger was maar als back-up heel erg waardevol en dan had Frenkie gewoon op middenveld kunnen blijven staan.

    1. Litmanen

     AB vindt dat je Hakim niet mag bashen, maar Blind om de drie regels afbranden, dat mag.

     Een Ajacied die terugkwam, een van de zeer weinige echte Ajacieden (Rijkaard) brandt je niet af, die geef je respect.
     AB, je bent een ongelooflijke hondelul. Een echte fan brandt een echte Ajacied NOOIT af.

  2. Iamsterdam2015

   Eens. Maar denk ook dat de meeste mensen ( incl ondergetekende) gewoon zo teleurgesteld zijn over afgelopen zondag dat men even niet positoef kan zijn. Ik kan natuurlijk niet voor anderen praten maar dit is bij mij wel het gevoel. Het is allemaal flink de hoofd schudden en de draad weer oppakken. Wat betreft TH hoop ik dat hij niet weer die fout maakt.

   1. AB

    Dat laatste hopen we inmiddels al te vaak. Wat dat betreft heeft hij van het laatste deel van vorig seizoen weinig tot niets geleerd.

   1. Ptr

    Sorry dat ben ik niet en ik zou niet weten hoe ik dat moet doen.
    Het zijn er ondertussen meer dan 70. Misschien zijn er toch wat meer mensen met mij eens. Niet iedereen post hier iets maar leest alleen. Doe ik eigenlijk ook post zelden iets maar moest het nu toch even kwijt.
    Dus niets sneue Harry

 11. Koning Haarms Wolfs

  Het is eigenlijk gewoon te gek voor worden wat TH doet, maar eigenlijk is het ook wel een Ajax-dingetje….te vroeg jonkies in het diepe gooien. Zoals nu ook Carel Eiting. Hij is nog niet goed genoeg voor een topwedstrijd, wellicht nog net niet voor het eerste überhaupt en Donny blijft op de bank. Nog een paar van dit soort potjes en Eiting zit gedesillusioneerd op de bank, of mag naar het tweede en vertrekt aan het eind van dit seizoen of volgend seizoen. Al zo vaak gebeurd bij ons. Zo’n goede opleiding en dan zo absurd omgaan met onze talenten…

  1. AB

   Op zich niks mis met in het diepe gooien. Deed Johan ook en is ook met de Ligt gedaan. Het gaat om hoe je het doet en hoe je het voortzet plus de begeleiding. Een Schuurs moet je gewoon vanaf de start ipv de Ligt laten spelen. Je ziet meteen of hij de druk aan kan, op deze manier ontdek je de werkelijke talenten. Bij goed functioneren niet direct door naar het Ned. elftal, zoals bij de Ligt, dat was onzin. Iemand doelloos op de bank laten zitten en laten kijken naar een middenvelder op zijn plek is dodelijk voor de ontwikkeling en de motivatie.

 12. Koning Haarms Wolfs

  Maar Johan had verstand van voetbal, andere trainers die we hadden beduidend minder. Veel talenten zijn zo gesloopt en ik vrees dat er nog wel een paar aan staan te komen. Schuurs moet je ook niet in de basis opstellen tegen 040 en 010 bijvoorbeeld, maar wel tegen AZ en dat soort clubs voor ervaring. Maar goed. We hopen denk ik, met z’n allen op Bosz, want TH was het niet, is het niet en gaat het nooit worden.

 13. Valentino

  Hahaha zag vandaag de naam Magalan weer voorbij komen als de versterking voor de winter. Gaan we weer.

  1. Koning Haarms Wolfs

   Dat zou echt waanzinnig triest zijn….. Goed voor Ajax natuurlijk, maar wat een geldverspeling zou dat zijn. Hoop dat het een hoax is.

Comments are closed.