There are no ads, please add some


Ziyech is blij met ‘waardering’ van Ajax en sluit ook winterse transfer uit

Hakim Ziyech bleef deze zomer tot ieders verrassing bij Ajax en dat had de Marokkaanse international aanvankelijk zelf ook niet verwacht. Ziyech gaf vorig seizoen al bij de clubleiding aan dat hij wilde vertrekken, maar van een toptransfer kwam het dus niet. “Het is ook wel een verrassing, want ook ik had er lange tijd niet op gerekend dat ik dit seizoen voor Ajax zou uitkomen. Dat ik hier nu nog speel, betekent dat de gewenste club niet voorbij is gekomen, of er met Ajax niet uit is gekomen”, vertelt hij aan Voetbal International. Dat hij deze zomer niet meer ging vertrekken, werd vrijdagnacht definitief duidelijk. Voor de camera van Ajax TV doet Hakim Ziyech echter nóg een toezegging: ook in januari blijft-ie sowieso in Amsterdam.

Ziyech ziet een wintertransfer niet zitten, zegt hij stellig. “In de winter vertrek ik sowieso niet. Een wintertransfer is niet ideaal”, aldus de Marokkaans international van Ajax. In Italië werd deze week al volop gespeculeerd over een nieuwe poging van AS Roma. De Italiaanse topclub zou over enkele maanden een verse poging willen wagen voor Ziyech. De linkspoot is dus van plan om het hele seizoen in de Johan Cruijff Arena te blijven.

“Het plaatje moet compleet zijn, dat heb ik ook altijd gezegd. Dat complete plaatje bleef uit, heel simpel.” En dus werd het geen transfer, maar een nieuw contract. Volgens De Telegraaf een ‘fenomenaal contract’ zelfs, waarmee hij evenveel gaat verdienen als Daley Blind en Dusan Tadic. “Zo snel kan het dus gaan.” De 25-jarige linkspoot gaat zijn contract echter niet verlengen. “Ajax gaf het onlangs aan bij mijn zaakwaarnemer Mustapha Nakhli. Ik heb me er verder niet mee bemoeid. Qua duur van het contract maakt het allemaal niet zo veel uit, tot 2021 is nog lang genoeg. Het is meer een bepaalde manier van waardering. Dat is natuurlijk mooi.”


Gerelateerde posts

69 reacties

  1. Mr Ajax

   In deze vorm is het een hele grote aanwinst voor ons, en goed gebaar bestuur en bedankt ziyech!

   1. Charka53

    Dat hij hij een grote aanwinst is , is duidelijk en dat Ajax er goed aan doet Ziyech te waarderen voor zijn kwaliteiten maar dat jij hem bedankt slaat nergens op hij moet blij en trots zijn om voor Ajax te mogen spelen hij moet Ajax bedanken .

    1. Mr Ajax

     Dat is zeker waar Charka, iedereen moet erg dankbaar zijn om in ons prachtige shirt te mogen spelen, ik bedankte hem voor het feit dat hij nu waarschijnlijk inziet, dat Ajax veel meer is dan die paar fluitende supporters ( hij lacht weer), dat hij daar overheen gestapt is en mede daardoor ( en tadic) beter is gaan voetballen.

     1. Charka53

      Dan maar hopen dat hij goed blijf spelen dan blijf hij ook lachen en hoeven wij ook niet te fluiten.

     2. Mr Ajax

      Hij mag zelfs nog beter gaan spelen, die rek zit er bij hem zeker nog in. We gaan het meemaken!

 1. Yor2002

  Top gozer!!! Geweldig hoe hij met de situatie omgaat. Eerst werd hij alleen maar uitgefloten en doordat hij in skills en persoonlijkheid is gegroeid schreeuwt nu iedereen zijn naam!!

  1. Ajax 1

   Inderdaad. Heel professioneel en volwassen. Vergeleken met el ghazi, kishna, bazoer, bouy, enz enz……is de generatie voetballers die nu bij Ajax zit een stuk verstandiger. Misschien hebben ze deze voorbeelden ook gezien en is de drang om weg te gaan minder. Sommige gasten gaan een breuk forceren en had hij ook kunnen doen omdat hij er met roma al uit was. Klasse dat hij dat niet gedaan heeft.

   1. beni

    Er kwam geen club voorbij anders was hij weggeweest. Geluk voor Ajax dus niks profesioneel is uit armoe.

    1. JohnDoe77

     Dat heb je niet goed gezien Beni, Ajax 1 heeft gelijk, Ziyech is er goed mee om gegaan. Was persoonlijk akkoord met Roma alleen kwamen de clubs er niet uit. Hij heeft daar netjes op gehandeld en is gewoon top gaan spelen voor Ajax. Armoede zijn supporters zoals jij die de klasse van hun eigen spelers niet inzien!

   2. Zlatan4ever

    Ajax1 , heel volwassen en professioneel….wat denk je van het geld ??!!!! Kom nou zeg !!

 2. Kevke87

  Ziyech die zoiets zegt geloof ik wel. hij dirigeert zijn eigen carrière voor een groot deel. toen hij van Heerenveen naar feyenooit kon, koos hij bewust voor twente ondanks dat feyenooit groter/beter is. zoals hij dat ook deze transfers periode aangaf. daarbij spreekt een voetballer zich zelden zo hard uit. ze laten altijd ruimte open, in principe, blabla. vorig seizoen gaf hij ook duidelijk aan dat hij zou blijven (was destijds begin vd voorbereiding)

 3. Vierde ster

  Dat maakt mij blij! Wij zullen hem hard genoeg nodig hebben, want Pisvee is sterker dan menigeen heeft gedacht! Ik vrees dat het nog een hele toer zal worden om kampioen te worden ! 23 September weten we meer!!!

 4. JohnDoe77

  Ik geloof hem wel, hij is tevreden hier, betere spelers als vorig seizoen om hem heen en CL! En eindelijk qua salaris de juiste waardering en populair bij de fans. Nog lekker van genieten in de CL!!

  1. BobbyHaarms

   Dat zijn dezelfde 3 sukkels die hier een duimpie naar beneden hebben gegeven. En nu op moment van typen geeft hij gelijk het allermooiste antwoord: scoren tegen Vitesse!

    1. BobbyHaarms

     Dus? Feit blijft dat we met Ziyech met afstand de beste speler vd eredivisie in huis hebben. Of die keeper nou wel of geen fantastische redding verricht.

 5. Kapstein

  Je zag hem de laatste tijd ook veel vrolijker op het veld rondstappen. Beter spelen ook vind ik. Nou de Ligt en de Jong nog een beter contract aanbieden lijkt me de juiste volgende stap.

  1. Litmanen

   Ben je gek, die zeuren niet, dat zijn echte Ajacieden.
   Daar gaat Ajax volgend jaar minstens 150 miljoen voor vangen.
   En Hakim, ach, wat een held!
   Wil niet vier maar wel acht maanden voetballen voor die extra twee miljoen…..

   1. Ajax 1

    Wat een idioot. Ja, veel geld speelt een grote rol in het voetbal, maar dan nog kun je je op een aantal manieren gedragen. Hij gedraagt zich op de enige juiste manier. Jij moet uiteraard een vervelende opmerking maken, maar ik vraag me dus serieus af waarom jij Ajacied bent? Wat een zeikerd zeg.

   2. AB, fan van Johan, Jonk en Ziyech.

    Als er twee Marokkanen langs zijn huis in Staphorst lopen vlucht hij meteen de kruipruimte in. Echt een misselijkmakend fossiel.

    1. Litmanen

     Bijzonder, gefrustreerd mannetje, wat héb je toch met Marokkanen?
     Ik leef hier in vrede tussen Eritreers, Ethiopiërs, Syriërs, Turken, Marokkanen, etc.
     Ik werk al jaren voor Vluchtelingenwerk.
     Maar volgens jou ben ik een rascist omdat ik vind dat Ziyech een vervelend karakter heeft en geen echte Ajacied is.

     Als jij nou eerst leert ieders mening te respecteren, dan gaan we daarna praten over rascisme.
     Daar kan ik je een hoop over leren.

     Mensen die mij een tyfushond noemen respecteer ik in elk geval niet.
     En dat heeft niets te maken met discriminatie op basis van te weinig hersencellen aan jouw kant.
     Dát is alleen maar heel zielig voor je omgeving.

     1. Ajax1958

      Jurist, trainer van bierelftal8, jarenlange inzet vluchtelingenwerk en dan nog dag en nacht op AFZ. Wat klopt hier niet Pinokkio.

     2. Ajax1958

      Ja BR, wist je dat niet? Nepmanen verkoopt zichzelf hier als jurist. Maar ach, wij weten wel beter. Het is een pathalogische leugenaar.

     3. AB, fan van Johan, Jonk en Ziyech.

      Waarom deel jij zaken uit je privé? Daar ben je op tegen toch.

  2. Zlatan4ever

   Kapstein, als jij van de ene op de andere dag miljoenen gaat verdienen per jaar lach jij ook je lul uit je broek !

 6. Dagrump

  Heb het interview gezien. Wat ik zo kan op maken is dat het totale plaatje moet kloppen voo hem. wat ie zegt over winter transfer, als Ziyech de volgende stap maakt wil ie vanaf het begin van een nieuw seizoen erbij zijn en niet halverwege. Van mijn part blijf je nog 2 jaar of langer. Ik geniet elke wedstrijd van je !

  1. Zlatan4ever

   Was dat het intervieuw waarbij hij (nog steeds) niet recht in de camera kijkt ? Daarnaast geeft hij geen uitleg met wat hij bedoeld dat het totale plaatje moet kloppen….?
   We praten hier over Ziyech niet over een topspeler die het in europa gemaakt heeft …
   Die dus eisen kan stellen
   Laten wij niet met zijn allen doorsllaan. Goede voetballer maar hij zal nooit opgenomen in het rijtje van klasse-ajaxspelers

   1. Yindi02

    Zlatan, wat gebeurt er met jou als je dit terug leest? Na gisteravond bv, verkozen tot voetballer vh jaar in de ED
    Denk je dan oei!?? Of denk je “ en toch heb ik gelijk”?
    Mijn inschatting is: het laatste. Je lijkt op die snor van V.I. Ook niet te betrappen op een beetje inzicht. Gelul in de ruimte en bij je vriendje een wit voetje halen. Zo doorzichtig man.

    1. Zlatan4ever

     Yindi02, allereerst heb ik geen “vriendjes” op dit forum. En Ziyech is terecht gekozen als beste voetballer van de eredivisie maar ik blijf van mening dat hij (nog) geen topspeler is in Europa. De toekomst zal het uitwijzen.
     En mij met “ de Snor “ vergelijken beschouw ik als een compliment aangezien de 02 van jou nickname met hele grote waarschijnlijkheid staat voor jou IQ , thnx mate ! 🙋🏼‍♂️😈

 7. Arie

  En nu doorpakken en de Ligt de Jong Dolberg Nico en Donny ook waarderen en eventueel verlengen zodat na een kampioenschap we met een gerichte versterking ver in de CL komen.

  1. AjaxKat

   De Ligt en (in mindere mate) Nico snap ik, maar Frenkie heeft nog best wat onvolwassenheid in zn spel en is nog niet zo dragend als Ziyech, Dolberg is al maanden geblesseerd en hoe je het ook went of keert, als Neres fit is dan is Donny echt bankzitter. Frenkie, Dolberg en Donny hebben daarom eigenlijk niks te eisen bij Ajax… vind ik. Eerst hun voeten laten spreken. Heeft Ziyech ook gedaan.

 8. Moosie

  In 1 woord Geweldig!!
  Litmanen een hele nacht over de zeik, en Zyech schenkt ons nog 1 seizoen van mooi voetbal en oeverloos geouwehoer van Litmanen over echte Ajacieden zoals Frenkie die al bijna 3 jaar bij Ajax speelt

  1. Emous1978

   Echte ajacieden!! Je had hem al gemeld en om 0217 begint die kneus er eindelijk over😉👍🏼❌❌❌

  2. Litmanen

   Moosie, hypocriet eerste klas.
   Kijk even terug wat je schreef over Ziyech toen hij zich misdroeg.
   Korte geheugen werkt niet meer zo lekker hè?
   Wat zou daar de oorzaak van kunnen zijn?

   1. Moosie

    Wil je nou echt gaan beweren dat ik anti-Ziyech ben?
    Zijn je hersenen eindelijk bezweken aan je alcoholverslaving?

 9. Wenen 1995

  Als Ziyech zijn vorm vasthoudt en er boven uitsteekt in vooral de CL wedstrijden, dan ontstaat er een biedingsoorlog tussen de Europese topclubs en verdient Ajax deze contractsaanpassing dubbel en dwars terug. Iedereen blij, toch?

  1. Litmanen

   Ik zeker😂. Ach, zolang Hakim zich aanpast en presteert, geen enkel probleem.
   Ben alleen bang dat hij bij de eerste beste tegenslag weer vervalt in zijn oude chagrijnige gedrag.
   Een karakter verander je niet.

   Maar de eerste twintig minuten tegen Vitesse waren geweldig.
   Daarna het hele elftal, dus ook Hakim erg matig.
   Maar dat mag natuurlijk niet gezegd worden.
   Want een mening hebben, daar is deze app niet op betekend.

   1. Bakkie

    Je mag hier best een mening hebben, je wordt alleen op een gegeven moment uitgekotst als je halsstarrig een mening blijft verkondigen die nergens op slaat.

   2. AB, fan van Johan, Jonk en Ziyech.

    Sufmanen je bent en blijft een TH met een bloedhekel aan Marokkanen.

 10. 5lager

  Voor diegene die zeggen dat er geen club voorbij is gekomen. Dat is niet waar. Hij was persoonlijk rond met roma.
  Maar ajax kwam niet rond.
  Wat ik persoonlijk erg netjes vind. Want in het verleden hebben we meerdere keren mee gemaakt dat spelers dan moeilijk gaan lopen doen om een transfer af te dwingen. Dat heeft ziyech niet gedaan.
  Deze jongen zit gewool vol met trots en moralen. En laat zich niet gek maken.
  Dat heeft ons wel een international gekost. Maar zorgt er ook voor dat hij minstens nog een seizoen bij ons speelt.

  1. Litmanen

   Roma heeft één bod gedaan wat door Ajax is afgewezen.
   Roma heeft zich daarna nooit meer gemeld.
   Er zijn tussen Ajax en Roma verder geen contacten geweest (bron Overmars)
   Wel is er contact geweest tussen de zaakwaarnemer van Hakim en Raiola. Daarna is er geen enkele club in Europa meer bij Ajax geweest voor Hakim.
   Volgens geruchten (bron JvGelder) zou Raiola hebben gezegd dat Ziyech niet wegkomt zonder hem.

   Is toch een iets ander verhaal. Voor wat het waard is. Maar dat zien we na dit seizoen.

   1. Ajax 1

    Ziyech was zelf al rond met roma, en ze wilden niet betalen wat ajax wilde hebben. Wst zich precies afspeelt in de jc arena weten we helaas niet, maar ziyech is professioneel omgegaan met uitfluiten, lastggevallen door randdebielen, op een paar gebaartjes na (vind ik niet gek, zou ik ook doen vrees ik). Bovendien heerljke voetballer, dus blij dat hij er nog is. daar gaat het om wat mij betreft.

    1. JohnDoe77

     Goed gezien Ajax 1! Helaas zitten er teveel succes supporters in de ArenA en soms op deze app. Hoe slecht of goed Ajax ook speelt, Ziyech zal altijd goed zijn!

 11. Kapstein

  Waarom nou weer zoveel zuur als litmanen iets zegt. Kunnen jullie nou echt niet normaal doen hier?

 12. -buitenkantje rechts-

  Begin er nu wel een beetje zat van te worden.. Al dat gezeur over een eventuele andere club..het plaatje moet ideaal zijn..enz
  We moeten nu al blij zijn dat iemand toezegt een seizoen vol te maken?

  1. -buitenkantje rechts-

   In principe heb je gelijk Kapstein.. Kan er wel een oorzaak voor geven..teveel vrije tijd.
   Mensen met een voltijd baan en een gezin hebben geen tijd voor deze onzin.. Richten zich op veel belangrijker zaken. Vermoed dat hier op het forum een hoog percentage AOWers.. arbeidsongeschikten en werklozen bevindt.

 13. Kapstein

  Nog dit daarover: als je met een vinger naar een ander wijst dan wijzen er vier naar jezelf!

 14. a.p.

  ik ben blij, er is nu rust bij Ajax en en hopelijk ook bij ons als supporters. Op naar nieuwe successen!

 15. Amoebe

  Sorry ik word kotsmisselijk van de situatie.

  Beloon deze waardering dan dat je dit seizoen blijft.

  Beetje rust in de selectie zou wel fijn zijn.

  Nu begint het gezeik in december weer.

  Niets met ziyech dit keer ook al ben ik geen fan van de persoon.

  Dit is een algemeen iets.

   1. Emous1978

    Over dat ziyech blijft tot einde vh seizoen en niet in de winter vertrekt? Lijkt me vrij duidelijk

 16. Zlatan4ever

  We zijn “onze”Godenzoon dankbaar dat hij ook niet in de winter vetrekt ….. wat een soap !

Reageren is niet mogelijk.