Kale en Kokkie en de vijf punten (Incl video)

Al weken lang is er geen vuiltje aan de lucht voor Kale en Kokkie. Het leken bijna wel twee positiviteitsgoeroes. Helaas kwam gistermiddag plots een einde aan het Yin Yang van de twee. Na een 0-3 verlies in Eindhoven staat hun cluppie NU AL vijf punten achter op koploper PSV. En je raadt het al, alles is nu weer kommer en kwel.

App-gebruikers: Bekijk de video op onze website www.AjaxFanzone.nl via deze link

Related posts

53 Comments

   1. Moosie

    Peter Kopsterk zou jij mij kunnen helpen met Like’s?
    Dan is het like als je ook vindt dat Eug en Litmanen hun excuses moeten maken voor hun belachelijke actie met overlijdensadvertentie.

     1. Ajax1958

      Is ze ook KHW? Dus volgens mij is kopsterk ( s e i j s )een vrouw, dus vanaf nu Petra Kopsterk (s e i j s )

    1. JohnDoe77

     Bestaan die nog dan Moosie? En waar zijn die advertenties? Ik zag alleen die wazige post dat Eug een operatie niet overleefd zou hebben. Litmanen was toch uit onvrede weg?

     1. Moosie

      Ja litmanen kwam even Zyech bashen en roepen dat Blind aanvoerder had moeten zijn en Eug heet tegenwoordig Ajaxforever61
      Maar het was vooral sarcastisch bedoeld ook wat kopsterk betreft wel lullig dat hij me niet ff aan 160 Like’s kon helpen egoïst

 1. Overdwars

  Klasse Kale en Kokkie, jullie zien het helemaal goed. Nu maar hopen dat TH kijkt en van zn eigenwijsheid afstapt. En hopen dat Clubs als Fortuna en NAC een goeie dag hebben. Het mes zit daar iig wel tussen de tanden als ze tegen die pisvlekken moeten.

 2. Charka53

  Het zijn maar vijf punten het is wel eens meer geweest hoor maar er moeten niet vaak van deze taktiesche fouten worden gemaakt.

 3. Zlatan4ever

  Ik wil alleen maar likes als jullie Kale en Kokkie ook willen verbannen naar een onbewoond eiland

 4. AB

  Slechts een enkele supporter heeft zich niet laten meeslepen op het tijdelijke succes van ten Hag de afgelopen periode.
  Normaal gesproken moet dit team in de Nederlandse competitie met een straatlengte voorsprong kampioen worden. Punt is dat je dan wel tactisch vernuft en verstand moet hebben. Het is eigenlijk heel knap om met deze selectie zo voor gaas te gaan als afgelopen zondag.
  Over Blind is het merendeel het wel eens, een giga overgewaardeerde speler maar die zal voorlopig gezien transfersom en salaris niet uit de basis te rammen zijn. Het is wel van god los dat hij Schuurs niet al veel meer minuten heeft laten maken net als Wober. Bij schrosingen en blessures in de verdediging moeten dat de vevangers zijn. Nu spelen we op rechts met een getransformeerde middenvelder, halen we de beste middenvelder naar achteren en hebben we ook nog een nep CV rondlopen.

  Vooral omdat hij de Jong weer naar achteren haalt ben je het evenwicht kwijt. Als de Jong wegvalt op het middenveld moet daar in ieder geval vd Beek spelen. Eiting komt in de pikorde gewoon daar achter.

  In de maanden dat ten Hag trainer is heeft hij nu meer dan voldoende aangetoond op beslissende momenten verkeerd te starten en ook nog eens verkeerd te wisselen. Voor onze succes supporters was het even een leuke tijd enik heb ook staan juichen bij de thuiswedstrijden in het stadion maar dat maakt nog niet dat ten Hag dan de man voor Ajax is. Dat is hij nl niet en dat zal hij nooit worden.

  Mensen die via vriendjespolitiek, zonder te letten op kwaliteit, worden aangesteld zijn gedoemd te mislukken.

  1. BobbyHaarms

   En daarvan lopen er nogal wat rond bij Ajax. En zolang dat het geval is blijft je ellende houden.

  2. De Nees

   Juist AB. Wat zwaar tegen valt is dat in de verdediging geen vervangers zijn, terwijl iedereen Wober zag als een stand-in. Hij is mss niet top maar hij zal toch nog wel enigszins kunnen verdedigen, waarop hebben ze hem vorig jaar gescout dan?? In de zomer had je dan toch maar Magellan moeten halen en niet na 3 maanden tot de conclusie komen dat Wober zelfs geen stand-in is, wat is dit voor amateuristisch gekloot daar? Blind is juist gehaald om verschil te maken in 50/50 wedstrijden, niet voor potjes als tegen Groningen. Maar velen wisten op voorhand al dat deze overgewaardeerde mee hobbelaar dat niet kon, alleen bij Ajax zijn ze weer ’s zo stronteigenwijs. En je raakt hem aan de straatstenen niet meer kwijt dus we zitten ermee opgescheept, kosten: 17+3mln transfer en salaris voor, wat is het, 3 jaar…6 mln. Minstens 26 mln voor een wijferige speler die vlees noch vis is op CV of MV. Goed bezig Ajax, wat had je niet kunnen halen voor dit bedrag, mss wel 2 waardige verdedigers.

   1. AB

    Schuurs laten ze speciaal nog een jaar rijpen bij Fortunaom hem vervolgens ……. niet te gebruiken. Die jongen zat in een flow en zou nu al enorm gegroeid zijn wanneer hij voldoende speeltijd had gehad. Met deze aankopen Frenkie op CV zetten is hetzelfde als TS toegeven dat je hebt gefaald in ke aankoop beleid. Maar ja, dat zullen ze nooit toegeven.

    1. Emilio4Ajax

     Het is allemaal mooi achteraf lullen, omdat het fout gegaan is, maar om daarom bepaalde personen direkt af te schieten gaat me net ff te ver… Dat betekent niet per definitie dat ik een fan van Haggie ben, maar de man verdient een beetje meer respect. Iedereen was in de wolken vanwege de CL kampanje en hoe Ajax zich plaatste voor de CL. Der waren meerdere die vooraf een ? zette bij de bezetting voor de wedstrijd tegen AEK, maar toen ging het goed… Heb toen wel gezegd dat PSV van een ander kaliber is. Ten Hag gokt, dit seizoen voor de tweede keer en verliest, weer. Ajax speelde bovendien niet zo slecht als velen hier beweren. Vooral de eerste 10 minuten werd PSV helemaal zoek gespeeld tot aan de 1-0. Naiv verdedigen van Eiting geeft Pereira genoeg ruimte om de trekker over te halen. Hij heeft geluk dat de bal door 2of 3 benen gaat en Onana verrast. Eiting had zich ervoor moeten gooien, maar geeft niet thuis. Zegt iets over de winnaarsmentaliteit die er bij Ajax was die dag… Vanaf dat moment was PSV beter en slimmer en werden de zwakheden van Ajax haarfijn blootgelegd. Ervaring ingekocht, maar geeft niet thuis. Toen ik op dit forum aangaf liever Magallán dan Blind werd ik afgeschoten, maar tot op heden heeft die aankoop nog niet veel meerwaarde gegeven. Wil niet zeggen dat het verkeerd was, maar toch met Magalán had de Jong geen kans gehad.

     Wil je zo spelen zoals Haggie wil moet je er voor zorgen dat de Jong geen bal krijgt. Anders zet je Wöber op de Jong, maar dat is achteraf gelul. Het is zoals het is, een ontzettend pijnlijk en fustrerend leermoment. Gelukkig is het seizoen nog niet voorbij en hopelijk komt het niet meer voor…

     Hebben we geen goeie vervanger in huis, Schuurs en Wöber zijn kennelijk te licht bevonden of nog niet klaar, moet Overmars van de winter alles op alles zetten om Magallán te halen. Hij is tenslotte al gekeurd. ❤️❌❌❌⚽️??

   2. De Nees

    Maar Schuurs is nog geen Ajax niveau zeker dit jaar nog niet, het is geen 2e de Ligt die zo snel omhoog schoot. Laten rijpen nog bij JA en mss volgend jaar wat vlieguren maken in het eerste. Nee ze hebben zich compleet misrekend op de verdediging, dachten met Blind alles op te lossen. En wat als Frenkie wegvalt? Eiting is nog geen Ajax niveau (vind hem zelfs geen vervanger van Frenkie) en v Beek is geen spelmaker. Dan heb je dus weer een probleem. Eiting wordt gezien als spelmaker, totale misrekening hij is meer controleur, vertraagd het spel en helft van de ballen speelt hij breed of terug. Ben ook helemaal geen fan van v Beek, het voetbal gaat zelden beter lopen met hem, hij scoort wel maar dat is wat anders, wat hij vooral goed kan is in de 16 positie nemen en intikken. Hij heeft geen schot, kopkracht, steekpas, hoeveel assists geeft hij waaruit direct wordt gescoord? Ik kan me niet veel herinneren, hij hoort op z’n best op positie van Schone maar zelfs daar vind ik hem nog best licht.

    1. AB

     Met de huidige selectie moet je gewoon meer gebruik maken Schuurs. Vd Beek kende een behoorlijk lange dipmaar zie ik toch gaandeweg beter worden. Eiting is voorlopig leuk voor ED.

    2. De Nees

     Schuurs zou je in de makkelijke potjes wat minuten kunnen geven, maar zou nog niet op hem rekenen bij zware potjes. Beek heeft best zijn waarde, niet dat hij niks kan maar dit is zijn 3e jaar en ik vind hem niet dominant genoeg op de cruciale positie waar hij speelt, maar dat is mijn mening he. ?

     1. Emilio4Ajax

      Het gaat nu niet goed…??? 1 wedstrijdje verloren en plotseling gaat het nu niet goed… beetje dubbel moraal… eerst jubelen over het spel dat tot CL leidt en winst op AEK en daarna de boel afschieten… of is het hoe de wind waait

     2. AB

      Beste Emilio, ik schiet niemand direct af na een slechte wedstrijd. Lees mijn bijdrage nog eens rustig door, zet je oogklepjes af en reageer dan misschien nog eens.

     3. De Nees

      Het is geen afschieten maar constatering van zwakke punten en aantoonbaar falen. Lees nog ’s goed wat al maanden wordt geroepen over Blind en na AEK over Frenkie op CV. Een aantal hier waait zeker niet mee met de wind. Doe je huiswerk Emilio voordat je zelf wat gaat roepen.

 5. Emilio4Ajax

  Nu denk ik dat ik mn huiswerk, zoals altijd goed gedaan heb. Kijk maar naar de opstelling…Schuurs en Wöber moeten spelen zei ik en wie dpelen er…juist ja…komt nog bij dat Marc in Januari weer voor Magallán gaat … iets wat ik al eerder geroepen heb… nooit begrepen waarom die niet na de keuring kwam… beter laat dan nooit…

  Direkt en indirekt wordt Haggie hier op det forum door meerderen de hele tijd afgeschoten en waarom…omdat ie niet uit A’dam komt… vergeet die eerste 8 maanden in een seizoen dat al voor het begonnen was verloren was, ongeacht wie dr voor zou staan was gedoemd om te mislukken… denk dat ik een van de weinige ben die kan relativeren en objectief probeert te zijn daar anderen direkt de klauwen uitslaan…denk ook dat de meningen van velen hier hetzelfde zijn of niet veel verschillen. Verschil ligt hm in de manier vsn presenteren, uiten…het kan af en toe allemaal wat genuanceerder, minder agressief. Daar vsl ik vooral over en daarom zie je mij hier ook niet meer zo veel. Heb wel wat anders te doen…mischien moet de volgende Ajax trainer een brabander zijn…?

  1. AB

   Bye bye. Is een beter afscheid dan de grafrede van eug. Tering wat een betwetertje ben jij zeg. Doei doei.

   1. Emilio4Ajax

    Gå och lägg ägg…Sacramento idioto…
    By the way…weet ke wat dit, ?, betekent?? Heb een fijne dag…en dit dan,??, … heb een hele fijne dag…???

     1. Emilio4Ajax

      Lees!! Denk dat je zelf je oogkleppen af moet doen… moeilijk dat met begrijpend lezen…

Comments are closed.