There are no ads, please add some


VI: ‘Ajax weigerde biedingen van 65 mln op De Ligt en 50 mln op De Jong’

Ajax heeft onlangs twee gigantische biedingen op Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong afgeslagen, zo meldt Voetbal International vandaag. Ajax laat echter, op mogelijk Hakim Ziyech na, niemand meer gaan. Op De Ligt zou maar liefst 65 miljoen zijn geboden, terwijl op Frenkie de Jong een bod van vijftig miljoen is gedaan. Om welke clubs het gaat, wordt niet beschreven. ‘Maar in Amsterdam gaat niemand de deur uit. Alle zaakwaarnemers die aankloppen voor hun speler bij de leiding van Ajax krijgen dezelfde boodschap: alleen Hakim Ziyech mag vertrekken. En ook voor Ziyech moet de hoofdprijs worden betaald: een bedrag tussen de 35 en 40 miljoen euro.’

Volgens Voetbal International is er daarmee dit seizoen veel veranderd bij Ajax. In voorgaande jaren deed men bij Ajax namelijk ook beloftes dat er niemand meer zou vertrekken, maar in de praktijk bleek anders. Zo werden Arek Milik (2016) en Davinson Sánchez (2017) voor hoge miljoenenbedragen alsnog verkocht. Een ander verschil met vorige jaren is bovendien dat Ajax dit jaar ook veel geld uitgeeft. ‘Daley Blind, Dusan Tadic, Zakaria Labyad en Hassane Bandé kostten bij elkaar meer dan veertig miljoen euro, terwijl Blind en Tadic ook nog eens miljoenensalarissen opstrijken.’

Onder druk wordt echter alles vloeibaar. De afgelopen jaren werden vol trots de jaarcijfers gepresenteerd, maar wanneer vier jaar lang sportieve prijzen uitblijven, is het tijd je af te vragen of directeuren nog wel een bonus verdienen. Is Ajax een handelshuis waar het gaat om geld verdienen of gaat het om prijzen pakken? Ajax is anno 2018 weer een voetbalclub waar het in de eerste plaats draait om winnen. Het kapitaal moet op het veld staan.

Gerelateerde posts

84 reacties

 1. AjaxKat

  Vind het dit seizoen (tot nu toe) echt sterk dat ze de verleiding konden weerstaan. Helaas duurt de transferperiode nog erg lang.
  Maar als dit een voorbode is op de toekomst kan het alleen maar goed zijn. Nu nog hopen dat ze managers als Raiola nog kunnen weerstaan.
  Wat betreft Ziyech vind ik wel dat hij laatste 2 wedstrijden best bezig is met zn eigen wedstrijd. Hoe die gisteren ook sommige ballen verspeelde door eindeloos gepiel… gewoon zakelijker zijn en sneller afspelen. Als andere clubs dat ook hebben gezien dan denk ik dat ie nog een seizoen bij Ajax zit. Viel mij gisteren op dat wat ie op het veld doet of heel goed of heel knullig is. Maar dat kan ik verkeerd zien.

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Eens Ajax Kat, voetballend bij Ziyech in mijn optiek is het grootste probleem dat hij met al zijn balcontacten probeert beslissend te zijn. Dat is echt onmogelijk, of alleen aan de allergrootsten voorbehouden. Niet erg dus, maar hij moet leren de momenten te kiezen. Gister als voorbeeld die prachtige pass op Neres bij doelpunt Tadic.
   Die momenten uitkiezen en de onmogelijke momenten achterwege laten. Dan heeft hij nog meer waarde voor Ajax.

   Nu gebeurt het echt te vaak dat elftal verkeerd staat als bal wordt ingeleverd. Niet alleen hij levert ballen in hoor, maar wel de meeste.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Schone speelde niet best, besefte dat ook en bleef dus wel zijn taak uitvoeren. Maar eens van Lasse zou ik meer willen zien dan gister. Wel weer magnifieke vrije bal, fenomeen daarin

 2. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Zoals hier vaker gemeld. Hakim niet de duurste Ajacied, maar volgens velen wel de beste, die mag weg dus clubs dat lijkt me dan een koopje als je voor De Ligt, Neres en Frenjy vele hogere bedragen moet betalen.

  Rest is NOT FOR SALE, al kom je met 100nln plus.

 3. -buitenkantje rechts-

  Die laatste alinea had je beter achterwege kunnen laten Fred (auteur)..
  Het is sentiment datvje ook op deze site vaak hoort, maar tot nu toe ungefundeerd is.
  Ten eerste leed Ajax ook afgelopen jaar al een operationeel verlies dat gemaskeerd werd door de verkopen van spelers. Dus spelers moesten verkocht worden om uit de rode cijfers te komen.
  Ten tweede ga je uit van een verandering in beleid. Dat mag zo zijn, maar echt bewijs daarvan hebben we NOG niet. Tot eind augustus kan er nog van alles gebeuren..
  Ten derde ga je uit van kapitaal op het veld en de directe relatie met resultaat.. Ook dat is nog niet aangetoond. Tot nu toe hebben we gewonnen van Sturm Graz en onze handen vol aan Standard Luik die maar een fragment hebben uitgegeven aan spelers en een veel kleinere begroting hebben.. Verder zijn de beste resultaten van Ajax de afgelopen 10 jaar behaald onder FdB in een tijd dat alles verkocht werd waar maar belangstelling voor was..

  Pas als we aan het eind van het seizoen kampioen zijn..de beker hebben en overwinterd hebben in de CL kan je misschien zeggen dat het nieuwe beleid geleid heeft tot betere resultaten.

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   BR een nuchter en mooie analyse van je weer. Er is veel onderbuik gevoel. Maar jij presenteert hier weer wat feiten. Overigens op zich wel normaal dat supporters op onderbuik gevoel een mening hebben. Ik ben echt reuze benieuwd waar het dit seizoen gaat eindigen.

   Hoe vind jij de selectie eigenlijk indien deze zo blijft?

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Een kleine aanpassing van mijn reactie. Ik heb wel geloof in feit dat Ajax niemand meer verkoopt, maar je hebt gelijk pas eind aug kan dat pas een feit zijn

   2. -buitenkantje rechts-

    Ten Hag moet keuzes maken..Er moet een einde komen aan dat gegoochel met posities en spelers..
    De 2 wedstrijden tegen SG verliepen prima. Iedereen was te spreken over het spel. Waarom dan toch weer de boel overhoop gooien?
    Zou Tadic hangend op links zetten en Ziyech hangend op rechts.

    Onana
    Mazraoui de Ligt Wöber Fico
    Eiting FdJong
    Ziyech Beek Tadic
    Sierhuis

    Dit gaat ten koste van een aantal spelers die je bij makkelijke potjes kan laten invallen.

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Eens Ten Hag blinkt niet uit in duidelijke keuzes. Wat zal zijn bedoeling er mee zijn? Of hij weet het gewoon nog niet. Hebben we ook gezien bi start Bosz bijv.

     Verder jouw idee van versterkt middenveld en daar uitvolgend vrije rollen met veel dynamiek past volgens mij a,s een jas bij deze selectie.

     Verrasende keuzes in jouw opstelling. Wöber ipv Blind. Is dat vanwege potentie? Vind je hem al beter? Of maakt hij spel sneller van achteruit? Wat me wel beviel tegen Graz die super mooie pass van hem op Huntelaar.
     Goede talentvolle voetballer, dat zeker

     Dan Sierhuis voor Huntelaar? Persoonlijk oneens, maar ben benieuwd naar je beredenering. Ik vind Huntelaar niet te scherp voor de goal helaas. Dat moet nog veel beter. Maar ik vind hem als teamspeler mss wel beter als ooit tevoren. Dus ik zou hem laten staan.

     En Neres niet in de basis? Ik vind die speler echt heel goed. En ook nog goed rendement zeker op rechts!

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      En selectie overall goed in balans of gaan we bij blessures schorsingen nog zwakke plekken zien ?

     2. -buitenkantje rechts-

      Ik vind Blind geen CV.. daar heeft hij nooit gespeeld. Wõber is dat wel. Blind zou ipv FdJong in mijn opstelling moeten spelen, maar ik zie liever Frenkie. Blind zou als ik trainer was zich moeten schikken in een mentor/invalrol.. Voordeel dat hij zowel voor Frenkie als voor Fico kan invallen..
      Ik vind KJH niet scherp genoeg.. Hij is een goaltjesdief. Laat hem nu juist daar teveel steken laten vallen. Sierhuis is gretig..heeft inmiddels de juiste leeftijd en vind ik een groot talent.. Zelfs nog een groter talent dan Dolberg. KJH is ook gehaald als invaller/mentor voor Dolberg Dat kan hij nu zijn voor Sierhuis.
      Neres kan probleemloos alsnog ingepast worden voor Ziyech als hij vertrekt.

     3. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Duidelijk verhaal! Ik ben overtuigd dat het versterkte middenveld verhaal echt bij dit Ajax past. Ik vind wel dat viertal Tadic, Neres, Huntelaar en Ziyech elkaar makkelijk vinden. Dus ik heb beetje moeite met 2 van die 4 mannen niet in je basis.
      Tegelijkertijd bewijst het dat Ajax vrij brede sterke selectie heeft.
      Er is alleen onevenwicht in echte buitenspelers en daarom ben ik eens dat versterkt middenveld de oplossing is. Zeker omdat je dan goede mix hebt van balvaste en creatieve spelers.
      Op naar Heracles. Belangrijk even statement maken aan begin competitie👍

     4. FrankiC

      Onevenwichtig aan- en verkoopbeleid. Bij Ajax horen echte vleugelspelers, ook al vinden sommigen dat niet van deze tijd. We verkopen 2 linksbuitens en er komt Labyad voor terug. Dat bedenk je toch niet als er in Nederland een Stengs rondloopt.
      Ik hoop ook dat iemand Ten Hag influistert dat Schöne het (internationaal) niet meer kan bijbenen.
      Eens voor wat betreft Sierhuis boven Huntelaar, maar zou wel Blind opstellen.

     5. -buitenkantje rechts-

      Goed je weer te zien(lezen) FrankiC! De echte buitenspelers zijn exit jammer genoeg. Met de verkoop van Vince Dekker werd dat wel heel duidelijk. Buitenspelers moeten naar binnen komen en de backs buitenom is he credo. Dit alles gestaagd met statistieken en tabellen. De laptoptrainers in 3 delig pak me blocnote bepalen de norm.
      Blind opstellen.. Blind vind ik een overbodige aankoop met als enig argument ervaring in de ploeg te krijgen. Ik kijk liever naar kwaliteit. Stel je Blind op dan moet dat ten koste gaan van Fico of FdJong. Ik vind Blind geen CV.
      Hoop weer wat vaker bijdragen van je te lezen Frank.

     6. Litmanen

      Sorry, BR, enig idee wat we voor jouw reserve Blind hebben betaald?
      Die gaat niet op de bank zitten.

    2. Litmanen

     Een speler van 50 miljoen. Die eigenlijk wel weg zou willen (Neres) ,op de bank zetten?
     En hij mag niet weg en Ziyech wél.
     Dan is het toch logischer om Ziyech op de bank te zetten?

     Verder, Huntelaar en indien fit Dolberg hebben bij Ten Hag sowieso de voorkeur.

     Tadic op links is logisch, want zijn positie.

     Verder, Blind op de bank?

     Ik weet het niet, maar jouw opstelling wordt het zéker niet.

     1. -buitenkantje rechts-

      Het is geen voorspelling Litmanen van de opstelling.. Het is mijn voorkeur. Volgens mij keurig beargumenteerd.

  2. Litmanen

   Eens BR. Betekend wel dat Ten Hag afgerekend mag worden. Niet bovenaan in de eredivisie en niet in de CL betekent wegwezen.
   Betere selectie kan een Nederlandse trainer zich niet wensen.

 4. Peter kopsterk

  Als je europees iets wilt bereiken zul je ploeg minimaal 5 jaar bij elkaar moeten houden.

  1. beni

   Ik vind het middelmatig vinden, die Tadic gooit nog wel de beuk erin maar kakte ook meer in op het eind.

  2. dickst14

   Wat denk je met al dat open deuren intrappen? 250 likes is misschien iets te veel. Laat ik er maar 30 doen deze keer. Hebben ze je penis afgehakt of zo dat je dit soort dingen doet. Is niet normaal i.i.g.

   1. AB

    Kopsterk heeft een kleine 100 vpn tot zijn beschikking. Zit zich het lazerus te typen en te duimen.

 5. 5lager

  Indien dit waar is, zijn dit biedingen die je als ajax zijnde eigenlijk gewoon niet kan weigeren.
  De transfer markt is totaal opgeblazen sinds de transfer van neymar.
  Kapitaal op het veld is een mooi streven. Maar 115 mill voor 2 spelers is nogal wat.

 6. wieiswie

  Is heeeeeeel veeeeel geld. En als die mannen zo gek gemaakt worden met zulke bedragen willen ze hier niet meer spelen

 7. Wenen 1995

  Als Ajax dit jaar een topseizoen heeft, zullen deze gasten veel meer waard worden en vertrekken ze volgend jaar met prijzen op zak door de voordeur. Kan Ajax dat geld mooi voor een deel investeren in de tergkoop van de aandelen en in de jeugdopleiding. De toekomst van ons cluppie ziet er gewoon rooskleurig uit en dat is fijn.

  1. Gido

   Als ze een topseizoen hebben hoeven ze nog steeds geen uitverkoop te houden. Wij willen ieder jaar kampioen worden, niet alleen in 2018-2019.

 8. 5lager

  ALS ajax een topseizoen heeft.
  ALS ze niet geblesseerd raken.

  Op Dolberg was vorig seizoen ook nog 50 mill geboden.
  Ik denk niet dat de clubs op het moment nog voor hem in de rij staan.

  1. Litmanen

   Ja hoor, laatst boos Chelsea 10 miljoen voor een ballenjongen.
   Met één been.
   De voetbalwereld is een gekkenhuis geworden.
   85 miljoen voor een keeper, hoe verzin je het…..
   Een keeper in Madrid krijgt 10 ballen per wedstrijd waarvan de helft een terugspeelbal.
   Reken maar uit.

 9. JohnDoe77

  Prima, maar als we geen CL halen zijn ze uiteindelijk toch weg. En wij kunnen nog wel wat versterking op de vleugels gebruiken!

 10. Gido

  Klasse Marc, en blijf aan je principes vasthouden. Ajax is een voetbalclub, geen bedrijf met winstoogmerk. Winst is een titel. Nog een paar weken (Premier League paar dagen).

 11. ajaxhoger

  Hier geloof ik geen reet van,ajax kennende waren ze dan weg geweest .
  Voor dat geld koop je echt wel vervangers , tenminste andere clubs wel , ajax doet overal wat langer over .

 12. Finidi

  Tja wat is wijsheid? Meestal is dat achteraf gelul toch? 115 miljoen voor 2 piempjes wie zich nog moeten bewijzen? Knappe bult geld als het waar is.

  1. beni

   En zo is het, tot nu toe nog weinig laten zien tot nu toe gewone voetballers. Veel te veel massahysterie omtrent deze twee spelers. Ik heb die de jong nog niks zien doen dat ik denk de nieuwe verlosser is opgestaan.

   1. Vak 120

    Dus de ligt is niet een rots in de branding achterin?? En de jong voetbalt zo dat hij iedere keer inschuift en zorgt voor een man meer op het middenveld?? Kom op man,dit zijn echt 2 hele goede spelers en heel jong nog!!

    1. ajacied078

     ja op met alle respect eredivisie niveau. en niet eens elke week even goed. denk dat ze beide bij clubs als bayern real chelsea etc gewoon op de bank of tribune plaats nemen

 13. a.p.

  Wat een geld, maar klasse (voorlopig ?) dat onze directie op hun standpunt blijven staan

 14. Ajax 1

  Goed zo. Deze selectie is heel goed. Nu doen we Standard weer af als een tweederangs team, maar gewoon belgische top en belgie staat 8e inbhet coefficientenlijstje hoor, ver boven nederland. Oostenrijk staat er ook boven. De nw samenstelling met tadic en blind is nog vers en onze talenten zijn weer een jaartje verder dus als ze dit bij elkaar houden staat er gewoon echt een goed team en een mooi ploegie om voor naar het stadion te komen. De rest doet er niet toe!

 15. Ajax 1

  Goed zo. Deze selectie is heel goed. Nu doen we Standard weer af als een tweederangs team, maar gewoon belgische top en belgie staat 8e inbhet coefficientenlijstje hoor, ver boven nederland. Oostenrijk staat er ook boven. De nw samenstelling met tadic en blind is nog vers en onze talenten zijn weer een jaartje verder dus als ze dit bij elkaar houden staat er gewoon echt een goed team en een mooi ploegie om voor naar het stadion te komen. Dat is het belangrijkste!

 16. Zlatan4ever

  Eind augustus is in zicht en nog steeds heb ik het gevoel dat Ajax toch tot verkoop overgaat.
  “Tjing thing” en weg is de Ligt

 17. kanu

  Lees nu wel als ze cl niet halen vertrekt de jong gaan ze toch overstag.Geen slimme zet net voor die wedstrijden dat te regelen. Zitten er met hoofd niet bij.

 18. JohnDoe77

  Dat zeg ik de hele tijd al;

  Als Ajax zich plaatst voor de Champions League, blijft De Jong dit seizoen nog in Amsterdam. Is dat niet het geval, vertrekt hij per direct naar Spanje, zo meldt Diario Sport. Om zich te plaatsen voor het kampioenenbal zal Ajax eerst nog af moeten rekenen met Standard Luik, waarna de play-offs tegen Dynamo Kiev of Sparta Praag nog volgen.

  Naar verluidt moet de middenvelder liefst vijftig miljoen euro kosten. Mocht dat bedrag daadwerkelijk op tafel komen voor de 21-jarige, zou dat een Eredivisie-record zijn.

 19. AJAX wordt kampioen

  Dit is mijn opstelling

  Onana
  Blind DeLigt DeJong Tagliafico
  Schöne Van De Beek
  Ziyech
  Neres Tadic
  Huntelaar

  1. Moosie

   Blind met een linker poot op rechtsback we spelen dit jaar niet 40 wedstrijden tegen Younes

 20. Arie

  Zijn ze van de pot gerukt Tagliafico zou minimaal 30 miljoen moeten kosten wij willen niets verkopen

 21. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Deadline Day UK gesloten!!! Geen spelers weg bij Ajax. Leuk voor de verandering: Ajax – Premier League 2-0👍.
  Premier Leaugue had het dus begrepen NOT FOR SALE.
  Nu de rest nog

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Sinds wanneer is Feyenoord een graadmeter 😂😂😂😂? Maar je hebt gelijk hij heb mooi clubje gemaakt. Iig geniet ik vanavond van zijn club 😄👍.

     2. Litmanen

      Heel leuk en fris voetbal. Als ze nóg scherper waren geweest was het 6 of 7-0 geworden.
      Vitesse verloren. Gaat goed met het Nederlandse voetbal.

     3. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Klopt Litmanen. Overigens Feyenoord en PSV mogen er van mij altid zo snel mogelijk uit.

      Ik zie het gewoon zo. Als Ajax gewoon presteert in Europa dan heeft Ajax een hoog club coefficient. Dan mag het niet uitmaken of je dan rechtstreeks geplaatst bent of dat je 1,2 of 3 voorrondes spwelt. Akax is dan verzelert tegen kleintjes.

      Natuurlijk speel je liever geen voorrondes maar je hoeft nu alleen Graz te verslaan voor Europees voetbal.

      Pav bijv Bate.

      Mbt voorrondes elk nadeel heeft zijn voordeel. Ik zit nu naar potjes te kijken die ergens om gaan en niet naar die kut oefenwedstrijden.

      Blijft simpel als Ajax gewoon presteert in Europa heb je die andere niet nodig. Dus Feyenoord 4-0 eraf staat gelijk aan genieten hahaha ongeacht tegensrander!

 22. JohnDoe77

  Slecht nieuws; Bert Verwelius om het leven gekomen door een vliegtuig crash. Verwelius is grote fan en sponsor van onze club, zijn vliegtuig had de Ajax striping en nummer 14 op de staart. Hopelijk gaan ze hem eren zaterdag! Bedankt voor je steun voor Ajax en sterkte voor alle geliefden! RIP

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Ja John, dramatisch bericht. Heel veel sterkte voor familie en vrienden.

 23. Indojood

  Ling en Moniz mogen wat mij betreft meteen naar ons toekomen. Ze zijn er nog, de mensen die onze identiteit niet vergeten zijn én kunnen toepassen.

Reageren is niet mogelijk.