Ajax met gemak langs FC Emmen: 5-0 (Incl foto’s)

Ajax heeft vanavond de thuiswedstrijd tegen FC Emmen met 5-0 gewonnen. In de Johan Cruijff Arena opende Hakim Ziyech al na acht minuten de score. Klaas-Jan Huntelaar verdubbelde de score vlak voor rust en herhaalde dat in de tweede helft. Dusan Tadic en en eigen doelpunt van Bijl zorgden uiteindelijk voor de 5-0 overwinning. Onze fotograaf Jacques was weer terug van een welverdiende vakantie en maakte natuurlijk weer wat fraaie plaatjes.

Trainer Erik ten Hag had afgelopen week laten doorschemeren dat hij eventueel enkele spelers zou sparen met het oog op de return tegen Dynamo Kiev, maar dat bleef beperkt tot Noussair Mazraoui die werd vervangen door Rasmus Kristensen en Lasse Schone die plaats moest maken voor Carel Eiting. FC Emmen bleek een ideale tegenstander voor Ajax tussen twee zware wedstrijden tegen Dinamo Kiev in de play-offs van de voorronden van de Champions League in, want de nieuwkomer uit Drenthe legde de Ajacieden geen strobreed in de weg en had Ajax met een grotere voorsprong dan 2-0 de rust in kunnen gaan. In de tweede helft was het opnieuw eenrichtingsverkeer richting het doel van FC Emmen, scoorde Huntelaar de 3-0,  en besloot Erik ten Hag om Hakim Ziyech, Klaas-Jan Huntelaar en Frenkie de Jong te vervangen door Dennis Johnsen, Kaj Sierhuis en Noussair Mazraoui. Dusan Tadic, opnieuw op aangeven van Ziyech, tekende voor de 4-0 en in de slotfase passeerde Glenn Bijl nog zijn eigen doelman.

Ajax – FC Emmen 5-0 (2-0)

‘8 Ziyech 1-0
’38 Huntelaar 2-0
’59 Huntelaar 3-0
’71 Tadic 4-0
’86 Bijl 5-0 (ed)

Scheidsrechter: Nijhuis
Gele kaarten: Siekman (FC Emmen)
Toeschouwers: 52.885

Opstelling Ajax: Andre Onana, Rasmus Kristensen, Matthijs de Ligt, Daley Blind, Nico Tagliafico; Carel Eiting, Donny van de Beek, Frenkie de Jong, (Noussair Mazraoui/64), Dusan Tadic,  Klaas-Jan Huntelaar, (Kaj Sierhuis/64), Hakim Ziyech (Dennis Johnsen/78)

Opstelling FC Emmen: Scherpen, Klok, Veendorp, Siekman, Cavlan, Marinus (Gronsveld/46),
Chacon, A.Jansen, Bijl, Slagveer (Bos/78), Pedersen (Arias/46)

De warming-up

De sfeer zat er weer goed in op Zuid

Na een paar minuten…..

1-0 Hakim Ziyech

Donny van de Beek

Het bleef kansen regenen

Weer erg goed!

Net als Tadic

Twee doelpunten, prima!

En kans op meer

Frenkie de Jong

Mazraoui mocht nog invallen

Een mooi slotakkoord

Met de altijd fanatieke langezijdeloper

 

Related posts

172 Comments

  1. Wenen 1995

   Gezien mijn juiste voorspelling van vanavond, zie Gametalk, zal ik maar weer een voorspellenkje doen voor dinsdag: 1-3!

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Precies Amoebe, mijn vrouw vroeg me hoe het bij PSV stond. Ik zei 1-1 oh dat is mooi zei ze
      Ik zeg nou wacht maar we beginnen net met blessuretijd….
      En ja hoor 1-2. Onvoorstelbaar hoe vaak dat gebeurt. Het is inmiddels kwaliteit vrees ik ipv geluk.

  1. Bakkie

   Schippie bakt er al een half jaar helemaal niets van, dus ik zou er niet op rekenen… Ik weet nog dat ze vorig seizoen een keer met 4-0 (of 5-0?) van psv verloren en dat ik me erg verbaasde over hoeveel vrede men daar in Zwolle mee had. Schip stond met een grijns voor de camera en een reservekeeper vond het “fantastisch” dat hij tegen psv had mogen debuteren, dat ie er 4 om zijn oren kreeg vond hij niet zo erg.
   Vanaf dat moment heeft PEC nooit meer het niveau gehaald dat ze in de beginfase van vorig seizoen haalden.

 1. KBouter

  Schrijnend hoe Blind staat tr voetballen, man van ruim 20 miljoen. Zo traag als dikke shit en hobbelt gewoon ern berrje mee. Totaal geen meerwaarde voor dit elftal en waarom hij speelt is voor mij een raadsel.

  Blind is geen winnaar en maakt je geen kampioen, dat doen Ziyech en Tadic en nog wat anderen! Totaal geld weggoien dit!

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Kbouter ga je nu bij elke wedstrijd uithalen naar Blind? Ja hij was te duur, eens en nee hijzelf gaat Ajax geen kampioen maken. Maar Ziyech wel? Laatste twee jaar opgelet? Niet eens echt meegedaan om de titel?

   Nee hoor Ajax word dit jaar kampioen omdat we beste elftal hebben en we hebben veel kwaliteit ingekocht veel ervaring en nu zie je dat Ziyech mee omhoog getrokken wordt met dat niveau

   Ziyech is een goede voetballer, zeer goede zelfs als hij goed in zijn vel zit. Maar OOK geen kampioenmaker!

     1. Nees

      Gewoon een lekkere voetbalavond gehad. Mooie combinaties, goede inzet, 5 goals in het goede doel, onana niets hoeven doen, verdedigend dus goed. Prima wissels en op het goede moment. Drie punten en iedereen heel. Wonderlijk als je dan Blind denkt af te moeten branden.

   1. AB: nick is a four letter word.

    Ziyech wordt omhoog getrokken? Tering, die gek is nog serieus ook. Blind speelde gewoon kut vanavond, stond constant lucht te dekken, is traag en geeft totaal geen leiding. Je gpb3bt niets aan zijn ervaring. Wober en Schuurs zijn minimaal gelijk of gewoon beter. Ziyech gewoon weer perfect zoals altijd. Echt Eug, je gedraagt je nu echt als een debiel.

    1. Litmanen

     AB, Ziyech had vanavond weer zo’n avond waarop alles weer ingewikkeld moet als het simpel kan. Een bal meegeven aan een opkomende back? Ben je gek, een of ander gek lobje door het midden waar niemand iets mee kan.
     Als die gozer nou eens leert dat hij geen Messi is en simpel voetbalt, dan is zijn rendement veel groter.
     Vanavond weer ouderwets de man van de tachtig niet aangekomen passes. En waarom? Simpel spelend had dit Ajax met rust al met 5-0 voor kunnen staan.
     En als verdedigers kut spelen dan krijgt de tegenstander kansen. Helaas voor Emmen, die hebben ze niet gehad.
     Onana staat nu nog te wachten op een moeilijke bal.
     Conclusie, Blind kan niet eens kut hebben gespeeld. Evenals Kristensen, De Ligt en Nico.

     Deze tegenstander zou ook door Jong zijn opgerold.
     En hou eens op om mensen uit te schelden. Ook niet als je het oneens bent. Dat gebeurt namelijk regelmatig hier. Dat maakt de app interessant.

     1. AB: nick is a four letter word.

      Jij houdt dus niet van voetbal. Jammer. He5 stadion genoot van de frivole acties van Ziyech. Juist deze wedstrijd leende zich daarvoor, Tadic deed exact hetzelfde, daar hoor ik je niet over. Als Ziyech simpel gaat spelen mag hij van velen direct vertrekken. Verder kan je Blind vanachter de tv niet beoordelen omdat je dan niet ziet wat ik in het stadion zie. Kortom, ik heb nu al voldoende aangegeven dat je beter je mond kan houden, er komt nl. onzin uit. Ga ‘s-nachts eens slapen.

     2. AB: nick is a four letter word.

      Lees je eigen commentaar nu nog eens terug Litmanen. Het is volslagen belachelijk. Het stadion gaf Ziyech een staande ovatie bij zijn wissel. Was dat omdat hij te moeilijk speelde of omdat mensen van hem genoten hadden. Een heel stadion met dezelfde mening en dan Litmanen met zijn schrijfblokhe op schoot. Wie is er nu de dorpsgek.

   2. Yor2002

    Dit kunnen we alleen maar redden als team we hebben geen echte kampioenmaker in ons team maar we hebben een perfect eftal met talent zoals mazroui en de ligt ervaring: Blind en Tadic, kwaliteit: Ziyech, Tagliafico en onana en nog veel meer we hebben elke speler nodig in dit eftal maakt niet uit of ze op een bepaalde manier goed of slecht spelen ieder van ajax heeft een belangrijk deel in dit team waarmee we kampioen kunnen worden en eindelijk een kleine kans hebben om door de groupsfase van de CL te komen

   3. beni

    Ziyech wel en ik had hem gauw een super aanbod gedaan. En de de jong 50.000.000 pakken en wegwezen gaat het totaal niet worden!!

    1. AB: nick is a four letter word.

     De Jong viel inderdaad ook tegen Emmen gewoon erg tegen. Geen enkele keer direct snel doorspelen, altijd aannemen, kijken, lopen. Zo jammer.

 2. Iedereen heeft een mening

  inderdaad, “appeltje, eitje”. Geen schade opgelopen en nu alles op dinsdag. ??

 3. -buitenkantje rechts-

  Ajax speelde gemakkelijk.. Mis de drive en tempo om Emmen helemaal op te rollen.. maar het was beter dan tegen Heracles..
  Blind.. zie nog geen meerwaarde. Ziyech smaakmaker. Labyad nu ook door Johnsen gepasseerd?
  Vond de wissels logisch..

  1. Prinsengracht

   Ten Hag verklaarde het door te stellen dat Johnsen diepgang heeft. En dat de ploeg dat nodig heeft. Zelf zie ik dan liever Ché.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ché dan op rechts.. Johnsen heeft veel snelheid. vond ik bij Heerenveen echt een groot talent. Heb het gevoel dat hij blijft steken in zijn ontwikkeling.
    Blijf het liefst Ziyech op rechts zien en Tadic op links. Ruimte makend op het middenveld voor Frenkie en Donny samen met de ervaring van Schöne.

    1. J18

     Ik ook, maar als Neres terug is zal die wel weer basis staan. Niet dat dat heel erg is hoor, Neres is een erg goede speler, maar het ging wel lekker met Tadic en Ziyech op de vleugels!

    2. Prinsengracht

     Als je moet/kunt counteren, heb je veel aan types als Neres en Ché. Verder vind ik dat ruimte maken voor Frenkie niet veel zin heeft omdat zijn rendement erg laag is.

     1. beni

      Frenkie is de meest overschatte voetballer gaat het niet worden. Wat een saaie voetballer lijkt wel als ik naar de wedstrijden onder de boer zit te kijken. Balletje breed en terug. Durft totaal de confrontatie met zijn tegenstander niet aan en als hij het een keer doet gast hij ten onder.

     2. -buitenkantje rechts-

      Frenkie moet je CV zetten ipv Blind. Hem laten inschuiven, zodat je dan een extra middenvelder creëert. Daar is hij beter geschikt voor dan de Ligt. Blind heb ik al eerder geschreven is een overbodige aankoop. Jammer van de 20 Miljoen. Blind kan je gebruiken als linksback of als invaller in een soort mentorrol.
      linksback hebben we nu een betere Fico dus dat wordt m niet. Blind is geen CV en zal dat nooit worden. Hij anticipeert slecht.. dekt zijn man, maar daarin zit m direct ook het gevaar. De tegenstander is in 8 vd 10 gevallen sneller dan Blind. Levert veel gevaar op. Ook is hij geen goede kopper. Hoge ballen zijn steevast gevaarlijk als de Ligt er niet is.

      Dankzij Matthijs blijft Blind overeind .. niet andersom

     3. Litmanen

      Dat laatste is echt belachelijk. Ook bij Oranje geeft De Ligt steeds aan het fijn te vinden als er ervaren spelers om hem heen staan. Dan voelt hij zich zekerder.
      Dus Blind laat De Ligt beter spelen.
      Ook al is dat niet steeds zichtbaar.
      En Emmen is zeker geen graadmeter.
      Kijk tegen Kiev terug en zie dat juist de tegenstander van Blind kansloos was.
      Dat kon je van de tegenstander van De Ligt niet zeggen.
      Ander niveautje dan Emmen, dat Kiev.

     4. De Nees

      Litmanen, gaat al wat jaren mee als voetbalvolger en dan komen met deze uitleg. Blind schijnt al een organisatie neer te zetten en nu laat ie zowaar ook anderen beter spelen ?. Hij wordt met de dag beter en hij hoeft er niks voor te doen! gewoon zoals altijd blijven meehobbelen zonder enige meerwaarde en hij rijpt vanzelf tot een genie. Nog even en dan is ie die 20 mln en dat miljoenen salaris ook werkelijk waard!

     5. Litmanen

      Is er nou al een club gevonden voor jou idool AB?
      Of is er nog steeds geen enkele subtopper in Europa bereid om hem voor slechts 25 miljoen op te halen?
      Zelfs voor Frenkie die vorig jaar ongeveer 15 keer in de basis stond willen ze al 50 betalen.
      Blind is een echte Ajacied, net als Veltman overigens.
      Dat zul je van Ziyech never nooit kunnen zeggen.

      Maar aan de andere kant, jij bent ook maar eens in de veertien dagen een Ajax fan.

 4. Daisy

  Ik had 5-0 niet verwacht. Ajax was vele malen beter klasse verschil was te groot. Maar daarom is de overwinning er niet minder lekker om. Mannen gefeliciteerd en bedankt voor de overwinning ??

 5. Vasovic

  Zoals onze Louis ooit zei: het gaat om het teambelang. Als het team goed speelt, kan het individu excelleren!

  1. Prinsengracht

   Van Gaal citeren? Alles wat van Gaal zegt komt er uiteindelijk op neer dat van Gaal heel goed is. Zo verwerkt hij zijn minderwaardigheidscomplex (slecht). Dus om die hier nu nog te gaan citeren……….straks ga je die kale rat ten Have nog citeren…..maak je hier geen vrienden mee.

   1. Bakkie

    Hij mag citeren wie hij wil, ik vind het wel mooi af en toe zo’n quote van iemand die heel veel voor Ajax betekend heeft.

  2. Daisy

   Helemaal mee eens Vasovic. Maar ja het is of was dan wel 1 van de beste trainers onze Louis. Maak mij niet uit wat een ander zeg maar als je een beetje verstand van voetbal heb weet je dat.

     1. Moosie

      Ja hoor klitmanen de man van de 100 leugens en 200 frustraties die maar door blijft gaan.
      wacht nog steeds op je

     2. AB: nick is a four letter word.

      Goh Litmanen toch, een doodswens? Krabbel maar weer snel terug luizeballetje.

     3. Litmanen

      Terugkrijgen? Ik heb in de afgelopen weken al drie keer een doodswens van Moosie gehad.
      En Henk was er ff niet.

      En ik wens jullie niet dood. Gewoon op de bus wachten..

     4. AB: nick is a four letter word.

      Kijk, dat is snel terug krabbelen. Moet ik nu nog een keer jouw letterlijke tekst over de bus op het forum zetten schijtebal? Zal ik ook gelijk je tekst over de 2e ring meenemen. Jij bent er nl mee gestart dwarrel. Mijn andere vraag staat nog open: heb jij je eigen tandjes nog?

     5. Litmanen

      Ja AB, mijn letterlijke tekst, met het hele verhaal er om heen.
      “De volgende keer moet de chauffeur maar niet stoppen als dat gajes de bus opwacht”

      Blinde kip, dat betekent dat dat gajes van mij opzij mag springen!

      Dus blijf mij maar gewoon beschuldigen. Zolang jij niet begrijpend kan lezen neem ik dat niet serieus.

     6. AB: nick is a four letter word.

      Lachwekkend en zielig Litmanen. Ik heb de tekst al eens extra geplaatst waarin je mensen gewoon wil laten dood rijden, maar ja …… die ene cel he,

  3. -buitenkantje rechts-

   @ Vasovic.. Principieel mee oneens.. Dit veronderstelt dat je ook mindere spelers moet opstellen voor de “balans in het team”.. Dat spelers volgens looplijnen moeten lopen en opdrachten moeten uitvoeren..
   Ben er principieel van overtuigd dat je ALTIJD de beste spelers moet opstellen. Die versterken elkaar en begrijpen elkaar. Kwaliteit geeft de doorslag. Verder ben ik voor een versterkt middenveld met overal driehoekjes en veel middenvelders in je team. Balsnelheid en positiewisselingen zijn de sleutel..Pak het middenveld en je pakt de overwinning. De klassieke buitenspeler ( hoezeer ik ook graag daaraan terug denk) werkt steeds minder. De tegenstander die met 5-3-2 speelt heeft altijd rugdekking voor zijn backs. Je zal het dus anders moeten aanpakken.

   1. Litmanen

    Oneens, voorbeeld, Cruijff bij Feijenoord. Die liet op cruciale plekken spelers rond hem opstellen die het hem makkelijker maakten om te excelleren.
    Dat waren absoluut niet de beste spelers voor die plekken, maar wel de nuttigste.

    1. Ajax 1

     Nuttige spelers: daar heeft feijenoord er altijd veel van ?, goede spelers een stuk minder ?

    2. -buitenkantje rechts-

     Appels met peren Litmanen.. Andere tijd..ander voetbal.. Ook Cruijff maakte fouten..

     1. Litmanen

      Moosie. nederlants is noch steets je goedste taal.

      Feijenoord werd overigens ondanks een grote nederlaag in Amsterdam wel kampioen.

     2. Litmanen

      Deze bedreiging is zo zielig, dat ik bijna zou zeggen dat mijn vader bij de politie zit.
      Kleuter.

     3. Moosie

      Zo hey juridisch gezien is het vragen of jij je tanden nog hebt net zo min een bedreiging als jouw advies aan AB en mij om op een bus te gaan wachten.
      Zelfs nadat jij de moorddadige oproep had gedaan om een bus te gebruiken om over supporters heen te rijden.
      Je suggereert een boel en een beetje echte jurist zou tegen jou wel wat zaken kunnen beginnen.
      Het oproepen tot geweld tegen personen maarr ook verschillende gevallen van smaad een laster.
      Maar als echte jurist weet jij dit ook vandaar je anonimiteit op het net.

     4. Litmanen

      58, jij bent echt de grootste komiek. Nog nooit een normale bijdrage geleverd maar altijd eens met je holmaatjes.
      Jeuk is erger dan pijn hè?

     5. Litmanen

      Moosie, ik begrijp uit jouw woorden dat je al vaak een beroep hebt moeten doen op een jurist. Waarschijnlijk pro Deo en waarschijnlijk i.v.m. jouw dagelijkse werkzaamheden.
      Ook jij hebt, net als AB, de cursus begrijpend lezen gemist.
      Geeft niks. Op internet is vast hier en daar nog wel een cursusje te koop voor weinig.
      En als je dat examen hebt gedaan, dan praten we verder.
      Dus dat gaat heel lang duren….

 6. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Makkelijke avond voor Ajax. Het team heeft een hoog nivo en voetbalt vaak makkelijk. Verschil met Emmen veel te groot, ook niet gek tegen nummer 7 vorig jaar van Eerste Divisie waar tweede kampioen werd.

  Volgende week Vitesse uit. Samen met Utrecht uit onze zwaarste wedstrijd. Dat wordt pas echte test!

  Mooie week dus hopelijk met Kiev en Vitesse uit!

  Kom op mannen aankomende week moet het gebeuren !

   1. Iamsterdam2015

    Zolang Ajax regelmatig moeite heeft met “ mindere” ploegen mag je blij zijn dat ze winnen……ze hebben aangetoond geweldig te kunnen voetballen maar ook te blameren…..

 7. Prinsengracht

  De mensen die afgeven op Blind zien wellicht niet dat de organisatie vaker goed staat. En dat Daley de Ligt in staat stelt om als een soort libero te spelen. Dat kon vorig seizoen echt niet. Ja hij is traag. Maar kijk ook eens wat verder.

  1. AB: nick is a four letter word.

   Ik kijk verder PG en zie een slechte Blind. Hij dekt nooit een tegenstander en geeft 0,0 aanwijzing of leiding. Gewoon kut.

    1. AB: nick is a four letter word.

     Dan heb je vanavond niet goed opgelet. Met name tweede helft waardeloos. Was vlak voor mijn neus gewoon kut.

    2. De Nees

     PG, Blind de organisatie goed neerzetten? Dat doet ie dan stilzwijgend, da’s wel knap. Mss piept ie een keer wat naar iemand op 1 m van hem maar meer komt er niet uit. De Ligt zie je veel meer de lijnen uitzetten en zijn spelers aanspreken. Daarbij speelt de Ligt niet veel anders dan vorig jaar zonder Blind.

     1. Prinsengracht

      Nees, lees mijn bijdrage nog eens. Ik zeg niet dat Daley de organisatie neerzet. En zeker niet door luid schreeuwend aanwezig te zijn. Maar je kunt wel zorgen dat een verdediging goed staat door zelf goed te staan en veel op tijd te zien. Daar help je je medespelers mee, zodat die ook meer met hun eigen tegenstander/zone bezig kunnen zijn. De ligt hoeft zich nauwelijks druk te maken om de tegenstander van Daley, waardoor hij voor de backs steeds rugdekking kan geven. Hij speelt al een paar wedstrijden als libero. Zo bedoel ik het.

  2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Eens PG !! Alles bij elkaar hebben we een aardig goede verdediging staan !
   De Ligt en Blind vormen goed duo in centrum ?

   1. -buitenkantje rechts-

    Ik vind dat we goede tot prima backs hebben nu.. Mazraoui vind ik een revelatie en uniek als back.. Waar zie je een back met zoveel voetbalkwaliteiten en loopvermogen! Fico heeft nog wat meer felheid en kan vreselijk goed timen, maar is voetballend wat zwakker dan Mazraoui. Het “probleem” zit centraal achterin. Het duo Blind en de Ligt. Daar ligt de achilleshiel van dit Ajax en dat zal als het zo blijft bepalen dat we nèt geen topploeg zijn.

    1. Litmanen

     BR grotendeels eens. Ik vind Mazraoui een hele goede voetballer, maar tegen een echte linkerspits komt hij in de problemen, want verdedigend staat hij nog te vaak verkeerd (kijk naar de tegengoal afgelopen woensdag).
     Ik denk wel dat hij genoeg talent heeft om het te leren, maar hij is er nog lang niet. Overigens een beetje zielig, dat getrek van Oranje aan Marokkaanse voetballers. Of je selecteert ze, of niet, maar dat gesmeek van te voren… Of we nu al op onze knieen moeten voor een rechtsback die nog geen rechtsback is.

 8. Ajax 1

  Helaas niet bij kunnen zijn vnv, maar lekker overwinning tussen de belangrijke CL wedstrijden door.

 9. Indojood

  Het was gezellig op 428, zoon van Bob Marley in da house, voor me zat een paaldanseres die niet zo aantrekkelijk was als eerder gedacht toen ze ging staan. Paar goals gezien. Voor de wedstrijd gezellig met vaste club gappies biertje gedronken. Nu weer thuis lekker eten.

    1. Prinsengracht

     Wij-jullie???? Je generaliseert. Twee keer. En je spreekt voor anderen. Ik heb gelezen dat jij vindt dat je alleen voor jezelf moet spreken. Bovendien is het onzin. Je hoeft niet Indisch te zijn om alleen te eten als je trek hebt. En er zijn zat Indische mensen die ook op min of meer vaste tijden eten. Al is het maar omdat je dan samen kunt eten. Nu ga je vast zeggen dat ik er weer in getrapt ben. En dat je er lol om hebt met je eigen clubje. Maar je valt hier door de mand. Je stipt regelmatig aan dat andere een beetje vreemd zijn (voorbeeld ab), maar je bent zelf ook best een vreemd mannetje.

     1. Indojood

      Ga jij nou eerst maar het verschil tussen Indisch en Indonesisch uitzoeken, professor Widi. Je generaliseert.?

     2. Prinsengracht

      Daar heb je een punt. Ik heb inderdaad altijd te doen (gehad) met Indische mensen en niet met Indonesische mensen. Groot verschil natuurlijk.

     3. Indojood

      Natuurlijk is de ene Indonesiër de andere niet, of de Nederlander. Maar als het om eten gaat, kan je deze generalisatie met gemak maken. Wij denken niet in termen van vroeg of laat als het om eten gaat. Er is altijd eten in huis en we eten wanneer we trek hebben. In Indonesische gezinnen is eten ook geen gezamenlijk iets op gezette tijden zoals bij Nederlanders. Ik heb slechts een cultuurverschil willen aangeven naar JohnDoe77 toen hij zei dat ik laat eet.

      Jij noemt dat dan weer vreemd en en passant refereer je aan de appgroep. Je zoekt er weer veel te veel achter.

     4. Prinsengracht

      Ik ben Hollands met wat Zuid-Europees bloed. Ook ik eet wanneer ik trek heb. Zoals waarschijnlijk zovelen. Ik vond het vervelend dat je de tegenstelling wij-jullie zo aanhaalde. Daar hebben we er al veel te veel van. De app noemde ik slechts om te anticiperen. Dat begrijp jij best. Ik noemde niet iets vreemd, maar jou. Omdat je dat bij anderen ook doet. Je wijst op eigenaardigheden van anderen terwijl je zelf ook niet 13 in een dozijn bent.

     5. Indojood

      Het was een reactie naar JD77, hij vond dat ik laat at, ik legde uit waarom. Jij maakt er weer een opgeblazen huilverhaal van, Widi. Eat a bag of dicks, misschien knap je ervan op.

     6. Indojood

      Ook goed, Widi. Blijf dan maar huilie huilie doen en je lekker irriteren aan mij en de appgroep. Er verandert toch niets…

     7. Moosie

      al die Indo’s lijken op mekaar ik zie nooit het verschil en ze eten eten ook bijna allemaal rijst.
      Verder slapen ze allemaal met een kris aan de.muur dus ja allemaal hetzelfde.

     8. AB: nick is a four letter word.

      Lastig te begrijpen he met die halve cel in je hoofd Litmanen. Je zet je hier op dit topic inmiddels minimaal 5x compleet voor lul. Gaat je ech makkelijk af dat wel.

 10. Emous1978

  Vond vd beek slecht, weinig tot geen inzet maakt het ten hag erg gemakkelijk zo. Eigen goal dacht hij ook weer te makkelijk anders had hij hem gemaakt.

 11. a.p.

  Ja het was weer leuk in de J.C. Arena. de zoon BOB Marley en na afloop weer gezellig op de trappen

 12. JohnDoe77

  De ideale avond; vrij gemakkelijk de uitslag neergezet en geen blessures. Nu alles op 0-2 winnen dinsdag!

 13. Joep

  Vandaag een aardige wedstrijd gezien. Stukken beter dan tegen Heracles. Voor mij was Hakim man off the Match. Nu naar Kiev

 14. a.p.

  Vanavond begreep onze Coach Ten H. hoe is het moet. Eerst de Super Elf, dan afmaken en dan onze invallers!! super vanavond! prachtig om dit live mee te maken!!!!

 15. M800M

  Heerlijke avond lekker sfeertje veel goals. En Ki-mani Marley aanwezig, blijkbaar net als zn vader (groot fan van gerrie mühren) liefhebber van ajax. Ook echt heerlijk om te zien hoe ziyech steeds meer op stoom komt en eindelijk echt laat zien hoe goed hij is. Maar eerlijkheid gebied te zeggen, emmen hoort niet in de eredivisie thuis.

  1. AB: nick is a four letter word.

   Zijn mensen die hem weer te frivool vonden. Ongelooflijk maar waar. Die zien liever een balletje breed of terug.

 16. Zlatan4ever

  Ajax-Emmen 5-0 ….
  Hoogtepunt het gezang richting Ki-Mani Marley !!! Sorry hoor maar Ajax speelde tegen Emmen
  had een grotere uitslag moeten zijn

 17. afcwil

  ik vind ziyech een hele goede voetballer maar die rot gebaar wordt ik wel een beetje ziek van .kinderachtig

   1. Prinsengracht

    Ik weet dat ook niet. En ik vind het als fan ook wel een beetje ongemakkelijk. Waarom doet hij dat?

    1. AB: nick is a four letter word.

     Hier staat het: ajaxlife.nl/updates/even-uitgezocht-wat-betekent-het-gebaar-van-ziyech-ajastu-1819

     1. AB: nick is a four letter word.

      Ajax laat het zelfs zien op de grote schermen na een doelpunt van hem.

     2. JohnDoe77

      Precies AB, maar zo hebben “fans” weer een reden om te zeiken over de beste voetballer van Ajax. Over zijn spel valt niet veel te zeiken namelijk.

 18. Bert Betondorp

  Ja, ik weet het DINSDAG speelt Ajax en niet WOENSDAG.
  Een ezel stoot zich niet twee keer aan dezelfde steen.
  Uitslag. 1-3 goed zo??

  1. AB: nick is a four letter word.

   Moet je waarheden dan constant herhalen? Oke, ten Hag is een slechte trainer voor Ajax. Ik heb er geen vertrouwen in. Uitslagen masceren dit nu maar wijzigen niets aan de feiten.

   1. JohnDoe77

    Hahahahaha! Wel de eerste trainer in jaren die Ajax door de voorrondes heen helpt. En met goed voetbal ook nog! Gewoon een vooroordeel omdat hij een beetje apart praat, maar gaat er mij om wat we op het veld zien en hoe de resultaten zijn. Zelfde als Ziyech; mensen lopen altijd over die gozer te zeiken terwijl hij de beste voetballer in Nederland is. Dan kijkt hij arrogant of ongeïnteresseerd, lekker belangrijk als hij zo speelt. En hij heeft bij Ajax ook wel momenten gehad dat hij best chago mag worden; uitgefloten door zijn eigen fans (tot die tot de orde werden geroepen door de oude garde) en zijn nummer afgenomen omdat Tadic het perse moest hebben. Tadic die dan daarna in interviews zegt dat een nummer niet belangrijk is; had dan lekker Ziyech dat nummer laten houden. Laten we vooral heel hard duimen dat we dit team bij elkaar kunnen houden en Ajax het salaris van Ziyech fors ophoogt!

 19. 5lager

  Hakim Ziyech gaat de boeken in als maker van het eerste Ajaxdoelpunt van 2018/2019. Hij vierde zijn treffer tegen Sturm Graz (2-0) met een gebaar. Er werd geopperd dat Ziyech dit gebaar maakte in jacht op een transfer, maar het zit net iets anders. Het is gewoon een geintje.
  Voetballers vieren een doelpunt tegenwoordig met de gekste gebaren en daar kun je van alles achter zoeken, maar in het geval van het ‘telefoneren’ van Ziyech is dat niet nodig. Het heeft ook niets met imiteren van Antoine Griezmann te maken, het is slechts een geintje. Noem het een ode aan een vriend.

  Hoe zit het? Ziyech is bevriend met Jercely Cabral. Jercely maakt dit gebaar al een paar maanden en post regelmatig videootjes op Instagram. Mensen waren in eerste instantie geen groot fan van het gebaar, dus ging hij het juist steeds vaker doen. Beetje stangen.

  Jercely is dus bevriend met Ziyech. Zijn broer Jerson speelde met Ziyech in hun tijd bij FC Twente en de vriendschap zou hier zomaar ontstaan kunnen zijn. Hoe dan ook, de twee gingen na het WK samen op vakantie en maakten iedere dag videootjes met het bekende gebaar.

  Op de achtergrond klonk telkens het nummer ‘Djadja’ van Aya Nakamura. Die zangeres is vrij populair in wat Afrikaanse landen. Naast Ziyech is haar muziek ook al gehoord op socialposts van Andre Onana en Justin Kluivert.

  De video’s met het gebaar van Jercely en Ziyech lokten inmiddels nogal wat reactie uit. Nu in goede zin. Steeds meer mensen gingen hetzelfde gebaar maakten en deelden dit, wat Jercely op zijn beurt weer verder in de wereld slingerde. Het maken van het gebaar verspreidde zich zo als een olievlek en een hype was geboren.

  De hype is niet alleen geboren, maar ook serieus ‘aan’. Zo heet dat tegenwoordig. Jercely liet zelfs shirts bedrukken met een afbeelding van zichzelf, terwijl hij het gebaar maakt. Dankzij de diverse connecties – Jercely doorliep de jeugdopleiding in Rotterdam-Zuid – poseerde inmiddels de halve selectie van zowel Ajax als Feyenoord met de shirtjes.

  Bekijk trouwens de vreugde na de 1-0 van Ajax nog eens terug. Dan zie je dat Noussair Mazraoui precies hetzelfde gebaart. Niemand die Mazraoui in verband brengt met een vertrek bij Ajax of linkt aan clubs die mogen bellen.

  Het gebaartje van Ziyech is gewoon een inside joke, met Jercely als partner in crime.

  1. Indojood

   Bedankt voor de uitleg, ik denk niet dat het wat uitmaakt voor bepaalde mensen. Die zien Ziyech toch zoals ze hem graag willen zien (een arrogante mocro met een grote bek die er met de pet naar gooit en dat later weer ontkennen). Hakim heeft in dit prille seizoen Ajax echt bij de hand genomen als leider en drijvende kracht. Geweldig om te zien en met een beetje mazzel blijft ie ook.

   1. JohnDoe77

    Perfect gezegd Indojood! Laten we hopen dat Overmars het belang erkent en zijn salaris op het niveau van Tadic brengt. Dan kan die met nummer 10 lopen (wat hij in een interview aangaf totaal niet belangrijk te vinden), maar krijgt Ziyech de erkenning die hij verdient!

  2. De Nees

   Wat een tijdverspilling allemaal. Te veel tijd over na de training, tja wat moet je ook de rest van de dag? Iets verzinnen om toch weer anders te zijn, net als dat verplichte dansje van Griezmann, interessantdoenerij nothing more.

 20. 5lager

  Heb het gebaar van ziyech even opgezocht. Hierboven de verklaring.

  Duidelijkheid boven alles.
  Kunnen we allemaal weer verder met genieten van deze iets te arrogante maar wereldvoetballer

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Ok dat is dan duidelijk 5lager! Dank je. Ik had me geirriteerd aan dat gebaartje. Voor niets dus ?.

   1. AB: nick is a four letter word.

    Terwijl je zoveel zegt te lezen en bij te houden. Ook kul dus. Gaat lekker zo. Kul diploma, kul seizoenskaart kortom kul persoon.

 21. wouterdewit47

  Jongens zo goed is het allemaal niet tot nu toe. Zeer slecht zelfs tegen Heracles en VVV.

Comments are closed.