Spelersvakbond FIFPro hekelt korte rustperiode WK gangers

De spelersvakbond FIFPro heeft haar zorgen geuit over het nu alweer in actie komen van verschillende WK-gangers. Ook bij Ajax gebeurde dit volgens de bond te snel.
Volgens de FIFPro hebben spelers minstens vier weken nodig om te herstellen na hun WK-deelname. Zeker vijftien spelers hebben al gespeeld voor hun club, onder wie Hakim Ziyech, Lasse Schöne, Dusan Tadic en Nicolás Tagliafico. Alleen Tadic was geen basisspeler tegen Sturm Graz (2-0 winst). De Servisch international meldde zich vorige week maandag voor het eerst op de training bij Ajax en viel in de slotfase in.

De FIFPro meldt dat de belangen van de spelers op deze manier worden geschaad. “Het is in medisch opzicht herhaaldelijk aangetoond dat te weinig rust in de overvolle speelkalender zeer riskant is. FIFPro begrijpt de financiële belangen voor de clubs, maar de gezondheid van de spelers wordt in gevaar gebracht door een dergelijk overbelast wedstrijdschema. Spelers komen onder een enorme druk te staan. Ze zitten gevangen tussen de behoeftes van de clubs en hun eigen gezondheid.”

Opvallend is dat de bond de schuld legt bij de clubs terwijl eigenlijk de schuld ligt bij de FIFA en UEFA die de competitieschema’s maken.

Related posts

12 Comments

 1. Ajax 1

  Zet UEFA en FIFA inderdaad maar eens onder druk. Die hebben de opzet van CL en EL tig keer vervanderd, en bovendien wordt wk utgebreid en komen er nog internationale toernooien bij. Wat kunnen de clubs daaraan doen dan?

  1. Jeroen68

   Het wordt tijd dat weer terug gaan naar de opzet van vroeger. Ec 1, Ec 2 en Ec 3. En alleen de kampioen van ieder land in de Ec 1 etc. etc.

 2. Charka53

  waar de schuld ligt weten we nu maar de spelers zijn straks opgebrand en clubs winnen geen wedstrijden meer en gaan zo weer veel inkomsten missen dat is nu voetbal anno 2018 het gaat niet meer om het spelletje maar om de euro’s en zeker niet meer om de amusement waarde

 3. Peter kopsterk

  Klopt charka de UEFA en FIFA zijn er het beste mee. Die incasseren veel geld en organiseren nog meer tournooien. De clubs hebben niks te zeggen. Die lopen er gewoon achter aan.

 4. JohnDoe77

  Als dat zo is moeten ze er ook voor zorgen dat ze in Engeland twee weken winterstop hebben. Wat zonde is overigens

 5. Zlatan4ever

  FIFPro zou eens naar de Tour de France moeten kijken alvorens zo’n uitspraak te doen. Die renners vallen regelmatig en rijden gewoon verder, gewond of niet gewond. Gewoon weer bergop voor 220 km. 3 weken lang…….
  Voetballers (met cry baby van Brazilie on top) buitelen over de grond van de “pijn” en spelen op eeb WK
  wedstijden max iedere 3 dagen
  Wie zouden er nu meer rust nodig hebben ?

  1. Finidi

   Ja dat bedoel ik, clubs hebben soms wel 40 basisspelers op voorraad want zo zie ik het zachtjesaan en allemaal bijna of helemaal basisspelers dus trek maar een blik los zou ik zeggen. Wat de fifa betreft, volgens mij is die nieuwe voorzitter een nog grotere luis als die wie er toen zat!

 6. Codilo

  Ik werk ook hele jaar en heb dan 2 1/2 week vakantie en moet dan ook weer vol aan de bak, zie dus geen probleem

 7. AFCA my World

  Je moet de clubs niet aanpakken,maar de FIFA en UEFA, leg gewoon met andere landen de kwalificatiewedstrijden stil, laat je horen bij de stinkend rijke grote bonden die hun salaris dan weer kunnen verhogen, het gaat alleen om geld niet meer om het spelletje !!! ⚽️

Comments are closed.