Frenkie de Jong opgenomen in voorselectie Oranje

Frenkie de Jong is door bondscoach Ronald Koeman opgenomen in de voorselectie van Oranje. De Ajacied maakt hiermee voor het eerst deel uit van het Nederlands Elftal dat op 6 september een oefenwedstrijd speelt tegen Peru in de Johan Cruijff Arena. Drie dagen later speelt Oranje zijn eerste UEFA Nations League-duel. In Stade de France in Saint-Denis is wereldkampioen Frankrijk de tegenstander. Naast De Jong zijn ook Daley Blind, Donny van de Beek en Matthijs de Ligt opgenomen in de voorlopige selectie van Koeman.

Bron: KNVB

Related posts

28 Comments

  1. Ziyech aka AB

    Donny heeft zijn vorm nog totaal niet laten zien dit seizoen. Staat ook merendeels reserve en dan wel een uitnodiging. Bijzonder.

  2. Ajax 1

    Inderdaad opvallende selectie van vd beek die al tijden uit vorm is. Maar dat komt wel weer.

    Overigens laat dit de onzin zien v een evt bod van Barcelona: de jong heeft nog niet eens in oranje gespeeld. Barcelona zoekt niet altijd de beste spelers, maar die moeten ook nog wat ervaring hebben, en die heeft hij echt nog onvoldoende. Dus nog jaar bij Ajax, kampioen worden en een paar interlands spelen en dan pas weg.

    1. AjaxKat

      Klopt! Barca is echt een koopclub, maar vanuit jouw redenering (die ik deel!) zou ik zeggen dat het beter voor Frenkie, De Ligt en Donny is om nog 2 seizoenen bij Ajax te blijven. Maar vrees dat Frenkie en De Ligt in 2019 al niet meer te houden zijn. Nu is het al zo moeilijk ze te houden en de transferperiode loopt nog.

  3. Indojood

    Mooi dat ze uitgenodigd zijn, leren ze weer van. Irrelevant of ze wel of niet in vorm zijn want Frankie, Donnie en Matthijs zijn de toekomst van Oranje.

          1. Ziyech aka AB

            Wie ik? Goh, wist ik niet, sorry. Het is niet allemaal waarheid he wat er geschreven wordt. Niets zo veranderlijk als een mens. Sorry, foutje, ik heb er van geleerd. Omdat ik nog veel wil leren zal ik nog maar eens een paar fouten maken. Ik zit te denken aan een andere nick, suggesties? Dit is je kans.

          2. AB: What’s a nick, a nick is nothing, a nick is fake, a nick is not important

            Heb de andere nick al inmiddels ?

          3. AB: What’s a nick, a nick is nothing, a nick is fake, a nick is not important

            Oh ja, gewoon onder zelfde account dus niks geen dubbele of driedubbele nicks tegelijk.

          4. AB: What’s a nick, a nick is nothing, a nick is fake, a nick is not important

            Moet ik je ff bellen? ? Anders vertel ik het wel op de Fred. Scherm ff kantelen wil ook wel helpen.

  4. Daisy

    Laat de spelers maar lekker ervaring opdoen die geselecteerd zijn. Wel weer risico s op blessures. Koeman is wel een kakkerlak he.

        1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

          Daisy hij heeft zelfs voor Ajax gespeeld en getraind…..??dat zit dus heel diep bij je ??. Volgens mij in jaren gezien langer bij Ajax gezeten dan bij Feyenoord ?

          1. Litmanen

            Zeker weten.
            Ach, dat gezeik over kakkerlakken. Alle spelers die bij Ajax, PSV en Feijenoord hebben gespeeld hadden op één of twee na iets gemeen:
            hun carrière begon in Amsterdam.

            Top dat er weer zoveel Ajacieden bij Oranje zitten.
            Als je nagaat hoeveel buitenlanders in de basis staan….

  5. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Zeer mooie waardering voor Frenkie. Top dat er vier spelers worden uitgenodigd. Leren ze veel van, wedstrijd tegen de wereldkampioen. Maak het waar mannen !

  6. JohnDoe77

    Verdiend! Hij moet wel een beetje opletten voor zijn belasting, is eigenlijk nog maar net terug van zijn blessure!

  7. Zlatan4ever

    Ik hoop dat Frenkie ook aan spelen toekomt. Kunnen we zien of hij de belofte die hij is waar kan maken

Comments are closed.