There are no ads, please add some


De Ligt ontbreekt tegen AEK wegens knieklachten

Een flinke domper tijdens de lunch want zojuist is bekend geworden dat Matthijs de Ligt de wedstrijd van vanavond tegen AEK moet missen wegens knieklachten. De Ligt heeft de blessure dinsdag opgelopen tijdens de training. Vanmorgen is er opnieuw een test gedaan maar daaruit is gebleken dat de speler de wedstrijd van vanavond moet laten schieten. Ten Hag lijkt voor Frenkie de Jong te kiezen als vervanger van De Ligt centraal in de verdediging. Carel Eiting of Donny van de Beek neemt dan de plek van De Jong in op het middenveld. De verwachting is dat De Ligt komend weekend tijdens de uitwedstrijd tegen PSV wel in actie kan komen.

Bron: De Telegraaf


Gerelateerde posts

47 reacties

  1. Sam34

   Hoop dat hij inderdaad voor frenkie gaat en doe dan maar eiting, van de beek is te aanvallend en heeft het voorlopig nog niet

   1. De Ajacied

    De Ligt is gewoon een groot gemis,
    Hopelijk kan Frenkie zijn plek goed opvullen, van mij mag Donny op middenveld gaan spelen ipv Frenkie
    Hoop wel dat de Ligt zondag weer 100% is tegen die klote club uit eindhoven
    ❌❌❌

   1. Yor2002

    Maakt niet uit ook al krijgen we 3 doelpunten tegen als we er zelf 4 maken winnen we alsnog die pot

   1. De Nees

    Zou Frenkie ook op MV laten, hou je AEK meer onder druk. Wober moet zich maar laten gelden vanavond, hij hoeft niet te voetballen alleen opruimen als hij dat niet kan ziet het niet goed uit voor hem.

 1. AjaxKat

  Mooi klote, hopen dat het niet ernstig is. Beterschap Matthijs!
  Moet wel zeggen dat Frenkie dit seizoen ook wel sterk is achterin. Alleen in echt verdedigende opzicht komt hij tekort, maar ik denk dat Frenkie achterin het meest logische is.

 2. JohnDoe77

  Dit soort dingen kunnen gebeuren, maar wel heel onfortuinlijk nu. Een ras verdediger missen is wel jammer, omdat Daley en Frenkie toch wel andere “verdedigers” zijn. Matthijs is een killer en staat eigelijk altijd goed opgesteld. Daarbij hadden we zijn “body” ook wel kunnen gebruiken. Desondanks in eigen huis drie punten halen!

 3. BobbyHaarms

  Nou dan hoop ik dat Donny speelt. Mooi klote dit, al heb ik er alle vertrouwen in dat we winnen vanavond.

 4. Charka53

  Op zulk nieuws zitten we nu niet te wachten zo’n stabiele factor in de verdediging , dat kan ons wel eens duur te staan komen .
  Dan maar hopen dat Mathijs zondag weer van de partij is in voor ons vind ik nog een belangrijkere wedstrijd .

   1. Yindi02

    Eens AB, maar ik zou toch Wöber daar neer zetten. Met Matthijs missen we ook een goede kopper zowel voor het eigen doel alsmede in het strafschopgebied vd tegenstander bij corners. Het middenveld gewoon intact houden en Frenkie niet naar achteren halen.

 5. Jimmy1971

  Het is helaas wel het type verdediger waar we er maar 1 van hebben, die gaan we echt wel missen!!

  1. FrankiC

   Die hadden we al eerder moeten laten wennen aan het eerste. AEK is geen Helmond Sport. Die stap is nu te groot, maar daar issie wel voor gehaald. Wöber kon dit seizoen het niveau niet aantikken. Mazaroui op het middenveld zou ik graag zien, maar Kristensen overtuigd ook nog niet echt.

 6. AB

  Onana
  Mazraoui blind de Jong tagliafico
  Ziyech schone vd Beek
  Neres huntelaar tadic

  Ziyech tadic en vd beek wisselen constant van plek
  Blind zal nu 1000% aan de bak moeten en zich een groot verdediger moetentonen. Zijn steun en toeverlaat staat niet naast hem. Tadic zal wel aanvoerd zijn.

  1. De Nees

   Schijnt dat Blind niet echt een leider is, weet het niet zoiets vermoed ik. Op de vraag dat hij hiervoor is gehaald, kaatst ie terug dat hij het niet zo ziet en dat de trainer bepaalt waar hij speelt(!) gevolgd door wat vaags en mompel..mompel. Dat is geen antwoord op de vraag. Maar hup Blind, vanavond gewoon weer meehobbelen met de rest en als je niet onder druk wordt gezet komt het helemaal goed.

   1. De Nees

    Blind moet het verschil maken in grote wedstrijden, hij heeft een andere status nu met dat salaris en prijskaartje, verschil maken zoals Tadic dat doet voorin. Potjes in ED is geen maatstaf. Tegen Kiev werd hij toevallig ook niet getest, je zag in Oranje dus wel en daar valt hij keer op keer door de mand.

 7. AJAXForever61

  Ik weet niet wat Donny fout gefaan heeft bij TH, maar ben bang dat hij er nu ook naast staat en dat Carel speelt. Fenkie zal niet te speels achterin moeten zijn en Blind zal zich nu echt moeten bewijzen! We gaan winnen! Ik neem alvast een biertje!!

 8. Yindi02

  Petje af voor Frenkie. Goed en degelijk de taak uitgevoerd. Dat bewijst dat deze jongen een klasse apart is.

 9. AjaxBelg

  paar dagen rust zal goed doen voor De Ligt, nog lang seizoen en zondag moeten we die boeren kloppen. snel hersteld Mathijs

 10. De Nees

  De Ligt al, nu Hunter met een hamstring en ik zag Neres na de wedstrijd ook een beetje rond hinken. Ik hou m’n hart vast voor zondag, ben d’r niet gerust op.

Reageren is niet mogelijk.