Jong Ajax verslaat Helmond Sport met 2-0

Jong Ajax heeft maandagavond de competitiewedstrijd tegen Helmond Sport met 2-0 gewonnen. Dani de Wit wist beide doelpunten te scoren voor het elftal van trainer Reiziger. Voor Vaclav Cerny was het een speciale avond want na lang blessureleed maakte Cerny zijn rentree maar dat had ook verkeerd kunnen aflopen, want na een behoorlijke overtreding op Koolhof ontsnapte Cerny aan een rode kaart. In de slotfase gebeurde weinig meer, al mocht de Hongaarse middenvelder Szabolcs Schön nog zijn debuut voor Jong Ajax maken. Door de overwinning staat Jong Ajax vijfde met drie punten achterstand op koploper Cambuur.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski, Bakboord, Schuurs, Pasquali, Bakker, Gravenberch, Bijleveld, De Wit (70. Solomons), Cerny (46. Thethani), Danilo, Johnsen (84. Schön)

Bron: Ajax.nl

Related posts

22 Comments

 1. AB

  Van mij mag Cerny direct vertrekken bij Ajax. Wat een gestoorde overtreding. Als de KNVB hem niet kan aanpakken moet Ajax het in ieder geval doen.

 2. Wenen 1995

  Ben benieuwd of Cerny alsnog geschorst wordt…. Overigens: Goed bezig jongens, op naar de eerste plaats!

  1. AB

   Iets? Heel veel. Schande voor de club, schande voor het voetbal. Laat hij lekkerop free fight gaan. Zo’n actie is nooit goed te praten. Ik hoef hem voorlopig in het JC stadion niet te zien. Nog geen bericht van Ajax gelezen hierover wat ik ook schandalig vind (of ik heb het gemist). Dus ja Zlatan, ik heb wat tegen Cerny.

   1. Zlatan4ever

    Het was een “geniepige” overtreding AB, maar gelukkig viel de schade mee voor Koolhof ondanks dat hij moest uitvallen.
    Er zijn in de eredivisie nu en vroeger wel heftigere “slagers” aan de gang geweest.
    Onbezonnen aktie zeker, aan de schandpaal ? Zeker niet ‘ ??

 3. FrankiC

  Nu bij het juiste item: genoten van de supersterke as met Kotarski, Schuurs, Pasquali, Gravenberch en Danilo. De rest kon me maar matig bekoren of zakte door het ijs. Johnson grillig, De Wit degelijk, Bijleveld draait mee maar is erg licht. De Zuid Afrikanen en Bakker waren ronduit slecht.

  1. Prinsengracht

   Ik was er. Ik zie veel anders dan jij. Zo goed is Schuurs niet helaas. Johnson speelde vrij goed. Bakker was niet slecht.

 4. -buitenkantje rechts-

  Ik kijk naar JA altijd naar iets speciaals.. gisteravond op onze app hadden we het er ook over..
  Je bent op zoek naar niveau Nouri en de Jong.. Dat zie ik nauwelijks of niet in dit JA.
  Schuurs is geen niveau de Ligt.. Gravenbergh geen niveau de Jong.. Veel middelmaat of iets daarboven..
  Kink ook naar potentie.. Johnsen heeft dat vind ik.. Kan nog veel beter. Wisselt briljante momenten af met klungelig balverlies en vuurpijlen. Danilo heeft ook wat speciaals.. Technisch en qua snelheid de beste spits denk ik.. Nu nog afmaken..

  1. Prinsengracht

   Gravenberch is 5 jaar jonger dan de Jong, die op die leeftijd nog bij Willem II liep. Je vergist je. Gravenberch is zeker speciaal. Die gaat in Ajax 1 spelen.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ik hoop dat je gelijk hebt PG.. Jij ziet hem vaker dan ik. Vind dat hij teveel ruimte nodig heeft.. Te laag bewegingsritme..te lange passen. Vond hem er gisteravond niet boven uit steken. Wellicht over een paar jaar als hij nog wat sterker is.

    1. Prinsengracht

     Hij is niet heel explosief. Maar erg handig. Veel balgevoel. Ziet alles sneller dan de meeste anderen. Ik geloof er wel in.

Comments are closed.