Ajax lijkt in eventuele vierde ronde Dinamo Kiev of Slavia Praag te treffen

Ondanks dat de loting maandagmiddag pas zal plaats vinden, lijkt het ook al bijna zeker te weten wie het in de play-offs van de Champions League zal treffen als het er in slaagt Standard Luik te verslaan. De UEFA hanteert namelijk de regel dat clubs uit Rusland en Oekraïne elkaar niet mogen treffen in Europees verband gezien de spanningen tussen beide landen.

Maandag zullen als geplaatste teams de winnaars van het duel tussen Benfica en Fenerbahçe en de winnaar van Dinamo Kiev – Slavia Praag in de koker zitten. Naast dat de winnaar van Ajax – Standard Luik een van de twee ongeplaatste wedstrijden in de koker is, is de winnaar van PAOK Saloniki – Spartak Moskou.  Omdat Dinamo Kiev en Spartak Moskou elkaar dus niet mogen treffen, lijkt er maar een mogelijke optie over te zijn. De winnaar van Ajax – Standard Luik neemt het op tegen de winnaar van Dinamo Kiev – Slavia Praag, terwijl de winnaar van Benfica – Fenerbahçe het zal moeten opnemen tegen de winnaar van PAOK Saloniki – Spartak Moskou. Normaal gesproken zal maandagmiddag alleen geloot gaan worden welke clubs als eerste thuis moeten spelen.

Volg ons nu ook op ons nieuwe Instagram-account AjaxFanzone_Official

Related posts

33 Comments

 1. Finidi

  Eerst Standard Luik toch? Niet gelijk denken van dat doen we wel even….ondanks dat et vanav makkelijk ging.

  1. JohnDoe77

   Dat denkt ook niemand, er staat “eventuele vierde ronde”. De loting is nu eenmaal voor de wedstrijden tegen Luik, dus zie het als “nice to know” net als dat wij wisten dat Luik zou volgen na Sturm Graz. Dus niemand hier denkt dat we dat wel even doen.

 2. Dagrump

  We moeten de tegen standers gewoon allemaal oprollen in de voorrondes !! En dan zien we wel verder !! Toch ?!

 3. hubert

  heb ten hag en geen enkele speler horen zeggen dat ze dat wel even doen tegen standaard luik. maar word hier weer gesuggereerd.pfffff

  1. JohnDoe77

   Precies Hubert! Begrijpend lezen is niet voor iedereen vanzelf sprekend. Ik vind het wel interessant hoe de route naar de CL eruit kan zien, wetende dat je hiervoor dan wel iedere stap moet winnen.

   1. Ajax 1

    Sterker nog. Ten Hag heeft gezegd dat het tegen Luik beter zal moeten zijn, omdat het een betere ploeg is dan Graz. Maar we zitten in ieder geval al in de EL, dus zonder druk gewoon erop knallen en dan zien of het lukt. Onmogelijk is het zeker niet; alhoewel slavia praag me beter lijkt dan dinamo kiev mochten we winnen van Luik.

 4. TweakJ

  Gewoon lekker ballen en scoren; spitsen iets scherper dan gaat Standaard wel goed komen…. meer weerstand is goed voor de gezonde spanning. Zit nochalant en ongeconcentreerd er niet meer bij voor de jongens!

 5. Charka53

  Gaan we al de beker ophalen , laten we het nu maar wedstrijd voor wedstrijd bekijken want de volgende tegenstander wordt al moeilijk genoeg.

 6. Peter kopsterk

  We zijn hier nogal voorzichtig op dit forum over de wedstrijd tegen Standaard Luik. Normaal gesproken moeten we Standaard kunnen pakken. De Belgische competitie stelt ook weer niet zo heel veel voor.En we hebben een paar jaar geleden ook van gewonnen.

 7. -buitenkantje rechts-

  Mooi te zien dat jonge talenten uit eigen jeugd zich nu kunnen richten op het niveau Tadic en daarin mee kunnen. Op dit ogenblik een mooie mix met goed voetbal.
  Maak me dan ook niet zoveel zorgen over Luik..

 8. Johan-Marco-Franklin-Dennis

  Zoals ik al zei, de voorrondes zijn makkelijker dan jaren hiervoor. Alleen 1 ronde langer, maar Sturm, Luik en Kiev of Slavia zijn middelmatige EL niveau en geen potentiele CL ploegen.
  Ook gezegd voorbereiding zegt niks. Dat blijkt nu maar weer..
  Overigens voorzichtige conclusie wat mij betreft. We hebben een top selectie die zeker kampioen moet worden en Europees overwinteren. Deze selectie moet CL halen. Alleen blijf ik twijfels houden bij Ten Hag
  Hoewel ik wel de dynamiek fijn vind om te zien, veel positiewisselingen dus geen te statisch gekloot. Ik geef nog steeds voordeel twijfel aan Ten Hag. Maar ooralsnog heeft Ajax zaken goed voor elkaar.

  Wel met die kanttekening Sturm was echt niet veel, maar toch als land een concurrent in ranglijst dus dubbele goede zaken.

  Afsluiter guess who is back?
  Wat is het toch heerlijk om consequent inconsequent te zijn…..??????⚽️⚽️⚽️

  1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

   En groot pluspunt van Ten Hag hij is niet bang om jeugd voor leeuwen te gooien. Zie Eiting, prachtig.. En Maz goede vondst (omgebouwd van middenelder naar verdediger, typische Ajax move). En als laatste prachtig dat hij doorgaat met Frenky als CV. Even voor de sceptici hier. Met Frenky op die positie lees Telegraaf

   12 gespeeld 9 gewonnen 3 gelijk en 0 verloren……en slechts 7 tegendoelpunten…….ga zo door
   Zit veel voetbal in. BR mijn complimenten jij hebt vaak genoeg geroepen stel je beste spelers op en speel met versterkt middenveld en zorg daarin voor veel beweging..nu zie hier dat past deze selectie als gegoten…let wel allemaal voorichtige conclusies ???. I like what I see so far kunnen de Engelsen zo mooi zeggen ?

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Nou AB laten we het er op houden dat ik even te ‘gast’ ben, jij weet wel hoe dat voelt? ?

  2. Indojood

   Eens, Eug, geen statisch gekloot. Niemand zit meer op FdB (voetbal) te wachten. Verf zien droog worden is nog spannender. Hopelijk haalt Ten Hag niet teveel toeren uit en laat hij Ajax weer op zijn Ajax voetballen.

   1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

    Ai ai Indojood die had ik kunnen zien aankomen?. Je gaat van mij alleen niet horen dat FdB slechte Ajax coach is! Ik ben fan van de man.

    In de moeilijkste tijd ooit bij Ajax vier schalen! Wel eens niet altijd fantastisch spel, maar zeker wel toen hij goed elftal had!
    Met spelers als Eriksen. Nu hebben we soortgelijk alleen dan zelfs nog veel meer, dus ik weet zeker, maar kan niet bewijzen dat hij met dit elftal mooi voetbal had gespeeld en prijzen gepakt. Wel eens wsl niet zo dynamisch als dat nu even lijkt.

    Maar zoals je eerder zei, een zwaluw maakt geen zomer. Blijft dus even afwachten met Ten Hag. Maar ik zag laatste twee wedsrijden vooruitgang. Als was het ‘maar’ Sturm Graz.

    We gaan het zien. Overigens mag FdB ook analist blijven, beter als menigeen roeptoeter op tv??

    1. AB

     Wel eens niet altijd ……. Eugiaans gebrabbel net als altijd. Gewoon voor 75% kut voetbal.

     1. Johan-Marco-Franklin-Dennis

      Wel eens staat in andere context, blijft lastig voor je soms
      Begrijpend lezen?

 9. Tadic

  Eerst maar eens Standard Luik zien te winnen…
  Had in 2016 ook heel anders kunnen aflopen. Kansen genoeg toen voor Luik

 10. Bert Betondorp

  Aan ten Hag vraag ik: rommel nou niet teveel in dat elftal van je. Alleen verbang klaas-jan Huntelaar voor Sierhuis, toe nou!
  En verder laat Tadic en Blind spelen vanaf de start. De rest moet zo blijven staan Rinus Michels(god hebbe zijn ziel) never change a winning team dus in hollands nooit een winning team veranderen meneer

Comments are closed.