Ajax vrouwen winnen ook tweede kwalificatietoernooiwedstrijd voor CL

De Ajax Vrouwen hebben ook hun tweede wedstrijd in het kwalificatietoernooi van de Champions League gewonnen. Het Noord-Ierse Linfield werd op het complex van Linfield in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast deze vrijdag met 2-0 verslagen. Iina Salmi opende na een klein half uur de score. Enkele minuten na rust verdubbelde Vanity Lewerissa de marge op aangeven van Ellen Jansen. Een kwartier voor tijd kreeg Linfield nog een strafschop maar Kirsty McGuinness miste vanaf elf meter. Afgelopen dinsdag opende Ajax het kwalificatietoernooi met een 4-1-zege op het Ierse Wexford Youths.

Door de twee overwinningen gaat de ploeg van coach Benno Nihom met zes punten aan kop in groep 1. Komende maandag staat voor Ajax de laatste wedstrijd in het kwalificatietoernooi op het programma. Dan is Thor/ka uit IJsland de tegenstander. Alle kwalificatieduels van Ajax in de Champions League worden op het complex van Linfield in de Noord-Ierse hoofdstad Belfast afgewerkt. De tien groepswinnaars plaatsen zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League. Ook de twee beste nummers twee plaatsen zich voor het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Related posts

12 Comments

 1. Zlatan4ever

  Al hoewel ik niet veel met vrouwen-voetbal op heb toch een felicitatie voor de Ajax-vrouwen!

  P.S
  (De emancipatie groep gelieve dit niet te lezen)
  ???

 2. Indojood

  Leuk voor ze maar verder doet vrouwenvoetbal mij niets, tenzij er lekkere wijven meedoen.

Comments are closed.