Huntelaar schiet Ajax langs FC Groningen: 3-0

Ajax heeft de thuiswedstrijd tegen FC Groningen met 3-0 gewonnen. Klaas-Jan Huntelaar wist in de Johan Cruijff Arena twee keer te scoren waarna Dusan Tadic de 3-0 op het scorebord bracht. 

Ajax kwam na elf minuten al op een 1-0 voorsprong via Tagliafico echter keurde de VAR het doelpunt af omdat onze kleine Argentijnse vriend in buitenspelpositie zou hebben gestaan. Een paar minuten later was het wel raak omdat de opnieuw opkomende Tagliafico werd gevloerd in de zestien en Huntelaar de toegekende strafschop wist te benutten.

In de tweede helft was Ajax opnieuw veel sterker dan FC Groningen Dat overwicht werd door opnieuw Huntelaar omgezet in de 66e minuut in een tweede treffer. De aanvaller knalde een afvallende bal in het doel, en heeft nu dit seizoen al zes keer gescoord in vijf Eredivisie-duels. Het mooiste moment van de avond kwam van Ziyech en Tadic waarbij Ziyech de bal met buitenkant voet op een presenteerblad legde bij de inkomende Tadic die de 3-0 op het scorebord schoot.  Carel Eiting, Donny van de Beek en Zakaria Labyad kwamen uiteindelijk nog in de ploeg voor Lasse Schöne, Dusan Tadic en Hakim Ziyech maar aan de stand veranderde dat niks meer.

Ajax – FC Groningen 3-0 (1-0)

’18 Huntelaar 1-0 (pen)
’66 Huntelaar 2-0
’76 Tadic 3-0

Scheidsrechter: Higler
Toeschouwers: 52.720
Gele kaarten: Tagliafico, Schone

Opstelling Ajax: Andre Onana, Noussair Mazraoui, Matthijs de Ligt, Daley Blind,  Nico Tagliafico, Lasse Schöne, (Carel Eiting/79) Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, (Zakaria Labyad/87) David Neres, Klaas-Jan Huntelaar, Dusan Tadic (Donny van de Beek/79)

Opstelling FC Groningen: Padt,Zeefuik,Te Wierik, Memisevic,Chabot (Breij/80),Handwerker,
Reis (v.d.Looi/80),Hrustic,Warmerdam, Doan,Mahi (Cassierra/67)

Related posts

35 Comments

 1. VanDattem

  Kan me niet schelen of hij de minste voetballer is, veel kansen mist of te oud is; zijn statestieken liegen er nooit om. Huntelaar scoort in principe altijd. Als hij een wedstrijd niet scoort weet je bijna zeker dat hij er de wedstrijd daarna sowieso eentje in legt. Spitsie waar we trots op kunnen zijn. Fijn dat hij er in elk geval nog een jaartje bij is.

  1. Amoebe

   Over leeftijd gesproken…ik hoop dat vd beek woensdag wel speelt ipv schone, dat zie ik echt niet zitten.

   Wel moet huntelaar zich meer focussen op het spel en niet te opzichtig voor de penalty gaan.

   Hopen dat het “oude lijf” voldoende is hersteld voor woensdag….mentaal zal het sowieso wel goed zitten.

   1. JohnDoe77

    Jij hebr slecht opgelet dit seizoen Amoebe! Leeftijd is te makkelijk om Schöne te laten wisselen. Hij speelt fenomenaal en is belangrijk op het middenveld tussen de meer voetballende jongens om hem heen. Schöne is sim in positioneren, wint door zijn goede timing bijna ieder kopduel en pakt heel veel ballen af. Hij staat gewoon basis, hoe vervelend voor Donny dan ook.

    1. Amoebe

     Ik vind dat schone in belangrjke wedstrijden het niet meer kan brengen….hij kan het dan conditioneel niet meer aan is mijn mening.

     1. Sam34

      Ik vind dat (k)lasse het prima doet hij is een belangrijk persoon met zn passes en zowaar zijn onderscheppingen

     2. JohnDoe77

      Dat was duidelijk alleen klopt je verhaal niet. Conditioneel is Lasse één van de sterkste spelers van Ajax. Waar je een vraagteken bij kunt zetten is zijn (handelings)snelheid in topwedstrijden. Voor mijn gevoel compenseert hij dit met slimheid en goed opstellen. Conditie van Lasse is prima.

     3. Amoebe

      Volgens mij gaat handelingssnelheid omlaag als je snel moe bent ?

      Maakt niet uit….ik hoop je donderdag gelijk te kunnen geven.

 2. ajaxpers

  Ajax speelde erg goed. Ziyech weergaloos, Frenkie fantastisch, Schone zeer nuttig en de rest ook goed. Met Neres op de vleugel heb je wel meer diepgang dus Tafic en Neres omdraaien.

 3. Wenen 1995

  Toch hoop ik dat Dolberg snel weer de eerste spits wordt. Niet dat ik dat KJH niet gun, ik ben super blij met hem, maar gewoon met het oog op de toekomst.

  1. Yor2002

   Klopt wenen hoop snel dat dolberg snel terug is en meteen weer op zijn niveau zit dat hij huntelaar in drie wedstrijden heeft ingehaald?

 4. ajaxpers

  En de rits van het vest van TH mag ietsje naar beneden. Het slaat nergens op. Zo strak een stropdas en met je vest jezelf bijna wurgen

 5. Ajax 1

  Goede wedstrijd, volledige controle. Huntelaar was al afgeschreven door sommigen, maar bewijst zich dit seizoen weer; het zal moeilijk worden voor dolberg om plekje terug te pakken.

  En…..1 tegendoelpunt pas in de competitie en ook weinig in de CL. Het staat echt goed.

  Gisteren had Ajax zo veel controle dat het bijna weer saai wordt.

  1. Kapstein

   Niet overdrijven. Ziyech was goed, dat zeker, maar ik vond dat er wel meer erg goed weer waren. Eigenlijk geen zwakke plek gezien tegen Groningen.

   1. JohnDoe77

    Ik heb ook meerdere goede spelers gezien, maar vond Ziyech het beste. Wat overdrijf ik dan? Staat toch niet dat hij de beste ter wereld is ofzo? Hij was overigens man van de wedstrijd, dus niet heel gek dat ik enthousiast over hem was. Kan maar 1 de beste zijn Kaptein.

    1. Kapstein

     Oke, oke ziyech was zeker erg goed. Maar als ik bijvoorbeeld naar de Ligt of een jongen als Mazraoui kijk dan kan ik echt genieten. Zo jong nog en dan op zo’n niveau presteren… Geweldig! Ook Neres presteert steeds beter en Tadic zie je genieten van zijn teamgenoten. Eigenlijk zie je dat het plezier er vanaf spat bij iedereen.
     Zou het de hand van ten Hag zijn? Is dit het resultaat van jarenlang verstandig beleid van Overmars? Na 20 jaar staat er weer een topteam in het veld!

     1. AB

      Neres was de minste van het team hoor ?. Persoonlijk denk ik dat het de handen (voeten) van het team zijn. Te groot verschil in benadering tov start seizoen om dit volledig op het conto van ten Hag te schrijven.

 6. Cootje Adriaanse

  Volgende week zondag in Eindhoven.

  Hopelijk wordt daar de koppositie gepakt en PSV een mentale tik uitgedeeld. Maar die maken ook een prima indruk.

  1. Toets

   Ondanks dat FC DH er alles aan heeft gedaan om de voor en achterdeur wagenwijd open te zetten kan je zien dat PSV een ‘aardig’ team heeft en dat zondag een echte wedstrijd gaat worden.

 7. AB

  Leuke pot voetbal gezien. Jammer dat diverse frivole zaken soms net niet helemaal goed gingen. Daardoor wel ook hoop leuke, mooie en ahh momenten gehad. De 2-0 duurde ff te lang waardoor je altijd de kans loopt tegen een tegen doelpunt aan te lopen. Groningen bakte er evhter helemaal niks van. Higler was de dissonant in de wedstrijd. Waarom hij wel twee Ajax spelers geel gaf en 3-4 van Groningen niet is een compleet raadsel. Op naar woensdag, zin in.

 8. Iedereen heeft een mening

  Met alle respect Groningen was geen graadmeter. De komende 2 wedstrijden gaan bepalen hoe ver en goed we zijn. Voor alle duidelijkheid: ik heb er vertrouwen in.

  1. Ajax 1

   Ik hoor al 10 wedstrijden dat de tegenstanders geen graadmeter zijn. Maar dat we tegenstanders zo makkelijk weg zetten is lang geleden. Wel voor mij volg wk zondag de belangrijkste wedstrijd, belangrijker dan woensdag

 9. Toets

  Groningen plooide snel terug en parkeerde zo een behoorlijke bus voor de goal met een 5 mans verdediging. Ik vond het een pluspunt dat Ajax ondanks deze tactiek er toch redelijk een voudig doorheen speelde en aardig wat kansen kon creeren.

 10. Valentino

  Als je Huntelaar zo over dat veld ziet sprinten zou je bijna denken dat hij pas 25 is. Terug naar de eigen 16 om mee te verdedigen en vervolgens weer mee naar voren met een uitbraak, petje af.
  En dat ook nog zonder enige voem van vermoeidheid te vertonen.
  Lekker zo door gaan ??

Comments are closed.