Ajax vergeet te scoren in Kiev, maar gaat zonder problemen naar Champions League

Ajax heeft zich verzekerd van deelname aan de groepsfase van de Champions League. Na de 3-1 winst van vorige week tegen Dynamo Kiev was een 0-0 gelijkspel in Oekraïne voldoende. Ajax kreeg echter kans op kans om een ruime overwinning te boeken, met onder meer een penalty van Dusan Tadic. Gescoord werd er echter niet, maar de vreugde na afloop was er niet minder om. Ajax sluit daarmee een lange weg richting het hoofdtoernooi succesvol af. De nummer twee van de Eredivisie van vorig seizoen rekende in de eerste twee kwalificatierondes af met Sturm Graz (2-0 en 3-1) en Standard Luik (2-2 en 3-0).

BEKIJK HIER ONS FOTOVERSLAG VAN DIT DUEL

Dusan Tadic kreeg in Kiev al na een kwartier spelen de uitgelezen kans om Ajax een onbezorgde avond te bezorgen, maar de Serviër miste een penalty. Ook daarna bleef Ajax veel sterker en was het een klein wonder dat er niet werd gescoord. Het is voor het eerst sinds 2010 dat Ajax zich via de kwalificaties weet te plaatsen voor het hoofdtoernooi. Ook acht jaar geleden ging dat, destijds onder trainer Martin Jol, ten koste van Dinamo Kiev. Vervolgens ging het in 2015, 2016 en 2017 mis in de voorronden.

Donderdag is de loting!

Dinamo Kiev – Ajax 0-0 (0-0) Eerste wedstrijd 1-3

Opstelling Dinamo Kiev: Boyko; Kedziora, Burda, Kádár, Pivaric; Shepelev (46. Garmash), Sydorchuk (Shaparenko (64.), Buyalskyy (85. Rusyn); Tsygankov, Supriaha, Verbic.
Wissels: Bushchan, Tché Tché, Morozyuk, Shaparenko, Garmash, Shabanov, Rusyn.

Opstelling Ajax:
Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Wöber (79. Eiting); Schöne, De Jong, Van de Beek (85. De Wit); Ziyech, Huntelaar, Tadic.
Wissels: Lamprou, Kristensen, Bakker, Eiting, Dani de Wit, Labyad, Neres.

Related posts

50 Comments

      1. Litmanen

        Wat een fantastische teamprestatie.
        Jammer van Tadic en Huntelaar, maar die waren thuis superbelangrijk.

    1. BobbyHaarms

      Als ze dan ook zo makkelijk punten binnenhalen als dat jij likes scoort moet het helemaal goedkomen.

  1. Topclub

    Geweldige partij. Genoten van Ajax. Ik hoop dat Dolberg snel zijn rentree maakt. We gaan mooie maanden tegemoet.

  2. Hoezo

    Heerlijk! Eindelijk!!! Weet iemand hoeveel we kwijt zijn voor een pass petou? Dan houd ik daar vast rekening mee:) nu al zin in!

  3. Wenen 1995

    Al die azijnpissers die Ten Hag continu negatief beoordelen. Zou jullie sieren om vanaf nu hem te steunen en er met zijn allen een mooi seizoen van te maken. Het elftal is groeiende en dat is toch super. Mijn complimenen aan de staf (en aan de spelersgroep)!!!

    1. Bakkie

      Je hebt helemaal gelijk, Wenen 1995!
      Zelfs de negatievelingen hier moeten nu toch toegeven dat Ten Hag de zaken aardig op orde heeft. En het Overmars, Sar en Blind verdienen ook een groot compliment. Zij hebben het roer omgegooid door niet bang te zijn om te investeren en de poot stijf te houden als het gaat om verkoop van onze grootste talenten. Dit kan een heel mooi seizoen worden! Gefeliciteerd iedereen!

      1. Litmanen

        Gedeeltelijk mee eens. Eerlijk gezegd moet met dit team elke fatsoenlijke trainer winnen van dit Kiev.
        Laten we hopen dat Ten Hag het elftal ook voor de competitie scherp houdt.
        Want ook die schaal móét met dit elftal binnen gehaald worden.

        1. Bakkie

          Heeft Ajax de afgelopen jaren ook niet gewoon de sterkste selectie van Nederland gehad? Maar het heeft geen prijzen opgeleverd. Ik denk dat velen hier de trainerskwaliteiten en het tactisch inzicht van Ten Hag een beetje onderschatten.

    2. AB, fan van Johan, Jonk en Ziyech.

      Ik vind ten Hag nog steeds niks sorry. Een matige trainer met een top selectie.

      1. beni

        Die topselectie moet nog blijken voorlopig middelmatige tegenstanders. Ook in de competitie maar dat is sowieso bagger.

  4. Iedereen heeft een mening

    nu 3 mooie tegenstanders maar wat een kansen. Ziyech en de De Jong absolute uitblinkers (zonder alle anderen tekort te doen). Zag nu waarom Barcelona €50 miljoen voor De Jong over heeft. Fantastische prestatie ook van Ten Hag. ??????WZAWZDB

    1. beni

      Hoezo geweldig?? Balletje breed, nog geen een keer een tegenstander zien passeren. En in de confrontatie is hij te licht.

  5. AjaxKat

    Schreef het laatst ook; in deze selectie zit zoveel ervaring. Bijna iedereen heeft op een WK gespeeld of heeft twee seizoenen geleden een Europese finale meegemaakt. Nogmaals; er kunnen mooie dingen gebeuren.

    1. AB, fan van Johan, Jonk en Ziyech.

      Selectie bestaat uit man of 23 hoor ?. Wordt dan toch: enkele spelers hebben ….. etc ?

  6. Forever nr14

    Geweldig dit, stel je toch eens voor dat ze dit bij elkaar houden,
    Champions League waardige ploeg, nu nog een Champions League waardige trainer.

  7. Finidi

    Nou Moosie bij deze : géén ondertiteling meer voor ons boehoehoe haha gelukkig! Hebben ze bij veronica en ziggo toch al niet??

    1. Moosie

      pik ik vond het echt slecht vandaag je hoort gewoon met 0-4 van het veld te stappen Tadic was volgens mij op vakantie of zo en Hunterlaar net zo slecht maar joepie de poepie we gaan de CL in ik zie nog veel verbeterpunten maar ik ben blij met dit gelijkspel

      1. BobbyHaarms

        Idem, en mee eens. Dit Ajax had met 0-4 Of 0-5 van het veld moeten stappen. Met dank aan vooral Huntelaar bleef het de hele wedstrijd toch uitkijken. Maar damn wat ben ik blij!!

  8. Forever nr14

    Wenen 1995, met dit materiaal had De Boer en Bosz alles gewonnen wat er te winnen viel.
    Ten hag heeft het gewoon niet en gaat het ook niet krijgen, maar 1 ding heb je wel gelijk, laten we genieten van dit stel inclusief staf en hun steunen!

    1. Litmanen

      Eens. De trainer die hier had gefaald was in de problemen gekomen.
      Selectie is ijzersterk en breed genoeg.
      Ook Wober deed zijn werk goed.
      Vooral De Boer moet tenenkrommend naar het nieuwe beleid kijken.

    2. Indojood

      FdB niet. Die ging tegen VVV ook doodleuk voor consolideren en balbezit. Bosz had hier een swingende machine van gemaakt.

  9. AjaxKat

    Vond ik erg meevallen. De kansen gingen er niet in, dat was het enige. Behalve de eerste minuten en enkele kleine kansen voor Dynamo zag het er goed uit; vooral verdedigend. Zelden zoveel rust gehad tijdens een belangrijke wedstrijd van Ajax. Heb ik sinds de 90’s onder LvG niet meer gehad.

      1. vak411

        gisteren niet want als Kiev niet scoorde hoefde Ajax ook niet te scoren. idd zelden zo rustig zitten kijken. na de 70e minuut geloofde zij er ook niet meer in. Ajax speelde bij vlagen zeer goed qua positie en 1 keer raken en snel de bal laten gaan. trots op onze club. Ten Hag flikt het wel…

        1. De Nees

          Nou hele wedstrijd niet rustig gezeten. Als de 1e voor Kiev per ongeluk invloog dan zou er vast een storm opsteken. En Ajax is vaak onder druk bezweken.

  10. Jimmy1971

    Topprestatie van iedereen!
    Van spelersgroep tot Overmars, van trainersstaf tot supporters!!
    Gefeliciteerd allemaal mannen (incl. Daisy) we doen weer mee, en wat voelt dat lekker!!!!!!

  11. ajax62

    Prima resultaat, goed neergezet door Ten Hag en prima uitgevoerd door onze jongens. Wat een talentvolle gozers.

  12. Jimmy1971

    En na het fluitsignaal die vreugde van de hele groep, dit zijn echt mannen met een missie!!
    Dit gaat me een seizoen worden!

    1. BobbyHaarms

      Als je dit bij elkaar houdt en de chemie blijft groeien dan wordt dit een prachtseizoen! Maar het missen van zoveel kansen is wel zorgelijk. Een beter elftal dan Dynamo straft zoiets onherroepelijk af, zeker in de CL.

  13. Charka53

    Gefeliciteerd allemaal we gaan weer leuke potjes voetbal zien en zoals ik had verwacht was het lang rete spannend door het missen van al die kansen.

  14. BeukerAjax

    Tranen in mijn ogen en kippenvel over mijn hele lichaam. Dit Ajax kan nog wel eens gaan stunten in de CL en in de eredivisie! Mangiefiek!! En idd… Ten Hag leverd nu al een wereldprestatie. En dan kunnen er wel mensen zijn die zeggen: met dit elftsl ben je verplicht om in de groepsfase te komen, maar je moet wel wel even doen! Daarbij heb ik Ajax in geen jaren zo goed zien spelen! Zelfs niet onder Bosz

  15. Ajax XXX

    ? Ik weet niet wanneer Dolberg weer fit is maar een belletje naar Liverpool om Origi proberen te huren voor een half jaar kan geen kwaad.

  16. -buitenkantje rechts-

    Gefeliciteerd allemaal! Heerlijk gevoel..
    Genoten wederom van Ziyech die hopelijk snel gaat verlengen. Ook Frenkie op 1 moment na erg goed. Wöber viel me niet tegen..prettig om hem achter de hand te hebben.
    Had misschien Neres voor Huntelaar gebracht die met zijn snelheid beter kan counteren..
    Natuurlijk vielen Huntelaar en Tadic tegen, maar ook zij hebben natuurlijk in andere wedstrijden hun bijdrage geleverd.
    Valt me op dat veel uitblinkers de Jonkies waren.. De Ligt..FdeJong..Mazraoui.. Mooi om te zien..

  17. Ajax 1

    Zes mooie wedstrijden gespeeld en minimaal zes mooie wedstrijden voor de boeg. Ajax heeft gespeeld zoals we allemaal Ajax willen zien volgens mij, en volgens mij zijn we niet kansloos met dit team. Drie thuiswedstrijden met de sfeer vd afgelopen wedstrijden kunnen nog wel eens gekke avondjes worden……

  18. Iamsterdam2015

    Het enige wat we nu nog moeten doen is een spits erbij kopen. Wetende dat Dolberg erg blessure gevoelig is en één spits die het niveau gewend is te weinig en zeker na het missen van zoveel kansen. Sierhuijs is zeker in potentie op de goeie weg maar qua ervaring nog niet. Maar ja…. wie dan?

Comments are closed.