There are no ads, please add some


Ten Hag over Kiev: ‘Het zijn sluipschutters; ze hebben vaak maar één of twee kansen nodig

Dinamo Kiev, dat vorig seizoen als tweede eindigde in Oekraïne, gaat in de huidige jaargang na vier wedstrijden aan kop. De ploeg van de Wit-Russische trainer Alyaksandr Khatskevich won al zijn vier duels in de competitie met 1-0.  Ten Hag hoopt op dezelfde steun van het publiek als in de vorige rondes, toen Sturm Graz en Standard Luik met respectievelijk 2-0 en 3-0 werden verslagen in Amsterdam. “Van zo’n ambiance groei je als speler en als team. Maar we moeten de steun van het publiek zelf afdwingen door er vol op te vliegen. In Europese thuiswedstrijden moet je op de ‘nul’ spelen en we willen er ook eentje maken. Als we winnen, hebben we een goede uitgangspositie voor de return.”

Ten Hag noemt Kiev “een uiterst gedisciplineerd team.”. “Dat zit in het DNA van deze club”, aldus de trainer. “Ze kunnen goed op de ‘nul’ spelen en hebben een heel goede omschakeling, naar voren en naar achteren. Het zou fijn zijn als we snel kunnen scoren, maar als dat niet lukt, moeten we het geduld bewaren. Want het zijn sluipschutters, ze hebben vaak maar één of twee kansen nodig.” Ten Hag is onder de indruk van Dinamo Kiev. “Dit is een heel goede tegenstander. Maar ik heb er alle vertrouwen in, omdat wij al hebben laten zien dat we goed uit de voeten kunnen tegen goede tegenstanders.”

Ajax-Dinamo Kiev begint woensdagavond om 21.00 uur in de Johan Cruijff ArenA en staat onder leiding van de Franse arbiter Clément Turpin. De return in Kiev is volgende week dinsdag.


Gerelateerde posts

71 reacties

 1. Joeguh9

  Vooral zorgen dat de balans bewaakt wordt. Niet in de val trappen wanneer zij Ajax in balbezit laten en afwachten tot er een fout gemaakt wordt. Kiev is dodelijk in de counter.
  Kansen die geboden worden moeten afgemaakt worden, dan hebben we een kans!

 2. Charka53

  Zo we zijn gewaarschuwd en hopelijk maken wij de goals en niet Kiev anders kan het proces zomaar zijn afgelopen.

 3. Mr Ajax

  Wordt niet makkelijk morgen, maar dat mag de pret niet drukken om er morgen met 3-0 over heen te walsen

 4. Prinsengracht

  Ten Hag is geniaal. Er werd gevraagd wat het betekent dat Kiev in de competitie 4 keer met 1-0 gewonnen heeft. Antwoord: dat ze weinig goals tegen krijgen en dat ze altijd wel een keer scoren. Geniaal😂😂😂

 5. -buitenkantje rechts-

  Oneens! Kiev moet het stellen zonder Supriaga en Harness. Beide zijn talentvolle spitsen en sluipen goed schut.. Ergo een behoorlijke aderlating. Volgens TH zit het echter in het DNA van de club.. zou kunnen betekenen dat er meerdere schutters zijn die kunnen sluipen..
  Derhalve eens!

 6. Moosie

  ik zou dus maar een kogelvrijvest aan doen morgen Indo want anders weten we niet meer wat we moeten doen.
  Derhalve weet ik het niet het is een vreemd verhaal ik dacht dat we het over voetbal hadden.
  Maar er bekruipt mij een unheimlich gevoel met al die sluipschutterij.
  En is er dan ook uitpubliek en zitten daar dan ook sluipschutters tussen?
  Misschien een idee om dan achter Litmanen te gaan zitten?

 7. Vak 120

  Hoop dat mazzaroui zijn verdedigende taak morgen wel goed uitvoerd!! Niet alleen vooruit maar eerst zijn man uitschakelen en niet aan de noodrem moet trekken!!

 8. Zlatan4ever

  Over twee wedstrijden moet het mogelijk zijn om Kiev te verslaan
  Vooral geen tegengoal thuis en dan heb ik er wel vertrouwen in

 9. Cootje Adriaanse

  Ik heb er op de een of andere manier geen goed gevoel bij met deze tegenstander. Zo’n tegenstander die weinig weggeeft en toch z’n uitgoaltje pakt.

  Een remedie: iedereen vol achter Ajax gaan staan, die Arena laten kolken en hopen dat het Ajax vleugels geeft en een mooie uitslag wordt neergezet.

  Bam!

 10. Iedereen heeft een mening

  Oekraïne, sluipschutters, dodelijk???? Misschien beter om de commando’s te sturen. 😂😂😂

 11. Forever nr14

  Hahaha wat een flapdrol is het toch😂 en dat voor een zo mooie grote club. Spelers willen zich weer in de kijker spelen, dus zonder Ten Hag gaan ze evengoed 100% knallen

 12. JohnDoe77

  Daisy, beetje kortzichtig! Nederland heeft de punten nodig anders kan Ajax volgende jaren steeds lastiger in de CL terecht komen. Bovendien spelen ze niet onaardig!

 13. JohnDoe77

  Als Mazraoui dan ook wat steun krijgt op rechts! Ik zie hem vaak in zijn eentje de hele rechterkant belopen.

 14. Tadic

  Europees moeten we voor bijna elke nederlandse club zijn. Beter als ajax en psv in de championsleague spelen.
  En Dinamo Kiev, ik hou niet van zulke tegenstanders….je weet het nooit met ze.

 15. Daisy

  Ik heb zelfs een leuke wedstrijd gezien JohnDoe en ze hebben verdiend gewonnen. Nu Ajax nog morgen.

 16. JohnDoe77

  Helemaal eens Tadic! We mogen blij zijn met dit resultaat van PSV en ze hadden er nog eentje van ons voor nodig ook, maar dat gunnen wij ze wel! Nu Ajax dit voorbeel volgen…

 17. JohnDoe77

  Wat had jij dan voor originele teksten gehad AB? Ik vind het al een open deur dat jij weer je momentje pakt om Ten Hag aan te pakken.

 18. Litmanen

  Die van ons is op hele jonge leeftijd door Arsenal opgehaald.
  Ipv hem terug te lokken heeft PSV slim gehandeld.
  Frank de Boer liet vanavond weten nog doodziek te zijn van zijn vertrek destijds.

  Overigens werd hier door onze app-terrorist gemeld dat het haast nooit gebeurt dat jonge gasten via hun ouders opgehaald worden bij Ajax.

  Hier weer een mooi voorbeeld van zijn grote bek en kleine kennis.

 19. Emous1978

  Die heeft zijn seizoenkaart ingeleverd! Lijkt me sterk dat hij hier dan wel heen gaat😉

 20. Moosie

  haast nooit zeg je en dan gebruik je 1 voorbeeld om vervolgens met krachttermen je gelijk te halen en weer in de derde persoon.
  Is het toch moeilijk voor je ?
  En dan niet begrijpen dat we een beetje moe zijn van je want jij doet toch niets….
  Maar anyhow gezellig dat je ook ff op de app was .

 21. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Klopt emous bij mijn seizoenkaart waren Europa Cup wedstrijden inclusief dus eug zit op de bank vanavond en is niet in staat om dus kogels op te vangen uit sluipschutter vak !

 22. Forever nr14

  Pfff ik hoop dat we het voorbeeld van Pisvee kunnen volgen, doen ze toch weer goed hoor. Stront hekel aan die club, en zeker aan deze trainer, maar tenminste wel een trainer die je op het bot kan motiveren, en waarvoor je door het vuur wilt gaan.
  Je hebt dan geen loopgraven nodig om deze sluipschutters te ontwijken🤣🤣 echt waar….TH😩😭😩

 23. Prinsengracht

  Wat dacht je van: geen speler zal aan van Bommel vragen “ waar heb jij gevoetbald dan”…… dat doen onze spelers natuurlijk wel bij onze trainer.

 24. Prinsengracht

  Nietmanen is als kind genegeerd door zijn ouders. Kan niet anders. Daarom vraagt hij constant hier om aandacht. En wil hij constant zijn gelijk halen. Best zielig voor hem eigenlijk. Gelukkig heeft hij nu Eug.

 25. Ziyech aka AB

  Seizoenskaart inclusief Europacup wedstrijden? 😂😂😂 Dat kan helemaal niet man. Wat voor bedrag betaal je dan aan het begin van het seizoen wanneer ze niet eens weten of en hoeveel Europees ze spelen. Je had uberhaupt geen seizoenskaart man, nooit gehad ook. Dat bleek ook telkens uit je wedstrijd commentaren. Wel nieuwsgierig hoe je je hier uit gaat draaien want je schrijft letterlijk: “bij mijn seizoenkaart waren ECwedstrijden inclusief”. Je krijgt voorrang bij aanschaf EC wedstrijden als seizoenkaart houder. Verder had je nog steeds kaarten kunnen kopen als seizoenkaart houder want het terugsturen (wat nooit gedaan is) maakt niet dat je uitgeschreven wordt. Je hebt betaald dus je hebt de mogelijkheden. Kortom ……….. klopt nul komma nul van je verhaal.

 26. AFCA my World

  JMFD, je denkt het allemaal te weten,maar uit alle onzin die je uitkraamt,blijkt het tegendeel, inc EC/CL is onmogelijk ! ⚽️

 27. Ziyech aka AB

  Heel nieuwsgierig hoe Eug zich gaat redden mbt zijn opmerking hierboven: “seizoenkaart inclusief EC wedstrijden”

 28. Ziyech aka AB

  Tuurlijk joh. En zo’n seizoenkaart stuur je terug. Prijzen per losse wedstrijd €150,00 tot €245,00. Overigens nergens gevonden dat je dat als seizoenskaart incl. EC hebt. Gem. 10% korting is voor 17 thuiswedstrijden al minimaal 17x€135,00 excl. eventuele EC toeslag. Zo’n kaart stuur jij terug zonder kans op restitutie (dat staat op zeker op de site). Ja hoor Eug.

 29. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Klopt Voorland, ik had hem weliswaar prive, ik heb geen eigen zaak, maar het klopt. Het is een business plek. Ik heb hem jaren geleden aageschaft. Je kon toen kiezen voor 1, 3 en 5 jaar contract. Ik heb laatste gekozen. Dan scheelde dat enorm in jaarprijs.

  Ik kon toen mooie deal sluiten mss wel door slaapvoetbal De Boer hahahaha. Ironsich dus. Alles zat in package. PP ziggo dome, EC en beker wedstrijden eten drinken etc heel leuk om die jaren mee te mogen maken.

  Daarvoor zat ik op 421 7e rij meteen bij opgang. Ook topplek😄👍. Maar je hebt gelijk, wordt officieel verkocht als business seats !

 30. Ziyech aka AB

  Dus je hebt het geld er uit en dan lever je hem met een “groots” gebaar in …….. .
  Dat er destijds iemand van de tweede ring werd gefikkerd was onvoldoende aanleiding want toen waren de kosten er nog niet uit. Het is helemaal duidelijk Eug, besankt voor de uitleg.

Reageren is niet mogelijk.