CL-schema: Ajax opent met thuisduel tegen AEK Athene

De UEFA heeft het speelschema bekend gemaakt voor de groepsfase van de Champions League. Ajax opent met een thuiswedstrijd tegen AEK Athene. De wedstrijd vindt plaats op 19 september om de nieuwe Champions League aanvangstijd van 18:55. Op 2 oktober gaat Ajax op bezoek bij FC Bayern München. Die wedstrijd is dan om het late aanvangstijdstip 21:00. Vervolgens is er het tweeluik tegen Benfica. Eerst thuis op 23 oktober om 21:00 en daarna om dezelfde tijd op 7 november uit. De voorlaatste wedstrijd is weer tegen de Grieken, maar dan in Athene om 18:55 op 27 november. Ajax sluit de groepsfase op 12 december af met de kraker tegen Bayern München, om 21:00.

Speelschema Groep E
Woensdag 19 september: Ajax – AEK Athene, 18.55u
Dinsdag 2 oktober: Bayern München – Ajax, 21.00u
Dinsdag 23 oktober: Ajax – Benfica, 21.00u
Woensdag 7 november: Benfica – Ajax, 21.00u
Dinsdag 27 november: AEK Athene – Ajax, 18.55u
Woensdag 12 december: Ajax – Bayern München, 21.00u

Related posts

47 Comments

 1. M800M

  Heel gunstig dit, Athene heeft de eerste wedstrijd nog 2 geschorste spelers en bayen geeft de laatste wedstrijd wrs minder gas als ze al geplaatst zijn.

  1. Ajax 1

   Je moet meteen beginnen met een overwinning op AEK dus, want dan ga je meteen hard ricthing die tweede plek. Als je die niet wint heb je meteen een probleem. De spanning zit er dus meteen vol op, lekker!

    1. Ajax 1

     Het is niet helemaal open deur. Als je tegen bayern opent mag je verliezen. Deze moet je meteen winnen. Maar goed, als het zelfs voor een eencellige een open deur is zal het wel

  2. Arie

   In hun een na laatste wedstrijd had een derde speler een rode kaart (Tasos Bakasetas) als hij vanwege de rode kaart 2 wedstrijden gehad heeft zijn het er 3

 2. JohnDoe77

  Qua indeling zit het niet tegen en qua speeldagen ook al niet. Bayern zal dan al wel geplaatst zijn, dus zouden we kunnen stunten en zo misschien sneaky 2e worden? Dan moeten we echt aan een standbeeld voor Ten Hag beginnen!

 3. M800M

  Pfff hahaha overdrijven is ook een kunst. Laat ze dan maar een stenen tuinkabouter naast de dug-out zetten ofzo ?

 4. Dagrump

  Stiekem wel een gunstige loting of wel 1 die haalbaar moet zijn. Maar dan moeten alle spelers 200% fit zijn en alles geven!!

  1. Mr Ajax

   Eerst maar weer zien dagrump, er mag geen seconde van gemakzucht inkruipen, ook niet tegen aek

 5. Wenen 1995

  De goed-nieuws show mbt CL gaat maar door! Nu maar hopen dat Ajax zijn vorm vasthoudt en dat Dolberg snel aansluit waarbij hij snel weer zijn vorm haalt.

   1. Moosie

    tis een mooi schema als je een punt kunt pakken in mofrica dan ben je spekkoper moet je thuis natuurlijk wel winnen van die Grieken

  1. Prinsengracht

   Volgens mij weet zelfs de medische staf van Ajax dat niet. Alleen dat Bandé niet zal spelen voor de winterstop.

 6. Vak 120

  Ziet er positief uit allemaal! Jammer dat we momenteel geen scorende spits hebben! Dat zou ons op kunnen breken! Zeker in de CL..maar we blijven positief!

 7. Jimmy1971

  Ook het speelschema zit idd mee, zou heel mooi kunnen worden maar we moeten echt oppassen voor onderschatting van Benfica maar ook AEK..

 8. ajacied078

  op papier gunstig met laatste wedstrijd tegen bayern. maar voetbal speel je op gras met een bal enzo. dus gewoon elke wedstrijd volgas geven en we gaan zien waar we eindigen.

   1. AB, fan van Johan, Jonk en Ziyech.

    Nico-Fico speelt aan de andere kant. Mazraoui krijgt Robben……. oeps, lastig

 9. Bert Betondorp

  Geen vervelend speelschema. Met een top fit Ajax en afgaande van hun spel in de voorrondes, moet er een verrassing in zitten. Tegen de Grieken meteen 3 punten dat is een noodzaak en verder ja mogelijkheden aanwezig voor een goeie klassering, 2 of 3 zou zo maar kunnen. We gaan het zien.

 10. Litmanen

  Als ik de reacties zie is het meer wereld kampioenschap clichés.
  De bal is rond en wie de meeste goals maakt wint.
  De kreet Mofrica vind ik ook grappig. Van iemand die het altijd over discriminatie heeft.
  De oorlog is al een paar maanden afgelopen….

  De loting is gunstig. Derde moet mogelijk zijn. Tweede met een klein beetje mazzel.

  Ik ben ook fan van Spurs en Barça, dus ik heb bij elkaar een hoop mooie wedstrijden voor de boeg.

  1. AB, fan van Johan, Jonk en Ziyech.

   Ik praat vaak over discriminatie (en bij jou ook terecht) maar Mofrica is niet van mij.
   Vwb de cliches …. misschien moet je er eens toe overgaan om die te gebruiken. Lul je in ieder geval minder dom. Het is maar een welgemeende tip.

  2. Peter kopsterk

   De meeste op dit forum zijn azijnzeikers en maar weinig mensen zijn reeel. Als we geluk hebben worden we 2de. Normaal gesproken 3de. En als je pech hebt word je 4de.

   1. Zlatan4ever

    Peter , laten we met de stijgende lijn van Ajax de moed er in houden en voor de 2e plaats gaan om te overwinteren !
    B positiv !!!?????

 11. Holly

  Kaartjes geregeld, nette prijzen. Alleen bizar dat je niet zoals vroeger gewoon automatisch op je eigen plek kan kopen. Nu zitten we toch als groep niet helemaal bijelkaar, niet heel erg natuurlijk maar kan gewoon eenvoudiger.

 12. AB, fan van Johan, Jonk en Ziyech.

  Kaarten ook binnen. Één vak verschil, nu 425 ipv 426. Nog steeds de sfeerkant dus prima.

Comments are closed.