Ajax dient spelerslijst in voor Champions League

Ajax heeft bij de UEFA de lijst met spelers voor de Champions League ingediend en daarin komen de namen voor van een aantal jeugdige talenten. Ryan Gravenberch, Sven Botman, Jurgen Ekkelenkamp en Ché Nunnely maken deel uit van de lijst. Ook spelers die nu nog kampen met een blessure, waaronder Veltman, Cerny en Bandé, zijn aangemeld bij de UEFA.

De volledige lijst:

Keepers: André Onana, Kostas Lamprou, Dominik Kotarski en Stan van Bladeren.

Verdedigers: Rasmus Kristensen, Joël Veltman, Matthijs de Ligt, Maximilian Wöber, Noussair Mazraoui, Daley Blind, Perr Schuurs, Luis Orejuela, Nicolás Tagliafico, Mitchell Bakker, Navajo Bakboord en Sven Botman.

Middenveld: Donny van de Beek, Daley Sinkgraven, Carel Eiting, Lasse Schöne, Frenkie de Jong, Hakim Ziyech, Dani de Wit, Azor Matusiwa, Noa Lang, Ryan Gravenberch en Jurgen Ekkelenkamp.

Aanval: David Neres, Klaas-Jan Huntelaar, Dusan Tadic, Hassané Bande, Zakaria Labyad, Kasper Dolberg, Vaclav Cerny, Kaj Sierhuis, Dennis Johnsen en Ché Nunnely.

 

 

Related posts

136 Comments

  1. AJAXForever61

   Zo jammer dat het bij de competitiewedstrijden vaak een beetje ‘ lauw’ sfeertje is en tijdens Europese de JC Arena helemaal kolkt!

   1. Finidi

    Neem niet kwalijk 61, is toch wel ff wat anders of je tegen Kiev speelt of tegen Emmen en zeker als ze hem dan al na 2 min.in het mandje hebben liggen…..

    1. AJAXForever61

     Klopt Finidi, tuurlijk is kiev ff wat anders, maar vaak is het een beetje lauw sfeertje bij competitie.

 1. JohnDoe77

  Lange lijst, niet iedereen zal bij de selectie komen. Maar zin in!

  Off topic; Ziyech heeft een prachtige goal voor Marokko gemaakt. Wat is die gozer in vorm. Misschien is het aanblijven van Ziyech wel het beste uit de transferperiode!

  1. Wenen 1995

   Misschien? Ik ben daar wel zeker van. Wat een klasbak is Ziyech. Die gaat ons nog veel plezier bezorgen dit seizoen.

  2. Zlatan4ever

   JD77, Ziyech scoorde tegen Malawi !!?! Hij kom de bal oppikken op het middenveld en gewoon door de linies heen lopen(niemans die wat deed) en vervolgens in de korte hoek inschieten bij een keeper die de gehele wedstrijd aan het “grabbelen” was en die bij geen enkele amateurclub in NL onder de lat had mogen staan ….

   1. BobbyHaarms

    Wat is nou eigenlijk je punt Zlatan? Het maakt geen zak uit tegen welke tegenstander Ziyech zijn acties maakt, feit is gewoon dat het een fantastische voetballer is waarvan ik dolblij ben (en velen met mij) dat hij nog minimaal 1 seizoen bij ons te bewonderen is.

    Ziyech maakt wekelijks het verschil, en is tegen nagenoeg elke tegenstander gewoon met afstand onze beste speler. Koesteren dus dat hij bij ons speelt.

    1. AB

     BH, Zlatan heeft het bashen van Sufmanen overgenomen cq zet het voort helaas.
     Je hebt mensen die worden daar bloedgeil van naar het schijnt.

     1. BobbyHaarms

      Als je niet ziet dat Ziyech een fantastische voetballer is dan snap je het niet helemaal. Liever nare trekjes maar geniaal op het veld dan een ideale schoonzoon die geen knikker raakt.

     2. Zlatan4ever

      AB , Ziyech is een goede zo niet een hele goede voetballer maar de “adoratie” voor Ziyech iets over de top. Ziyech kan nog niet in het rijtje super-ajacieden als van Cruijff, van Basten,Rijkaard, Jan Wouters,Kluivert sr., Petterson, Robbie de Wit, Sjakie,Piet Keizer, Neeskens, Krol, Rep enz. enz. Vandaar dat ik de adoratie te groot vind.
      Daarnaast hadden jij en ik ook tegen Malawi gescoord ????

    2. Amoebe

     Gewoon dingen in perspectief zien bedoeld ze.

     Toch niets mis mee?

     Het is tegenwoordig ook zo dat je met een klein beetje kritiek op ziyech je bijna monddood wordt gemaakt hier.

     50000 mensen 50000 meningen!

     1. AB

      Amoebe, als jij er geen “zoeken” in kan herkennen is dat bijzonder. Het is juist het gebrek aan zaken in perspectief zien. Ik had trouwens niet verwacht dat Zlatan tot de “zij” populatie zou behoren. Verassend ?.

     2. Amoebe

      Uiteindelijk is het toch gewoon wij….we willen allemaal hetzelfde, gewoon een zo goed mogelijk ajax.

      Ik wil het gewoon een beetje voor haar opnemen omdat er meteen weer kampen worden gecremeerd (jij had het immers over verassen). ?

     3. BobbyHaarms

      Als je een zo goed mogelijk Ajax ambieert kan je toch echt niet om Ziyech heen hoor. integendeel.

     4. Amoebe

      Misschien heb ik iets gemist hoor maar heeft ze ooit gezegd dat hij niet in het team moet zolang hij speler is van ajax?

     5. JohnDoe77

      Ja, heb ik gedaan, jij ook? Denk dat je “gecreëerd” bedoelt, maar je schrijft “gecremeerd” dat is wat ze met mensen doen die niet begraven willen worden ?

     6. JohnDoe77

      AB; die gast heet “amoebe” dat zijn eencellige diertjes. Je mag best een eigen mening hebben over Ziyech, maar per saldo zal toch een beetje voetbal liefhebber/kenner zien dat hij gewoon een geweldige speler is voor Ajax?

     7. Zlatan4ever

      Thnx Amoebe ! Dat is precies hoe het is. Tegen Malawi scoren op zo’n manier zegt niks over zijn kwaliteiten die hij uiteraard wel heeft….

    3. Zlatan4ever

     Bobby , je maakt Ziyech groter dan hij is zoals de media nu.
     Hij is een goede maar nog geen top-speler want dan win je namelijk prijzen, en maak je het verschil voor het team. Adoratie prima maar niet overdrijven. Die kutkeeper van Malawi en zijn achterhoede waren voor 80% debet aan de goal in de 3e minuut !

     1. BobbyHaarms

      Dus als je (in dit geval Ziyech) met je club geen prijs wint ben je automatisch geen topspeler? Goh die heb ik nog niet eerder gehoord. Volgens mij bestaat een team op het veld toch echt uit 11 spelers…

     2. BobbyHaarms

      En volgens mij won Ziyech afgelopen week toch echt de gouden bal voor beste speler vd eredivisie.

     3. Zlatan4ever

      Hi Bobby, om met AB te spreken
      Het is onjuist wat je zegt,het betreft hier een gouden schoen geen gouden bal! ?????‍♂️

     4. Zlatan4ever

      Echt waar BH ? 11 spelers ? Ben blij dat je dat even vermeld anders had ik dat echt niet geweten. Vandaar de naam 11tal als het om voetbal gaat. Bedankt voor deze ongelofelijke goede bijdrage. Wees trots op je zelf ! ???????????

   2. Indojood

    Oh wat erg, zeg. Ik zou een klacht indienen bij de voetbalbond van Malawi. Hoe durven ze?!

   3. JohnDoe77

    Klasse Zlatan, lastig hé toegeven dat het gewoon een geweldige voetballer is? Maar die goal was prima, op volle snelheid over links, in de korte hoek door de benen van de keeper heen. En ja; die keeper maakte een fout en had hem kunnen hebben, maar zo kun je iedere goal afschuiven op fouten. Wat jij wilt; de ene vindt het een prachtige goal, de ander vindt het geen zak voorstellen en ziet alleen maar fouten van de (zwakke) tegenstander. Ik vond hem prachtig! Geniet van het mooie weer, al zal er bij jou vast een dikke onweerswolk voor de zon hangen! ?

     1. rickert

      sommige mensen willen nuance eenmaal niet lezen, die schoppen liever tegen zwart of wit… Ik snap je punt. geniale speler, dit seizoen uitstekend in vorm, maar meer onder de indruk van de heerlijke potjes in de CL dan een solo tegen Mala..wie?

 2. Yor2002

  Standaard opstelling:
  Onana
  Mazroui, De Ligt, Blind, Tagliafico
  Van De Beek/Schöne, Frenkie, neres
  Ziyech, dolberg, Tadic

  Schöne en van de beek afwisselen want schöne kan het waarschijnlijk niet volhouden 2 hele wedstrijden in een week en neres op dezelfde plek zetten als tegen vitesse

 3. AJAXForever61

  Wat een parels zitten hier tussen , o.a. Bakker, Nunnely, Gravenbergh, dit seizoen nog niet,, maar van deze toppers gaan we nog heel veel voetbalplezier krijgen

  1. Bert Betondorp

   Charka53: met zo’n selectie kun je het afdoen met een doodgewone trainer
   als ten Hag, begrijp je?

 4. Charka53

  Een vijver vol met talent daar moet een trainer toch wat goeds mee kunnen doen nu maar hopen dat we ons weer eens goed kunnen laten zien in Europa.

   1. Moosie

    ik vind het reden voor Overmars en vd Sar om op te stappen het kan echt niet of anders maar Ronaldo en Neymar want zo gaat het niet langer de CL moet nu gewonnen worden wat nou al 4 jaar geen kampioen al meer dan 20 jaar geen CL gewonnen en iedereen vindt het nog normaal ook

    1. AB

     Ik lees dat we nu al blij moeten zijn met een 2e plaats in de poulefase. Moet niet gekker worden. Waar is de Amsterdamse branie en bluf en voetbalvernuft gebleven?
     Een 2e plaats staat gelijk aan verliezen.

     1. AB

      Ik vind EL nog steeds beter op dit moment voor Ajax. Neem ik niks van terug. maar ik moedig ze echt wel aan straks hoor. Kans op kwartfinale CL is echter minimaal en met pech eindig je zelfs 4e.

    2. Yor2002

     Ik weet niet hoeveel je hebt gedronken deze ochtend Moosie maar Overmars had het deze transferperiode niet beter kunnen doen. Topspelers halen en topspelers behouden

     1. AB

      Yor2002 je maakt je heerlijk belachelijk. Maar ja 16 jaar he, ff uitkijken als oud gedienden lopen te geinen.

  1. KBouter

   Laten we vanavondin de 23ste minuut ff 1 minuut stilte houden voor onze Eug. Hetwas tenslotte 2300 uur toen hij zijn laatste bericht deed dat hij de volgende dag hemelen ging!

     1. M800M

      Gasten, of dat verhaal dat J-M-F-D zijn hartoperatie niet overleefd heeft nou waar is of niet (ik vind het ook merkwaardig), jullie zijn helemaal van het padje af. Iemand zijn dood (waar of niet) openlijk vieren en non-stop ridiculiseren.. Hoe kan je zo ver zinken..

     2. AB

      Eug maakt het roducuul, niet wij. Eug weet vooraf welke reacties er komen. Daarbij, Eug is gewoon nog in het land der levenden hoor, het is een afspraak samen met Litmanen om zonder gezichtsverlies te proberen van het forum af te gaan. Wel, dat is mislukt. Niemand maar dan ook niemand gaat een afscheidsbriefje op een anoniem forum plaatsen waarbij hij weet dat dit als belachelijk wordt gezien. Dus …… het is een bron vol van vermaak en heerlijke humor. Kan je daar niet tegen …. lees het niet.

     3. M800M

      Sorry hoor maar wat een slap gelul. jullie ridiculiseren het, niet hij. Ik kan er best tegen maar vind wel echt dat jullie en in het bijzonder jij, AB en je andere nicks met AB varianten, van elke vorm van fatsoen vervreemd zijn. Ik ken je niet, maar je reacties op dit forum zouden zo van een psychiatrisch patiënt kunnen komen. Ben je nou alleen op internet zo of in het echte leven ook? Hoe dan ook, zoek proffessionele hulp man. n.b. Als jij niet tegen deze kritiek kan, lees het niet

     4. Moosie

      Eerlijk gezegd vind ik je tijdstip van nu om een confrontatie te zoeken een beetje vreemd.
      En dan begin je over nog meer zaken uit het verleden met wat voor doel ?
      We geven toch gewoon netjes antwoord en dan ga je ineens ruzie zoeken.
      Als het antwoord je niet aanstaat ok.maar om nou zo op de man te gaanspelen als jij nu doet bij AB vind ik echt niet kunnen.
      Je kunt altijd een meningsverschil hebben maar om dan te gaan roepen dat diegene een psychiatrische achtergrond heeft dat is laag bij de grond hoor.
      En daarbij komt dat AB tenminste zijn medicatie nog neemt kan ik van jou niet zeggen gezien je stukjes

     5. M800M

      Ik speel het juist niet op de man, zei er zelfs nog bij hem niet persoonlijk te kennen. Maar zijn reacties hier veroordeel ik wel en die passen in het beeld van een psychiatrisch patient. En het was nog waar ook begrijp ik uit je bevestiging. Waarom nu vraag je? De spreekwoordelijke druppel die de emmer doet overlopen. En ik ben niet opzoek naar ruzie maar jullie gaan zo ver dat er iemand moest opstaan en er wat van zeggen. ik ga nu ook offline dus maak je geen zorgen ik laat het hierbij

     6. Moosie

      we vieren niets buiten het vertrek van litmanen van het forum en dat hele hartoperatie verhaal wordt door mij niet geloofd als dit echt zo was zouden we niet zo reageren maar in dit geval hebben we een beetje lol omdat de situatie gecreëerd door eug weer te ridicuul voor woorden is.
      Maar poppetje gezien kissie dicht.

     7. AB

      Denk wel aan het hoofdje van het poppetje. Anders ligt dat heel alleen op de heg langs de begraafplaats. Dat is pas echt zielig.

  1. Zlatan4ever

   Dat snap ik heel goed 1958 maar waar bemoei jij je mee ?
   Je kan zijn naam niet eens foutloos typen mongool

   1. Ajax1958

    Hahaha ik wist dat je ging komen slaftan en waarom meteen schelden, nergens voor nodig jochie.

    1. Zlatan4ever

     Als jij je met je eigen zaken bemoeit hoef je van mij geen reactie te verwachten.
     Zo simpel is het, moet zelfs jij kunnen begrijpen…..denk ik ?

     1. Ajax1958

      Even voor de duidelijkheid: Jij bepaalt niet voor mij of ik wel/niet reageer, zo werkt dat niet op een forum. Er is (helaas nog) geen negeerknop, anders had je er al onder gezeten? Misschien een tip voor Henk/Fred, zo moeilijk hoeft dat niet te zijn lijkt mij.

     2. AB

      Negeerknop is totaal iets anders dan een ban. Ik denk dat er best wat mensen heel blij zijn met een negeerknop. Mijn nick zal daarvoor ook flink gebruikt worden. Je snapt soms sommige discussies niet meer maar je leest in ieder gevalgeen bijdragen meer van mensen waar je toch wel een beetje hekel aan hebt. Negeerknop is een veel beter systeem dan die duimpjes. Toch heerlijk: Ajaxpers onder de negeerknop, Hanski uiteraard, over Zlatan slaap ik nog een nachtje en zo zijn er nog wel een paar. Zijn er in mijn geval niet eens veel, stuk of 6 max denk ik. Misschien kom ik wel bij 25 onder zo’n knop, helemaal goed. Dus Zlatan, het is verre van verkapt om een ban vragen ?

 5. -buitenkantje rechts-

  Nederlands elftal speelt met schijt tussen de billen..
  Promes exit Beek erin

   1. De Nees

    Heb extra gelet op Tete vandaag: het is een bangerik en durft niet te voetballen. Bij 3-hoekjes speelt hij 9 van de 10x achteruit, zelfs als er vaak iemand aanvallend openstaat. Daardoor blijft onnodig vaak de eigen verdediging onder druk. Door die ene voorzet was hij vast weer helemaal geweldig voor menigeen, het zal wel. Bij die winnende franse voorzet stond ie op 2m te verdedigen…zelfs dat lukt al niet meer.

    1. AB

     Ik vond hem ook verbijsterend zwak verdedigen. Dat was juist zijn specialiteit. Zo kende ik hem niet. Zou dat nou allemaal gebrek aan wedstrijdritme zijn?

 6. 5lager

  Ja dat haar wat toen ook al die kleur. Ziet er niet uit.
  Gelukkig speelt frenkie wel weer lekker.

 7. Ajax 1

  Probleem is voorin. Memphis moet aan de buitenkant spelen, we hebben geen echte spits en promes, wat ik wel een leuke voetballer vind, heeft het niet vandaag

   1. Finidi

    Wanneer heeft die Promes het wel dan? Juist nooit dus tenm niet in nedelftal. Koeman moet die Memphis een keertje giga voor zen ballen trappen met zen kapsones zodat ie weer terug op aarde komt, hij is echt wel goed maar soms een giga gesjeesde cocosmacroon!

    1. De Nees

     Ach ja Promes…zucht, verprutst zoveel al jarenlang, probeer toch ’s met een nieuwe voorin, maakt niet uit wie slechter kan haast niet. Depay blijft maar gaan voor mooie acties, simpel spelen komt niet bij hem op.

 8. AB

  Omdat de Fransen er hun gemak van namen (heel dom overigens) kwam Nederland terug in de wedstrijd. Gaan analisten nubzeggen dat dat de verdienste was van hetvNederlands elftal? Na de 1-1 ga en ze weer even gas en hetvwas gewoon 2-1. In de eerste helft had het gewoon 3-0 voor Frankrijk moeten zijn als ze waren door gegaan.

  1. De Nees

   Deed me denken aan Ajax onder FdB: tegenstander nam wat gas terug, gaf Ajax wat hoop, en als ze zin hadden paar stappen extra en Ajax lag weer naar adem te happen. Daarna liepen ze zonder zweet en lachend het veld af.

 9. Koning Haarms Wolfs

  Sinds wanneer zijn Litmanen en Eug gestopt dan? Was er een paar dagen niet en heb niets mee gekregen. Eug had een operatie las ik?

   1. Koning Haarms Wolfs

    Een redelijk aparte manier of om weg te gaan van het forum, of om aan te geven dat je erg eenzaam bent, als je zoiets plaatst
    op een forum als dit. Ik hoop dat het hier gaat om het eerste geval.

 10. Zlatan4ever

  Bobby, laat hij nu gewoon eens lekker blijven voetballen want daar is hij goed in, maar gebaartjes achterwege laten dat mogen alleen “de echte” die wereldfaam hebben

 11. Kapstein

  Vreselijk van Eug en ook jammer dat Litmanen zich heeft laten wegpesten. Ik was het vaak niet helemaal eens met hem, maar zoals Ab en zijn vrienden dan te keer gingen was te zot voor woorden.

  1. Moosie

   Ja hoor geef er je eigen draai maar aan vooral alles van één kant belichten dan kun je fijn in alle goed fatsoen verontwaardigd zijn .
   Je vergeet alleen dat er nog een nuance is in dit verhaal en dat heet de andere kant van het verhaal

   1. Prinsengracht

    Iedere keer als ik op het forum ga, gaan mijn lampen aan en uit……..het zal toch niet……..?

    1. Moosie

     Godsamme beware. PG kijk je wel uit voordat je het weet staat er een klein blond meisje in je huiskamer te roepen dat er iemand in je tv woont en daar kom je minstens 3 films niet van af

     1. Moosie

      oh die van mij we day day en papa mama die en bumba en het belangrijkste alles wat lekker is van sperziebonen tot danoontje heet koeka

Comments are closed.