Opstelling Ajax voor duel met Sturm-Graz

Erik Ten zet Dusan Tadic vanavond in de basis maar Daley Blind start vanaf de bank. Frenkie de Jong vormt opnieuw een defensief centrum met aanvoerder Matthijs de Ligt. Carel Eiting liet  in de Johan Cruijff Arena prima indruk achter en vormt met Lasse Schöne en Hakim Ziyech het middenveld. Kasper Dolberg is nog steeds geblesseerd dus Klaas-Jan Huntelaar krijgt weer de kans om er een paar in te knallen. Doordat Donny van de Beek vorige wedstrijd wat minder presteerde houdt hij Daley gezelschap op de bank. De wedstrijd begint om 20:30 en is te zien op kanaal 14 bij Ziggo.

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, F. De Jong, Tagliafico; Schöne, Ziyech, Eiting; Neres, Huntelaar, Tadic.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts

89 Comments

 1. BobbyHaarms

  Die ga ik straks kijken vanuit Zwitserland, vlakbij Zermatt..op zeer hoog niveau dus ?

  1. Indojood

   Hé ouwe, alles goed daar in Zwitserland. Hier is het 4 uur ‘s ochtends gewoon nog 27 C ?

 2. Valentino

  De tandem Tadic-Ziyech zag er in de thuiswedstrijd erg leuk uit. Ben heel benieuwd hoe die loopt vanaf minuut 1.

 3. a.p.

  Dit kan een overwinning worden met zo een team. Mannen we zijn er klaar voor!! SUCCES!!!! laat ons juichen.

 4. dickst14

  Onana
  mazraoui/deligt/blind/nico
  vdbeek/dejong/ziyech
  neres/huntelaar/tadic
  en sierhuis in de rust als huntelaar weer zijn kansen mist

 5. Yor2002

  Voor start seizoen
  Onana
  Mazraoui, de ligt, frenkie, tagliafico
  Eiting, blind, ziyech
  Neres, dolberg en tadic
  En dan sierhuis/huntelaar en van de beek als vaste wissels

 6. Charka53

  We hebben allemaal een betere opstelling in gedachten maar Haggie heeft voor deze gekozen we gaan het zien wie er gelijk heeft , succes allemaal

  1. JohnDoe77

   Geen idee AB, vorige wedstrijd mij 45min zitten ergeren. Nu waarschijnlijk weer dus…

 7. Forever nr14

  Jeetje helaas maar Klaas jan kan echt niet meer zeg! Dit zijn toch echt open kansen, net zoals vorige week.
  Zet Kai er maar in

 8. Forever nr14

  Sturm gaat niet scoren, maar proef wel een nonchalance in onze ploeg, vraag me af op basis waarvan?

  1. AB

   Die commentator is een beetje gestoord met zijn “Huntelaar raakt hem prachtig” en “Stijlvol gedaan”. Gewoon spitsen mazzel maar die tellen ook. Dit mag niet meer mis gaan.

   1. Ajax 1

    Hij raakt hem zo te zien bewust zo. Dus prima. Inderdaad kansen gemist, maar laten we hem niet afschrijven nu, want zijn slimheid en ervaring kan nog heel belangrijk worden. Tweede helft wel sierhuis brengen, want deze wedstrijd is gespeeld.

 9. AB

  Nu graag wat geconcentreerder in de tweede helft en door naar 0-4. Gewoon nu direct Sierhuis als eerste wissel.

 10. Prinsengracht

  Wat spelen Eiting en Maz goed! Van Carel heb ik het altijd geweten. Maz zag ik niet veel in. Niet in de jeugd en niet bij Jong Ajax. Sinds hij bij het eerste is, altijd goed. Leuk om eigen spelers zo te zien spelen.

  1. JohnDoe77

   Zeker! Deze selectie is een mooie mix van talenten, ervaren spelers en aanvullende aankopen. Laten we hopen dat we dit vast kunnen houden tot over de transferperiode!

 11. Iamsterdam2015

  Aaaah verbinding hier op Curacao is kak. Maar goed, ik kan lekker ontspannen op mijn strandbedje blijven liggen als ik zie wat de stand is…lekker mannen!!!

 12. JohnDoe77

  Dit team zit wel goed in elkaar; Eiting kwam voor Tadic op, Tadic genoeg vuur om even die Oostenrijkse knödel toe te spreken en op de achtergrond Schöne die Tadic weer tot kalmte maande, top!

 13. AB

  Klein gratis tipje aan die kale aan de zijkant: ga eens oefenen op afwerken i.p.v. op looplijntjes. ?Hoef er niets voor te hebben, is geheel gratis en voor nada noppes.

 14. Ajaxbest

  Super 0-3 gaat de goed de kant op met ajax??? zo door blijf voetbalen En nog meer doelpunt maken

 15. Ajax 1

  Gefeliciteerd met het bereiken van EL alvast allemaal. Nu lekker richting standard. Lekker resultaat; hoe vaak zijn we al niet door halve amateurclubs uitgeschakeld de afgelopen tien jaar. Dus dit is gewoon lekker en we hebben in ieder geval de komende maanden een hoop europese wedstrijden!

  1. JohnDoe77

   Speciaal voor PrinsesjesGracht; is humor…. om te lachen… ? Niet zo serieus kerel!

 16. AB

  Twee wedstrijden van Ziyech. Eerste helft onvoldoende, tweede helft ruime voldoende. Volgende keer gewoon hele wedstrijd weer top.

 17. Ajaxfoort

  Ik moet zeggen dat ik echt positief verrast ben. Er wordt lekker gespeeld. Ze hebben er zichtbaar zin in. Dus niks mis mee in deze fase.
  Het is geen geheim dat ik geen fan ben van Onana. En de reden laat zich ook vandaag weer raden. Wat een vreselijke slechte keeper is dat toch!!
  Verder niets dan lof.

   1. AB

    Onzin om het onzin te noemen. Voor mij realisme voor jou een andere mening. Dit team heeft in mijn ogen (en dan ook nog met deze trainer) niets in de CL te zoeken.

    1. Indojood

     Realisme, daar doet een Cruijffiaan/Ajacied niet aan. Voor mij een gotspe. Het streven moet zijn om iedere wedstrijd aanvallend en verzorgd, op zijn Ajax, te willen voetballen (publiek vermaken) om zo te winnen. En dan zien we wel waar dat eindigt. Om het toch maar te benoemen (terwijl ik dit niet wil want het is veel te ver vooruit lopen), er is één risico en dat is vierde worden in de CL groepsfase. Dan overwinter je niet, als dat zo is, dan is dat maar jammer. Voor Ajax en NL super belangrijk om op het hoogste niveau te kunnen acteren. Moedwillig potjes verliezen vanwege realisme, dat is het laatste wat Jopie of elke andere voetballiefhebber zou willen. Je bent niet helemaal lekker, gast.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Hahaha Indojood eens, lijkt of de ‘nieuwe’ AB de visie van onze grootste
      icoon los laat…….

      Altijd voor CL gaan ALTIJD!

     2. AB

      Dan ben ik in jouw ogen maar geen Cruijffiaan/Ajacied en niet lekker. Kan mij niet bijzonder boeien.

 18. Finidi

  Goeie pot, niet verwacht, leek makkelijk, de jong toch al wel rustgevende factor in ajaxspel dus snap Barcelona nu wel hoor.

  1. AjaxKat

   Ik had dit van tevoren ook niet verwacht. Gefeliciteerd allemaal met Europees voetbal! Heeft Hag het toch goed op de rails gekregen.
   Zat af en toe wel te denken hoe (op veel plekken) ditzelfde team vorig jaar zoveel moeite had met EL halen. Dacht meteen na dat het alles met Appie te maken had. Kreeg ik nóg meer respect voor Keizer en iedereen om Appie heen. Hoop echt op een prijs dit seizoen die ze kunnen opdragen aan Appie.
   Maar bovenal (en nogmaals) gefeliciteerd jongens. Ben er echt blij mee; de eerste goede stap is gezet.

   1. AB

    AjaxKat, ten eerste is het mooi dat we in ieder geval zeker zijn van EL maar op de rails staat het echt nog niet. Dit Sturm Graz is mij ongelooflijk tegengevallen en ze hebben met hun laffe speelwijze de uitschakeling voor een heel groot deel aan zichzelf te wijten. Deze wedstrijd was een stuk minder van de kant van Ajax in vergelijking met de thuiswedstrijd en als je dan alsnog met 3-1 wint zegt dat een hoop over de tegenstander. Voor het zelfvertrouwen prima, maar het staat nog niet op de rit.

Comments are closed.