Orejuela mag vertrekken bij Ajax

Trainer Erik ten Hag zou er begrip voor hebben als Luis Manuel Orejuela besluit om zijn loopbaan elders voort te zetten, zo heeft de oefenmeester laten weten op de wekelijkse persconferentie. De Colombiaan werd vorig jaar voor 3,65 miljoen euro overgenomen van Deportivo Cali maar heeft zich niet in het eerste elftal weten te spelen.

Orejuela heeft inmiddels Mazraoui, Kristensen en de geblesseerde Veltman voor zich bij het eerste elftal waardoor een vertrek de meest logische optie lijkt. ‘Wij zullen meedenken als er een club voor hem komt’, zo laat Ten Hag weten. Orejuela speelde tot nu toe slechts een competitieduel en twee bekerwedstrijden in het eerste elftal en mag af en toe minuten maken bij Jong Ajax. Er heeft zich nog geen club gemeld voor de Colombiaan maar dat kan snel veranderen nu bekend is gemaakt dat hij mag vertrekken bij Ajax.

Bron: Ajax.nl

Related posts

26 Comments

    1. Pantelic

      lastig te beoordelen als hij geen/weinig minuten krijgt. Ik denk dat hij te jong is gehaald. Hij was nog niet klaar voor de grote stap naar Europa. Jammer.

      1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

        Als dat in deze categorie is is dat niet erg Daisy. Hoewel ik het idee heb dat hij niet genoeg tijd heeft gehad om zich te bewijzen.

        Blijkt maar weer proberen de kersen uit de aankopen taart pakken is niet altijd even eenvoudig.

        Hopelijk krijgt hij mooie club als hij weg wil !

        1. Daisy

          Het is ook of de trainer vertrouwen in een speler heeft. Ik zou LABYAD weer verkopen maar ja zoals jij weet is dat het lievelingetje van de trainer.

          1. Zlatan4ever

            Daisy,
            Labyad had nooit gekocht moeten worden. Pure middelmaat en het Ajax-shirt niet waard

          2. Yor2002

            Ik dacht ook dat hij overbodig was maar hij heeft zich tijdens zijn invalbeurten goed gespeeld hij maakt geen onnodige fouten en is in de slotfase rustig aan de bal. Hij is nog niet goed genoeg voor de basis maar als wissel is hij een goeie flank in iig beter dan Johnsen en tijdelijk een goeie vervanger voor cerny

    1. Litmanen

      Ik begrijp het niet zo goed. Heb hem één helft uit tegen AZ gezien en hij speelde toen heel goed.
      Heeft wel héél weinig speelminuten gekregen om zich te bewijzen.

      1. Peter kopsterk

        Mee eens litmanen maar als opkomende back bracht hij te weinig. Volgens mij is het een pure verdediger die alleen een man kan uitschakelen.

        1. Prinsengracht

          Volgens mij heb jij net zoveel verstand van voetbal als een k.. van spruitjes pellen. Orejuela is juist aanvallend heel sterk. Althans, dat was hij in Colombia.

  1. Ajax 1

    Niet goed genoeg gebleken dus. Jammer, maar gebeurd soms. Gelukkig ook veel goede aankopen op het veld.

  2. AB, fan van Ziyech en het duo Bosz en Jonk

    Ach ja, je haalt een bos Zuid-Amerikanen en er zitten altijd wel een paar goede vruchten tussen. Gewoon scouting en aankoop beleid van lik me vestje. Bee5je casino-achtig. Maar, dat is het nieuwe Ajax en ja er zaten goede tussen.

    1. Moosie

      Dat roepen een groot aantal hier al sinds Gudellie en sinkgaaf het gaat ongemerkt maar 10 keer 3 miljoen is ook 30 miljoen de vuilnisbak in.
      Je gaar je dan toch afvragen of het aan de scouting alleen ligt of aan andere factoren binnen de club.
      Als je de begroting ophangt aan doorverkoop van spelers zijn gokje van 3 miljoen niet erg blijkbaar

  3. Zlatan4ever

    Orejuela heeft geen fatsoenlijke kans gekregen in het 1e.
    En hij is zeker niet minder dan Kristensen

  4. -buitenkantje rechts-

    Als je zelfs een geblesseerde Veltman voor je hebt wordt het tijd te vertrekken..

    1. Ajax 84

      Jaa inderdaad net wat je zegt buitenkantje rechts , wen geblesseerde veltman ( nu nog 5/6 maanden ) en kristensen voor je … dan moet je echt gaan .

  5. Ziyech aka AB

    Daar kom je voor uit Colombia om te horen dat Kristensen beter is terwijl iedereen kan zien dat niet waar is. Wat zou er werkelijk spelen.

Comments are closed.