Ajax in eventuele 4e voorronde Champ. League eerst thuis tegen Slavia Praag of Dinamo Kiev

Als Ajax er in slaagt om over twee duels het Belgische Standard Luik te verslaan dan zal het in de vierde voorronde van de Champions League beginnen met een thuiswedstrijd tegen het Tsjechische Slavia Praag of het Oekraïense Dynamo Kiev. De heenwedstrijd wordt gespeeld op woensdag 22 augustus om 21:00uur, terwijl de return een week later volgt op dinsdag 28 augustus eveneens om 21:00uur.

Mocht Ajax worden uitgeschakeld door Standard Luik zit het direct in de groepsfase van de Europa League. De loting hiervan zal op vrijdag 31 augustus plaats vinden.

In de historie kwam Ajax zowel tegen Slavia Praag als Dinamo Kiev al eerder uit in de voorronde van de Champions League. In het seizoen 2007/2008 kwam Ajax tegenover Slavia Praag te staan en liet de ploeg zich twee keer verrassen, waardoor twee nederlagen volgden. Ajax was veroordeeld tot de UEFA Cup, maar daarin was een ronde later Dinamo Zagreb na verlenging uiteindelijk ook te sterk. Een seizoen later kwam Ajax Slavia Praag nogmaals tegen, toen in de groepsfase van de UEFA Cup. Dankzij een strafschop in blessuretijd van Luis Suárez wist de ploeg in Amsterdam een nieuwe nederlaag te voorkomen, het werd uiteindelijk 2-2 (zie ons fotoverslag). Omdat de groepsfase in de UEFA Cup toen uit vijf teams bestond, kwamen de ploegen elkaar maar één keer tegen.

In het seizoen 2010/2011 moest Ajax vervolgens zien af te rekenen met Dynamo Kiev om de groepsfase van de Champions League te halen. Dat lukte de ploeg ook, toen nog getraind door Martin Jol. In Oekraïne werd met 1-1 gelijk gespeeld, waarna in Amsterdam met 2-1 gewonnen werd.

Related posts

35 Comments

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Voor Ajax derde maar het is de vierde, het heet zelfs playoffs officieel ipv 4e voorronde??

 1. -buitenkantje rechts-

  Een gunstige loting vind ik.. Standard Luik..Praag of Kiev. Allemaal ploegen die Ajax kan verslaan en moet veslaan als je iets in de CL te zoeken hebt. Belangrijkste is nu de plog bij elkaar houden. Mocht je CL halen dan heb je een druk programma, waarbij alle spelers nodig zijn..

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   Eens BR, zat al in de sterren dat route makkelijker zou zijn als afgelopen jaren, doordat top landen geen voorronden spelen. Nu hebben we ook nog mazzel dat Spartak Moskou niet tegen Dynamo Kiev mag vanwege de oorlog. Anders had Benfica of Fenerbahce een tegenstander kunnen zijn.

   Ajax moet dit halen, niveau is niet hoger dan gem EL niveau.

   1. AB

    Niets is makkelijk, alleen die gedachte bij de spelers zou al funest zijn. Alle komende tegenstanders hebben meer in hun mars dan Sturm Graz. De verdediging is in de twee officiele wedstrijden niet op de proef gesteld door de laffe houding van de tegenstander. Schone nu misschien leuk maar tegen sterkere tegenstanders en zeker in de CL niet waardig voor basisplaats. Frenkie doet het nu goed (plek tegen zijn zin) maar zal tegen sterkere tegenstanders verdedigende kwaliteiten te kort komen. Beter meer zekerheid in de verdediging, Blind, en volop creativiteit op het middenveld.

    1. AjaxKat

     Helemaal waar Ab. Sturm Graz was echt te makkelijk denk ik soms. Schreef het al eerder vandaag: Frenkie een linie naar voren ten koste van Eijting, obv ervaring. Blind achterin. Donny zou ipv Schöne kunnen, maar die heeft nog voordeel vd twijfel bij mij. Gelukkig hebben we (op dit moment) een mooie mix van ervaring en talent. Maar we moeten echt niet te naïef zijn ook al ging het tegen Sturm makkelijk. Leek soms ook net of Sturm schrok van de mogelijkheden die zij kregen.

     1. AB

      Eiting heeft voor mij een zekere basisplaats boven Schone en ook boven Donny. Die jongen is nu al zo goed die kan alleen maar veel beter worden als hij kan spelen, spelen, spelen. Op de bank staat (zit) hij stil en dat is doodzonde.

     2. Litmanen

      En weer wordt Schone afgeschreven.
      Deel 343….

      Schone is het cement van het elftal.
      Blind achterin, Frenkie en Donny op het middenveld.

      Voorin Tadic, Huntelaar en Neres.

      Op deze manier loop je de minste kans op balverlies op de verkeerde plek.

      Standard is een ploeg die geweldig reactie voetbal kan spelen als het moet en Preudomme past zich graag aan.

      Je mist de slimme dieptepass van Ziyech, maar ook zijn balverlies. De steekballen moeten van Frenkie, Donny en Lasse komen.

  2. Joep

   Is zeker een prima loting, mocht marc zich aan zijn woord houden dan gaan er dit jaar mooie dingen gebeuren bij onze club

 2. Ajax 1

  Geen ongunstige loting inderdaad, maar dynamo kiev is wel gewoon een hele goede ploeg hoor. Spelen ieder jr cl…..dus dat wordt echt moeilijk zat om door te komen.

 3. AFCA my World

  Wat word er nu al gepraat over de volgende ronde ? Standard ben je echt nog niet voorbij, taaie ploeg hoor ! ⚽️

  1. AB

   Het is gewoon het nieuws vanuit UEFA. Moeten ze het dan niet doorgeven. Overal zie je dubbele clubs bij de wedstrijden. Dit heeft niets te maken met te vroeg vooruit kijken.

  2. Jimmy1971

   Het is een lastige maar zeker niet onmogelijke loting. Het zou voor ons team en de individuele ontwikkeling van de spelers wel top zijn als we de groepsfase van de Cl halen. Dan blijft als bonus ook nog de selectie in tact !!

 4. JohnDoe77

  Hopelijk redden we het deze jaargang wel om via voorrondes naar het hoofdtoernooi te komen. Anders volgt er in de laatste dagen van augustus ook nog een exodus van je goede spelers en ziet alles er opeens heeeeel anders uit. Kunnen we met zijn allen weer gaan zanikken over hoe slecht TH is!

   1. Finidi

    Ook al was het alleen maar om Psv te naaien voor een paar miljoen of is dat niet meer dat ze CL startgeld moeten delen dan?

    1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

     Jawel maar PSV is er ook nog nog niet hoor. BATE Borisov altijd lastig?

     1. JohnDoe77

      Laten we hopen dat de boertjes het halen, anders verliezen we bakken met punten en moet straks de kampioen ook meerdere voorrondes spelen. Het is al een schande dat die niet meer direct geplaatst is!

 5. Zlatan4ever

  We zullen het per wedstrijd moeten zien en niet te veel voor uit denken. Iedere wedstrijd is een finale , want wij weten nog niet waar Ajax “echt” staat.
  Van de wedstrijden tegen Sturm Graz was niet veel af te leiden

 6. Iamsterdam2015

  Zullen we anders eerst even 2 x 90 minuten gaan spelen? Dan zien we daarna wel verder.

   1. Iedereen heeft een mening

    JD77, de keuze was of op dinsdag spelen en/of eerst uit. Meer smaken waren er niet.

 7. Iedereen heeft een mening

  Ik zeg stapje voor stapje. Eerst vanavond een goed resultaat neer zetten dan volgende week het afmaken. Daarna gaan we weer fantaseren over de play-offs. Wordt lastig genoeg.

Comments are closed.