There are no ads, please add some


‘Siem de Jong vervolgt loopbaan bij Sydney FC’

Siem de Jong verlaat Ajax om naar Australië te vertrekken, zo meldt het Algemeen Dagblad. De middenvelder gaat aan de slag bij Sydney FC. Ajax en Sydney zijn momenteel in gesprek over een huurconstructie. De Jong keerde een jaar geleden terug van Newcastle United en heeft nog een contract bij Ajax tot de zomer van 2020.  Afgelopen seizoen wist hij geen basisplaats af te dwingen. Niet onder Marcel Keizer en daarna ook niet onder Erik ten Hag. Dit seizoen begon De Jong met een blessure aan de voorbereiding. Op het middenveld heeft hij flinke concurrentie van Tadic, Ziyech, Frenkie de Jong, Van de Beek en inmiddels waren ook de jonge Carel Eiting en Jurgen Ekkelenkamp hem in de rangorde gepasseerd waardoor er nauwelijks zicht was op speelminuten.

De Jong werd vier keer kampioen met Ajax en maakte vervolgens een transfer naar Newcastle United. Mede door blessureleed slaagde hij daar niet. De Jong werd nog verhuurd aan PSV, waar hij samen met broer Luuk speelde, om vervolgens toch terug te keren in Amsterdam.


Gerelateerde posts

72 reacties

 1. Hoezo

  Leuk voor Siem om even in Austalië te wonen. Hopelijk kan hij een jaar fit blijven en voetballen.

 2. Ajax 84

  Beste voor iedereen , heel veel waarde gehad in het verleden !! Absoluut , maar niet meer het niveau dat ajax na streeft op het moment … thanx voor alles siem ! En veel succes , australie goeds keus. Mooi man

 3. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Jammer Siem je terugkeer is niet geworden wat je gehoopt had. Ik zag het wel zitten, maar de sceptici hebben gelijk gekregen. Niettemin voor altijd Ajacied waar je ook heen gaat en hoe ver je ook van Amsterdam zal zijn.

  Want wie was het ook al weer die eigenhandig de derde ster op shirt toverde? Juist uitblinker Siem de Jong op die prachtige 15 mei 2011 !!!

 4. Ziyech aka AB

  Heitinga terug ….. mislukt. Siem terug ….. mislukt. Uitkijjen dus met terughalen van oud spelers aan het einde van hun loopbaan. Huntelaar redelijke uitzondering maar ook duidelijk minder scherp inmiddels.

 5. Iamsterdam2015

  Succes kerel en ik zal nooit meer je goal vergeten tegen Twente waarna we kampioen werden en de 3e⭐️⭐️⭐️ kregen.

 6. Peter kopsterk

  Hadden ze nooit moeten terug halen. Voeg de weinig toe en leeftijd begon ook een rol te spelen.

 7. Ajax 1

  Precies, die was legendarisch, maar terughalen was een fout en dat is vooral pijnlijk voor siem. Zonder terugkeer was hii degene geweest v die winnende goal en nu mislukte comeback. Super prof, nooit gezeurd, respect!

 8. Indojood

  Rijkaard, Litmanen en Cruijff waren wereldtoppers en nog op heel hoog niveau, dan kan het werken. Heitinga en Siem waren vaker wel dan niet geblesseerd en niet een subtop. Huntelaar stond er bij Schalke ook niet meer in, het heeft redelijk uitgepakt maar logisch is het allerminst.

 9. Ziyech aka AB

  Ik kijk iets recenter als je het niet erg vindt. Litmanen heeft bij zijn terugkeer door herhaald blessureleed niet heel veel gespeeld dus uiteindelijk niet de inbreng die gehoopt werd (de keren dat hij speelde overigens perfect). Toch geen gelukkige terugkeer uiteindelijk.

 10. Joeguh9

  Hartstikke mooi voor hem! Hopelijk kan hij nog een paar jaar profvoetbal spelen. Helaas na zijn blessure nooit meer de oude geworden maar desondanks een HELD! Echte Ajacied!

 11. Litmanen

  Eens Eug.
  Blijkt maar weer eens hoe kort het geheugen is van een grote groep Ajax”fans”.
  Bij hen ben je zo goed of slecht als je laatste wedstrijd.

  Belangrijke Ajacieden worden bij minder presteren direct bij het oud vuil gezet.
  Hoeveel voorbeelden wil je daarvan hebben.

  Het ga je goed Siem. Echte Godenzoon.

 12. Prinsengracht

  Het probleem van jou is, Nietmanen, dat jij Veltman, Van Rhijn etc. belangrijke Ajacieden vindt.

 13. AFCA my World

  Het beste voor iedereen,hij kan misschien nog spelen en wij krijgen ruimte voor een aanvaller ! ⚽️

 14. Peter kopsterk

  Wat geweest is is geweest. Ik kijk liever vooruit naar het gene dat Ajax nog zoveel moois gaat brengen.

 15. Jari10

  Voor de kerst hebben we hier spijt van. Straks Klaas kreupel en dan? Zelfs Siem kan op links half. Daar stelt TH toch iedereen op!

 16. KBouter

  Maar hij heeft wel gelijk..hadden ze nooit tetug moeten halen.Net als Blind..gedn toegevoegde waarde rn geen speler die edn elftal op sleeptouw neemt, hebben we gezien.

 17. JohnDoe77

  Prima voor Siem! Best leuk dat hij even terug was, dat Pisvee shirt stond hem voor geen meter! Succes Siem, gelukkig hebben wij nog een hele goede De Jong over!!

 18. Jimmy1971

  Succes man! Je hebt me met de derde ster 1 van mijn mooiste dagen van mijn leven gebracht!!
  Ik zal jou daarom nooit afvallen!

 19. Iedereen heeft een mening

  Lijkt mij in ieder geval een mooi avontuur. Veel succes, en hopen dat hij vrij van blessures blijft. Toch een jongen die veel heeft betekend voor AJAX.

 20. Dagrump

  Denk dat dit voor beide kanten beter is! Bedankt voor je inzet en de derde ster. Heel veel succes daar!! Ga je goed !

 21. 5lager

  Succes siem.
  En tussen het terughalen van spelers zit toch wel een verschil vind ik.
  Vele zijn voor weinig of zelfs transfervrij terug gekomen. Daley daarintegen is naar mijn weten inc bonussen de duurste aankoop van ajax ooit. Met een salaris van 4 mill per jaar vind ik dan ook dat je daar veel meer van kan en mag verwachten. En kritischer naar mag kijken.
  Voor dat geld mogen we toch wel verwachten dat hij de kar kan trekken. En zich de ballen uit de broek werkt.

 22. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Litmanen je bent toch geen wit voetje bij me aan halen? 😂😂(grapje br).

  Ja Siem is een Ajacied met historische waarde!

 23. Finidi

  Die ging weg na bonje met bestuur en ze een lesje geleerd( tenm zo zag ik dat toen) en als ik eerlijk ben begon de club me pas weer te boeien toen HIJ terugkwam als trainer🤣

 24. Koning Haarms Wolfs

  Beni, ik heb jou werkelijk alleen nog maar onzin uit zien kramen…is het 040-forum niet iets voor jou?

 25. Bakkie

  Misschien is ‘beni’ een afkorting voor Benidorm? Tadic een miskoop hahaha is de beste aankoop van Ajax in de laatste 10 jaar

 26. Bakkie

  Jij kan tenminste toegeven dat je ergens naast zat, Eug. Siem heeft veel betekent voor Ajax in een periode die (ondanks de titels) erg lastig was. Maar kwalitatief is het gewoon een matige speler. Net als Veltman, van Rhijn, Younes en Viergever.

 27. Koning Haarms Wolfs

  Even de wedstijden teruggekeken, ik heb Ziyech bij ons nog nooit zo veel plezier zien hebben. Als zijn koppie dit jaar goed zit, dan kan dit zeker wat gaan worden dit jaar met ons…..

 28. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Eens KHW. Ik was na laatste wedstrijd om. De Champions League wedstrijden hebben laten zien dat kwartet Tadic, Ziyech, Neres en Huntelaar goud zijn samen. En de klik tussen Ziyech en Tadic zelf is er ook.
  Ik hoop inmiddels ook dat hij blijft. Eind vorig seizoen stond ik daar anders in.

 29. Indojood

  Geheugen van de fans is helemaal niet kort. Iedereen is Siem dankbaar voor 2011 maar Siem 2018 is geen schim meer van toen. Puur op sentiment teruggekocht terwijl je dit soort beslissingen rationeel moet nemen.

 30. SarAjax

  Je kan echt alleen maar daar aan denken he? Ik wil jouw gezicht wel eens zien als beide slagen. Denk dat je dan teleirgesteld bent.

 31. Koning Haarms Wolfs

  Als dit zo blijft, dan zeker blijven, Eug. Heeft Ziyech toch de knop om kunnen zetten. Dat komt iedereen ten goede.

 32. KBouter

  Dat kan hij niet..Daley is geen winnaar. Schandalige zet van ajax om zoveel geld uit te geven voor een beperkte voetballer!!

 33. Ajax1958

  Siem bedankt voor je 1e periode bij Ajax. Daarna helaas nooit meer je niveau bereikt, maar suc6 in Australie.

 34. Ziyech aka AB

  Je zal maar alleen herinnert worden om één doelpunt en dat dat de reden is dat je altijd terug kan komen.

 35. Indojood

  Ja, Nietmanen heeft een Geert Wilders-achtige manier van reageren. Populistisch geschreeuw.

Reageren is niet mogelijk.