Huntelaar: ‘Er komt een mooie belangrijke week aan’

Klaas-Jan Huntelaar voelt zich als een vis in het water bij Ajax, is topfit en scoorde afgelopen weekend zijn 250ste doelpunt. De Achterhoeker kijkt dan ook uit naar komende week waarin AEK Athene en PSV op het programma staan. 

‘We spelen goed voetbal en laten mooie dingen zien maar we moeten niet lui worden en denken dat we er al zijn. Elke training weer en elke wedstrijd moeten we het maximale van onszelf eisen. Het gaat goed, maar hoe dit uiteindelijk eindigt, ligt aan onszelf’. Op de vraag of Huntelaar geschrokken is van de 7-0 overwinning die PSV afgelopen weekend boekte op ADO is Huntelaar duidelijk. ‘Nee daar schrik ik niet van want de ene keer win je met 7-0 en de week erop kun je ook zo met 1-0 verliezen’. Als de interviewer in kwestie vraagt of hij komende zondag in moet zetten op een 1-0 overwinning voor Ajax, antwoordt Huntelaar lachend: ‘Dat zou ik maar doen als ik jou was’.

Bron: De Telegraaf

Related posts

26 Comments

  1. HURBIE

   Heb mijn stoel al in de kijkstand staan
   Lekker genieten van de Europese wedstrijden
   Voor de CL ben ik voor PSV
   Maar zondag haat ik ze

 1. AjaxKat

  Het echte nieuws hieruit, en ook hoe De Telegraaf dit kopte, is dat hij vindt dat ze niet lui moeten worden. Een hele terechte constatering na de wedstrijd van zaterdag waar ik vond dat ze een paar periodes wat laks werden. Frenkie die bv. knullig balverlies leed door de moeilijke oplossing te zoeken. En Ziyech had dat ook weer een beetje. Als Barca frenkie nu koopt kan ik me niet voorstellen dat hij voor de basis is gekocht. En volgens mij hebben ze wel meer dure spelers die de bank warm houden.

  Er komt een belangrijke week aan (duh) maar ik heb er best vertrouwen in door Hag. Je ziet het aanvallende van PB terugkomen maar qua verdediging komen ze in de 16 weinig in de problemen. Echt een verbetering tov PB nog. Nu kunnen ze dat testen met de top van Europa. Daarom is het terecht dat KJH zegt dat ze niet lui/laks moeten worden nu gaat het erom.

  1. Bakkie

   Ten Hag heeft de zaakjes inderdaad aardig voor elkaar. De taken zijn duidelijk, iedereen weet wat ie moet doen en er is veel ruimte voor dynamiek en creativiteit. Zowel op het middenveld als in de aanval. Het spel van Peter Bosz was attractief, vanwege het zeer fanatieke afjagen na balverlies… Maar de taktiek van Ten Hag is wat volwassener en wat moderner. Ik ben benieuwd of we kunnen gaan verrassen in de Champions League

    1. AjaxKat

     Ja ik schreef het hier onlangs ook al: op bv. Mazraoui na heeft het overgrote deel van de selectie op een WK gespeeld, was bij de Europa League-finale of allebei. Dat vertaalt zich (icm goede aankopen en verbeterde contracten voor topspelers) op het veld met goed voetbal.
     Precies 1 jaar geleden stond het er anders voor… Nu kun je eigenlijk pas nagaan wat een impact de situatie van Nouri heeft gehad.

     1. Bakkie

      Klopt, maar Ten Hag krijgt wel voor elkaar dat iedereen voor elkaar wil werken en dat de neuzen dezelfde kant op staan. Dat De Ligt bereid was te blijven, dat Ziyech volwassen met tegenslagen om gaat, dat kun je toch onmogelijk alleen toeschrijven aan ervaring in het team?

 2. Dagrump

  Zo hoor ik het graag! Dat is de juiste instelling / mentaliteit ! Hoop dat de Hunt gelijk krijgt qua uitslag tegen psv maar liever zie ik ons winnen met 2/3 nul !! Komende week 200% inzet en strijd geven !!

 3. Jimmy1971

  2 zware wedstrijden waarna we een beter beeld krijgen van waar we nu echt staan! Alvast blij dat de Hunter de boel op scherp en een spiegel voor houdt, daarom zijn ervaren Ajacieden in de selectie zo belangrijk!!

 4. a.p.

  ik hoop ook dat het een mooi week wordt. Woensdag en Zondag het moet met deze prima selectie kunnen!

 5. Indojood

  Huntelaar doet het prima natuurlijk maar hij moet niet buiten de 16 proberen mee te gaan voetballen. Daar hebben we andere spelers voor. Laat hem maar lekker oorlog maken.

  1. Zlatan4ever

   Indojood, volledig mee eens.
   Hij is zo gretig dat hij soms in onze eigen 16 staat te verdedigen.

 6. Charka53

  Pisvee moet zoizo geklopt worden zodat we boven aan komen te staan en dat moeten we niet meer afgeven en het tussendoortje (AEK) moet ook kunnen.

  1. De Nees

   Zondag is voor mij belangrijker, winnen van die pisvlekken. Ging verdomme ook nog ‘s beter lopen met die nieuwe aankoop daar, ongelooflijk. Je wordt ook wel spuugzat van die zogenaamde profs in ED: kunnen zich alleen opladen tegen Ajax, dan gaan ze wel tekeer en vliegen erop, maar tegen die pisvlekken hebben ze weer ’s een rustdag.

 7. Iamsterdam2015

  Deze week kunnen we sien waar ons Ajax staat, twee hele belagrijke wedstrijden om je kracht zowel europees als in Nederland te testen!! GO Ajax!!!!!!!

Comments are closed.