Ajax weet niet te winnen van Heracles; een nipt gelijkspel (1-1)

Dat Ajax zo maar even kampioen zou worden lijkt na de eerste wedstrijd in de competitie toch niet zo vanzelfsprekend. Erik ten Hag lliet Kaj Sierhuis zijn competitiedebuut maken zodat Huntelaar gespaard werd voor de wedstrijd tegen Standard Luik. Kaj had bijna een droomstart gemaakt door een snelle goal te maken maar hij kon de voorzet van Dusan Tadic net niet binnen glijden. Een openingstreffer zat er voor Ajax zeker wel in maar vooral Hakim Ziyech had pech met passes en afstandsschoten. Janis Blaswich, de nieuwe keeper van Heracles, hielp ook niet mee om Ajax te laten winnen. Hij pareerde een kopbal van Maximiliaan Wöber en zat ook Donny van de Beek regelmatig in de weg. Heracles probeerde ook André Onana te testen en Duarte schoot vlak over het doel. Het publiek was duidelijk niet tevreden over de effectiviteit van Ajax en liet dat duidelijk horen toen de spelers met de brilstand op het bord aan de thee gingen.

In de tweede helft kreeg Ajax ook kansen maar het geluk was niet aan onze zijde. Erik ten Hag zag dat het anders moest en bracht Frenkie de Jong en Klaas-Jan Huntelaar in en vervolgens kregen Hakim Ziyech en David Neres de kans om de 1-0 neer te zetten maar weer was de doelman van Heracles op de juiste plek. Onana had het ook niet bepaald rustig want hij bracht een prima redding op een schot van Pröpper. Met nog maar zes minuten te spelen liep Kristoffer Peterson vanaf de linkerkant naar binnen en haalde verwoestend uit en trof, eerlijk is eerlijk, prachtig in de kruising (0-1). Het zou toch niet zo zijn dat Heracles net zoals vorig jaar weer ging stunten tegen Ajax, leek er door de Johan Cruijff ArenA rond te zingen en die gedachte pikte Matthijs de Ligt op en kopte twee minuten voor tijd de gelijkmaker binnen (1-1). Doordat de bezoekers flink tijd aan het rekken waren werd er besloten zes minuten speeltijd bij te tellen. In die tijd probeerde Matthijs de Ligt vanuit een hoekschop binnen te koppen maar hij kwam in botsing met de uitkomende doelman. De botsing die volgde had twee flinke hoofdwonden tot gevolg en werd de wedstrijd meer dan honderd minuten lang.

Ajax – Heracles 1-1 (0-0)
84. Peterson 0-1
88. Matthijs de Ligt 1-1

Gele Kaarten:  Peterson, Breukersm Blaswitch, Duarte (Allen Heracles)

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, Blind, Wöber( 56. Frenkie de Jong); Eiting, Van de Beek, Ziyech; Neres (85. Zakaria Labyad), Sierhuis( 56. Klaas-Jan Huntelaar), Tadic

Opstelling Heracles Almelo: Blaswich, Van Hintum (82. Czyborra), Pröpper, Rossmann, Droste (79. Breukers), Van Nieff, Duarte, Osman, Peterson, Dalmau, Kuwas (77. Merkel)

Related posts

51 Comments

 1. Iedereen heeft een mening

  om toch positief te blijven “het was erg mager”. hoop niet dat dit een voorbode is voor dinsdag.

 2. fredie

  Psv wordt weer kampioen, daar is niets meer aan te doen! Die 2 punten halen we niet meer in. Daar gaan we weer!!!!!

 3. ajaxpers

  Hoe eerder Ten Hag weg is hoe beter het is voor Frank de Boer om de boel op de rit te krijgen

  1. AB, fan van Ziyech en het duo Bosz en Jonk

   Ik heb nu net veel FdB voetbal gezien vanavond. Dus ajb, niet doen.

   1. Cootje Adriaanse

    Nou inderdaad. Daar gingen mijn gedachten ook naar toe: balletje breed, weer terug, terug op de keeper, balletje terug, balverlies.

    Hoewel ik zelfs liever Frank zie dan Ten Hag, zou ik liever Peter Bosz bellen. Zit op onbegrijpelijke wijze nog zonder club.

    1. dickst14

     Van de 5 seconden regel is niets meer over. Alleen de aanvallers storen een beetje. De rest blijft hangen. Alleen toen het moest na de achterstand, toen kon er wel gelijk druk gezet worden. Vraag mij dus af met wat voor opdracht ze het veld opgaan. Afgelopen 2e seizoenshelft was dit precies hetzelfde, toen werd er ook pas in de loop vd 2e helft begonnen met voetballen.

   2. Zlatan4ever

    AB , ik wil ff opmerken dat jouw “held” vandaag hard gewerkt heeft (bijna als enige) maar dat ook hij het verschil niet heeft gemaakt . Jammer….

    1. AB, fan van Ziyech en het duo Bosz en Jonk

     Niemand was er goed maar inderdaad, ik denk dat Ziyech de meeste “zweet” druppeltjes had. Die baalde zichtbaar dat het niet lukte, dat miste ik bij de andere spelers.

 4. Charka53

  Nou ik heb zeker geen kampioen gezien vanavond wat een slappe hap het lijkt wel of gewoon verder gaan met vorig seizoen even wat leuks laten in Europa League en de competitie verzaken nou Ten Hag dat wordt straks een lange kerstvakantie.

 5. fpvk

  Iedereen buitelt alweer over elkaar heen om te zeggen hoe slecht Ajax speelde. Ik vond het wel meevallen. Ik vond de instelling niet zo slecht maar op sommige momenten liep het net niet goed genoeg. Ik vind wel dat Ten Hag het verkeerde signaal afgaf door zijn elftal op 4 plaatsen te wijzigen. Daarmee onderschat je dus de tegenstander waar je notabene vorig jaar al in de openingswedstrijd van had verloren. Hij was dus al gewaarschuwd. Hij onderschat ook het belang van het winnen van je eerste wedstrijd. Jammer. Had niet gehoeven.

  1. AB, fan van Ziyech en het duo Bosz en Jonk

   ?????? Er zat geen enkele pit in. Waar heb jij naar gekeken? Het was zwaar kut. Er was geen instelling.

   1. fpvk

    Door de opstelling op 4 plaatsen te wijzigen geef je onbewust aan se spelers het signaal af dat ze hier wel even makkelijk moeten kunnen winnen. Dat gaat toch in de hoofden van de spelers zitten en dan krijg je dit soort wedstrijden.

    1. AB, fan van Ziyech en het duo Bosz en Jonk

     Dan ben je een slechte trainer en heb je als speler een slechte instelling en snap je het als team niet. 4 seizoenen zonder titel is gewoon er op klappen, elke wedstrijd en zeker de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Het volledige team nam nu de supporters in de maling.

    2. Bakkie

     Wij dachten juist voor de wedstrijd: Ten Hag maakt hiermee een statement dat we echt 16 basisspelers hebben en ik had verwacht dat Sierhuis en Eijting (en ook Donny) zich echt wilden gaan bewijzen. Wat dat betreft snapte ik de keuzes van Ten Hag wel. Maar ik snap gewoon niet dat er geen vechtlust is en geen slimmigheid om een mindere tegenstander je wil op te kunnen leggen.

 6. Melvis

  Weer koren op de molen van alle anti Ten Hag azijnpissers…seizoen is heel lang, geef het gewoon even de tijd!

  1. Koning Haarms Wolfs

   Tuurlijk Melvis. Wat zullen we als datum zetten…..december? 12 punten achter voordat we een echte trainer krijgen.

   1. Charka53

    Straks komt Barcelona met een bod van 50 miljoen voor Ten Hag en dan denkt hij dat hij een goede trainer is net als zoveel van onze sterren er worden hoge bedragen geboden en denken dat ze goed zijn en ze zijn wel goed maar hebben en verekt slechte instelling en geen over mijn lijk mentaliteit.

 7. -buitenkantje rechts-

  Even een paar dingen..
  – tempo!tempo!tempo! Zondagavond voetbal..vrijblijvend getik..nonchalante passing..geen drive
  – slechte veldbezetting! De vleugels waren slecht of nauwelijks bezet. Alles gaat door het midden, want door het midden wordt veel meer gescoord volgens de statistiekjes nietwaar?
  – De vlakke instelling van de spelers. Pas de laatste 10 min zag ik bij enkele spelers de drive om te winnen met name bij de jonkies.. Niet bij onze miljoenenaankopen!
  – Verwacht van Tadic en Blind geen wonderen. Alle verrassing en gevaar moest van 1 man komen: Ziyech.

  1. -buitenkantje rechts-

   Terwijl ik dit typ staat PSV “gewoon” met 2-0 voor tegen Utrecht.. Zie Ajax toch weer teveel punten verspelen en noem PSV als favoriet.

     1. Cootje Adriaanse

      Wij hebben wel meer angstgegners….ADO, Vitesse, Heracles inmiddels en we mogen blij zijn dat FC Twente niet meer meedoet, ook zo een.

      Ajax weet gewoon niet te overtuigen, dat is het.

      En dan achteraf slap gelul van spelers dat het beter moet en de echte wil ontbrak.

  2. Vak 120

   Bijna alles klopt wat je zegt,alleen gevaar van ziyech niet gezien…20 corners en vrijetrappen nog voor de 1ste paal weggewerkt! Maar als de trainer er al inwrijft dat het een makkie word(tenminste als je zo start geef je signaal af)kan je nooit in de wedstrijd komen! Ten Hag gooit eigen ramen in! En dan mazaroui…wat was deze jongen aan het doen???

 8. Lingeling

  Dit was een voorproefje van a.s. dinsdag. Lichtpuntje is alsnog terugkomen op 1-1. Ligtpuntje ja.

   1. Bert Betondorp

    Ja foutje woensdag kijk ik naar de wedstrijd tegen Luik met een beetje angst in mijn hart, maar misschien komt het goed……

 9. Koning Haarms Wolfs

  Zie op teletekst 040 op 4-0. Als TH niwt oprot, worden we weer 2e of nog erger. Nu nog een weekje touren en als ik weer in NL ben, hoop ik dat TH opgerot is. Wat een prutser.

 10. AB, fan van Ziyech en het duo Bosz en Jonk

  Ik vrees nu nog twee dingen:
  1) het verslag van Eug
  2j de Ziyech haat van Litmanen

 11. Ajaxfoort

  Ik hoor veel over Ten Hag en veel over de individuele klasse van de spelers. Maar daar gaat het hier niet om. Ik weet zeker dat elke speler van Ajax individueel 2x zo goed is als de spelers van Heracles (op de keeper na dan). Waar het hier om gaat is INSTELLING. Nog steeds kan Ajax het niet opbrengen zich te motiveren voor een tegenstander als Heracles. Dat was vorig seizoen ook al zo.
  Pas na de 0-1 kwamen de luiaards een beetje in beweging. En toen viel ook de 1-1. Als ze ook maar 1 helft gespeeld hadden als de laatste 10 min dan was Heracles weg geweest. Maar het is luiheid en onderschatting. En met name dat laatste is heel gevaarlijk. Er moet echt een attitude verandering komen. Anders wordt het weer niks. Kijk naar afgelopen dinsdag. 2-0 voor. Achterover leunen en het wordt 2-2. Kom op spelers…. doe waar je goed voor wordt betaald.

  1. AFCA my World

   Ik ben het in grote delen met je eens,maar een trainer die de mentaliteit en motivatie niet over kan brengen op de spelers hoort niet bij Ajax, ten hag hoort niet bij ons, daar moet je een Bosz of Laudrup voor hebben ! Waarschijnlijk haalt hij de winterstop niet en dan is het alweer te laat ! Europees uitgespeeld, uitgeschakeld in de beker, en op onoverbrugbare achterstand in de competitie op pisvee ! ⚽️

   1. Ajaxfoort

    Ja ik begrijp wat je bedoelt en ik ben het ook met je eens. Alleen is het belachelijk dat spelers van dit niveau het nodig hebben gemotiveerd te worden. Behalve de trainingen bestaat hun werkweek uit 90 minuten inspanning. Ik moet meer inspanning leveren in de week en krijg er minder voor. Mijn baas hoeft mij ook niet constant te motiveren.
    Maar goed…. kennelijk is Ten Hag niet de juiste man. Ik heb me destijds al afgevraagd waarom er zo hals over kop besloten moest worden. Had even rustig verder gekeken. Het seizoen was toch al half verpest. Ik hoop dat het allemaal goed komt.

 12. John wijnen

  ten hag is het schuld dat ze gelijk hebben gespeeld hij had niet van spelers moeten wisselen hij had gewoon de vaste elf die tegen Standard Luik gespeeld hebben moeten opstellen dan hadden ze gewonnen

  1. AB, fan van Ziyech en het duo Bosz en Jonk

   Spelers wisselen is niet eens zo erg. Je team niet scherp krijgen wel.

 13. Zlatan4ever

  Met thuis punten laten liggen tegen een ploeg als Heracles gaat het veel op vorig seizoen lijken….. ik hoop niet dat Ajax gaat wachten met de juiste maatregelen tot dat het te laat is en het kampioenschap al vroeg verspeeld word

 14. Indojood

  Kijk er niet gek van op. Bijdehante kuttrainer die na 7 maanden nog geen enkele indruk heeft gemaakt en ook niet gaat doen.

 15. AFCA my World

  In een alles of niets spel raakt de ligt geblesseerd, hoe lang blijft hij weg,dit gaat nog meer punten kosten ! ⚽️

 16. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Ik hoor een week lang niks anders van Ten Hag dat hij de spelers voor houdt om scherp te beginnen omdat begin van de competitie zo belangrijk is. Vervolgens presteer je het om Frenky, Huntelaar, Schone en Fico er buiten te zetten voor kwartet Donny, Eiting, Wöber en Sierhuis…….
  Dan spendeert je club meer dan 40mln om je elftal sterker te maken en deze trainer denkt laat ik 40% van mijn basis even lekker sparen, anders worden ze moe……

  De competitie de nieuwe KNVB beker Ten Hag?

  Aanfluitng en Ajax onwaardig.

  Dan hoor ik mensen al weer over Bosz, nu die deed precies hetzelfde in begin seizoen. Veel wisselingen omdat hij het ook niet wist

  Gevolg thuis verliezen van Willem II en thuis gelijk tegen Roda. 5 punten die we zwaar tekort kwamen op eind.
  Herhaalt geschiedenis zich ? Hopelijk wordt Ten Hag sneller wakker dan Bosz destijds. Ik heb er een hard hoofd in? Haal de Boer en deze selectie wordt kampioen. Hou Ten Hag en plaatsen CL voorrondes wordt heel moeilijk.
  Of hij moet heel snel een keer van zijn fouten leren.

  PS Litmanen je lijkt het goed gezien te hebben helaas, het is niks met hem en wordt wsl ook niks met hem
  .

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Duimpje moet natuurlijk naar beneden en wel tien meer na gisteravond. Hij zal tegen Standard toch wel met de beste elf spelen?

   1. AB, fan van Ziyech en het duo Bosz en Jonk

    Ongelooflijk dat mensen Frank blijven noemen. Dat is pas scorebord gelul. Dat hij gisteren aanpassingen heeft gedaan mag geen probleem zijn. Bijna iedere club die ook Europees speelt doet dit. Daarbij, er bleven genoeg toppers over. Vooral Schöne mag geen gemis zijn en Sierhuis kan ook best ballen. Kortom, hoop gezever terwijl de coach de spelers gewoon niet de baas kan.

Comments are closed.