Jong Oranje vergooit vrijwel EK deelname na nederlaag tegen Schotland

Jong Ajax lijkt gisteravond in Doetinchem de laatste kans om het EK van komende zomer te kunnen halen te hebben verspeeld. Omdat de ploeg van bondscoach Erwin van de Looi met 1-2 verloor van Schotland is er theoretisch nog maar een heel minimale kans dat het alsnog het EK gaat halen. Carel Eiting, de enige Ajacied in de selectie van Jong Oranje, kreeg geen speeltijd.

Related posts

27 Comments

 1. BobbyHaarms

  Zo zonde! Niks is er zo leerzaam dan Internationale wedstrijden spelen voor die jonge knapen. Een gemiste kans..

 2. AB

  Zie hier de komende stand van zaken van het Nederlandse voetbal. Die paar talenten van Ajax gaan de boel ook niet redden daar heb je toch echt meer voor nodig. Was er maar iemand met een visie ………….

  1. Bakkie

   Eens met het feit dat Nederland qua jeugd en (al helemaal) qua competitie hard achteruit gaat… Of beter gezegd, de rest van de wereld gaat vooruit en Nederland staat stil.
   Maar met alleen beter opleiden komen we er niet (in neem aan dat je dat met die visie bedoelt), clubs moeten ook meer ambitie tonen, meer durven te investeren en meer goeie spelers kopen.

   1. AB

    Moet toch echt uit eigen jeugd komen. Hoezo kopen? Het moeten Nederlanders zijn. Je merkt dat het aan het opdrogen is. Er komt te weinig door vanuit de jeugd en de huidige “toppers” zijn onder de maat.

     1. AB

      We hebben het over het Nederlands elftal. Ik wel tenminste. Handig wanneer ze dan de Ned. Nationaliteit hebben.

     2. AB

      Beste Bakkie, dit topic gaat over Jong Oranje en niet over Ajax. Jong Oranje staat voor jong Ned. elftal. Bedoeling dat hier de talenten voor de toekomst in staan. Als iets anders dan Ajax je niet boeit waarom reageer je dan bij dit topic?

    1. Bakkie

     Volgens mij ben jij wat ouder dan ik, maar de reden dat wij Nederlanders vroeger zo goed waren, heeft volgens mij meer te maken met het feit dat andere landen (en dan heb ik het bijvoorbeeld over Afrika, Zuid-Amerika, Oostblok etc) nog minder ontwikkeld waren dan wij. Vanwege de globalisering komt dit allemaal steeds dichter bij elkaar te liggen en hebben wij die voorsprong niet meer. Oftewel: OF we moeten technologieën gebruiken die moderner zijn dan die van hun, OF we moeten accepteren dat goeie voetballers tegenwoordig van over de hele wereld komen en dat we de kwaliteiten die deze spelers hebben niet uit eigen land kunnen halen. Net zoals elke grote Europese topclub.

 3. AB

  Trouwens …. Eiting geen speeltijd? Was hij niet fit of is die v.d. Looij compleet van de pot gerukt.

  1. Wenen 1995

   Eiting had met 2 benen in het gips nog gewoon mee kunnen doen! Is die Vd. Looij omgekocht door de Schotten??!!

 4. Charka53

  Wat ik er van gezien heb was niet zo bijzonder hoor de 0-1 was wel een fout van de keeper en ja toen het toelaat was gingen ze er pas goed tegen aan en hadden dan weer pech dat die enkele kansen er niet in gaan en dan die pisvee speler Bergwijn die het verdomd om voor jong oranje uit te komen en die volgens mij hard nodig was maar zich maar ziek melde die moeten ze voor oranje op een zijspoor zetten omdat je je land en je maten laat vallen.

 5. Arie

  Ik hoop dat de KNVB ballen toont nu blijkt dat die Bergwijn maandag al weer trainde en de blessure dus wel meeviel die arme keeper van twente kreeg wel schorsing zielig zooitje

 6. Arie

  Bergwijn hervat training PSV na afmelding bij Jong Oranje

  10 september 2018 – De blessure van Steven Bergwijn lijkt alleszins mee te vallen. De twintigjarige buitenspeler heeft zich maandagochtend weer gemeld op het trainingsveld van PSV. De aanvaller meldde zich vorige week nog af bij Jong Oranje wegens liesklachten.

  Zulke spelers nooit meer in een NL team selecteren.

 7. Zlatan4ever

  Als je een kakkerlak op goal hebt staan met de naam Bijloo…..
  Dan vraag je om moeilijkheden
  ?familie van…?

 8. Slingertje.

  Het zijn geen winnaars die verwende en verwaande manntjes.
  Grote wanprestatie dat ze het EK niet halen in deze groep maar het lag natuurlijk niet aan hun.

Comments are closed.