There are no ads, please add some


Familie Cruijff is het zat en trekt zich terug

De Gemeente Amsterdam loopt al lange tijd met het plan rond om een straat naar Johan Cruijff te vernoemen maar kan dat voorlopig vergeten. Nadat de naamsverandering van het stadionplein mislukt was en er ook nu weer talloze discussies plaatsvinden over de te benoemen straat, heeft de familie van Cruijff zich teruggetrokken uit de gesprekken.

‘We hebben geen zin om een speelbal te worden tussen partijen en onderdeel van discussies te zijn. Men heeft excuus aangeboden voor het hele traject rond de naamsverandering waarin schijnbaar veel administratieve fouten zijn gemaakt. We zijn blij dat de Arena nu naar Johan is vernoemd en daar laten we het ook bij’, aldus woordvoerster Carole Thate.

Carrer de Johan Cruyff
De allereerste Johan Cruijffstraat bestaat echter al wel een tijdje maar ligt niet in Amsterdam en ook niet in Barcelona. Vallfogona de Riucorb, een klein Catalaans dorpje met 100 inwoners, heeft namelijk al een straat vernoemd naar Johan. Cruijff heeft het dorp nooit in zijn leven bezocht. Ook kende hij het plaatsje niet. En toch was de familie van Cruijff blij verrast toen de dorpsbewoners – stuk voor stuk groot fan van FC Barcelona – hen vroegen of het goed was als zij een straat in hun dorp zou vernoemen naar de man die zowel als speler en trainer Barcelona en Catalonië zoveel plezier en successen bracht.

Bron: De Telegraaf

 

 


Gerelateerde posts

55 reacties

 1. BobbyHaarms

  Je kan ook die Arena Boulevard omdopen in Johan Cruijff Boulevard. Kunnen ze daar ook gelijk zijn standbeeld onthullen.

  1. JohnDoe77

   Waar een klein land groot in is… regels, regels, regels. Had nu niemand op kunnen staan en gewoon regelen dat zoiets lukt? Azijnzeikers die bezwaar hebben kom je altijd tegen, dan had je na de naamswijziging lekker daar mee gaan vergaderen!

 2. HURBIE

  Is en blijft Nederland
  Lullen en Lullen
  Zielige en triest dat het zo moet gaan over een man die Nederland en Amsterdam op de wereldkaart heft gezet
  SORRY FAMILIE CRUYFF

  1. AjaxKat

   Helemaal gelijk AB en familie Cruijff ook.
   En aan de andere kant: iets op dit moment vernoemen naar JC is ook prestige vanuit de gemeente gezien, maar bij twee verschillende sporttempels iets vernoemen naar JC is voor bijvoorbeeld toeristen (daar doen ze het uiteindelijk voor) best verwarrend. De naam van JC is nu verbonden aan het huis van Ajax, ook al heeft JC er zelf nooit gespeeld. Dat is wat mij betreft prima en met een standbeeld is het voor mij helemaal af.

 3. Zlatan4ever

  Zeer triest voor de familie Cruijff
  Het plan van BH om de Arena Boulevard te hernoemen naar Johan is een goed plan wat mij betreft

  1. BobbyHaarms

   Al zou dat lukken dan zit je in ieder geval dichtbij de club. ‘Zijn’ Ajax. Al denk ik dat Johan verder weinig op had met dit stadion. Wat dat betreft is het jammer dat De Meer niet meer bestaat want daar had hij ongetwijfeld meer mee gehad in zijn leven.

 4. Kevke87

  het verschil tussen een Nederland. waarin iemand die zoveel betekent heeft gewoon niks voorstelt en bv een Argentinië of Duitsland, waar mensen zoals Maradona of Beckenbauer worden nog altijd hard gerespecteerd en zelfs op handen gedragen, ondanks discutabel gedrag v Maradona bv. Zelfs in Napoli kun je tot op de dag van vandaag vinden er shirt en sjaalverkopen plaats. Gullit, Rijkaard en van Basten kunnen nog steeds niet over straat in Milan. Overal kan het, behalve hier. Pfff treurig dit

   1. AB

    Elke zichzelf respecterende stad moet een straat naar Johan vernoemen. Waarom wel honderden “dorpstraten” of idiote namen in nieuwbouwwijken en niet gewoon overal “Johan Cruijfflaan”.

    1. AB

     In Rotterdam de Erasmusbrug omdopen tot de Johan Cruijffbrug. Zij hebben ook heel wat te danken aan hem en doen ook nada noppa niks.

     1. AB

      De “eerste Johan Cruijfflaan”; de “tweede Johan Cruijfflaan”. De “eerste Johan Cruijff dwarsstraat” etc etc etc

    2. Charka53

     Je moet wel oppassen met een straatnaam te vernoemen Johan Cruijff hoor omdat er dan weer een groepering opstaat die er tegen is omdat hij bij de verkeerde club speelde , dit is Nederland anno 2018

 5. Ajaxfoort

  Hier gaan mensen over in het stadsbestuur die niet eens weten hoe je Ajaks spelt. Mensen die er niet over zouden moeten gaan. Mensen die gewend zijn aan bureaucratie en dat ook heerlijk vinden. Mensen waarmee de familie Cruijff, terecht, niets heeft. Heel erg jammer dit.

 6. De Nees

  Zo kennen we het weer in Nederland, je moet vooral niet wat voorstellen want d’r zijn altijd figuren die zaken zodanig nuanceren dat er van een grootheid weinig meer overblijft. Ergens rond het stadion een boulevard en standbeeld moet gewoon gebeuren, dat misstaat nooit bij de naamgever. Maar voor zo’n grootheid moet je OOK een prominente plek zoeken in de binnenstad, dat moet vanuit de gemeente komen, een straat of plein en ook voor een standbeeld, hoeveel ruimte heb je daarvoor nodig? Hollands gezeur en kneuterigheid ook. Doe zoals ze in Gladiator zeiden: “Honor him. He was a soldier of Rome!”.

   1. De Nees

    Een standbeeld voor CS. Doen we ook een bordje in engels: “Welcome. You’re entering my city. Enjoy…and clean your mess when leaving. But that is logical.”

    1. De Nees

     🤣 Ja toch KB. We moeten met z’n allen wat simpeler denken…dan wordt alles wat logischer. (Johan)

 7. Indojood

  Misschien maar beter zo. Dat Stadionplein waar zoveel mensen historie aan toekennen is een waar yuppenbolwerk geworden. Amsterdam verdient Jopie niet.

 8. -buitenkantje rechts-

  Off: Alvast vooruitkijkend naar volgend seizoen..

  Piet de Visser is zeer te spreken over de ontwikkeling van Daishawn Redan en Juan Castillo bij Chelsea. De scout ziet dat de twee jeugdexponenten van Ajax zich laten gelden in Londen, iets wat De Visser overigens niet raar vindt. ‘Voor iedere speler stippelen ze een heel specifiek traject uit’, stelt De Visser in gesprek met Voetbal International. 
  ‘Chelsea is zeer te spreken over Redan. Hij is een koele spits die heel makkelijk scoort. Dat is iets speciaals, iets ongrijpbaars. Het is moeilijk te trainen en dus maakt het hem bijzonder.’ De club helpt Redan, die sinds vorig seizoen bij Chelsea speelt, volgens De Visser enorm. ‘Chelsea laat hem al regelmatig meetrainen met hogere lichtingen, de Onder-20 bijvoorbeeld, en heeft een geweldig traject voor hem. Als hij dat zou willen, zou hij volgend jaar bij iedere Eredivisie-ploeg een versterking zijn.’
  ‘Ook Castillo doet het goed bij Chelsea, hij is misschien nog wat minder ver dan Redan, maar het kan in die leeftijdsgroep heel snel gaan’, aldus de scout over de linkspoot die in de zomer van 2016 vertrok bij Ajax. ‘Hij is een middenvelder met veel techniek en een goed overzicht. Hij heeft vanuit zijn verleden als flankspeler een goede dribbel en prima voorzet en kan ook een eindpass geven.’

 9. AJAXForever61

  SCHANDALIG!! “Zo n behandeling voor de erven JC!!! Femke had haarzelf nu onsterfelijk kunnen maken voor elke AJAXIED!!

    1. Zlatan4ever

     AB weet je zeker dat beide mag?
     Kan mij herinneren dat ik door jou gecorrigeerd werd voor dat
     Ouwe zeikerd ! 😁👍🏻

     1. AB

      Volgens de spellingwijzer Onze Taal mag het beide en Zlatan: ook ik kan mij wel eens vergissen (oké, het is zelden het geval) en voel mij dan niet te groot om dat toe te geven.

 10. Bert62

  Wat is daar godverdomme zo moeilijk aan om een straat of plein naar deze held te vernoemen. Misschien moeten ze Amsterdam maar voortaan de Johan Cruijff DC gaan noemen.

 11. Bert Betondorp

  Ooit woonde Jopie Cruyff in de Akkerstraat, Betondorp. Lang geleden voetbalde hij in die straat, vlak voor de groentewinkel van zijn ouders met vriendjes.
  Betondorp en Cruyff zijn met elkaar verbonden. Waarom wordt de Akkerstraat niet de Johan Cruyff straat?

 12. HDfan

  Er komen vast genoeg nieuwe wijken bij die de naam van JC hoog kunnen houden. Wijk met alle Ajax grootheden? Met het grote JC plein in het midden?

Reageren is niet mogelijk.