Ten Hag geeft Van de Beek basisplaats tegen Heracles

Ajax begint zaterdagavond in de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen thuis tegen Heracles Almelo met Donny van de Beek in de basisopstelling. Dat bevestigde Erik ten Hag vanmiddag op de persconferentie desgevraagd. De middenvelder werd in de voorbije twee duels gepasseerd en liet na afloop van de wedstrijd van afgelopen dinsdag tegen Standard Luik in de derde voorronde van de Champions League weten niet uit te sluiten dat hij deze maand vertrekt bij Ajax vanwege zijn onzekere positie.

“Het is heel zuur en ik ben er niet blij mee. Het blijft moeilijk. Ik doe 100 procent mijn best en meer kan ik niet doen. Op dit moment kiest hij voor anderen. Hij vindt mijn beste positie iets aanvallender”, aldus Van de Beek dinsdag.

Ten Hag ontkende op zijn perspraatje in aanloop naar de confrontatie tegen Heracles Almelo dat hij dat laatste tegen Van de Beek zou hebben gezegd. “Ik vind dat ook niet zo. Een middenvelder moet kunnen aanvallen en verdedigen. Donny is multifunctioneel. Hij kan op zes, op acht en op tien spelen.” Ten Hag begrijpt dat Van de Beek nu teleurgesteld is en neemt hem dan ook helemaal niets kwalijk. “Dat is normaal. Maar een speler moet ook beseffen dat hij niet alles kan spelen. Met Europees voetbal speel je minimaal 45 wedstrijden in een jaar, misschien wel meer. Aan het einde van het seizoen, als de prijzen worden verdeeld, wil je je spelers ook fris en fit hebben. Je moet een speler af en toe ook rust geven. Dat zal dan ook gebeuren en dat is in dit geval ook zo geweest.”

Ten Hag heeft goede hoop dat de selectie die hij op dit moment tot zijn beschikking heeft intact blijft en dat er deze maand geen spelers meer zullen vertrekken. “Ik heb geen toezegging, maar de bereidheid van de directie is wel om deze groep bij elkaar te houden. Je weet nooit hoe dingen zich ontwikkelen, maar het streven is wel om dat voor elkaar te krijgen.” Ten Hag spreekt ook nogmaals de hoop uit dat ook Hakim Ziyech blijft. “Ik hoop dat hij blijft. Er zijn afspraken gemaakt waar je je aan moet houden. Ik wist toen ik hier tekende dat Hakim na twee jaar Ajax een nieuwe stap wilde maken. Daar werd mee ingestemd. Maar hij is er nog steeds en dat heeft ook met keuzes van Hakim te maken. Het plaatje moet kloppen. Zo niet, blijft hij met alle liefde bij Ajax.”

Als je sommige media of ‘kenners’ mag geloven wordt Ajax dit jaar fluitend kampioen. “Ik vind dat waanzinnig zelfs. Ajax dat zomaar even kampioen wordt, belachelijk. Die aanname is net zo raar als de aanname dat Nederlandse ploegen in Europa wel over de tegenstander heen lopen… Ajax is altijd favoriet voor de titel, maar dat geldt ook voor Feyenoord en PSV. Ook daar slapen ze niet. In de Eredivisie moet je minimaal 84 tot 86 punten halen om kampioen te worden. Dat is de uitdaging waar we voor staan.”

Ajax-Heracles Almelo begint zaterdag om 18.30 uur in de Johan Cruijff Arena en staat onder leiding van scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Hij wordt vanuit het zogeheten ‘ARAG KNVB Replay Center’ bijgestaan door VAR Pol van Boekel.

Related posts

49 Comments

 1. JohnDoe77

  Goede beslissing! Een middenveld met Ziyech, Donny en Eiting lijkt mij wel mooi tegen Heracles! Laten we vooral goed beginnen met een dikke overwinning!

  1. Litmanen

   Slapjanus. Hij geeft Donny zijn zin omdat hij geen problemen wil.
   Dat betekent dat een andere speler die het minst schreeuwt op de bank zit (Schone, Frenkie).

   Dat hij zich nu al indekt als Ajax misschien geen kampioen wordt, dat is ronduit lachwekkend. Geen kampioenschap met deze selectie betekent dat je er geen hout van kunt.

   Met deze selectie geen kampioen worden maakt je het lachertje van de Eredivisie.

   1. Peter kopsterk

    Slapjanus wil ik niet zeggen litmanen. Hij wil nu misschien iemand sparen voor dinsdag. Hij heeft 15 of 16 gelijkwaardige spelers dus kan hij makkelijk rouleren. Als je statistisch bekijkt verliezen de ploegen die europees spelen het weekend erna of spelen gelijk.

    1. AjaxKat

     LvG deed dat ook in de 90’s, de laatste gouden periode van Ajax. Brede selectie is veel rouleren. Niks meer dan logisch dit, alleen wordt er laatste jaren meer over geklaagd door de spelers. De media is machtiger geworden daarin, die weten spelers in die gevallen dan ook makkelijker te vinden dan krijgen ze een podium. Bij het Ajax van LvG hoorde je ook zo goed als geen geklaag van spelers die er naast stonden.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      AjaxKat dat is het verschil tussen Ten Hag en Van Gaal. Als Louis voor de groep nu had gestaan dan hadden de spelers geen teksten gehad na 1 of 2 keer reservebeurt.

    2. Vak 120

     Precies peter,alles wat ten Hag ook doet word hier als negatief gezien! Wat een gezeik iedere dag hier! Met zo’n ruime gelijkwaardige selectie moet je trots zijn en iedereen laten spelen als dat kan! Ik weet nu al als we kampioen worden en de CL winnen dat dat niet aan ten Hag ligt..ze weten hier altijd negatief te zeiken!

   2. Marc Overdwars

    Wat een onzin Litmanen, als iemand niet zijn oren laat hangen dan is het Ten Hag wel.
    Kijk maar naar Younes. Als je (voor mij) de begrijpelijke uitleg Ten Hag hoort dan begrijp je het wel.

    1. AjaxKat

     Zaak Younes werd (over en overduidelijk) door Sar en Overmars geregisseerd door die hele transfersoap. Ten Hag zat er nog maar net, kan me niet voorstellen dat hij bij machte was om zoiets op zo’n manier te doen. Hag was een pion van de directie in deze. Gebeurt in het bedrijfsleven ook; directie besluit iets, de manager voert uit en wordt door het personeel daarop afgerekend en de directie houdt zn handen omhoog. Zaak Younes ging precies zo… en daarom is dit niet het beste voorbeeld om de standvastigheid van Hag aan te tonen. Toont eerder het tegenovergestelde aan.

 2. Ajax 1

  Goed zo. Dit moest goed aangepakt worden naar donny toe en blijkbaar is dat gebeurd. Niet per se door hem een basisplaats te geven, maar wel is er met hem gepraat blijkbaar. Nu knallen tegen heracles.

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Eens Ajax1 maar komt wel weer knullig over. Eerst zeggen je speelt voorlopig niet, althans Beek iig dat gevoel geven en dan volgende wedstrijd hop in de basis hahahaha. De wondere wereld van Ten Hag.
   Hij is niet te volgen hoor. Maar goed indien idd in de basis, maar even slag om de arm houden ?, is het aan Donny on het even te laten zien waarom hij zo gewaardeerd wordt bij Ajax supporters

   1. Ajax 1

    Het is de vraag of ten hag dat gezegd heeft. Alles komt via de media en is niet zeker of het wel klopt.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Goed punt. Ik lees hoor en zie veel over Ajax, maar ik heb dit uit de media zonder Ten Hag zelf heb horen roepen. Geloof ik een keer de media is het mss wel weer fake news ?

    1. Mr Ajax

     Hij mist overwicht en dat gaat goed, zolang ajax presteert, en de bom barst zodra ze dat biet meer doen zowel binnen als buiten de club, dus blijf maar winnen dan

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Nee hoor PG, iemand die een heel forum rondneust kijkt of er een d of t ergens mist of een j ergens teveel staat en hem of haar echt serieus gaat corrigeren dat is pas irritant??.

     1. Prinsengracht

      1. Ik hoef niet te neuzen. Ik zie het meteen. 2. Ik verbeter niog geen 1% van wat ik zie. Draaikont.

     2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Grappig PG hoe het hier werkt. Nu met jou ook weer. Ik word ergens op aangesproken ik maak opmerking terug en dan is men beledigd hahaha grappig is dat ! Gelukkig heeft Indojood je al verbeterd !

  1. Bert Betondorp

   Ja woensdag weer op de bank zeker weten. Schone speelde niet goed in Luik
   mooi moment hem te vervangen door Donny van de Beek, niet ten Hag?
   Of is het zomaar een goedmakertje die plek tegen Heracles?
   Ten Hag wamneer ga je weg?

 3. SarAjax

  Toch wel jammer dat de instelling bij voetballers tegenwoordig is: ik speel twee wedstrijden niet ik wil weg. Ik dacht dat Donny een echte Ajacied is. Als hij dat wil blijven moet ie gewoon knokken voor zn plek

 4. a.p.

  Wat een trainer hebben we……….rug recht houden kan en durft hij niet. jammer zo wordt je nooit de MAN die bepaald wie er spenen en wie er op de bank zit.

 5. Happy

  verstandige man die TH. Eens kijken wat Ajax tegen Heracles en de Belgen gaan doen. Voetballend zag het er al goed uit. Beter dan vorig jaar.

 6. Jari10

  Volkomen terechte keuze. Tegen Brugge werd door het middenveld geen druk gezet, verkeerse keuzes gemaakt en geen duel gewonnen. Donny had toen al na 10 minuten moeten worden ingebracht.
  Ook geen inschuivende verdedigers.
  Ondanks goede selectie hoop ik dat Ten Hag zich in sneltrein vaart gaat ontwikkelen. Is geen Bosz helaas.

 7. Zlatan4ever

  Ten Hag heeft geen kloten,
  ff zeuren van Donny en hij is van een bankzitter weer een vaste waarde op het middenveld…

  Met zo’n badgast word je absoluut geen kampioen

 8. Forever nr14

  Moet ik nog meer zeggen over deze slapjanus van een trainer… Hahha??? om je kapot te lachen, en dat moet de eens zo mooie grote club vertegenwoordigen pffff echt lachwekkend dit.

 9. -buitenkantje rechts-

  Poehpoeh.. wat zijn we weer snel in ons (ongefundeerde) oordeel. TH kan er geen hout van.. houdt zijn rug niet recht.. past niet in het profiel.. zoekt excuses enz enz…

  Het seizoen is nog niet eens begonnen! Stel mekkerende geiten lijken jullie. Tot nu toe Hebben we SG aan de kant gezet en tegen Luik uit 2-2 gespeeld. Niks mis mee!
  Ook in dit interview zegt hij niks verkeerd. Je mag best kritisch zijn..Ben ik ook. Het commentaar van sommigen is echt gemekker.

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   BR ik kan me vergissen, maar ben jij ook al niet kritisch geweest op TH?

   Laatst was ik iig positief over samenstelling selectie en toen kreeg ik op me flikker van je?.

   Je bent nu beetje onnavolgbaar. Maar daarom niet voor niets buitenkantje rechts.

   1. -buitenkantje rechts-

    Ik zeg ook dat je best kritisch mag zijn.. Als ik sommige bovenstaande commentaren lees heeft dat niks met voetbal te maken.
    Je kan iedere uitspraak negatief benaderen en uitleggen. Dat is wat sommigen hier doen. Gemekker vind ik dat. Beoordeel op wat je ziet in het veld. Tot nu toe is dat redelijk tot goed. De eerste competitiewedstrijd is pas vanavond. Kom met je (voetb alinhoudelijke) commentaar na de wedstrijd.
    Ten Hag is ook absoluut niet mijn eerste keus, maar je moet hem wel met open vizier benaderen.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Je hebt ook wel een punt. Vooral voetbalinhoudelijk benaderen bevalt me wel. Ik heb ook vooroordelen over TH. Vooral niet in Ajax profiel passend. Hij is of kan goede trainer zijn, zie Utrecht. En ook bij Bayern 2 goed werk geleverd.

     Ik vind hem meer een PSV trainer. Bouwt vrij snel of te snel zekerheden in als het mis dreigt te gaan.

     Een Ajax trainer, oftewel een uitmuntende zet dan juist vaak een aanvallende speler erin als we onder druk komen.

     Hij reageert dus vaak ipv ageren. Maar goed klopt dat de CL wedstrijden gedeeltes zeer belovend waren
     Nu tegen Heracles uitstekende mogelijkheid om die ontwikkeling door te zetten.

     Bij Utrecht had hij ook meer dan 6 maanden nodig voordat het echt ging lopen.
     Veel plezier vanavond ?

  2. Zlatan4ever

   Buitenkantje rechts, denk je er nog steeds het zelfde over nu Ajax thuis nu al punten heeft laten liggen ? Ten Hag heeft het niet !!

 10. Zlatan4ever

  Ongefundeerd oordeel ?
  1e competitie thuis gelijk spelen tegen Heracles is een wanprestatie. En daar is Ten Hag de eindverantwoordelijke voor !
  Opzouten nu nog niet alles verspeeld is

Comments are closed.