Tagliafico nieuwe aanvoerder van Argentinië

Nico Tagliafico is door interim-bondscoach Lionel Scaloni benoemd tot aanvoerder van het nationale elftal van Argentinië, zo weet de media in Argentinië te melden. De Ajacied neemt de band over van Lionel Messi die ervoor gekozen heeft om bij FC Barcelona te blijven. Argentinië speelt in de nacht van vrijdag 7 op zaterdag 8 september (Nederlandse tijd) thuis tegen Guatemala. Vier dagen later reist men af naar Colombia. 

Bron: Tyc Sports

Related posts

73 Comments

 1. AJAXForever61

  Wat een TOPPER onze Nico, ff Messi passeren! Werk aan de winkel voor Marc Netto, openbreken en oowaarderen dat contract!! Come on , Ons AJAX!!

  1. Amoebe

   Messi passeren?

   Messi heeft afgezegd. Als je er niet bent kun je geen aanvoerder zijn.

   Ik snap dat je enthousiast bent maar laten we wel alles in perspectief zien.

  1. Litmanen

   Tuurlijk, hup 2 miljoen er bij per jaar!
   Onana is geselecteerd door Seedorf. Hup 3 miljoen er bij per jaar!
   De Ligt heeft vorige week zijn eigen drol doorgetrokken op de wc, hup 4 miljoen er bij!

    1. Bakkie

     In de eerste maanden was je niet zo enthousiast over Tagliafico, maar goed te zien dat je dus wel in staat bent je meningen bij te schaven, chapeau!

     1. Ajax1958

      Als je Sinky, v Rijn en Veltman gewend bent, kan je ook niet anders dan je mening bijstellen.

   1. Amoebe

    Terechte opmerking.

    Maar overmars heeft een precedent gecreerd door ziyech.

    Had hij niet moeten doen.

     1. Litmanen

      Hij blijft niét langer. Hakim heeft aangegeven dat hij na dit seizoen opnieuw probeert weg te komen.
      Zijn loonsverhoging kwam ná sluiting van het transfer window, vandaar dat nu iedereen meer geld wil.
      En voor sommige spelers is dat volkomen terecht.

     2. Bakkie

      Niet mee eens. Het feit dat Ziyech een loonsverhoging krijgt nádat de markt gesloten is én in de wetenschap dat hij volgende zomer graag zou willen vertrekken vind ik een prachtig gebaar. Ze laten hiermee zien dat ze Ziyech net zo belangrijk voor het team vinden als Tadic en dat is in mijn ogen volkomen terecht.

     3. Litmanen

      Ik snap het en het is een mooie geste van Marc, want hij hoefde het niet te doen.
      Maar het is toch logisch dat andere basisspelers óók geld er bij willen hebben?
      Neem De Ligt, geschatte waarde minimaal 60 miljoen. Waarom zou hij geen recht hebben op verhoging?
      En zo kan ik er nog vijf noemen…..

    1. Sulejmanii

     Niet mee eens Amoebe, Ziyech verdiende die loonsverhoging zonder meer. En alleen spelers die belangrijk zijn verdienen dat.

 2. AJAXForever61

  Trouwens Marc en condorten mogen na al het gezeik en kritiek van afgelopen jaren ook wel eens een dikke pluim krijgen voor het beleid van afgelopen half jaar! Hulde!!

  1. AjaxKat

   Dat ‘gezeik en kritiek’ kregen ze terecht vanwege wanbeleid (bv. jaren geen prijs, sterkste spelers steeds verkopen, oppotten van geld, ontslag PB en uiteindelijk ontslagen Keizer en DB). Die ‘dikke pluim’ hebben ze al gekregen doordat ze hun baan mochten houden en (binnenkort) weer bonussen voor hunzelf kunnen opstrijken. Ik steun Hag echt, maar we hebben dit seizoen alleen nog maar een paar goede wedstrijden achter elkaar gespeeld. De prijzen worden aan het eind van het seizoen pas verdeeld. En als Ajax dit seizoen 1 prijs wint dan maakt dat het wanbeleid van afgelopen jaren voor mij nog steeds niet helemaal goed.

 3. Mr Ajax

  Vind het wel verassend, want het lijkt mij dat er anderen in de ploeg meer ervaring hebben en hoger in de hierachie staan, naar alleen maar goed voor jou nico, en voor ons!

  1. Ajax 1

   Ja, eens, maar leiderschap is iets natuurlijks. Matthijs de ligt is ook een geboren aanvoerder, dus leeftijd doet er dan niet zoveel toe en hierarchie ook niet toch.

   1. AjaxKat

    Verrassend zeker, maar volgens mij rommelt het al jaren bij Argentinië. Bondscoaches die elkaar snel opvolgen, Messi die in eigen land en door teamgenoten minder wordt gewaardeerd, Messi die (weer) uit frustratie (tijdelijk) stopt en afgelopen zomer was er een niet al te best WK. Nico speelt nog niet zo lang bij Argentinië dus in de pikorde zou hij ook ergens veel lager moeten staan. Dus hier is denk ik iets anders aan de hand. Desondanks: gefeliciteerd Nico.

    1. De Nees

     Die OUWE garde liet het zo ongelooflijk afweten op het WK, geen enkele verdient een aanvoerdersband. Iedereen liep naar Messi te kijken, hij moest het maar oplossen, zelden zo’n laf waardeloos elftal gezien. Arme Messi, hem viel niks te verwijten met zulke lamzakken om je heen. Tijd voor schoon schip en met een jonge lichting opnieuw beginnen, hoop dat dat de reden is. Lekker voor Fico, mooi begin van nieuw tijdperk.

  1. De Nees

   Nou noem dat maar niks bijzonders. Fico was pas deze zomer een vaste kracht en dan nu al deze waardering. Zijn spel bij Ajax was ook supergoed, wat een inzet en wint bijna al zijn duels.

 4. Yor2002

  Maar snel zijn contract verlengen. Heb namelijk het gevoel dat Marc een drukke winterstop heeft met allerlei telefoontjes voor Nico

  1. Ajax 1

   We gaan CL spelen volgend voorjaar, op naar madrid ?. Niemand zal weg willen in de winter.

 5. AB, fan van Johan, Jonk en Ziyech.

  Weten mensen hier wel tot wanneer zijn huidige contract loopt? Er wordt maar wat geroepen.

 6. a.p.

  terechte keuze een voetballer met een voorbeeld functie en altijd een positieve instelling. Gefeliciteerd

 7. -buitenkantje rechts-

  Een hele eer! Mooi voor hem.. betekent voor Ajax dat hij niet kan spelen tegen Groningen vermoed ik.

 8. Charka53

  terecht een jongen met een super instelling vanaf het eerste fluitsignaal er bovenop een voorbeeld van met wat voor een instelling je behoort te voetballen.

 9. Iedereen heeft een mening

  Mooi voor Nico, stabiele gozer en zeer goede verdediger met de juiste instelling. Inderdaad, contract opwaarderen maar dat gaat bijna voor elke speler gelden. Onana, De Ligt, Frenkie de Jong

   1. De Nees

    Donny…waarom? Kleurloze voetballer, soms nuttig vaak onzichtbaar, staat wel ’s goed in de 16 voor een intikker. Type Klaassen, carrière Klaassen: alleen in ED komt ie mee.

    1. Litmanen

     Was cynisch bedoeld.
     Ik vind het dom om contracten te verbeteren zonder dat er wat tegenover staat (zakelijk).
     Marc kennende heeft hij Neres verhoogt ivm de vraagprijs.
     Maar niettemin krijg je hier binnen een spelersgroep herrie over.
     Sommige spelers zijn aan het oude salarisplafond gehouden en krijgen er nu niets bij.
     Maar goed, je weet niet wat Marc allemaal nog meer regelt achter de schermen.

     Over Schone: al vele jaren in de basis en nooit zeiken. Mag ook wel eens beloond worden.
     Alleen al voor zijn schitterende doelpunten.

     1. AB, fan van Johan, Jonk en Ziyech.

      Binnen bedrjfsleven heel normaal om tussentijds extra beloningen te geven. Extra conteact is daarbij echt niet noodzakelijk. Je levert boven gemiddeld en dan krijg je daarvoor extra beloning. Bij Overmars hetzelfde overigens met zijn bonus structuur.

     2. Litmanen

      Er is nog nooit een werkgever geweest die een werknemer een bonus van 2 miljoen heeft betaald om nog 8 maanden te blijven.
      Wel ken ik wergevers die personeel extra beloonde voor vele jaren trouwe dienst.

      Marc wil gewoon genoeg aan Ziyech en Neres verdienen, meer is het niet.

     3. AB, fan van Johan, Jonk en Ziyech.

      Ik wist overigens niet dat de competitie al in mrt/april is afgelopen.

     4. Bakkie

      Het is heel simpel, Litmanen:
      Hogere salarissen betekent betere spelers betekent beter voetbal betekent meer winnen. Dus goeie zaak dat de salarissen omhoog gaan!

     5. AB, fan van Johan, Jonk en Ziyech.

      Hoger salaris staat helaas niet gelijk aan beter voetbal Bakkie ….. zie Blind. Het is meer, t.a.v. Tadic en Ziyech, gelijkwaardige prestatie is gelijkwaardig salaris. Mogelijk moet inderdaad het salaris van de Ligt in ieder geval opgetrokken worden en vanaf de winterstop dat van Frenkie.

     6. Bakkie

      Was in het algemeen bedoeld, AB. Waar de salarissen hoger liggen, spelen de betere spelers. Beetje flauw weer om één tegenvoorbeeldje te gebruiken om weer stoer te kunnen doen hier.

     7. AB, fan van Johan, Jonk en Ziyech.

      Laatste regel van jou is overbodig en onzinnig. Jammer. Misschien zelf voortaan beter formuleren? Zoals je het nu aangeeft staat het er niet nl. vandaar mijn vergelijking.

     8. Iedereen heeft een mening

      Volgens mij werd al heel lang op dit forum geroepen het salarisplafond los te laten. Op zich uitstekend, het geeft de mogelijkheid om betere spelers te halen cq te behouden. Echter wordt er ook een precedent geschapen. Waarom Ziyech wel een salarisverhoging en De Ligt en/of De Jong (waar de hele Europese top op zou jagen) niet? En natuurlijk wil AJAX ook de absolute hoofdprijs vangen, daar is niets mis mee.

 10. timkloppers

  Als bijna de hele selectie gewild is en bij de nationale elftallen de meeste basisspeler zijn. Volgens mij moeten we dan de CL kunnen winnen.

 11. Toets

  Marc moet vroeg beginnen met de selectie op orde krijgen voor volgend seizoen. Ik vrees namelijk een ongekende leegloop als alles zich zo doorontwikkelt. Nog meer geld op de bank maar geen speler meer op het veld.

 12. AJAXForever61

  Een deel zal weggaan, een deel zal blijven, nieuwe erbij, jeugd die doorstroomt, gewoon Marktwerking!

 13. Jimmy1971

  Dit gaat echt een mooi jaar voor ons worden met de constante ontwikkeling van onze spelers, maar terecht geeft het al zorgen over een leegloop na dit seizoen..

  1. BobbyHaarms

   Klopt, want die gaat er 100% zeker komen. Maar waar deuren sluiten gaan andere deuren weer open.

 14. JohnDoe77

  Wow wat een eer! Je zou denken dat Argentinië andere aanvoerders heeft, maar de bondscoach kent die selectie goed! Van harte!

 15. LeroyT

  Marc en consorten krijgen vanaf nu pas echt werk te doen. Wie denk je dat er aankomend seizoen allemaal weggaan.
  Onana, De Ligt, F de Jong, Ziyech, Neres en denk dat Hunterlaar en Schone er mee stoppen of een andere club in geval van Schone.

 16. -buitenkantje rechts-

  off: zit naar Nederlands elftal te kijken..
  Vormer..Wijnaldum..Strootman..BabVormer..Wijnaldum..Strootman..Babel.. Vreselijk!!

  En wat is Blind dramatisch slecht.. Al zijn tekortkomingen worden nu wel héél erg zichtbaar.. Hij mag blij zijn dat hij bij Ajax naast de Ligt mag staan.

 17. 5lager

  Wijnaldum en strootman kan echt niet meer. Zeker strootman niet. Maar tete speelt toch een zeer goede pot.
  En blind is compleet om te janken

 18. Indojood

  Koeman kan nu al niet meer om Frenkie heen. Meteen meer tempo en naar voren gericht. Die assist was mooi met snelheid ingespeeld.

   1. AB, fan van Johan, Jonk en Ziyech.

    Film die ik heb gezien ipv voetbal was ongetwijfeld 100% beter. Blackkklansman, een aanrader. Ik kwam thuis en zag Wesley richting een bank lopen op het veld …. heel snel weg gezapt. Walgelijk.

  1. AB, fan van Johan, Jonk en Ziyech.

   Misschien eerst de film eens kijken zlatan voordat je dat commentaar doet.

 19. Zlatan4ever

  Ga ik doen Appie , dan praten wij verder. Moet wel van te voren melden Spike Lee movies vaak “gekleurd” zijn. Maar ik heb begrepen dat het gebasseerd is op een gebeurt verhaal.

  1. AB

   Het eind van de film geeft perfect aan hoe Trump werkelijk is. Daar is geen “gekleurde” weergave voor nodig maar gewoon kijken naar de werkelijkheid. Als je een bioscoopzaal aan het einde van je film voor meer dan een minuut doodstil kan krijgen en dat mensen eigenlijk vergeten op te staan …….. dan heb je een aardig punt weten te maken.

Comments are closed.