‘Ten Hag hoopt nog op extra spits voor Ajax’

In gesprek met De Telegraaf geeft Erik ten Hag aan te hopen dat Ajax zich nog weet te versterken met minimaal één speler. “We hebben alle posities behoorlijk bezet. Al is Kasper Dolberg natuurlijk al heel lang afwezig in de spits. We hopen dat Kasper zo snel mogelijk weer aan boord is. Maar op het moment dat ik bij Ajax tekende kreeg ik de mededeling dat hij geblesseerd was geraakt en sindsdien heb ik nauwelijks over hem kunnen beschikken. En ja, in de Champions League heb je wel twee goede centrumspitsen nodig”, aldus Ten Hag.

Of Ten Hag zijn zin krijgt is maar de vraag. Hij is desondanks wel blij met de selectie die hij nu voor zich heeft bij Ajax. “Marc Overmars heeft met de rest van de directie zijn nek uitgestoken. Marc, het Technisch Hart en ik hebben zo de selectie kunnen samenstellen. De technische staf heeft daar een belangrijke rol in gespeeld,” zo geeft hij aan. “Met elkaar hebben we een goede analyse gemaakt waar we spelers nodig hadden en welke spelers daarvoor in aanmerking kwamen. Daarna er zijn krachtsinspanningen geleverd om dingen voor elkaar te krijgen. En nu staat er een heel aantrekkelijke selectie.”

Related posts

59 Comments

   1. Arie

    Ik heb wel een aantal namen met een prijs tussen 5 en 20 miljoen : M Boja, Vitinho Everton, Andre, Barbosa en Gigliotti

     1. Arie

      Helaas niet dit zijn de topaanvallers met redelijk veel doelpunten en assist bij hun teams en spelen allen in de Libretadoris van clubs als Palmeiras, Flamengo, Gremio, Santos en Indenpiente Arg.

 1. ajaxhoger

  Zal ook wel nodig zijn , klaas jan bakt er met vlagen niks van , wel goed om erbij te hebben ,dolberg is er al heel lang uit , en sierhuis moet het nog laten zien allemaal ,daar kan je niet op bouwen .
  Maar er komt toch niks , ze zien dat wel in de winter als we weer ver zat achter staan .

   1. Charka53

    Inderdaad HURBIE geeft die jongen nu eens een serieuze kans we hoeven toch niet te kopen om te kopen.

   2. JohnDoe77

    Zelfs bij Groningen vond ik hem niet opvallen. Hebben we weinig aan, lekker daar laten en hopen dat hij het licht ziet als hij de hele competitie speelt!

  1. HDfan

   Dat kan gezien de nieuwe manier van spelen inderdaad prima; ziyech en tadic op de vleugels werkt verrassend goed

  2. rickert

   ik denk dat de diepgang van Neres op de vleugels toch wel meer gevraagd is, dan hem inbouwen tussen het centrale duo achterin. Of zie je het systeem dan juist meer vervallen naar constante beweging rondom de 16 zonder vaste spits?

 2. Amoebe

  Alleen als hij echt goed is….anders gewoon sierhuis! We zijn verdomme ajax….wij maken onze eigen spitsen

  1. ajaxhoger

   Al vele jaren niet meer Amoebe dat weet jij ook wel , we krijgen kans na kans , en scoren niet , waar ligt het dan aan , het lijkt me aan de spits die er niks van bakt .

    1. ajaxhoger

     Juist dat heb ik ook , daarom snap ik niet dat er geen spits word gekocht die er echt meteen staat , ze willen toch kampioen worden , die pisnekken kopen weer gewoon goeie , en nog voor weinig geld ook .

  2. JohnDoe77

   De laatste topspits die wij “gemaakt” hebben was Kluivert dus deze uitspraak kan de prullenbak in.

 3. rvdlinden72

  zat vorig jaar al te kijken naar Fran Sol ,zou een goede spits zijn die duikt altijd op vannuit het niets kopsterk en krachtig!

  1. Ajax 1

   Precies, denk dat die prima is. We zoeken geen eerste spits, en ook geen tweede eigenlijk. Sierhuis komt eraan maar is er nog niet.

 4. rvdlinden72

  sporting portugal wil hem hebben voor 2.5 miljoen als ik ajax was zou ik daar lekker boven gaan zitten met 3 of 3.5 daar val je je geen bult aan!

  1. Jimmy1971

   Zlatan zou top zijn! Loopt dan ook de toekomst niet in de weg, maar gaat ie vast niet doen, Lacazette zou wat zijn maar lijkt niet realistisch maar het proberen waard..
   Origi lijkt me wel echt haalbaar.

   1. Koning Haarms Wolfs

    Zlatan, tja. Oud geworden, maar volgend mij schijten alle verdedigers in NL bagger, als ze hem aan zien komen……en hij heeft nog steeds enorme klasse…laat maar komen!

   1. -buitenkantje rechts-

    Hoezo? Omdat ie van PSV komt? prima speler..
    Wil je het Bayern van NL worden dan koop je de beste spelers van je concurrenten weg

    1. Finidi

     Vind jij dat dan een Ajaxspits BR? Maar goed wat is dat nog wel want er komt niks meer vd vleugel, ja als er omzettingen zij zoals afgelopen dinsdag en eerlijk is eerlijk ik vond dat nog helemaal niet zo verkeerd zonder Neres ondanks dat ik dat een mooie speler vind.

 5. Wenen 1995

  We spelen CL, dat kan bepaalde spelers over de streep trekken. Lacazette huren voor een jaartje zou echt top zijn.

  1. JohnDoe77

   Ja, Lacazette komt echt om de uitwedstrijd tegen Emme, Willem II enzo te spelen, hahahahahaha

 6. JohnDoe77

  Dat zou wel heerlijk zijn! KJ is gehaald als stand-in maar speelt nu opeens iedere wedstrijd. Op zijn leeftijd is het wel lekker om een stand-in voor de stand-in te hebben. En hopelijk kunnen we snel en voor lange termijn genieten van Dolberg!

  1. ajaxhoger

   Dolberg is allang geen zekerheid meer , daar ligt het nu allemaal aan , als klaas jan in de lappemand zit , wie moet het dan doen , sierhuis voor de leeuwen gooien is dan niet goed , zo,n manneke moet langzaam worden gebracht .

 7. Yindi02

  Overmars moet (snel) nog twee dingen doen: (1) Hakim kietelen zodat die blijft! (2) Lacazette halen/ huren. Kost wat maar dan heb je ook wat. Matthijs, Frenkie, Hakim,Dusan, Neres, Lacazette in een team. De laatste schieT er hier in de ED 40 in en je overleeft ook de groepsfase van de CL. Een investering die zichzelf terug verdient.

 8. Yindi02

  Met alle respect voor KJ, maar in de CL zulke kansen missen is dodelijk. Het team zoals het nu is kan ver komen als daar ronduit een “killer” van een spits bij zou komen. Op CL niveau gaan die kansen van afgelopen week er gewoon in!! Lacazette maakt ze absoluut.

 9. Jimmy1971

  Ik hoop het ook, en kan ook echt geen kwaad! Hunter is nu echt wel aan zijn laatste seizoen bezig en Dolverg erg Breekbaar.
  Sierhuis blijft nog even afwachten dus reden genoeg voor een spits met de hoeveelheid wedstrijden die er komen( europa, eredivisie, beker)!

 10. Yindi02

  Lacazette speelt bij Ajax ook in de CL. Ook dat betekent dus dat hij wordt gezien. Als hij op huurbasis hier dus een jaar rondloopt kan hij weer overal naar toe. Frenkie en Matthijs spelen hier ook in de ED. Die worden toch ook begeerd door de verschillende topclubs. Maar mijn suggestie is niet echt realistisch, dat weet ik ook wel. Het is voornamelijk bedoeld om aan te geven dat we echt een spits nodig hebben van een dergelijk kaliber. Ik droom ook wel eens!!

 11. AB, fan van Johan, Jonk en Ziyech.

  Grote inspanning? Tadic kwam bijna met sollicitatiebrief binnen en MU ligt nu nog in een deuk van die vele miljoenen voor Blind. Nou nou, wat een inspanning.

 12. Zlatan4ever

  Rico Verhoeven ? Is in ieder geval een Ajacied. En beter dan Gabrich,die viel wel vaak om ?

Comments are closed.