Jong Ajax speelt gelijk op bezoek bij FC Den Bosch: 1-1

Jong Ajax heeft vrijdagavond een punt overgehouden aan het uitduel met FC Den Bosch maar dat hadden ook drie punten kunnen zijn. De ploeg van Michael Reiziger speelde 45 minuten met 1 man meer, maar kwam na vele gemiste kansen niet verder dan 1-1.

Oussama Bouyaghlafen kreeg vlak voor rust zijn tweede gele kaart waardoor Jong Ajax de gehele tweede helft tegen tien man speelde. Daarin moest een 1-0 achterstand ongedaan worden gemaakt want in de eerste helft scoorde Den Bosch na acht minuten al de 1-0 via Beltrame. Jong Ajax maakte pas in de 75e minuut gebruik van de man-meer-situatie. Jurgen Ekkelenkamp schoot de bal in het dak van het doel: 1-1. Kaj Sierhuis leek zelfs op weg naar de 1-2, maar zijn treffer werd afgekeurd en moet de ploeg van Michael Reiziger genoegen nemen met een punt.

Opstelling Jong Ajax: Van Bladeren; Bakboord, Schuurs, Botman (70. Bijleveld), Bakker; Ekkelenkamp, Jensen, Gravenberch; Kühn (53. Pereira), Sierhuis, Lang (10. Ylätupa)