Geen vertrouwen in concurrenten: ‘Ajax wordt onbedreigd kampioen’

Aanstaande zaterdag start Ajax de competitie met een thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo en gaat het op jacht naar de 34e landstitel. Volgens een aantal prominenten is de ploeg van trainer Ten Hag de torenhoge favoriet voor de titel.

‘Ajax zal dit jaar niet met zijn eigen filosofie kampioen worden want de clubleiding heeft het succes gekocht met enkele flinke transfers. Mijn vertrouwen in Ten Hag is niet erg groot mede omdat ik hem niet zo vind passen bij Ajax maar de clubleiding heeft zich aardig ingedekt om hun eigen positie te redden en het zou een afgang zijn als het dit seizoen weer niet lukt,’, aldus Willem Vissers van De Volkskrant. Commentator Jeroen Grueter schat de kansen van Ajax ook hoog in. ‘Het gat kan in rap tempo oplopen tot twintig punten en dan kunnen de concurrenten zich even achter de oren krabben. Ajax wordt onbedreigd kampioen’. Jan-Joost van Gangelen sluit zich daarbij aan. ‘Ajax moet de titel veroveren, anders kunnen Van der Sar en Overmars hun biezen pakken’.

Bron: VI

Related posts

52 Comments

  1. Ajax 1

   Precies, ik heb de afgelopen jaren voor de competitie ieder jaar gehoord dat Ajax favoriet is. Maar dat is niet waargemaakt al 4 jaar…..

  2. Zlatan4ever

   Ajax62, je bedoeld hopelijk laat Ajax eerst maar eens 10 wedstrijden op rij winnen.
   Hun stinkende best doen is wel het minste wat je mag verwachten van Ajax-spelers…

 1. afcamike

  Eerst zien. .. Met de selectie van nu zou t inderdaad moeten, maar het is nog geen garantie.

  1. Mr Ajax

   Plus ajax speelt sowieso europees en de rest ( behalve pisvee) in alle waarschijnlijkheid niet, die kunnen zich dan vol
   Op de competitie richten, na onze europesche avonturen

  1. Litmanen

   Met deze trainer?
   Normale trainers leggen zaken uit. Het hoe en waarom van een opsteling.

   Ten Hag doet dat niet, maar zet wel de spelers op vreemde plekken neer. Zie Tadic, Neres, Ziyech etc.

   Ik volg Willem Vissers, geen vertrouwen.

   1. Zlatan4ever

    Litmanen , Willem Vissers is een groot aanhanger van Pisvee.
    Dus hij meld dit alleen maar in de media om de druk bij Ajax te leggen. En Jan Joost van Gangelen kan ik echt niet serieus nemen

 2. Wenen 1995

  Volgens mij is de enige club die Ajax van het kampioenschap af kan houden Ajax zelf. Ajax staat bekend om interne onrust. Als het rustig blijft in en rond de club heeft Ajax verreweg de sterkste selectie van NL.

  1. Bakkie

   Helemaal mee eens. Je kan nog zo’n sterke selectie hebben, maar PSV wint haar wedstrijden al jaren veel makkelijker dan wij omdat ze lekker in de luwte blijven en de rust in de tent houden.
   Als dit niet verandert, dan staan die kl*te-boeren volgend jaar weer met de schaal in hun handen

   1. Zlatan4ever

    Bakkie,
    Dat is nu precies wat die Willen Vissers aan het doen is.
    Kut Pisvee fan die Vissers

  1. beni

   Doe dat nou niet want Ajax kreeg ook geen voet aan de grond in de tweede helft en het erge was nog dat die rechts voor gewoon 4 man het bos instuurde. Het hele Nederlandse voetbal is een drama. Internationaal zijn we een lachertje. Em ik word ook moe over die Frenkie de jong vorig seizoen ziek zwak en misselijk laat hij eerst eens een heel seizoen uitspelen met briljante acties want tot nu toe kiest hij ook alleen voor de makkelijke oplossing.

 3. Iceman

  Niet te snel en zeker niet te hard roepen dat we moeiteloos kampioen gaan worden straks nemen ze het te makkelijk op en dan gaan ze de boot in bekijk het per wedstrijd elk wedstrijd is een Finale. Kom op Ajax laat zien dat wij als supporter trots kunnen zijn op ons aller Ajax.

 4. AjaxKat

  Ja Jan Joost, laten we Sar en Overmars de laan uitsturen als Ajax geen kampioen wordt… en dan? Wat een simpele gedachte van die drol.

  1. dickst14

   Sar had allang zijn conclusies moeten trekken. Eerst het gedraai met die trainers. Bosz weg door hem, daarna kiest hij voor Keizer/Bergkamp en binnen een half jaar draait hij weer helemaal om en kiest hij voor Overmars/ ten Hag. En dan de gebeurtenis met Nouri. Hij had er gelijk op moeten staan dat de onderste steen boven kwam en niet pas actie ondernemen toen de familie Nouri met berichten kwam dat het volgens experts niet helemaal goed was gegaan.
   Wat Overmars betreft, klasse dat hij Tadic en Blind heeft gehaald, hoewel ik Blind wel te duur vind.
   Maar er zei iemand eens : je moet alleen halen wat je zelf niet hebt. Nou ik zie heel veel overbodige aankopen zoals Kristensen en Orejuela bv. We hebben 4 rechtsbacks momenteel waarvan er maar 1 voldoet. Er is een hele lijst miskopen van Duarte tot vd Hoorn. Dus als we geen kampioen worden……

   1. AjaxKat

    Nogmaals: Sar en Overmars ontslaan bij mislopen kampioenschap… En dan? Dus, zijn er betere alternatieven? Weer een revolutie beginnen die over een paar jaar weer uitloopt op niks omdat iedereen bij Ajax te eigenwijs is?
    Er is een aardige lijst miskopen ja, maar (ik heb het ook hier al vaker aangegeven) je kunt van tevoren niet weten hoe het met een aankoop/jeugd zal verlopen. Denk aan blessures, heimwee, geen klik met trainer etc. Dat weet je niet, dat weet niemand. Daarom maakt Ajax het altijd goed met de aankopen/eigen jeugd die het wel goed doen, vandaar ook dat Ajax al jaren niet meer in het rood staat. Kijk maar naar Justin die voor een absurd bedrag is verkocht of Milik. Zonder uitzondering alle clubs hebben te maken met miskopen en internationaal gezien (zo zie ik Ajax ook) doet Ajax het juist extreem goed met inkopen/eigen jeugd. Ajax heeft geen rare constructies met kleine clubs uit mindere competities (Chelsea en Vitesse) of een talent met veel bombarie kopen en dan toch maar uitlenen (Odegard van Real bij Heerenveen). Ajax heeft geen schulden en heeft geen megalomane (buitenlandse) eigenaar die al het geld van de wereld heeft. Ajax is een nieuwe weg ingeslagen, ik wil dat best een kans geven, ook met het oog op afgelopen seizoen: ff rust in de keet op bestuurlijk vlak. Kritiek op Sar en Overmars mag maar als ze weg moeten dan moeten er wel betere alternatieven zijn. En die zijn er (nu) niet.

 5. timkloppers

  Hoop dat ten Hag voor donny gaat kiezen ipv lasse. Ik denk dat er veel onvrede in de kleedkamer gaat heersen.

  1. Litmanen

   Wat denk je dat er gebeurt als Tadic, Neres, Ziyech, Blind en Frenkie geen basisplaats hebben.

   Maar ja, met deze trainer hoef je daar niet bang voor te zijn.
   Veel te veel ontzag voor vedetten.

 6. Charka53

  Praatjes vullen geen gaatjes , maar ik heb pisvee en de kakkies gezien die gaan het zeker niet worden dus als het proces van Ten Hag zo doorgaat zijn wij de nieuwe kampioen.

 7. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Onberdreigd kampioen worden zal in Nederland niet zo makkelijk gaan tenzij concurrentie slecht seizoen hebben. De laatste twee jaar is verschil tussen bovenste en onderste ploegen steeds groter geworden dus zal je ruim 80 punten moeten halen om kampioen te worden.
  Maar geen zorgen, kampioen gaan we worden met deze selectie !

 8. Zlatan4ever

  Ajax heeft alles in huis om kampioen te worden. Laten we hopen dat Ten Hag dat ook begrijpt

 9. BobbyHaarms

  Ik sluit me helemaal aan bij die Willem Vissers. Dat Ajax met deze selectie kampioen moet worden staat buiten kijf, maar ik moet het nog maar zien onder ten Hag. Sar had trouwens allang het veld moeten ruimen. Als Ajax nu kampioen wordt zal dit betekenen dat dezelfde heren blijven zitten.

 10. -buitenkantje rechts-

  Van Fey hebben we niks te vrezen.. PSV viel me ook tegen.. Wat dat betreft zou het moeten kunnen. ALS..nogmaals ALS we de huidige selectie bij elkaar houden. Dus met een FdJong..met de Ligt..met Ziyech..met Neres en met vd Beek.
  Het is nog geen eind augustus..

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   BR als er voor eind augustus (en zelfs de winterperiode wil ik erbij betrekken) ook maar 1 speler gaat van jouw rijtje buiten Ziyech om dan moeten Overmars en Sar linea recta naar uitgang.

   Dan hebben ze twee grote fouten gemaakt in nog geen jaar!

 11. ajaxhoger

  Dan zullen er toch niet veel spelers mogen gaan lijkt me ,iets anders kopen ze toch niet meer de centeneukers.

  1. Bakkie

   40 miljoen gespendeerd aan nieuwe spelers, en dan kom jij met “centeneukers”… Jij weet jezelf altijd wel lekker voor lul te zetten hè

   1. ajaxhoger

    Ik zet mezelf niet voor schut Bakkie , je snapt er zelf weinig of niks van lijkt wel , ze hebben veel uitgegeven,als ze dan zelf de goeie spelers gaan verkopen waar ze weer veel meer voor vangen als ze uit gegeven hebben noem ik het centeneukers ja .
    Als je dan zelf niks meer haalt en de selectie niet beter word dan schiet je er weinig of niks mee op dat je twee dure spelers koopt .

    Dan moet je de selectie bij elkaar houden,wat ik niet zie gebeuren ,nu frenkie al verkocht , dan volgen er meer let maar op ,en kopen zelf niks meer ,dus geen kampioen dit jaar .

    1. Bakkie

     Als ze nog gaan verkopen en er niks voor terugkopen ben ik het met je eens, ajaxhoger. Maar tot die tijd vind ik je opmerking onterecht

     1. ajaxhoger

      Het blijft wel Ajax Bakkie ,zoals jij ook wel weet hebben ze dat meer geflikt ,net voor het verstrijken van de transferdatum verkopen.

 12. AFCA my World

  Weer geen vertrouwen in ten hag,hoera hoera,wanneer vertrekt hij,als ze worden uitgeschakeld voor de CL ? Kan het niet eerder Bosz terug of een betere trainer halen ? Ik moet nog zien dat ze kampioen worden of de CL halen ! ⚽️

 13. Jimmy1971

  Als de selectie in tact blijft, en ik bid als ongelovige iedere dag, gaat dit seizoen echt weer eens een feestje worden!!

 14. Forever nr14

  Waarop word gebaseerd dat we wel ff kampioen worden?? Met deze trainer? Transfer markt nog 2 weken? Fey en Pisvee minder sterk? Dat denken/hopen we ieder jaar toch, en wat hebben aan het einde van de rit……. Helemaal niets!
  Hoogmoed komt voor de val.
  Al hoop ik van ganse harte dat het nu eens de andere kant opgaat, maar met deze trainer heb ik er totaal geen vetrouwen in. (Zie wissel en basis afgelopen dinsdag)

 15. JohnDoe77

  Wordt wel weer tijd voor een titel! Wordt gek van dat gezeik van die kakkies dat zij de laatste jaren wel prijzen winnen en wij niets!

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Gelukkig kunnen ze in ieder geval de Europa Cup niet meer winnen hey John ????. Grapje hoor

 16. Iamsterdam2015

  Tuurlijk hoop ik dat wij de CL halen en heb heus wel vertrouwen in ons clubie. Maar stel, stel….. dat wij de CL niet halen dan hebben we echt een probleem. Ik voorzien dan dat er een hoop spelers weg gaan ( De Ligt, Ziyech, De Jong, Neres, Nico, vd Beek…. en dan blijft er weinig over van het mooie team. Ik wil niet te negatief overkomen maar denk echt dat het realistisch is. Of ben ik nu te negatief?!?

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Je bent te negatief, vooral over feit als we CL onverhoopt niet mogen halen. Elftal blijft bij elkaar. Ziyech is de enige uitzondering gezien de afspraken, alleen daar is geen belangstelling voor. Of laten we zeggen niemand die tot nu die 35-40 mln wil betalen. We gaan dus ijzersterk (in theorie?) de competitie in !

 17. Bert Betondorp

  Als ik zo jullie bijdragen lees is er een grote verdeeldheid. Wij zijn Ajax weet je.

 18. Zlatan4ever

  Het zal echt niet vanzelf gaan met Ajax om kampioen te worden. Vorig seizoen nog nederlagen thuis tegen “kleine clubs” uit de eredivisie !?
  Dat mag dit seizoen niet meer voorkomen als je kampioen wilt worden.

 19. Lingeling

  Voorlopig ziet het er verdedigend nog niet overtuigend uit. Wel vertrouwen in Tadic en Blind als team makers, dat missen we nog wel eens.

Comments are closed.