Jong Ajax verliest eerste competitieduel met 2-1 van Roda JC

Jong Ajax heeft vrijdagavond de eerste competitiewedstrijd met 2-1 verloren van Roda JC. In Kerkrade kwam de ploeg van Michael Reiziger na twintig minuten op een 1-0 achterstand door een doelpunt van Engels. Niet veel later was het bijna 2-0 maar de prima keepende Kotarski wist dat te voorkomen. In de tweede helft was Jong Ajax veel feller en het was Ekkelenkamp die de 1-1 wist te scoren. Toch wist de thuisploeg een minuut later via opnieuw Engels de voorsprong te pakken en die gaven ze ook niet meer uit handen.

Opstelling Jong Ajax: Kotarski; Bakboord (76. Nunnely), Schuurs, Botman, Bakker; Ekkelenkamp, De Wit (63. Ter Heide), Bijleveld; Lang, Sierhuis (76. Pereira), Johnsen.

Bron: Ajax.nl

Related posts

24 Comments

 1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Apart dat Sierhuis speelde. Mag hij morgen nu wel met Ajax 1 mee? Ik dacht dat er nieuwe regels zijn. Van Ajax kant hoogtepunt de pass van Lang op Ekkelenkamp bij de 1-1. Mooie goal
  Wordt dit jaar goede leerschool met de vele goede clubs in Eerste Divisie

  1. Peter kopsterk

   Laat sierhuis nog maar een jaartje bij jong ajax spelen. Komt nog tekort voor Ajax 1.

    1. Emilio4Ajax

     Die andere hebben ze verhuurd en Bandé is ook geblesseerd… Wie o wie…overmars…??

    1. JohnDoe77

     Die is er niet, vandaar dat Sierhuis laatst speelde. Maar wat een niveau verschil met Hunter zeg!

     1. Ajax 1

      Is er inderdaad niet dan. Opvallend zeker. Je zou neres in de spits kunnen zetten als het moet en tadic en labyad aan de buitenkant, maar dat is niet ideaal, want neres kracht ligt aan de buitenkant waar iets meer ruimte ligt.

  2. Litmanen

   Wat mij een beetje verrast is dat Schuurs, indien uitgeleend eredivisie ervaring had kunnen opdoen bij Fortuna.
   Vraag me af of hij in Jong beter gaat worden.

   1. Ajax 1

    Misschien wordt hij erbij gehouden omdat ze hopen dat jij loop dit jaar al aan kan sluiten bij het eerste. Moeilijk om de ligt en blind eruit te krijgen en wober zit ook nog voor hem, maar misschien zien ze het heel erg in hem (wat me logisch lijkt, want mega talent).

   2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Qua niveau heb je gelijk, maar ik denk dat Ajax hem dit jaar binnen de club wil opleiden als vervanger voor De Ligt. Dan is er op de training meer winst te behalen. Plus de Eerste Divisie is erg sterk dit jaar. Ajax is daar wel vaker in de gelegenheid om aanvallend te voetballen in tegenstelling tot Fortuna die meer degradatievoetgal zal spelen in loop van seizoen.
    Dus in die opzichten denk ik dat het beter is dat ze hem bij eerste houden (in training) en tweede (voor competitie). Mocht De Ligt geblesseerd raken of geschorst dan kan Schuurs al in eerste meedoen.

    Al met al toch een paar redenen om hem niet weer aan Sittard te verhuren

  3. Ajax 1

   Zat net inside ajax te kijken: sierhuis mag gewoon mee doen. Andersom mag niet. Je mag niet eerst met ajax 1 spelen en hetzelfde weekend ook nog met jong. Maar eerst met jong spelen en dan eerste mag wel.

  1. Zlatan4ever

   Wenen 1995 , echt Siem de Jong in de spits??Must B kidding
   Ze hadden hem nooit terug moeten halen, hij heeft nooit meer de vorm terug gehad toen hij voor de 1e keer voor Ajax speelde…..Sorry Siem

   1. Wenen 1995

    Ben op dit moment ook geen fan van Siem als backup voor Klaas Jan vanavond, maar heb jij een beter alternatief?

  1. Melvis

   Idd mr ajax, en Pereira is er ook nog niet klaar voor. Met het drukke europese programma en de blessuregevoelige dolberg komen we gewoon een spits tekort

Comments are closed.