Ten Hag houdt dubbel gevoel over aan gelijkspel in Luik

Erik ten Hag zou voorafgaand aan de wedstrijd in Luik getekend hebben voor een uitslag van 2-2 tegen Standard, maar gezien het scoreverloop in België was hij toch een tikkeltje teleurgesteld na de heenwedstrijd in de derde voorronde van de Champions League. “Op zich is 2-2 een goed resultaat. Maar er had meer ingezeten”, aldus Ten Hag in een eerste reactie voor de camera van Ziggo Sport.

Ajax stond halverwege nog op een comfortabele 0-2-voorsprong door doelpunten van Klaas-Jan Huntelaar en uitblinker Dusan Tadic. “En na rust kregen we een enorme kans op de 0-3. Dan is het doodzonde dat het nog 2-2 wordt. Vooraf zou ik heel blij zijn geweest met dit resultaat. Je moet hier een goal maken en we hebben er twee gemaakt. De defensieve organisatie stond ook wel goed, maar we kregen doelpunten tegen uit een schot van afstand en een penalty op het einde. Jammer, want er was niet zoveel aan de hand. Maar goed, in Europa is 2-2 een goede uitslag.”

Related posts

50 Comments

 1. -buitenkantje rechts-

  Gewoon de wedstrijd, wissels en tactiek goed analyseren en ervan leren..
  2-2 is niet slecht, maar geeft geen goed gevoel als het ook 1-3 of 1-4 had kunnen zijn.
  Ten Hag moet na deze wedstrijd zeker eens goed in de spiegel kijken..

  1. Peter kopsterk

   Als je als trainer ziet dat je het middenveld uit handen geeft dan schakel je toch over op 4-4-2. Maar als hij het niet ziet dan houdt het natuurlijk op. Veel te lang gewacht met wisselen.

   1. dickst14

    4-4-2? en dan? opkomende belgische backs. En dan 5-5-0?
    gewoon ajax zijn en blijven voetballen.

 2. Mr Ajax

  Hij moet inderdaad ook eens naar zijn wissels kijken, maar ook boel mooie dingen gezien

   1. Mr Ajax

    Zeker op basis van deze wedstrijd hurbie, laten we het op onwennig houden en staat het de volgende wedstrijd beter

 3. Lilpatje

  Schöne laten staan tot de 88e minuut? Ziyech eruit? Lasse is en blijft een topper voor Ajax maar liet vandaag zien dat 88 minuten speeltijd teveel is voor zijn doen. De gehele wedstrijd zat hij er niet lekker in. k ben van mening dat het wissel beleid vandaag teleurstellend was aan de kant van Ajax.

  1. Litmanen

   Ik zag een dolende Frenkie en een zoekende Ziyech.
   Beide spelers konden hun plek niet vinden.
   Beide spelers hebben geen schot tussen de palen afgeleverd en beide spelers raakten in de tweede helft geen bal meer.

   Ja verkeerd gewisseld, beide spelers hadden in de rust binnen moeten blijven.
   Met Donny en Eijting was er dan voor zekerheid gekozen.
   En veel minder balverlies, want ook dat was de tweede helft dramatisch.

 4. Indojood

  De mooie dingen komen op het conto van individuele klasse. Ten Hag is iemand van controle en uitbannen van risico’s zoals FdB en LvG, en niet van de vrije geest en lef zoals Jopie en Peter Bosz.

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Peter Bosz blijft overschat hier. Ja inderdaad vrije geest, te vrij en inderdaad vaak spectaculaire wedstrijden! Maar ook voor de tegenstander. Europees uit vaak een drama
   Rostov 4-1
   PAOK, weggespeeld een gelukkige 1-2
   Schalke dankzij teen Viergever maar 3-0 weg bijna
   Lyon uit 3-1 met grote kansen op verlenging 4-1

   Ja genoten hebben we zeer zeker de thuiswedstrijden in Europa. Prachtig allemaal. Maar de eindtouch die herft hij niet.
   Nergens gehad ook. Vaak op laatste moment fout.
   En hoe had men hier over Bosz gepraat als we eruit waren gegaan tegen Schalke ?

   Maar goed blij dat we een jaar redelijk mooi voetbal hebben gezien. Bosz is een goede trainer en zorgt voor spectsculaire wedstrijden maar vaak voor de neutrale toeschouwer.

   Buiten dat vrije geest is goed tactisch moet je ook zijn wil je in de top werken. Dat lukt hem niet goed. En daarom onterecht dat hij in 1 zin met Johan genoemd wordt.

   Wel wat betreft vrije geest en van eigen kracht uitgaan. Maar Johan begreep taktiek wel. Waarom? Omdat hij in de top heeft gespeeld en zelf de top was.

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    PS hoe ging het in Europa met Bosz en Dortmund? Juist dat zou Johan nooit overkomen met dat materiaal

   2. AB

    Hele diepe zucht ….. wat een krom gelul om te proberen gelijk te krijgen wat je gewoon niet hebt. Interessant gewauwel omdat je weet dat dat bij veel mensen hier werkt. Zo goedkoop, zo jammer.

 5. De Nees

  “Vooral tijdens moeilijke fases in een wedstrijd hebben we toch echt die broodnodige ervaring nodig. Laten we Daley Blind halen voor 17 mln!! Hij schijnt volgens sommigen slechts mee te hobbelen met de rest maar wij weten toch echt beter!”

  1. Yor2002

   Labyad had geen slechte invalbeurt gisteren ten hag is niet goed genoeg voor ajax die moet weg maar labyad is denk een goeie concurrent voor de linkerflank

   1. Zlatan4ever

    Yor2002 welke wedstrijd heb jij gezien ? Labyad viel in en speelde als een natte krant.
    Zijn hoogtepunt was een schot op goal die “maar” 10 meter over was….

 6. AB

  Ongelooflijk dat ten Hag blijft vasthouden aan Neres op links. Vanaf de thuiswedstrijd tegen Sturm bleek al dat dit een slechte zet was. Nu voor de derde keer en …… inderdaad voor de derde keer een slechte zet.
  Eiting na twee perfecte Europese Europese wedstrijden aan de kant houden voor een speler die het (helaas) op dit niveau gewoon nietmeer kan belopen is bizar. Schone is Europees gewoon invaller en geen basisklant.
  Vervolgens het haal je je twee beste middenvelders naar de kant en lt je de minste 88 minuten staan.
  Ten Hag jongen: klasse gedaan ??????????

  1. Litmanen

   Kijk de tweede helft even terug en vertel mij het saldo van balverlies van Ziyech en Frenkie.

   Dan ben je meteen uitgeluld over Schone die wél in zijn taak bleef voetballen.

   1. dickst14

    Weet jij wat voor taak Schone had dan. Onzekerheid veroorzaken en te langzaam zijn? of wat anders?

    1. AB

     Ongelooflijk dat mensen niet zien dat Schone gewoon samen Neres slecht waren. Die balletjes die Schone gaf vlak bij het strafschopgebied ……. koude rillingen kreeg ik er van. Omdat het bij de CVM al fout ging, liep het op het middenveld niet. Er was geen vertrouwen. Neem daarbij de bizarre opdracht dat Tadic en Ziyech beide op rechts te vinden waren. Creativiteit en inzicht moet je spreiden over het veld.

     1. Litmanen

      Wie miste nou toch die 200% kansen. Schone? Of was dat onze vriend “ik wil een treetje hoger spelen”?
      Schone speelde twee keer in de ruimte voor Nico en Hakim.
      Beide spelers keken even een andere kant op.
      Verder bleef hij keurig voor zijn verdediging spelen.

     2. AB, fan van Ziyech en het duo Bosz en Jonk

      Wat lul je nou over missen van kansen debiel. Schone was de zwakste schakel en dat maakte voor een groot deel dat Luik gevaarlijk werd en ook terug in de wedstrijd kwam. Hij voldeed niet. Dat hij voor zijn verdediging bleef spelen staat niet gelijk aan een goede wedstrijd. Hij was gewoon slecht en een hoofdoorzaak van de uitslag. Heel simpel als je een greintje verstand hebt van voetbal.

 7. Vak 120

  Het waren geen beste wissels,maar ik hoor niemand over de kansen op 3-0 huntelaar en ziyech! Hier kan ten Hag niks aan doen!! We hebben het zelf laten liggen!

  1. JohnDoe77

   Eens Vak120, maar het is natuurlijk veel leuker Ten Hag te grazen te nemen. Zit er ook alweer een paar maanden! ?

 8. a.p.

  het is jammer mensen. Ik baal er ook van 2-0 en dan 2-2. maar volgende week in J.C.arena moet het toch mogelijk zijn.

  1. Vak 120

   50.000 man in de jc arena die achter ons ajax staan! Goede sfeer in het stadion en we winnen met 3-0!! Hoppa op naar kiev!

 9. Gido

  Als je goed analyseert zie je dat Luik gedurende de hele wedstrijd kansen heeft gekregen. Het middenveld (de Jong, Ziyech, Schöne) stond steeds niet goed na balverlies. Dat EtH dat niet heeft gecorrigeerd tijdens de rust is hem te verwijten. Kregen wel steeds veel kansen.

   1. Litmanen

    Het gekke was dat Schone wél zijn positie bleef uitvoeren.
    Als ik zeg dat Frenkie en Ziyech faalden wordt ik verketterd.
    Maakt mij niet uit maar de tweede helft maakten die twee er een potje van.
    En dan zijn er hier mensen die zeggen dat ze niet gewisseld hadden moeten worden.

    Terwijl zij de énige twee waren die gewisseld moesten worden!

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Litmanen ik ben het eens dat Schone wel zijn taak uitvoerde, maar eerlijk gezegd vond ik hem gister niet goed. Hij heeft zeker stukken beter laten zien. Zijn vrije trap wel weergaloos, helaas op lat, maar blijft een fenomeen.

     Ziyech heb ik ergens anders als geschreven moet leren niet altijd beslissend te willen zijn. Frenky en Ziyech waren tweede helft idd stukken minder.
     Maar zijn indirecte betrokkenheid bij goal 1 en directe betrokkenhied bij goal 2 waren nuttig (1) tot grote schoonheid (2). Dat is meteen ook grootste verschil tussen niet kritische en kritische fans mbt Ziyech.

     De niet kritische kijken naar de mooie dingen in de wedstrijd van hem, dat zijn er vaak wel een flink aantal.
     De kritische fans kijken ook naar wat er fout gaat. Heel vaak staat het elftal in voorgaande beweging als hij bal inlevert. Dan is het meteen gevaarlijk in omschakeling. Hj knapt zelf weleens op maar soms gaat dat niet door snelheid omschakeling.

     Ik heb ook het idee dat Hakim binnen de spelersgroep hierop aangesproken wordt. Ik heb ook het idee dat hij door leiderschap Tadic zich naar nog hoger niveau wil tillen.

     Ik zag gister eindelijk eens spelvreugde ook van zijn gezicht af stralen. Tweede helft vroeg ik me live af waarom de wissel. Ik heb nog nergens uitleg gezien. Maar zou me niet verbazen als hij er door heen zat. Toch korte zomer geweest voor hem en nog maar kort bij de groep. En dat die moeheid ten koste ging van zijn spel.

     Frenky was niet goed. Ik ga nu iets gewaagd zeggen. Ik vind hem beter als CV naast De Ligt. Hij is balvast, speelt daar vaak de goede speler aan, en staat positioneel vaak goed. Daarnaast kan hij heel makkelijk Ajax van 433 naar 343 schakelen en dan heb je middenveld van Hakim, Schone, Donny of Eiting, Frenky. Kan slechter.

     Enige is dan staat Blind reserve en dat is te duur. Maar goed Ten Hag heeft vele opties dus hopelijk weet hij dat goed te managen, gezien Donny zijn uitlating heb ik daar hard hoofd in.

     Wordt vervolgd

     1. AB

      Ik ben dus een niet kritische fan? Goh, bijzonder. Schone bleef zijn taak uitvoeren? Goh, bijzonder. Jij hebt het idee dat Ziyech wordt aangesproken door de spelersgroep? Goh, bijzonder. Je hebt weer een hoop tekst nodig om weinig tot niets te zeggen en wat je zegt is …… apart. Alleen de lengte is niet bijzonder.

     2. dickst14

      Ja misschien kan ie beter 1 letter typen met zo’n lap tekst. Blijft hetzelfde kwa inhoud en we hebben het gelijk gelezen.
      Eerlijk gezegd lees ik het niet eens meer.

     3. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Ja AB jij bent weleens kritisch op Ziyech ????????????????????????
      Het is gvd altijd de schuld van een ander als hij pass verkeerd geeft over 2 meter, of als hij weer eens afstandsschot over tribune heen jaagt hahaha. Nu ook weer middenveld (lees Ziyech) kreeg geen vertrowuen door spel Schone hahahaha. Je bent fake dus niet raar dat jij vaak met fake news komt. Ouwe man?.

      Onvoorstelbaar. Hahaha het is gewoon lachwekkend.

      En dickst vriend, jij bent tenminste goed op weg, sla mij over als ik onzin praat. Nu alleen even niet meer reageren. En wordt niet te boos anders moet je weer wegrennen.

      Jullie zijn dat duo Waldorf en Statler van Muppetshow. ???????jullie hebben mijn avond weer gemaakt?

     4. AB

      Weer dat ouwe man. Weet dat jij over tien jaar dus een ouwe lul bent. Je loopt constant uit te dagen zonder tevoorschijn te komen. Geef me eens een kans, dan kan ik bepalen of ik er op inga. Voor nu ben je gewoon een gestoorde eikel rijp voor de gierput. Ik haal echt het laddertje wel weg. Fred? (Ik roep hem maar alvast voor je).

  1. dickst14

   Eiting was 2 wedstrijden erg goed op de positie van Schone. Dan moet Frenkie naar het middenveld en dan slachtoffer je Eiting terwijl Schone tekort komt op dit nivo.

 10. Yor2002

  Ze moeten is die huntelaar eruit halen hij heeft geen enkel oog voor zijn teamgenoten en zelfs al staat karius in goal zal huntelaar en geen een inschieten

 11. Joep

  Na een warme avond in Luik. Ik stond op de derde ring. Gevolg hiervan is dat je de goal niet ziet. Vond dat Luik op het middenveld altijd een mannetje over had. Jammer dat wij na de rust niet meer hebben gescoord

 12. Forever nr14

  AB je bent niet de enige gelukkig met deze visie. Het is lastig (ook voor mij) om dit te concluderen, terwijl je wil zien dat het allemaal best top was, maar dat was het zeker niet. Bij een iets grotere tegenstander was je met een dikke nederlaag naar huis gegaan.
  Ze speelde idd 88 minuten met 10 man, en waarom weer op links zetten?? Ten Hag heeft het gewoon niet PUNT!
  Wat was Eiting een openbaring, maar moest toch weer wijken ineens???
  Totaal ongeschikte trainer.

 13. AFCA my World

  Tuurlijk ben JIJ tevreden,maar de supporters niet,als je ziet dat het middenveld overlopen wordt treed je op en organiseer je het anders,maar nee jij zet niks recht en laat ze aanmodderen, Het is JOUW FOUT dat het verkeerd afliep,als we volgende week uitgeschakeld worden heb jij het NIET goed gedaan ! Bah wat een afgang ! ⚽️

 14. Zlatan4ever

  Het is “not done” om europees een 0-2 uit handen te geven zeker als je kansen genoeg krijgt voor de 0-3 ( de genade klap).
  Maar Ziyech is nog steeds druk bezig bij de kapper……..
  Prioriteiten stellen is soms moeilijk

  1. AB

   Als je niet weet wat het gebaar inhield moet je er geen commentaar op hebben. Het is uitgebreid uitgelegd op de Ajax site en heeft 0,0 % te maken met een telefoon. Dit valt nu dus onder stupide commentaar. Heb je zelf gedaan. Jammer.

 15. Slingertje.

  Ze hebben helemaal niets geleerd van vorig seizoen de verwende mannetjes.
  Dachten dat de buit al binnen was bij 0-2 terwijl door hadden moeten gaan voor de 0-3 0-4.
  Waardeloze instelling de 2e helft.

 16. Henk Gabriels

  Ik denk dat we de invloed van de trainer in een wedstrijd wel erg overschatten. Het is toch zo dat spelers met de kwaliteit die onze club op het veld heeft staan zelf moeten kunnen denken en handelen! Voetballen doe je net als alle andere sporten met je lijf en met je kop! Als je dat niet kunt ga je excuses bedenken! En wie heeft het dan gedaan: de trainer.

Comments are closed.