‘Van Leer definitief op huurbasis naar NAC Breda’

Benjamin van Leer zat dinsdagavond nog bij Ajax op de bank tijdens het uitduel tegen Dynamo Kiev maar dat zal voorlopig de laatste keer zijn geweest. Zoals wij al eerder wisten te melden is Van Leer ontevreden over zijn huidige rol als derde keeper en vertrekt hij het liefst bij Ajax om weer speeltijd te krijgen.

Zaakwaarnemer Mustapha Nakhii heeft inmiddels laten weten dat er overeenstemming is bereikt met NAC Breda. Van Leer zal voor een jaar worden gehuurd van Ajax en er is geen optie tot koop in het contract opgenomen. Van Leer tekende in 2017 voor Ajax nadat hij een goed seizoen kende bij Roda JC. Door een kruisbandblessure zakte hij echter in de pikorde en moet nu Onana en Lamprou voor zich dulden. In Breda hoopt hij weer wekelijks minuten te maken. Beide clubs hebben de deal nog niet bevestigd.

Bron: De Telegraaf

Related posts

33 Comments

 1. Charka53

  Als je geen geduld heb en dat is te begrijpen is dit een goede oplossing om speelminuten te maken.

  1. Bakkie

   Wel raar toch, hij wist wat zijn rol ging worden. Of dacht ie soms dat ie eerste keeper kon worden?

  2. Litmanen

   Helemaal eens Charka. Goede keeper, goed besluit.
   Ik denk dat Onana volgend jaar weg is.

   1. Charka53

    Je weet het niet als we in de CL ver komen en volgend seizoen weer en de salarissen gaan wat omhoog zou hij ook zomaar kunnen blijven .

 2. JohnDoe77

  Helemaal prima, Van Leer is niet echt een bepalende factor bij Ajax en zo kan hij bij een gezellige club lekker minuten maken!

 3. Gido

  Verontrustend dat Lamprou nu de vaste tweede keeper is. Moet er niet aan denken dat Onana geblesseerd raakt.

 4. ajaxpers

  Wat we nodig hebben:

  1- keeper
  2- rechtsbuiten (goede reserve voor Mazz)
  3- spits (Dolberg is onzeker)
  4- rechtsbuiten

  1. Bakkie

   Zoals vaak ben ik het ook nu niet met je eens.
   Je hebt een topkeeper en daarachter inderdaad Kotarski.
   Rechtsback bedoel je waarschijnlijk voor Mazz, maar daar hebben we al een prima reserve voor, namelijk de pas net 21-jarige Kristensen.
   Voor de spitspositie zit je met Huntelaar, Dolberg en Sierhuis ook wel goed toch? Ik weet niet wat er fysiek allemaal met Dolberg aan de hand is (buikwandblessure ofzo?) maar dat is in principe je nummer 1 spits.
   Rechtsbuiten inderdaad Neres en Ziyech, Labyad kan daar ook spelen en Nunnely die staat te trappelen.
   Gewoon lekker deze groep bij elkaar houden en dan komen we een heel eind! Ik hoop op het kampioenschap en een 2de of 3de plaats in de groepsronde CL

 5. Zlatan4ever

  Fijn voor van Leer, goed voor Ajax valt te betwijfelen……
  Lamprou als 2e keeper geen zekerheid(je)

 6. Yor2002

  Jongens jongens jongens waarom zitten we allemaal alleen maar te zeiken over lamprou dat hij nu 2de keeper is. Hij traint al 1 jaar mee bij ajax en heeft nog geen kans gekregen in ajax 1 dus je kan nog niet oordelen over hem of hij goed of slecht is. En zaten we ook niet met z’n allen te zeuren toen cillessen weg ging dat onana die net uit de jeugd kwam eerste keeper werd en nu is hij een geweldige keeper. Geef lamprou nou eerst is een kans voordat we met z’n allen gaan zeuren over dat hij de 2de keeper van ajax is

  1. Zlatan4ever

   Yor heb jij Lamprou nooit zien spelen in de eredivisie ? Nog nooit indruk gemaakt bij welke club dan ook ! Hoe zo zou hij nu een topper kunnen worden/zijn?

 7. 5lager

  Ik kan me nog herinneren dat we met zn allen van der sar helemaal niks vonden toen hij bij ajax onder de lat begon. Is toch uitgegroeid tot een van de beste keepers van de wereld uiteindelijk. Neres werd vorig jaar verguist. En nu raken we in paniek als hij gebleseerd is. En zo zijn er nog legio voorbeelden.
  Iedereen verdient een kans. En een beetje tijd en vertrouwen.
  Van leer zal hoogst waarschijnlijk de beker gaan keepen. Dan kunnen we hem beoordelen.

 8. Ajaxfoort

  Nou of Onana nou zo’n geweldige keeper is daar zijn de meningen over verdeeld. Ik vind dat het hele keepersgilde bij Ajax momenteel van bedenkelijke kwaliteit is. En dat terwijl we altijd de beste keepers van Nederland en misschien wel van Europa hadden. Maar met wat we nu hebben valt op dat gebied nog wel een slag te slaan. Volgende projectje dan maar.

  1. Yor2002

   Het wordt op elke positie steeds slechter in Nederland vroeger had je een suarez en eriksen nu een ziyech en dolberg/huntelaar we gaan alleen nog maar achteruit dus het is moeilijk om betere spelers te halen dan de speler die ervoor hadden. Dat we tadic hebben gehaald was natuurlijk ook wel met een beetje geluk dat hij de premier league wilt inruilen voor de eredivisie. Maar zo gaat het met elke positie vroeger vertongen en alderweireld nu blind en de ligt je zal altijd achteruit gaan omdat we niet goed genoeg kunnen concurreren met andere ploegen. Dus ik denk dat je met onana een prima keeper hebt je kan hem niet gaan vergelijken met een van den sar of stekelenburg (toen hij nog goed was) zulke spelers kunnen we (bijna) niet meer halen naar ajax

   1. Jimmy1971

    In vind De Ligt nou niet echt achteruitgang met Verthongen of Alderweireld, en dan is hij nog hartstikke jong, Yor!!!

    1. Jimmy1971

     En Frenkie speelt zijn eerste komende volle seizoen al beter dan Eriksen dat toen deed..

     1. J18

      Helemaal mee eens Jimmy, ik schat De Ligt zelfs nog iets hoger in dan onze 2 geliefde belgen. Ook Frenkie heb ik hoge verwachtingen van! Voor veel mensen lijkt het alleen of het team toen zo goed was omdat ze nu allemaal bij de top horen. In de tijd dat ze bij Ajax speelde waren het ook goede spelers hoor, maar we werden echt niet elk jaar kampioen en ook de cl halen lukte niet altijd!

  1. Yor2002

   Ik zal nooit zeggen dat de ligt of frenkie slecht is maar het team van toen konden nog ploegen als man city en barca verslaan. Oke vind ik dit een van de beste ajax teams die we ooit gehad hebben ik verwacht niet dat ze ploegen uit pot 1 KUNNEN verslaan

   1. Yor2002

    De ligt en frenkie kunnen later beter worden dan vertonghen en eriksen maar op dit moment zijn ze dat NOG niet en pas als ze denk ik op hetzelfde niveau komen zijn ze al weg

Comments are closed.