‘Kleine vooruitgang op neurologisch vlak bij Nouri’

Het is nu ruim dertien maanden geleden dat Abdelhak Nouri tijdens een oefenwedstrijd van Ajax in Oostenrijk een hartstilstand kreeg. Hij liep daarbij hersenschade op en is sindsdien dag en nacht afhankelijk van zorg. De NOS sprak met de vader en twee broers van Abdelhak over de zware periode waarin men enkele vooruitgang ziet van zijn gezondheidssituatie.

‘Zijn neurologische status is beter dan maanden geleden en we kunnen communiceren met hem. Echter is er lichamelijk wel achteruitgang omdat hij zich nauwelijks beweegt. Hij komt weleens uit bed, om in zijn rolstoel te zitten’, vertelt Abderrahim. ‘Voorheen was dat moeilijk. In het begin ging dat goed, daarna weer erg moeilijk, veel ups en downs. Sinds december, januari is zijn bewustzijn iets beter en sindsdien is er ook een vorm van communicatie. Als je hem dingen vraagt, bijvoorbeeld ‘doe je mond open’ of ‘bevestig dit met je wenkbrauw’, dan doet hij dat. Er is nu dus wel een soort van communicatie. Ik wil niet in details treden, maar hij heeft het heel zwaar gehad. Dat is normaal bij iemand die hersenschade heeft gehad. Dat waren hele zware tijden’.

Het volledige interview van de familie met verslaggever Joep Schreuder is vanavond om 18:30 uur te zien op NPO 1

Bron: NOS

Related posts

31 Comments

 1. Ajax 1

  Jeetje wat heftig. Vooral dat hij er soms uit blijkt te komen om in rolstoel te gaan zitten. Daar ging ik al niet meer vanuit.

 2. Charka53

  Het is en blijft diep triest wat Appie is overkomen maar die hele kleine stapjes geven misschien een beetje hoop maar we krijgen nooit geen Appie meer terug en dit is voor zijn familie een verschrikkelijk iedee om mee te leven ik heb met hun te doen.

 3. Wenen 1995

  Elke keer als ik iets lees over Nouri, lopen de rillingen over mijn rug. Sterkte Nouri, familie en iedereen die hem een warm hart toedraagt.

 4. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Heftig en confronterend tegelijkertijd. Vreselijk voor Appie en zijn familie.

  Klinkt alsof hij steeds meer gaat beseffen dat hij steeds minder kan. Of lees ik dat verkeerd? Lijkt me echt afachuwelijk. Sterkte familie

 5. Dagrump

  Ben wel blij om te lezen dat er een kleine vooruitgang is bij Appie!! Hoop echt nog steeds dat het goed komt ! Stay strong Appie!!

 6. Iedereen heeft een mening

  Hoe heftig. Als je als familie al blij bent als hij zijn wenkbrauwen kan bewegen. Zou niet in hun schoenen willen staan. In en in triest.

 7. -buitenkantje rechts-

  Je moet het hebben van die kleine stapjes voorwaarts die telkens een sprankje hoop geven..

 8. Ajaxfoort

  In dit soort gevallen moet je je echt vastklampen aan elke vooruitgang. Ook al is het tijdelijk. Ook de medische wetenschap kan niet voorspellen welke resultaten er geboekt gaan worden. Dus blijven hopen dat er weer een sprankje terug komt van de mens die Noeri was. Heel veel sterkte voor de familie.

 9. JohnDoe77

  Alle kleine beetjes helpen. Maar waar hij psychologisch vooruitgang geboekt heeft (relatief), verliest hij lichamelijk! Klote!

 10. Zlatan4ever

  “ Just because we used to it,
  doesn’t mean it doesn’t hurt anymore “ Stay strong Appie !

 11. ajaxhoger

  Heel en heel erg dit , heel jammer dat dat iemand moet overkomen , ik had hem liever op het veld gezien .

  1. JohnDoe77

   PG; de familie heeft zelf ervoor gekozen een interview te geven. Hadden ze dan moeten weigeren; “Geen interesse!”? Dan had het forum -terecht- ontploft!

 12. Indojood

  Ik heb de beelden van toen bewust niet meer terug gekeken. Nu kwamen ze weer langs en dat hakte er weer in… ?. #staystrongappie #34

Comments are closed.