Ten Hag: “Beter spelen dan tegen Graz want Standard is een betere tegenstander’

Erik ten Hag denkt dat Ajax nog niet goed genoeg speelt om door te stoten naar het hoofdtoernooi van de Champions League. Ajax won ook het tweede duel van Sturm Graz (1-3). “We moeten wel beter spelen dan we vandaag en vorige week hebben laten zien”, aldus Ten Hag na afloop tegenover Ziggo Sport. “Standard is namelijk een veel betere tegenstander dan Sturm Graz. Ze spelen met veel meer tempo en dynamiek.”

Ten Hag was wel tevreden over het spel van zijn ploeg in de return. “Veruit de meeste spelers scoorden een voldoende. Het is een mooie overwinning en een goede teamprestatie”, zo analyseerde Ten Hag. “We waren weer de overheersende partij. We hebben gecontroleerd en gedomineerd. We wisten van tevoren dat we meer ruimte kregen waardoor we legio mogelijkheden hadden om de score te openen. Het wachten was op de 1-0. David Neres legde een goede wedstrijd op de mat. Ik wil graag de Klaas-Jan terugzien die op jacht gaat naar goals en dat heeft hij vandaag gedaan.”

Ajax moet nog twee voorrondes overleven om zich voor het hoofdtoernooi te plaatsen. In de derde voorronde wacht Standard Luik. Ajax gaat volgende week dinsdag (7 augustus) eerst op bezoek in België. Exact een week later is de return in Amsterdam.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts

43 Comments

 1. Dagrump

  Het was iets minder scherp dan de vorige keer maar stiekem wel genoten!! En Carel jij komt er wel!! Heeft zich echt goed staande gehouden en echt goed gespeeld!!Aan het hele team goed bezig. klasse inzet gezien!!Goed bezig boys/kerels !! Proficiat met mooie overwinning !!

  1. ajacied078

   carel is een baas ! schone en vd beek moeten gaan uitkijken voor hun plekje als ziyech blijft

 2. Iceman

  Wordt een stuk moeilijker maar moet wel lukken daar 1x scoren en dan thuis in een volle JC Arena de klus klaren. Go Ajax….

 3. Zlatan4ever

  Een klein voordeel hebben wij tegen Standard en dat is dat wij eerst uit spelen. En hopelijk minimaal 1 x scoren ?

 4. Jimmy1971

  Standard heeft een gevaarlijke aanval en een slechte verdediging, dit gaan spannende doelpuntrijke wedstrijden worden..

 5. JohnDoe77

  En heeeeeeel hard duimen dat topploegen in Europa over Ziyech heen kijken en hij nog een jaar bij ons is! Wat een geweldig koppel vormt die met Tadic!

 6. Melvis

  Moet eerlijk zeggen dat ik Ziyech juist niet zo best vond spelen, weer een paar foute riskante passes door het midden die tegen Sturm Graz niet werden afgestraft….maar dat zal bij Standard anders zijn.

  Verder wel lekkere pot met idd goede Eiting en Mazraoui, dus voldoende aanknopingspunten voor komende wedstrijden!

 7. AjaxBelg

  een sterk Ajax tegen een zeer zwak Sturm ! heb wel genoten van de wedstrijd, de vertedering staat, Carl speelde geweldig,weer een mooi jeugdproduckt. wat weer opviel is het vele balverlies van onze gegeerde middenvelder, dat MOET eruit Zyech , en voor de volgende wedstrijden de kansen benutten, of we komen in de problemen. deze ploeg is goed op weg om er iets moois van te maken dit seizoen, succes Ajax

  1. Litmanen

   Eens, maar als ik moet kiezen tussen VdBeek en Eitingh, dan kies ik voor Donny.
   Komt vaker voor de goal.
   Verder een oerdegelijke en heel belangrijk Schone gezien.
   Die had er gisteren meer kijk op dan zijn trainer. Constant zijn collega’s coachend.
   Elk jaar weer bij iedereen de twijfel en elk jaar blijft hij glansrijk overeind!

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Eens mbt Schone, Litmanen!
    Ik zag vooral een leider toen Tadic die Oostenrijker even ging vertellen, overigens terecht, hoe die over hem dacht. Hij bespaarde hem daar een kaart naar mijn mening! Belangrijk. Verder bevalt Lasse me idd weer. Onvoorstelbaar die man. Ik ben benieuwd hoe het gaat want middenvelders genoeg, en ook nog heel veel goede!

    1. Bert Betondorp

     Sierhuis moet meer speeltijd krijgen. Altijd goed voor een goaltje
     Ten Hag waar wacht je nou toch op? Huntelaar gewoon op de bank en inzetten als pin ch hitter

    2. Litmanen

     Vorige week weer volkomen misplaatst gewisseld. Waarom? Nou Schone zeurt nooit. Dus een makkelijke prooi.
     Maar geen trainer kan om Lasse heen.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Hij is idd beetje ideale achoonzoon buiten veld! Een collega van me woont bij hem in de straat. Zeer goede en sociale vent!
      Topgozer en kan ook nog verschrikkelijk goed voetballen.
      Ajacied waardig ??

 8. AjaxBelg

  Sierhuis had er ook wel ingebracht mogen worden,die pikt makkelijk een doelpuntje mee. succes Kay

  1. Ajax 1

   Ook leuk dat Wober even kon spelen in oostenrijk en nico heeft ook rust nodig. Vd beek was gepasseerd maar moest ook ingebracht worden. Dus snap wel dat sierhuis op de bank bleef. We hebben gewoon 16 goede spelers dit jaar…..

 9. AB

  Tip voor ten Hag als hij vindt dat er beter gespeeld moet worden: start de wedstrijd met mensen op de juiste plek en verval niet in dezelfde fout als een wedstrijd ervoor. Verder is het niet meer dan logisch dat je kan domineren wanneer de tegenstander te laf is om zelf ook maar iets van initiatief te tonen. Maar goed, wij zijn zeker van de EL in ieder geval en Sturm Graz terecht niet.

 10. AFCA my World

  Het word tijd dat ten hag sierhuis gaat inzetten of er een nieuwe spits bij haalt, KJ is over zijn hoogtepunt heen en dat was duidelijk te zien,heeft veel kansen nodig om te scoren, het had een ruimere ontmoeting moeten zijn ! ⚽️

 11. a.p.

  mooie uitslag jammer van het eigen doelpunt maar ik ben tevreden nu wordt het nog echter!

 12. -buitenkantje rechts-

  Prima wedstrijd van Ajax uit tegen Sturm Graz.. 1-3 uit tegen een (sub)topper uit Oostenrijk is een prima resultaat.
  Mooi dat spelers uit eigen opleiding de uitblinkers waren. Eiting en Mazraoui. Heerlijke voorzet van Mazraoui op Tadic! Eiting bijna alles goed.. Zeer balvast! KJH die eindelijk weer scoorde met 2 prima goals.
  Mooi aan dit elftal is dat er veel voetbal in zit. Er worden veel kansen gecreëerd.. Alleen vind ik dat we nog niet effectief in afronden zijn. 1-5 of 1-6 had het eigenlijk moeten zijn.
  Al met al hoopvol voor komend seizoen..

  1. Moosie

   beetje vreemd normaal ben je niet zo langdradig en verzand je niet in open deuren in trappen maar goed ik snap nu wel waarom we hoopvol kunnen zijn mijn dank is groot.
   Wat vindt jij nu eigenlijk van de situatie met het water Ik heb begrepen dat er genoeg is in friepsland maar dat ze 30 euro de liter vragen ?
   ?? Zoiets?

 13. Onze Johan forever

  Je ziet de rust nu, in tegenstelling tot vorig seizoen, bij balverlies door de aanwezigheid van Tadic en Blind

 14. ajacied078

  tadic is wel super effectief in balbezit je ziet alleen dat hij een wk in de benen heeft

 15. Bert Betondorp

  Standard Luik moet kunnen Daar winnen bv 2-0 en in de Johan Cruijff arena
  afmaken en naar de laatste horde uitslag. 3-2

 16. Forever nr14

  Leuke en mooie mix, hopelijk blijft dit bij elkaar, 1 september is nog lang. Nu nog nieuwe trainer graag.

Comments are closed.