Ajax verslaat Sturm Graz ook in eigen huis

Standard Luik is de volgende tegenstander van Ajax nadat het Sturm Graz met 1-3 verslagen heeft. Ajax was net zoals in Amsterdam sterker dan de gastheren. De zogenaamde storm van Sturm Graz bleek achteraf maar een briesje. Dat het maar 1-3 geworden was kan Ajax zich wel aanrekenen want waren alle kansen benut dan was de winst veel groter geweest maar dat maakt voor het eindresultaat niet uit. Vlak voor rust was het eindelijk raak voor Klaas-Jan Huntelaar want Neres gaf vanaf rechts hoog voor, Huntelaar controleerde de bal op de borst en hij volleerde met de buitenkant van de rechtervoet keurig raak. André Onana had het erg rustig vandaag want het enige wapenfeit van de Oostenrijkers in de eerste helft was een keihard afstandsschot van Stefan Hierländer maar de doelman werkte deze bal met één hand over de lat.

Bekijk hier ons fotoverslag van deze wedstrijd!

Na de rust waren de Oostenrijkers nog vol goede moed maar dat verdween na het doelpunt van Dusan Tadic. Carel Eiting stuurde Mazraoui met een goede pass weg waarna hij de geheel vrijstraande Tadic bereikte. Ajax bleef de aanval zoeken en was op zoek naar nog meer treffers. Maximiliaan Wöber was nog maar net ingevallen toen hij een prachtige steekbal op Klaas-Jan Huntelaar gaf. The Hunter stond vrij voor de keeper en wachtte niet af en scoorde zijn tweede van de avond. Nog steeds had Ajax zin om te voetballen en bleef druk zetten. Hakim Ziyech deed alles om te scoren maar het lukte de balvirtuoos niet. In de laatste minuten werd er toch nog door Ajax gescoord: Matthijs de Ligt speelde de bal terug op André Onana en de doelman liet de bal van zijn voet stuiteren waardoor de eindstand op 1-3 kwam. Op dinsdag 7 augustus zal Ajax het opnemen tegen Standard Luik en gezien het spel van Ajax zullen de tegenstanders het moeilijk krijgen. De heenwedstrijd is komende dinsdag al in Luik en de return in Amsterdam volgt precies een week later.

Sturm Graz – Ajax 1-3 (0-1)
0-1 Klaas-Jan Huntelaar (39′)
0-2 Dusan Tadic (48′)
0-3 Klaas-Jan Huntelaar (77′)
1-3 André Onana (89′) Eigen doelpunt

Gele kaarten: Tagliafico (Ajax) Ferreira,  Koch, Lovric (Allen Sturm Graz)

Opstelling Sturm Graz: Siebenhandl; Koch, Spendlhofer, Maresic, Ferreira; Lovric Zulj, Lackner (59′ Obermair); Hierländer;  Hosiner (45′ Pink),  Eze (66’Huspek)

Opstelling Ajax: Onana; Mazraoui, De Ligt, F. De Jong, Tagliafico (55′ Blind); Tadic (67′ Van de Beek), Schöne, Eiting (75′ Wöber); Neres, Huntelaar, Ziyech.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts

24 Comments

  1. Litmanen

   Eens met de felicitatie. Alleen, sorry, dat Sturm Graz kan er werkelijk geen hout van.
   Uitslag 5-1.
   Twee normale doelpunten, Tadic en de tweede van de Hunter.
   Ik hoop echt dat Ajax beter gaat voetballen. Na acht maanden Ten Hag: Ik zie het niet….

   In de voorbereiding geen enkele fatsoenlijke pot gespeeld, alles verloren.
   Dan winnen we van de Oostenrijkse Harkemase Boys en iedereen juicht.

   Maar goed, we gaan het zien.

   1. SarAjax

    Laten we inderdaad niet te hard van stapel lopen…… die oefenpotjes tellen namelijk zooooo zwaar mee! Jezus zeikers hier zeg laten we voor de verandering is gewoon een keer blij zijn!!!

    1. Litmanen

     Blij met Europees voetbal, maar ik wil Ajax voetbal zien en we hebben er de selectie voor!
     Tadic speelde de tweede helft op zijn sterke plek op links.
     Was Ten Hag vorige week blind?
     Waarom dan toch op weer een andere positie neerzetten?
     De ploeg wil, de kwaliteit is er, nu nog iemand voor de groep die het zaakje goed neerzet!

     1. Emilio4Ajax

      Heb het eerder gezegd Nietmanen…jou negativisme hebben we hier niet nodig…gå och lägg ägg… kritisch zijn is één zaak, ben ik ook, maar alles en iedereen van de negatieve kant bekijken en betichten gaat mij echt te ver… Als je niets beters weet ga dan ergens snders heen of hou je bek… ❤️❌❌❌?????

   2. Indojood

    Dat zei ik in het vorige topic al. Gewoon eens verder lezen en ook nadenken wat ik in het algemeen van Ajax, Ten Hag vindt. Dan hoef je me niet onterecht te verwijten dat ik een polonaise zou lopen. Maar dat valt allemaal niet mee voor jou, nadenken, perspectief en context.

    1. Litmanen

     Ik schrijft niet dat Ik het oneens ben met jou.
     Als je de reacties in het algemeen ziet vorige week, dan bedoel ik dat.
     Ajax was plotseling weer “gewéldig”.
     Ik zie dat niet zo.
     Was dus niet persoonlijk bedoeld maar in het algemeen.
     Gisteravond, VGelder, de Boer en De Mos: Alleen De Boer durfde voorzichtig te zeggen dat Ajax in de eerste helft heel slordig speelde, maar na de tweede helft durfde ook híj niet meer kritisch te zijn.

     Ik vind het jammer dat na twee van déze wedstrijdjes iedereen blind is geworden voor de realiteit, namelijk dat Ten Hag zwaar ondermaats presteert.
     Al acht maanden……

     1. Emilio4Ajax

      Man hou nou toch eens op… slordig ja bij tijd en wijlen, maar ik heb een dominant Ajax gezien dat uit Europees anders en het zakelijk uitspeelde… wedstrjjd was mede door Ajax 2de doelpunt, maar ook het onvermogen van Sturm om er iets tegenover te stellen zelfs gedeelte lijk saai. Kan het zijn dat ten Hag zn zaakjes gewoon goed voor elkaar had…Think positiv, think pink…????

     2. Indojood

      Waarom reageer je dan op mij? Ik ben altijd heel kritisch maar ik zoek ook naar houvast. Ondanks dat Sturm zwak is staat er wel meteen druk op dit soort wedstrijden en dat is alleen maar goed. Verder zie ik eigen jongens als Carel en Nous het goed doen. Gegeven de omstandigheden kan ik er wel mee leven. Ik heb vaker gezegd dat Ten Hag niet zijn eigen wil moet gaan opleggen maar Ajax zoals Ajax moet laten voetballen (zoals Bosz dat deed).

     3. KBouter

      Vond het ook nog niet zo heel goed, maar al wel beter dan de laatste twee seizoenen onder de Boer. En mooi dat eigen jeugd uitblinkt in deze wedstrijden. Ajax is op de goede weg.

     4. Ajax 1

      Inderdaad op de goede weg. Zoals ik ergens al zei zijn we de afgelopen tien jaar ook door allerlei nietszeggende amateurclubs uit het toernooi gehouden, dus laten we blij zijn dat we de nr twee van oostenrijk weer eens ouderwets alle hoeken vh veld laten zien, want dat is ook wel eens anders geweest helaas.

 1. Zlatan4ever

  Felicitatie’s voor Ajax !
  Wel een tandje er bij tegen Standard. Dat word een zwaarder potje

 2. dickst14

  Mazraoui speelt goed als rechtsback. Eindelijk een goal uit een voorzet van een rechtback.

  1. JohnDoe77

   Hij speelt tot nu toe al zijn potjes solide en gewoon sterk, alsof hij er al jaren staat. Hopelijk laten ze hem staan als Veltman na de winter fit is, die was op die plek verl minder overtuigend. Maar dan zijn wij een halfjaar verder. Komende tijd lekker genieten van een sterke, slimme en mee opkomende back!

   1. Ajax 1

    Lekker snel ook, heerlijk. Die actie waarbij een graz speler geel kreeg omdat mazraoui erlanfs ging. Heerlijk.

 3. JohnDoe77

  Een discussie over een door Ajax gespeelde wedstrijd en maar één (duh) persoon die de trainer kwijt wil en geen gezeik over Ziyech?!?

  Dit is toch wel het Ajax forum?

 4. Charka53

  Gefeliciteerd mannen de eerste twee wedstrijden zijn gewonnen , wel tegen een zwak Sturm Graz maar wel gewonnen en dat was vooraf niet een zekerheid en natuurlijk zijn er nog dingetjes die nog beter kunnen maar het proces is nog in volle gang.

 5. Bert62

  Laten we eerst gewoon een paar maanden afwachten alvorens we Ten Hag of wie dan ook op de hakblok leggen. Als we ook dinsdag tegen Standard kunnen winnen en eens kijken wie er nog allemaal vertrekt de 31e, dan kunnen we pas oordelen

Comments are closed.