There are no ads, please add some


Ten Hag overweegt spelers te sparen tegen FC Emmen

Erik ten Hag gaat aanstaande zaterdag zeer waarschijnlijk zijn elftal weer omgooien als Ajax de thuiswedstrijd speelt tegen FC Emmen. Dat heeft te maken met de Champions League-wedstrijd tegen Dinamo Kiev van afgelopen woensdag.

‘Deze wedstrijd heeft zijn tol geëist want meerdere spelers waren leeg na de wedstrijd. De komende dagen zullen we kijken hoe de spelers uit deze wedstrijd zijn gekomen en een plan maken voor aankomende zaterdag’. De laatste keer dat Ten Hag zijn elftal omgooide liep het overigens niet goed af. Thuis tegen Heracles werd het toen 1-1.

Bron: AD


Gerelateerde posts

93 reacties

 1. Vak 120

  Als de instelling van de ploeg goed is dan kan je een aantal spelers rust geven! Het gaat vooral om de instelling van onze jongens!

  1. Bakkie

   Precies, gewoon jongens als Eiting, Kristensen en Labyad een kans geven. Sierhuis zou ik wel nog even mee wachten als Klaas-Jan gewoon fit is. Je merkt wel hoe belangrijk het is om een slimme spits te hebben.

   1. De Ajacied

    Idd Bakkie
    Maar wel voor de 100% het veld in gaan,
    Ook de 3 punten zijn héél hard nodig in de competitie,
    Dus motiveer deze jongens tot op het bot
    ❌❌❌

     1. Yor2002

      Geef de jeugd ook wat kans vorig jaar in de jupiler league hadden ze ook van FC Emmen gewonnen

   2. Ajax013

    Ik ben het zeker met je eens.. maar klaas jan is juist een speler die dit nodig heeft denk ik

  2. JohnDoe77

   Met de selectie die Ajax heeft en het belang van de zoveelste zware wedstrijd in een aantal dagen, is het logisch dat hij belangrijke spelers rust geeft. Tagliafico kan in ieder geval vlammen! 🙈

  3. Onze Johan forever

   Als het weer fout gaat, net als tegen Heracles, heeft Ten Hag een zware pijp te roken !!

   1. HURBIE

    Zijn toch profs
    Gewoon spelen met de sterkste
    Als ze 35 zijn ze uigevoetbalt
    Wij moeten nog min 30 jaar 5 dagen in de week

    Dus gewoon spelen

 2. Daisy

  Laten we deze wedstrijd nu eerst ook maar eens winnen. Ik snap dat het een hele intensieve wedstrijd is geweest maar rust geven en sparen dat gaat nog wel even te ver vind ik. Er zijn mensen die 5a6 dagen in de week hard werken voor hun geld en die verdienen stukken minder salaris.Je kan altijd wisselen als je voor staat want daar zijn wissels voor.

  1. nick-afca95

   Ik werk ook 5 dagen in de week erg hard, maar daar heb ik de volgende dag geen last van. Het is gewoon een feit dat je na zware lichamelijke inspanning moet herstellen. Als je wel eens goed hebt getraint in de sportschool begrijp je dat. In principe zou er voldoende tijd tussen de wedstrijden moeten zitten om een groot deel van de spelers fit te krijgen. Maar het kan zijn dat er enkelen minder goed uit de strijd zijn gekomen. Die hebben dan een langer herstel nodig. Daarbij is nog lang niet iedereen op 100% fitheid zo vroeg in het seizoen, wat risicos op blesures met zich mee brengt. Reden genoeg om een aantal spelers rust te geven dus.

   1. Litmanen

    Ik vind dat zelfs een ezel zich geen twee keer stoot.
    Eerst slachten en dan snel wisselen.

    1. nick-afca95

     Zou zuur zijn als je naast Neres nog een belangrijke speler moet missen. Er zijn een aantal posities die goed dubbel bezet zijn met spelers die qua kwaliteit dich bij elkaar zitten. Op die posities kan je best rouleren. Eiting, Sierhuis en Wober kunnen toch in principe zonder moeite mee draaien in het elftal? Waarom zet je dat soort spelers in dit soort wedstrijden dan niet gewoon in de basis. Je moet ook niet je hele elftal gaan wisselen. Er moeten voldoende bepalende spelers aanwezig zijn. We hebben het wel over een wedstrijd tegen FC Emmen he.

   2. Daisy

    Aan spelers wordt alles gedaan om ze weer fit te krijgen het programma, voeding alles wordt aangepast. Kijk nu eens naar de wielrenners die een tour de france rijden. Ja dan is een voetbalwedstrijd een lachertje. In Engeland voetballen ze soms 3 wedstrijden in de week en hoor je hun klagen. Ik denk ook niet dat de spelers klagen het is de trainer in dit verhaal.

    1. nick-afca95

     Ik ben met je eens dat de intensiteit in de Eredivisie wat omhoog kan. Maar om nou van de een op de andere dag een selectie zonder wezigingen 2-3 wedstrijden per week te laten voetballen is vragen om blesures en onvrede in de selectie. In Engeland rouleren ze ook veel. Helemaal bij wedstrijden tegen de “kleinere” ploegen. Ik denk dat je van de wissel spelers van Ajax toch wel mag verwachten dat ze winnen van FC Emmen.

     1. Daisy

      Als je ook kampioen wilt worden zijn alle punten meegenomen toch. En we moeten nu al geen punten verliezen in het begin van de competitie. Dat is in het verleden al zo vaak gebeurt dat je aan het einde van de rit punten tekort komt. Maar we zullen erachter komen. Ik hoop het beste.

    2. Jimmy1971

     Sorry Dais, had jou bijdrage nog niet gelezen toen ik ook op Nick aan het reageren was, en je kan je teksten ook niet meer weghalen!
     Wat wel een mooie optie zou zijn, overigens!!

   3. Janneman16

    gewoon het beste elftal opstellen. tennissers en wielrenners spelen en fietsen uren en dagen achtereen. Dat kan dan wel?
    goede voeding scheelt ook veel voor het herstel.

   4. Jimmy1971

    Ohw, en die wielrenners dan Nick?! Die fietsen 3 weken lang 200km per dag met 2 rustdagen, veel voetballers (en zeker in NL) zijn wel watjes..

    1. nick-afca95

     Hoho Jimmy ik zeg net zelf ook dat de intensiteit onhoog mag. Maar denk jij dat die wielrenners dat na een vakantie ook doen? Zo iets moet je langzaam opbouwen. Iets wat zeker gedaan moet worden in de Eredivisie. Waar het mij om gaat is dat veel spelers het (nog) niet aan kunnen om zo veel te spelen in korte tijd. Daar komt ook bij dat voetballers het moeten volhouden over een langere periode. Je hebt er niks aan als je de eerste drie weken alle punten pakt omdat je met je sterkste team speelt en vervolgens punten verspeelt omdat er een aantal blesuregevallen zijn. Als het een wedstrijd tegen PSV of Feyenoord of iets dergelijks zou zijn geweest had ik ook niet voor rouleren geweest. Maar nogmaals, we hebben het over FC Emmen he.

  2. beni

   Na 72 uur ben je hersteld en helemaal op hun leeftijd en dan praat ik over een intensieve duurtraining. En dan hangt ook nog het een en ander af van voeding en de rust die je pakt in die 72 uur. Als ze tot midden in de nacht op het Leidseplein ronddolen kan je het vergeten. En ik denk dat het daar aanschort.

   1. nick-afca95

    Eens beni! En wat dat betreft zou het hele elftal weer gas kunnen geven tegen FC Emmen. Maar er komt na die wedstrijd weer een wedstrijd aan waar je ook aan moet denken. Te veel spelers zo vroeg in het seizoen zoveel wedstrijden laten spelen lijkt mij niet verstandig.

    1. Amoebe

     Vroeg in het seizoen?

     Hun cariere is gewoon 1 lang seizoen waarvij ze jaarlijk 3 of weken vakantie hebben en zrlfs dan trainen ze nog.

     Het is niet zo dat ze zonder conditie terugkomen.

     1. nick-afca95

      Dus dat een trainer wil gaan werken aan de conditie en het ritme in het begin van het seizoen is dus onzin? Als je 3 weken lang (en veel ook echt langer) op een boot om ibiza heen vaart en lekker aan het eten bent raak je gewoon conditie kwijt. Is niet erg, maar dat moet je opbouwen. En als je dat te snel doet heb je kans op blesures. Wil je dat risico lopen tegen een FC Emmen? Lijkt me niet. Tegen een betere tegenstander zou ik zo’n risico wel nemen. Dan heb je gewoon de klasse van bepaalde spelers nodig. Nu kan een elftal met een stuk of 3 weizigingen het ook wel aan lijkt me.

     2. beni

      En zo is het Amoebe. Lees het stuk in de telegraaf van afgelopen maandag de collum van ton boot dan krijg je op een presenteer blaadje waar het aanschort.

    2. HDfan

     Mwah ik snap het wel, je wilt tegen Kiev je beste spelers op kunnen stellen en 109% fit hebben. Daarnaast is selectie breed genoeg om een eredivisie pot prima aan te kunnen

     1. beni

      Dat klopt als ze met de reserve spelers niet van Emmen kunnen winnen doek dan de hele jeugdopleiding op.

    1. Prinsengracht

     Ik heb last van dom gelul, De Nees. Het is goed als zoveel mogelijk spelers volgende week in Kiev fit aan de aftrap staan. En we niet voor niets een grote selectie. Ook met 5 of 6 wijzigingen moet Ajax thuis gewoon van Emmen winnen.

    2. De Nees

     Ja eens met je voetbalmening PG. Maar haar zo wegzetten omdat het een vrouw is? Past niet bij jouw niveau.

 3. Jur

  Niet geheel onverstandig. Geen enkel risico lopen , CL halen gaat boven alles en de competitie is net begonnen dus alle tijd om het eventueel recht te zetten mocht het onverhoopt misgaan……….maar kom op zeg met alle respect voor promovendus Emmen , maar als we net als de afgelopen 2 voorronde wedstrijden achter onze club gaan staan dan moet het toch wel héél raar lopen willen we nog een keer op onze bek gaan.

  1. Mr Ajax

   Dat denk ik ook Jur, en zo komen andere spelers, die zeker van Emmen kunnen winnen ook aan spelen toe!

 4. -buitenkantje rechts-

  Je kan beter met de basiself starten en proberen snel op voorsprong te komen..
  Daarna spelers rust geven.. Vooral nu aan het begin vh seizoen zijn automatismen belangrijk.

  1. Wenen 1995

   Nadeeltje is dat je maar 3x mag wisselen, dus de overige 8 moeten 90 min. spelen. Volgens mij heeft Ajax genoeg kwaliteit om met een gedeelte 2e keus THUIS van Emmen te winnen.

 5. Koning Haarms Wolfs

  Als onze B-garnituur niet van Emmen kan winnen, dan kan Marc ze beter verkopen. Dan hebben wij er ook absoluut niets aan.

 6. Iamsterdam2015

  En terecht. De spelers die zaterdag spelen moeten het qua tegenstander redden maar wel waken voor onderschatting

 7. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Zou niet slim zijn van Ten Hag. Als je al wat wil veranderen zou ik zonder Fico spelen en met de oplossing in opstelling starten. Met een tegenstander als Emmen ligt onderschatting wwer op de loer. En dan moet je geen onderschatting signalen afgeven. Leer van Heracles thuis. Stel je sterkste team samen en laat spelers rusten bij een evt 2-0 3-0 voorsprong met rust. Competitie is zelfs belangrijker en we staan er goed voor tegen Dynamo.

  1. Litmanen

   Ook eens. De CL gaan we niet winnen, de schaal móét gewonnen worden.
   Nu blijkt overigens wel hoe belangrijk een vierde goal was geweest gisteren.

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Ja Litmanen zo zonde van bal op paal of lat van Hakim en Hunt. Overigens technisch gezien een zeer mooie kopbal van Hunt. Dat had doelpunt verdiend. Overigens qua veldoverwicht vond ik 3-1 wel terechte uitslag. Dynamo deed zeker gedeeltes van wedstrijd niet onder voor Ajax
    We gaan het zien in Kiev, eerst maar eens doelsaldo opvijzelen tegen Emmen 😄

    1. Amoebe

     Het was indd een erg vreemde wedstrijd.

     Ze hadden 5-1 kunnen winnen maar ook gewoon 2-2 kunnen spelen met dit spelbeeld.

     Zelfs in 1 wedstrijd laten ze zulke verschillende gezichten zien.

     De laksigheid soms….tenenkrommend.

     Daarom niemamd sparen en spelen met het mes tussen je tanden….ook tegen emmen dus.

     Vond trouwens schone wederom niet voldoen….hij trekt het niet meer. Hij is voor het laatste half uur geworden….dan is hij fit en de rest als vermoeider….dan kan hij zeker nog vsn toegevoegde waarde zijn, niet als basisspeler

     1. Litmanen

      Sorry Armoebe, Lasse was één van de uitblinkers.
      Scherp tot in de laatste minuut.
      De man die dacht dat hij tegen amateurs speelde was Frenkie.
      Die ging door het centrum lopen pingelen. iets te vaak en iets te vaak een bal ingeleverd.
      Deed weinig tot niets goed. Hoop dat Barça op de tribune zat….

     2. Amoebe

      Je hoeft geen sorry te zeggen hoor 😝

      Ik vind dat Lasse het niet meer kan brengen.

      Ik vond trouwens dat hij met het tegrndoelpunt verkeerd stond….misschien zijn dit afspraken maar kan mij dit niet voorstellen.

      En ik baseer mijn mening ook niet alleen op deze fout.

      Ik vind dat in belangrijke wedstrijden hij het niet meer kan brengen.

     3. Litmanen

      Armoede, bij de tegengoal stonden Maz. en De Ligt verkeerd.
      Dat gaf De Ligt trouwens zelf toe.
      Het valt misschien niet op maar verdedigend stonden Blind en Schone steeds goed.
      Blind dekte erg kort waardoor zijn tegenstander eigenlijk constant moest kaatsen.

     4. AB: What’s a nick, a nick is nothing, a nick is fake, a nick is not important

      In dit geval 100% eens met Litmanen.

     5. beni

      Litmanen dat is zijn niveau hoe sterker de tegenstander word hoe meer hij door het ijs zakt. Let maar op gaat hem niet worden.

     6. Litmanen

      Benieuwd, zonder Schone komt Ajax altijd in de problemen. Al vier seizoenen.
      Kijk de start elk jaar maar na. In het begin gepasseerd en na een paar wedstrijden in de basis.
      Ook dit jaar weer. Eerst Eiting, maar dan toch weer Lasse..

     7. AB: What’s a nick, a nick is nothing, a nick is fake, a nick is not important

      Komt niet door Schone.

 8. afcadeluxe

  wöber voor tagliafico,want die speelt niet in kiev en zo kan max ook wedstrijdritme opdoen

   1. FrankiC

    Dit is geen wedstrijd om ritme op te doen of jeugd voor de leeuwen te gooien. Frenkie CV en Blind naar links. En wat snelheid voorin met Neres zou in een uitwedstrijd fijn zijn.

  1. Prinsengracht

   Ik zou wöber niet opstellen als linksback en Blind ook niet. Allebei te traag. Ik zou Mitchell Bakker opstellen. Echte linksback. Snel. En lef genoeg voor die wedstrijd.

 9. Amoebe

  Flikker op met je sparen….het is nu niet zo dat we de wedstrihden even makkelijk winnen.

  Ze kunnen gerust wel een periode meerdere wedstrijden spelen.

  Doen ze bij andere clubs ook gewoon.

  Dat gepamper!!!! Bah

 10. Bert Betondorp

  Ten Hag weet wel wat je doet met de opstelling van zaterdag tegen Emmen
  (Altijd lastig zo’n nieuwkomer in de ere divisie) dus spaar niet teveel maar kies voor de beste spelers. Alleen dan kan die gevaarlijke club EMMEN verslagen worden. Voorichtigheid is de moeder van de porceleinkast, je weet het!!

 11. a.p.

  krijgen wij dan geld terug voor onze seizoenskaart dit is dan de 2e thuiswedstrijd met een reserve team.Ik hoop echt dat het niet zo een wedstrijd wordt als tegen Heracles

  1. JohnDoe77

   Ik weet niet welke spelers jij als “reserven” ziet, maar als je zo snel om je geld gaat roepen had je twee maanden geleden moeten nadenken toen je koos voor een seizoenskaart. Met een druk programma van competitie, Europa en beker is het logisch dat een trainer in een brede selectie ook wat wisselt.

 12. Zlatan4ever

  Grwoon de beste spelers inzetten!! Hoezo sparen ??
  Moet je eens kijken wat wielrenners in de tour moeten doen ? Dan is voetbal een luxe sport

 13. John wijnen

  Moet hij niet doen dan word het een gelijkspel tegen emmen en dan ga je af als een gieter

 14. Bert62

  Ik vrees dat we weer punten gaan verspelen. Waarom je elftal omzetten. Ze willen allemaal naar de CL, het is godverdomme topsporten ze worden er vet voor betaald.

 15. De Nees

  Zou Tadic, Mazz en Fico rust geven, wel basis Hunter en Ziyech, een MUST afstand nemen van Emmen in 1e helft, dan kan je die 2 in 2e helft wisselen. Ten Hag moet hun mentaal prepareren om nu niet te verzaken als tegen heracles, dat is zijn pakkie an. Consequenties voor spelers die verzaken, het is geen speeltuin bij Ajax. En elke dag een uur trainen op afwerken op doel, want te veel kansen worden amateuristisch om zeep geholpen. En als ze toch bezig zijn, iedereen op snelheid 50 voorzetten ZONDER pisboogje en corners aub voorbij eerste paal, beiden makkelijk trainbaar. Zo 3 punten binnen, op naar Kiev. 🤓

  1. BobbyHaarms

   Fico zou ik geen rust geven tegen Emmen. Die kan straks de hele wedstrijd op de tribune uitrusten in Kiev 😎

  2. De Nees

   Ja da’s waar, maar rust voor Fico is meer om zijn vervanger tegen Kiev (denk Wober) alvast wat ritme te laten opdoen. Toch raar dat dat rust verhaal zo vroeg in seizoen de kop opsteekt, 2 wedstrijden per week moet toch makkelijk kunnen. Mss heeft het afgelopen WK er mee te maken. Of mss door wat Ten Hag zag in de 2e helft tegen Kiev, d’r was weinig druk meer op de bal, spelers leken er behoorlijk doorheen.

 16. Ajaxfoort

  Ik vind dat sparen van spelers in deze fase van de competitie overdreven. Spelers van dat kaliber moeten 2x 90 min per week makkelijk aan kunnen. Als er nu alweer consessies worden gedaan in de competitie staan we aan het eind van het seizoen weer met niks. Dus ik zou zeggen: wat minder hard trainen en lekker 180 minuten ballen deze week!!

 17. Iedereen heeft een mening

  Ik kan mij dit wel voorstellen. Alles staat in het teken van het bereiken van de CL. Naast het vele geld worden spelers over het algemeen meer waard en willen (langer blijven), aantrekkelijker voor eventuele nieuwe spelers en niet onbelangrijk, circa €40 miljoen aan inkomsten. De competitie duurt dan nog 32 wedstrijden, genoeg om kampioen te kunnen worden.

 18. Forever nr14

  Prima om ze rust te geven, alleen jammer dat we een trainer hebben die de rest niet kan motiveren😏

 19. Nees

  Wat een onzin over de trainer. Alsof de trainer er is om te motiveren. Dat moeten profs zelf doen. De trainer gaat over tactiek, opstelling en wissels. Over belasting van spelers gaan de medische staf en de spelers zelf. Btw; wielrenners worden zeker ook gespaard.

  1. AB: nick is a four letter word.

   Trainer heeft wel degelijk behoorlijke invloed op motivatie en inzet van spelers. Als speler moet je voor je trainer door het vuur willen gaan. Als je de trainer alleen ziet als “baas” blijft het voor het merendeel middelmatig. Ten Hag mist aanzien binnen de groep. Europees kietelen de spekers zichzelf grotendeels wel maar in de competitie lukt dat nog steeds niet. Hij krijgt ze niet grasvretend het veld op. Dat is een makke van ten Hag. Je mist gewoon een stuk felheid. Ook de voorzichtige tactiek speelt hierin een rol. Kortom, van mij mag hij nog steeds vertrekken 😉

Reageren is niet mogelijk.